|
|
|
witajcie mam pytanie i głownie kieruje je do kobiet mam problem z przetłuszczającymi włosami używałam już setki szaponow i płukanek i nic nie pomaga niestety możne ktoś mi tu poradzi co używacie aby mniej się przetłuszczały czekam na infooo....dziki z góry
bzzzzzz |
|
|
|
|
bzzzzzz |
|
|
|
|
siostra miała podobny problem,nic jej nei poamagało,wkońcu obcięła swoje długie włosy na krótko i problem sam się rozwiązał teraz ma takie włosy że mozna pozazdrościc
pielęgnuj to co w Tobie ganią- to właśnie Ty |
|
|
|
|
Jak już zostałem wywołany to już odpowiem a mianowicie zapewne chodzisz w czapce i z braku przewiewu występuje Twój problem.
Kiedyś były dobre szampony z pokrzywy w takiej szklanej butelce polskiej firmy i taki produkt mógłbym polecić ale nie te obecne "cuda". Tutaj musi wypowiedzieć się kobieta Odważni nie żyją wiecznie ale ostrożni nie żyją wcale !!! |
|
|
|
|
drogi Panie Dziku ja nie chadzam w czapce wo gole.. szapon miałam także pokrzywowy nie pomógł tylko włosy mi sie rozjaśniły na brąz ....
bzzzzzz |
|
|
|
|
Szanowna Pani Majo wobec mojej niewiedzy w tym temacie umieszczam tu dwa linki które nakreślają przedstawiony powyżej problem:
http://www.piekn(...)osy.html http://f.kaf(...)=3184837 Mam nadzieję, że znajdzie Pani w nich rozwiązanie. Pozdrawiam dziku Odważni nie żyją wiecznie ale ostrożni nie żyją wcale !!! |
|
|
|
|
Przez kilka tygodni łykać wit.B comp. i co tydzień ,nawet dwa razy w tygodniu, maseczka babci na włosy:
-żółtko jajka (jak długie włosy to 2) -szczypta drożdży -kilka kropli olejku rycynowego(najlepiej podgrzany) -kilka kropli cytryny -kilka kropli nafty oczyszczonej ja jeszcze dodaję po kilka kropli WIT A i B w kropelkach zakładam na cała noc taki turban żeby włosy się podgrzały a rano myję dwukrotnie ale można też na kilka godzin. Mam już dorosłą córkę ale sposób jest ponadczasowy ponieważ sprawdzał się kiedyś i teraz u młodych też się sprawdza. |
|
|
|
|
Chcesz , to posłuchaj mądrej rady.
Jest takie powiedzenie: częste mycie , skraca życie/włosów też/ A , zatem - myj raz w tygopdniu i najprawdziwszym szarym MYDłEM!!! Resztę wynalazków wywal na smietnik , lub daj komus kogo nie lubisz... xxl |
|
|
|
|
CYTAT Chcesz , to posłuchaj mądrej rady. Jest takie powiedzenie: częste mycie , skraca życie/włosów też/ A , zatem - myj raz w tygopdniu i najprawdziwszym szarym MYDłEM!!! Resztę wynalazków wywal na smietnik , lub daj komus kogo nie lubisz... tak jasne, raz w tygodniu a,że śmierdzi to nieważne. Jak się idzie między ludzi to nie można śmierdzieć a przetłuszczone włosy cuchną. Niektórzy mają taką urodę, że muszą myć je codziennie i już. W zasadzie myślę, że powinno się myć je codziennie, bo to nie chodzi o przetłuszczanie tylko ale też włosy wsiąkają zapachy, wszelkie brudy. Można próbować płukanki, jakieś domowych sposobów ale to może być też sprawa hormonalna. |
|
|
|
|
a próbowałas suchego szamponu do włosów ?
|
|
|
|
|
suchego szamponu nie próbowałam...możne spróbuje....
bzzzzzz |
|
|
|
|
może warto wybrać się do dermatologa możesz mieć łojotokowe zapalenie skóry moja znajoma miała podobny problem i Pani doktor jej pomogła musiała brać jakieś tabletki i płyn do mycia włosów po miesiącu problem zniknął
|
|
|
|
|
szapony nie pomagaja płukanki także nie u dermatologa byłam....jestem juz załamana
bzzzzzz |
|
|
|
|
dopytałam znajomej i tak u dermatolog była u doktor Pieprzny, ta przepisała jej antybiotyk, żelazo, cynk, szampon robiony w aptece na zamówienie i doradziła jej ścięcie włosów - pomogło ;-)
|
|