|
|
|
- Nie może tak być, że ktoś jest tak dalece przekonany o tym, że tylko on mógł być prezydentem, że nie może się z tym pogodzić. No ale na to są piguły, na to są lekarze, na to są sposoby. Niech się leczy! - tak reżyser Andrzej Wajda skrytykował Jarosława Kaczyńskiego. - To, co się działo wczoraj pod Pałacem Prezydenckim było haniebne - dodał i nazwał Jarosława Kaczyńskiego głupolem..
Wajda odniósł się do aktualnych wydarzeń. Skomentował także dyskusje na temat udziału braci Kaczyńskich w wydarzeniach z sierpnia 1980 roku. - To jest polityczne szambo. Jacyś zgrani politycy, którzy niech w ogóle sobie idą w cholerę, bo już mamy ich dosyć, nagle wymyślili, że oni odgrywali w tym czasie jakąś rolę. Na rany boskie! Ja tam byłem, widziałem, dlaczego ich nie widziałem? - grzmiał reżyser. Wajda bardzo ostro skrytykował także słowa Jarosława Kaczyńskiego, który stwierdził w niedzielę, że Polską rządzą źli ludzie. - To jest głupol - uciął zirytowany Wajda. wprost27 pl |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Krótko i na temat.
"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
A B O R C J A - holokaust nienarodzonych. WOLNOŚĆ NIE OZNACZA, ŻE MNIE WOLNO WSZYSTKO A TOBIE NIC!!! |
|
|
|
|
A B O R C J A - holokaust nienarodzonych. WOLNOŚĆ NIE OZNACZA, ŻE MNIE WOLNO WSZYSTKO A TOBIE NIC!!! |
|
|
|
|
Ale dziś jest emerytem i mówi co myśli.
"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
dokładnie i mówi to, co większość Polaków mówi w domach przed telewizorami jak ogląda jego wyskoki przeciwko drugiemu Polakowi !
|
|
|
|
|
Tak elektorat Jarosława Kaczyńskiego i PiSu wykrzykiwał pod pałacem prezydenckiem:
Bo pod pałacem Prezydenckim wykrzykiwał do tłumu inne bulwersujące rzeczy. Np., że "chcemy być wolnymi Polakami". Czyli teraz nie jesteśmy. Że "chcemy, żeby ten kraj był nasz". Czyli nie jest. A Stalowa Wola też?? Że "przyjdą czasy nowe, że Polska zwycięży". Czyli dziś jest przegrana. Że "nie chcemy rządów złych ludzi". Czyli premier, rząd, prezydent to źli ludzie. Że śpiewał z tłumem "Ojczyznę wolną racz nam wrócić, Panie!". Czyli dziś wolna nie jest. wyborcza . pl |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wajda to rosyjski czlowiek,odznaczony roznego rodzaju rosyjskimi orderami,bardzo szanowany w rosji.Stary nieudolny komunistyczny czlowiek i wy ludzi sluchacie takiego kogos jako autorytetu ? Jaroslaw Kaczynski intelektem i patriotyzmem bije go na na leb na szyje. Nie moge juz patrzec na dyskredytacje kosciola,Solidarnosci i innych insytucji ktore oficjalnie poparly Pana Jaroslawa w wyborach.Przeciez to jest jawna cenzura,PO chce zmonopolizowac wladze w tym kraju poprzez wlasnie wypowiedzi takich psedu znawcow i pseudo patriotow.Zrozumcie ludzie ze tak naprawde tylko PiSowi zalezy na ludziach takich jak my,tylko oni maja pomysl,program na ten kraj.Nie sluchajcie tej propagandy w tvn,jawnych klamstw i manipulowanych informacji i wypowiedzi.Popatrzcie na ten filmik na filmik czlowieka,ktorego w mediach obrzucano jak psa.Czlowieka ktory zginal w imie ideii ktorym wierny byl przez cale zycie a dla tego tlumu byl wiecej niz politykiem czy prezydentem.
