|
|
|
Witam, dostałem w prezencie fiata 126p pare rzeczy wymaga dopracowania(układ kierowniczy, niedomykające sie szyby itp.)Maluch wartt jest grosze, ale co raz mniej jezdzi ich po drochach dlatego chcialbym go uratować Czy ktos z Was wie gdzie można go naprawic tak żeby koszty naprawy nie przekroczyly zbyt wiele razy wartości auta? Z góry dzięki
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kurcze to już klasyk.:-))
|
|
|
|
|
Sam napraw, wystarczy młotek, przecinak, śrubokręt, kombinerki i paczka czipsów...
Muzułmanie nie są zacofanymi fundamentalistami, po prostu taką mają tradycję, ty niepoprawna politycznie świnio! (c) nonsensopedia |
|
Dołączył: 11 Sie 2009r. Skąd: Okolice Stalowej Wol Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
CYTAT Sam napraw, wystarczy młotek, przecinak, śrubokręt, kombinerki i paczka czipsów... Ale mu doradziłeś benio1992:) |
|
Dołączył: 21 Marz 2009r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Ile jesteś gotowy zapłacić za robociznę ?
|
|
Dołączył: 18 Lut 2009r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 20% |
|
|
|
Kolego podjedź do Tabora. Powiedz że masz czas i żeby Krzysiek ( właściciel ) pobawił się silnikiem i podregulował. Napewno będziesz zadowolony oj ma chłop ręke do tego auta
|
|
|
|
|
CYTAT CYTAT Sam napraw, wystarczy młotek, przecinak, śrubokręt, kombinerki i paczka czipsów... Ale mu doradziłeś Tak jak koles pisze . mlotek przecinak kombinerki ale nie chipsy tylko browar. W ukladzie kierowniczym moze trzaeba bedzie koncowki drazkow, a przy szybach najpierw zdjac tapicerke z drzwi potem widac co jest grane Jedni pija bo musza, Ja pije bo lubie, chyba ze tez juz ku.... musze!!!! |
|
|
|
|
młotkiem i przecinakiem to sobie w głowę popukaj, a potem browar na znieczulenie...
do malucha trzeba czasem lepszego fachowca niż do nowego auta, znam dużo mechaników naprawiających nowe auta a nie mogą sobie dać rady z gaźnikiem czy zapłonem w starym aucie |
|
Dołączył: 18 Lut 2009r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 20% |
|
|
|
Dokładnie. Tak sobie przypomniałem k. Tabor chyba latał maluchem w mistrzostwach Polski na Torze i jak prosiłem regulował silnik tak że kulturą pracy zawstydzał niejedno autko. Tyle tylko że restaurowanie malucha to spore kwoty, maluchy z pierwszyh lat produkcji w idealnym stanie chodza w cenie wymarzonego przez kartofli paska w dieslu
|
|
|
|
|
Wszyscy już doradzili, ale nikt nawet nie zapytał jaki to rocznik . Zestaw naprawczy do starego układu kierowniczego kosztuje 150 zł , do nowego (na listwie) około 50 - do wymiany będą zapewne tylko 2 końcówki drążka .Za robociznę w pierwszym przypadku grubo ponad 100zł - trochę roboty jest . W drugim przypadku 50-60zł . Plus zrobienie zbierzności kół kolejne 50 zł .
|
|
|
|
|
CYTAT młotkiem i przecinakiem to sobie w głowę popukaj, a potem browar na znieczulenie... do malucha trzeba czasem lepszego fachowca niż do nowego auta, znam dużo mechaników naprawiających nowe auta a nie mogą sobie dać rady z gaźnikiem czy zapłonem w starym aucie Dziadku zanim zabierzesz tu glos to dowiedz co to jest FIAT 126P.(maluch). Jak nie masz pojecia o tym aucie to nie mow nic. Jedni pija bo musza, Ja pije bo lubie, chyba ze tez juz ku.... musze!!!! |
|
|
|
|
jak chcesz młotkiem i przecinakiem cokolwiek naprawiać nawet w maluchu to świadczy tylko o twojej inteligencji....
i niechciałbym widzieć twojego auta.... dziadkiem nie jestem ale malucha znam z czasów kiedy jeżdziłem nim po całej polsce, ty chłpocze możesz go znać jedynie z uprawiania kaskaderki po łąkach koło jeżowego jeśli ktoś chce uratować od złomu malucha to nie mów mu żeby robił to młotkiem i przecinakiem ... |
|
|
|
|
Starcu a niby co mam podpinac do malucha laptopa zeby pokazal stan techniczny?????
Przeciez w tych pudelkach nie ma zadnej elektroniki. Te auta naprawia sie czujnikiem. Czlowieku czym tu sie chwalisz ze po polsce jezdziles??? No zebys tak do Hiszpani pojechal i z powrotem to mozna sie tym pochwalic. Maluchem jak jezdzisz 70-80km/h to tak szybko silnika sie nie skonczy predzej blacharka w nim pojdzie. Jedni pija bo musza, Ja pije bo lubie, chyba ze tez juz ku.... musze!!!! |
|
|
|
|
no właśnie o tego laptopa choidzi, dziś laptopa może do auta podpiąć średnio rozgarnięty człowiek i wstępnie będzie wiedział gdzie jest problem, doczyta w internecie i usunie usterkę
a do wyregulowania silnika malucha (spalanie, emisja Co2, itp, regulacja zaworów) potrzeba doświadczonego mechanika z czym jak już wspomniałem wielu dzisiejszych sobie nie radzi :( niczym się nie chwalę tylko wspominam twojemu pokoleniu że kiedyś maluch był podstawowym środkiem transporu i potrafił bezawaryjnie pokonywać długie trasy, ale nikt normalny nie naprawiał ich młotkiem i przecinakiem tymi narzędziami tjuninguj swojego golfa |
|
|
|
|
Starzec nie dokońca jest tak prosto jak piszesz -komuter nie pokaże Ci wszystkich usterek .
Rni-Jezowe mylisz się w ostanich modelach Malucha była już namiastka elektroniki która sterowała silnikiem ;). |
|
|
|
|
dzieki za wszystkie rady stwiedziłem, że ukladem kierowniczym sam sie zajme a silnik zawioze do zrobienia do pana Tabora. Póki co spadł śnieg wiec maluch został wstawiony do garażu i czeka az będe miał chwile wolnego czasu. Dodam że jest to recznik 91 wiec nie taki jakis zabytek ale myśle, że warto go zachować pozdrawiam
|
|