|
|
|
jak pokazywali w TVP w we wiadomościach jego wypowiedź na temat zasadności wybuchu Powstania Warszawskiego do było mi szkoda SW. Czym sobie to miasto zasłużyło!?!?!
|
|
|
|
|
|
|
Dołączył: 14 Kwie 2009r. Skąd: Wyspa z duszą. Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
CYTAT Kogo ty pozdrawiasz księdza Bolka z Przędzela To juz nikogo pozdrowic nie mozna na tym portalu |
|
~~malami | |
|
|
moim zdaniem jedna wielka porazka a juz ostatnio to przegina na maxa (np usilowal zablysnac na temat powstania) nie zrobil nic za co moglabym go pochwalic zmarnowane lata i pieniadze...
|
|
|
~~tato | |
|
|
bida z nedza przez stalowa pedza - oto najlepszy komantarz!
|
|
|
~~potal | |
|
|
Nie jestem historykiem z wykształcenia , ale zawsze fascynowala mnie wiedza historyczna , dlatego też wiem z dobrych zródeł ,że Powstanie Warszawskie byłó zrywem z góry skazanym na klęskę.Grupa ludzi pragnących przejąc władze w Polsce po zakończeniu wojny fałszując informacje o pozycjach wojsk radzieckich przyczyniła sie do wydania rozkazu o rozpoczęciu powstania. Napewno sami powstancy nie dysponowali taka wiedzą , ale spragnieni wolnośći łatwo dali wiarę wszystkiemu co było optymistyczne.Dowódcy którzy wydali rozkaz powstania powinni byc oddani ocenie wymiaru sprawiedliwośći.Skutki powstania to 200 tys ofiar i zniszcenie budowli. Podziwiamy piękno Pragi Czeskiej jej budowle , taka mogła być Warszawa.
Słowa uznania dla Szlęzaka że ma bogata wiedze historyczną , ale przedewszystkim że ma odwagę ujawnić prawde historyczną i że ma odwagę o tym głosno mówić. Po tej wypowiedzi Szlęzaka otrzymałem od rodziny z odległej częśći kraju słowa uznania i aprobaty dla wypowiedzi Naszego Prezydenta. |
|
|
~~Zenon | |
|
|
Brak pracy, brak perspektyw. nic więcej nie należy pisać, są lepsi ludzie niż Szlezak.
|
|
|