http://www.youtu(...)7Yym9dvY przypomne ze to o tej wizycie komorowski powiedzial jaka wizyta taki zamach, w polsce totalnie niedoceniono co wtedy zrobil nasz prezydent.Za to zagranica obwieszczono go bohaterem..natomiast w polsce wogole o tym nie mowiono albo mowiono zle. polaczki zrozumcie wreszcie komu naprawde zalezy na polsce bo nie mozemy sobie pozwolic na to zeby PO drugi raz wygrala wybory,poprostu nas na to nie stac.. |
|
|
|
|
Nikt tak nie podzielił Polaków |
|
|
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=mp2hqZ6T4nQ
W czasie niedzielnego wystąpienia przed Pałacem Prezydenckim szef PiS powiedział m.in.: "Chcemy, by ten kraj był rzeczywiście nasz, by nikt nam nie narzucał obyczajów, by nikt nie ośmielał się uczynić tego, co czyniono w tym miejscu tak niedawno temu, by nikt nie ośmielił się znieważać krzyża, który jest znakiem naszej wiary i jest także związany z historią naszego narodu". |
|
|
|
|
CYTAT ...Jaroslaw Kaczynski intelektem i patriotyzmem bije go na na leb na szyje... .. Zrozumcie ludzie ze tak naprawde tylko PiSowi zalezy na ludziach takich jak my,tylko oni maja pomysl,program na ten kraj. a ja mam wrażenie że mu bije ale egzotyczne drzewo no i potrzebuje ludzi właśnie takich jak ty do judzenia i napuszczania a co do tych pomysłów to mnie ciarki przechodzą brrr, oj wybory i znowu nie ma na kogo głosować ech!!!! |
|
|
|
|
Pierwszy cudowny przypadek w życiu Lecha i
Jarosława to zawrotna kariera jego ojca Rajmunda. Tuż po wojnie żołnierzy AK, rozstrzeliwano, osadzano w więzieniach, sadzano na nogach od stołka, torturowano, w najlepszym razie wykluczano z życia społecznego. Tymczasem Rajmund Kaczyński, żołnierz AK, tuż po wojnie dostaje od stalinowskiej władzy wypasiony apartament na Żoliborzu, jak na tamte czasy rzecz poza zasięgiem zwykłego obywatela, nawet szarego członka PZPR. Cud drugi, żołnierz AK, mąż sanitariuszki AK, dostaje posadę wykładowcy na Politechnice Warszawskiej i oboje żyją sobie z jednej pensji jak pączki w maśle. W tym czasie gdy w Polsce rządzi Bierut, a właściwie Stalin rządzi Bierutem, posada dla akowca na uczelni brzmi jak ponury żart, jednak rzecz miała miejsce. Cud trzeci, rodzą się bliźniaki i jako dzieci akowskiego małżeństwa, na początku lat 60, kiedy większość dzieci akowców opłakuje swoich rodziców, albo czeka na ich powrót z więzienia, nasze orły zabawiają siebie i innych w reżimowej TV. Cud czwarty, Jarosław Kaczyński jako jedyny działacz opozycji, z kręgu doradców Lecha Wałęsy nie zostaje internowany. Cud piąty, Jarosław Kaczyński odmawia (tak twierdzi) podpisania lojalki i jako jedyny opozycjonista odmawiający władzy PRL zostaje zwolniony do domu, co więcej nikt go nie nęka, w okresie 1982-1989. Cud szósty, Jarosław Kaczyński jako jedyny opozycjonista ma sfałszowaną teczkę i jako jedyny opozycjonista domagający się powszechnej lustracji ujawnia swoją teczkę dopiero po naciskach prasy. Fałszywa lojalka zostaje umorzona w 2008 r z powodu przedawnienia. Inni musieli przed sądem udowadniać niewinność. Cud siódmy to łączna zagadka, jaki jest związek między ofiarowanym Rajmundowi Kaczyńskiemu przez PRL apartamentem na Żoliborzu, pracą w czasach stalinowskich na Politechnice Warszawskiej, karierą filmową bliźniaków i brakiem internowania Jarosława Kaczyńskiego w stanie wojennym? Ojciec Rajmund spoczywa w zapomnianym rejonie cmentarza, czyżby przeszkadzał w późniejszej karierze? Cud ósmy, to tytuły naukowe przyznane obu braciom. Ich prace naukowe nie do wglądu - zakazane? Publikacji naukowych – nie odnotowano. Nie odnotowano też znajomości języków obcych, formalnie wymaganych przy wyższych stopniach naukowych. Cud dziewiąty, umorzenie długu PC w czwartym dniu sprawowania urzędu przez PIS-owskiego ministra. Cud dziesiąty, były prezydent, zero zasług, leży na Wawelu! Widziano Piłsudskiego i kilku królów jak przewracali się w grobie! ps.Może już część z tych "cudów" to nie nowość ale zawsze warta przypomnienia ;) "Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
|
|
W ogóle ten nasz Jarek jest zaj...isty
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Wracając do tematu Wajdy, ponieważ widzę, że spamerzy dostali nagłego ataku nienawiści do Jarka, pragnę poinformować inteligentniejszą część czytelników, że książka "Pan Andrzej" Piotra Włodarskiego występującego w filmie zamieszczonym przeze mnie wyżej jest do nabycia
