|
|
|
czy wie ktos gdzie w sw jest tania apteka, gdzie mozna kupic paski i insuline?chodzi mi o to zeby były paski po groszu bo w wiekszych miastach sa a tu sie nie orientuje
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ja kupuje za grosze ale muszę miec recepte bo tak to nii chu chu
|
|
|
|
|
chodzi mi o recepte gdzie mozna najtaniej wybrac, bez recepty to wiem ze jest drogo, mam wypisana, napisz w ktorej aptece wybierasz
|
|
|
|
|
Paski po groszu są w aptece na ul. Wojska Polskiego 5, tu gdzie przychodnia u Goli Pozdrawiam
|
|
|
|
|
dr max w kauflandzie
"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
|
|
Tanio jest w doz.pl jak się zamówi wcześniej.
Odbiór ROZWADOWSKA 4, PONIATOWSKIEGO 80, STASZICA 4 |
|
|
|
|
Witam
najtaniej jest na poniatowskiego 19 G w Panaxie tam wszystko jest prawie za grosza czesto tam kupuje i polecam super tania apteka super personel |
|
|
|
|
CYTAT Witam najtaniej jest na poniatowskiego 19 G w Panaxie tam wszystko jest prawie za grosza czesto tam kupuje i polecam super tania apteka super personel Na pewno wszystko jest za grosza. Szkoda, że nie dopłacają, żeby ludzie do nich przychodzili |
|
|
|
|
Z cukrzycy typu II możesz wyskoczyć w dwa dni , z typu I max w ciągu trzech miesięcy.
Ogranicz węglowodany do wartości podawanej przez biochemików i dra Jana Kwaśniewskiego. Przekonasz się jakie to proste i łatwe , a jakie tanie!!! Kasę przeznacz na właściwą żywność oraz dyskoteki-zabawy. Ogon , nerki , wątroba i cały tłuszcz z barana , to Najświętsza rzecz Mojżesza kapłana/Biblia/. |
|
|
|
|
I tak Ci jeszcze zostanie!
xxl |
|
|
|
|
Seanor człowieku! ile ty masz lat , że wierzysz w takie cuda!? przeczytał taki ksiażkę Kwaśnieskiego i nagle życie jest proste : wystarczy unikać węglowodanów i nie ma cukrzycy. jesli byś miał dziecko z cukrzycą tyu 1 to byś nie pisał takich farmazonów. To co sprawdza się w cukrzycy typu 2 nie przekłada się na "jedynkę". Przestań dawać pseudonaukowe rady bo "sweżaki" gotowe w to uwierzyć. jeśli moje wydzielanie insuliny jest zblizone do zera , to w jaki sposób dieta ubogowęglowodanowa uzupełni mi jej brak ? a może insulina nie jest potrzebna? pomyśl ,poczytaj a potem bądż nauczycielem. a nie w odwrotnej kolejności ,bo możesz komuś zaszkodzić.
|
|
|
|
|
Już pisałem na tym forumie ile mam lat/77/, tylko pytam co to ma do rzeczy-w/g mnie kompletnie nic.
Nikt nikomu nie powinien narzucać wiary. NIE WIERZCIE W NIC - ZACZNIJCIE WIEDZIEĆ! -padło kiedyś. Przestałem więc wierzyć-zacząłem wiedzieć. Więc gdybyś cokolwiek wiedział w temacie , twój post wyglądałby nieco inaczej. W jednym masz rację - jeśli twoja trzustka jest totalnym złomem ledwo "dyszącym" , niestety musisz dorzucac jej nieco węgli, powtarzam NIECO, pod warunkiem , że jesteś na D.O. W każdym innym modelu zywienia będziesz pakował w siebie coraz więcej i więcej insuliny , aż zobaczysz piórnik. I nic tego nie zmieni , chyba , że D.O. Pogląd medycyny jest taki , że cukrzyca jest nieuleczlna - ale to tylko POGLĄD , nie mający odniesienia do wiedzy. Moje dzieci , a nawet wnuki nigdy nie załapią się do tego grona. Nigdy! - To już wiem napewno. Radzę jednak spróbować- to tak mało kosztuje... Ogon , nerki , wątroba i cały tłuszcz z barana , to Najświętsza rzecz Mojżesza kapłana/Biblia/. |
|
|
|
|
Wkradł się błąd: "W jednym masz rację - jeśli twoja trzustka jest totalnym złomem ledwo "dyszącym" , niestety musisz dorzucac jej nieco węgli, powtarzam NIECO, pod warunkiem , że jesteś na D.O."
