|
|
|
prosze o rady jak sobie poradzic z zaparciami u noworodka, dodam ze słyszałam o metodzie z termometrem-ale nie chce jej stosowac za czesto i czopki tez uzywałam choc ponoc uzalezniaja, co do lewatywy czy czopka z mydła nie jestem przekonana, jesli ktos zna inne sposoby zeby ulzyc dziecku prosze o wpisy, dodam ze masuje tez brzuszek ale to pomoc na chwilke
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
A próbowałaś herbatkę koperkową?Słyszałam że pomaga na takie dolegliwości u maluszka. Idź do jakiegoś dobrego pediatry i popytaj u niego o radę.
Boże, daj mi cierpliwość, bo jak dasz siłę to ich rozp*erdolę!! |
|
|
|
|
Wydaje mi sie ze espumisan dla dzieci rozwiaze wszystkie problemy w naszym przypadku tak bylo, zalezy od tego ile miesiecy badz tygodni ma dzieciaczek, nasza mala miala 4 tyg jak zaczelismy podawac 5 kropelek 2 razy dziennie, popytaj poloznej napewno nie odradzi wrecz przeciwnie.
|
|
|
|
|
u nas działał esputicon, 'samolocik', masowanie brzuszka
|
|
|
|
|
Przegotowana woda podawana rano powinna pomóc tak mi radziła położna. Naszej niuni pomogła
|
|
|
|
|
Ostatnio mam ten sam problem. Mojemu synkowi (6 miesięcy) pomogło starte jabłuszko i śliwka ze słoiczka. Espumisan nie zadziałał i go odstawiłam.
|
|
|
|
|
polecam rumianek, naprawde juz nie wiedziałam czego sie czepic, nic nie pomagało az tu ktos mi polecił podawac dziecku rumianek do picia i dzis mała w koncu zrobila normalnie kupe herbatka koperkowa w ogole nie pomogła, znajoma poleciła mi jeszcze windi to sa takie patyczki ale jeszcze ich nie wyprobowałam, mam nadzieje ze nie bedzie juz koniecznosci, dziekuje za wszystkie porady
|
|