http://www.gandalf.com.pl/b/pan-andrzej/ http://merli(...)648.html A tu o tym, że ojciec Wajdy nie zginął jednak w Katyniu: http://kulturalny.blox.pl/2007/09/Kim-jest-Andrzej-Wajda-Ojciec-Andrzeja-Wajdy-nie.html A B O R C J A - holokaust nienarodzonych. WOLNOŚĆ NIE OZNACZA, ŻE MNIE WOLNO WSZYSTKO A TOBIE NIC!!! |
|
|
|
|
bokser ... piszesz kolego ciut nie na temat więc mniemam że to ty jesteś dość mało inteligentny ... co myślisz lub kto co myśli o Wajdzie to chyba nie ten temat żeby ci przypomnieć to temat brzmi ... "Kaczyński to GŁUPOL! Powinien się leczyć" ... fakt ja wlepiłem kilka "cudów" związanych z faktami z życia Jarosława ale to tylko dla potwierdzenia pewnej reguły ... "Głupi ma zawsze szczęście" choć osobiście myślę że szczęście w tych "cudach" miało znikome znaczenie :/
"Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
|
|
kazdy tak na niego najezdza, ale czego nic niemowicie zlego na nowe rzady PO, jak tylko dorwaly sie do wladzy to same podwyzki i nic wiecej i czego tego nie krytykujecie, i wlasnie takimi bzdetami jak osmieszanie innych ludzie sie zajmuja a to co wazne przechodzi kolo nosa. Bo jak narazie PO funduje nam tylko i wylacznie podwyzki i zaciskanie pasa bo najlepej z tego biednego zdzierac, a bogaty i tak ich bedzie bronil bo teraz jest taka polityka ze kto jest biedny to bedzie jeszcze bardziej a bogaci sie wzbogaca.... dziekuje i dobranoc
|
|
|
|
|
@Stecyk ... czy chcesz mi powiedzieć że w Polsce jest ponad 9 milionów bogatych ludzi ?? poza tym do krytykowania PO są też inne tematy PO osobiście mi zwisa ale wolę ich niż "kaczyzm" i wyznawców PiS
"Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
|
|
CYTAT bokser ... piszesz kolego ciut nie na temat .. No to przeczytaj jeszcze raz pierwszy post. Tematem są głupoty wygadywane przez Wajdę. Nie za bardzo mnie interesuje co papla ten stary człowiek, forma jego wypowiedzi ciężko mu się przysłuży (słoma z butów wyszła) i spadną na pewno jego notowania jako autorytetu, ale jego przeszłość owszem, jest bardzo interesująca. A co do cudów, to mamy innego bohatera, zapomniałeś? A B O R C J A - holokaust nienarodzonych. WOLNOŚĆ NIE OZNACZA, ŻE MNIE WOLNO WSZYSTKO A TOBIE NIC!!! |
|
|
|
|
Bokser, nic nie zmieni faktu, że Jarek to przygłup i powinien się leczyć.
|
|
|
|
Ale prywatnie. NFZ powinien finansować jedynie choroby dające nadzieję, nawet minimalną, wyleczenia
|
|
|
|
|
I to był błąd, że odstawił, bo jak brał podczas kampanii to inaczej się zachowywał, a teraz potrzebni są specjaliści.
i Prawo Sprawiedliwość chce rządzić Polską i naszym miastem aż strach. |
|
|
|
|
CYTAT kazdy tak na niego najezdza, ale czego nic niemowicie zlego na nowe rzady PO, jak tylko dorwaly sie do wladzy to same podwyzki i nic wiecej i czego tego nie krytykujecie, i wlasnie takimi bzdetami jak osmieszanie innych ludzie sie zajmuja a to co wazne przechodzi kolo nosa. Bo jak narazie PO funduje nam tylko i wylacznie podwyzki i zaciskanie pasa . Bo dla niektórych "gospodarzy" większym zagrożeniem jest kulawy zając niż cwany lis. |
|
|
|
|
"Bo dla niektórych "gospodarzy" większym zagrożeniem jest kulawy zając niż cwany lis."
bo może niektórzy "gospodarze" sadzą kapustę i dla nich gorszym złem jest "kulawy zając" ... ?? ... co do cwanych lisów ... dwa największe szmatławce w Polsce "gazeta niepolska" i "wasz nocnik" opublikowały "ciekawy" artykuł ... ..."Nasz Dziennik" i "Gazeta Polska" podały w tym tygodniu sensacyjne rewelacje na temat smoleńskiej katastrofy. Według ich informacji, już po rozbiciu samolotu jeden z lecących nim funkcjonariuszy BOR miał dzwonić do żony mówiąc, że jest ciężko ranny w nogi i że "dzieją się tu rzeczy straszne", a następnie połączenie zostało przerwane. Taką relację miał przedstawić "GP" nie wymieniony z nazwiska "jeden z dziennikarzy, który 10 kwietnia był w Smoleńsku"... Nie było żadnego telefonu po katastrofie – zapewnia wdowa po funkcjonariuszu BOR Krystyna Surówka. O sprawie napisała "Gazeta Polska". – Jedyną prawdą w tym artykule jest to, że brat męża wszystkiemu zaprzeczył – stwierdziła w TVN24 kobieta. więcej na ... TVN24 jak można pisać takie bzdury ?? i czy w tym kraju można napisać wszystko bez konsekwencji ?? ... "Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|