Zamiast "dorzucić nieco węgli" , winno być " dorzucić nieco insuliny" To Dr Jan Kwaśniewski ma rację!!! Prawdy nie da sie udowodnic, ani obalić. Prawda to Prawda. Ona po prostu jest. I zawsze zwycięży. Tą prawdą w tym przypadku jest Żywienie Optymalne dra J. Kwaśniewskiego. Ogon , nerki , wątroba i cały tłuszcz z barana , to Najświętsza rzecz Mojżesza kapłana/Biblia/. |
|
|
|
|
Apteka naprzeciwko hali targowej, ta obok Żabki, paski za grosz, a insulina grosza, albo 3,20, zalezy która pozdrawiam
|
|
|
|
|
kazdy portal "cukrzycowy" powie Ci ,ze cukrzycę typu 2 można leczyć dietą i ruchem , więc nie czaruj ,że medycyna ściemnia a tylko Kwasniewski posiadł tajemną wiedzę. owszem i jego model diety jak i inne diety np. dieta Dukana pomogą w "dwójce" ale mają ograniczone zastosowanie w cukrzycy 1 typu. wstrzymaj się tez z określeniami typu " jeśli Twoja trzustka jest totalnym złomem" bo takie określenia świadczyć mogą ,że to Twoj mózg jest ledwo dyszącym złomem. u mnie autoimmunologiczny proces doprowadził do dysfunkcji trzustki a nie jest to wynik błędów dietetycznych czy braku ruchu.
|
|
|
|
|
Taka jest wiedza i prawda.
Nikt Ci jednak chorować nie broni. Twoja wola , o panie. Lepiej jednak nie chorować. A jak to zrobić - powyżej! Ogon , nerki , wątroba i cały tłuszcz z barana , to Najświętsza rzecz Mojżesza kapłana/Biblia/. |
|
|
|
|
tylko człowiek ograniczony albo głupi nie zakłada możliwości mylenia się... a wracając do tematu to chetnie porozmawiam z kimś kto ma cukrzycę typu 1 i stosuje zalecaną przez Ciebie i dr Kwasnieskiego dietę . jeśli masz taki kontakt to proszę o info.
|
|
|
|
|
Porozmawiasz , o czym?! Nie ta półka!
Wiedza ta przeznaczona jest dla rozumnych... Ogon , nerki , wątroba i cały tłuszcz z barana , to Najświętsza rzecz Mojżesza kapłana/Biblia/. |
|
|
|
|
moją teorie weryfikuje zycie a Twoja wiedza to tylko kalka dr Kwasniewskiego. nie znasz po prostu nikogo z cukrzycą typu 1 który by się leczył wg sposobu Kawśniewskiego . tylko na forum kozaczysz.
|
|
|
|
|
seanor należysz do jakiejś sekty czy co? Gdyby to było takie super lekarze odstawiliby dotychczasowe metody. Zresztą cukrzyca w zależności od typu ma różne pochodzenie, jak kolega wyżej zauważył nie zawsze jest to wynik zaniedbań więc nie truj ludziom czterech liter. Napisałeś co miałeś napisać - nieodpowiedzialne to z twojej strony bardzo ale twoja sprawa ale nie powtarzaj się w kółko. Gadasz jak nawiedzony, w ogóle nie słuchasz rzeczowych argumentów więc ta dyskusja sensu nie ma. Równie dobrze można w ten sposób "dyskutować" ze sławnymi wegetarianami na onecie. Ty jeden jesteś mądry, natomiast wszyscy są głupi bo nie widzą jakie to takie proste i oczywiste. Człowiek z krztyną zdrowego rozsądku domyśli się, że widocznie nie wszystko działa i nie na wszystkich ale pierw ten rozsądek trzeba mieć. Koniec tematu.
Jeśli nawiedzony kolega będzie ten stek bzdur powielał proponuję usuwanie jego postów bo jeszcze ktoś gotów uwierzyć. |
|
|
|
|
Lekarze? nie rośmieszaj mnie. Oni pewnie by chcieli. Tylko , kto im na to pozwoli?!
Może ci od produkcji insuliny , a może ci co produkują strzykawki , nie , napewno ci co produkują paski i glukometry. Tak , napewno ci. 30-40 lat do tyłu chorych na cukrzyce było ok 300 tys. Dziś podobno dochodzi do SIEDMIU MILIONÓW. Ogromny postęp służba zdrowia/chorych/ poczyniła. Ogromny-wielkie brawa! "Tylko mądry jest dobry , tylko głupi jest zły" Ogon , nerki , wątroba i cały tłuszcz z barana , to Najświętsza rzecz Mojżesza kapłana/Biblia/. |
|
|
|
|
a co ty gadasz. Ilu samych lekarzy i ich rodziny na to chorują i co? Gdyby faktycznie było inne rozwiązanie to nie ma mocnych, prędzej czy później rozniosłoby się to. Poza tym nie każdy lekarz leży na kasie i nie każdy wybrał ten zawód z myślą o kasie. Widać, że serio niewiele wiesz o tej chorobie, pisali tu wcześniej, ze w pewnych przypadkach w II typie dieta dużo pomaga. i pewnie tym się podjarałeś ale prawda jest taka, że ta choroba uderza w różne miejsca i narządy, które również trzeba leczyć. Same diety i ruch to mało, trzeba leczyć wieloaspektowo. Cukrzycy mają problemy ze wzrokiem, charakterystyczne jest bardzo powolne gojenie się ran, podatność na infekcje i można tak wiele wymieniać. Poleganie na samej diecie jest kretynizmem przy dzisiejszych możliwościach medycyny.
|
|
|
|
|
hehehe , mozliwościach medycyny...
Dr Ron Rosedale-lekarz , powiedział: "Medycyna to nie nauka , to biznes" Zapomniałaś dodać ze odcinają też nóżki , zaczynając od stopy... Ja kończę temat - nara. Ogon , nerki , wątroba i cały tłuszcz z barana , to Najświętsza rzecz Mojżesza kapłana/Biblia/. |
|
|
|
|
zrozum, że sama dieta i pozytywne myślenie nie pomoże zwalczać skutków niedostatecznego wchłaniania insuliny. Przy II typie trzeba działać już teraz a nie czekać aż coś tam kiedyś dieta pomoże bo pewnych zmian się cofnąć nie da. Przy drugim typie między innymi prowadząc zdrowy tryb życia, właściwe odżywianie ale też niwelując skutki cukrzycy przy pomocy medycyny można z czasem z tego wyjść i wcale ameryki nie odkryłeś. Ale to musi być ściśle pod opieką lekarzy, dietetyków a nie żadne czary mary. Przy I typie sprawa jest o wiele poważniejsza i tych osób bez pomocy lekarzy już by nie było więc więcej pokory i szacunku człowieku. Nie wiem o jakich ty kokosach mówisz, chorzy na recepty kupują dosłownie za symboliczne grosze takie paski i inne akcesoria. Ja też kończę temat bo dla mnie trochę szokujące jest, że osoba bez żadnego wykształcenia w tej materii wie więcej niż wszyscy profesorowie medycyny razem wzięci.
|
|
|
|
|
pierwsze primo jesli lekarze nie są dla Ciebie wiarygodni to dlaczego powołujesz się na dr Ron Rosedale ( bo pasuje do Twojej teorii ? czy on jeden był oświecony?)
drugie primo : ci którzy produkują pokarm ,który jesz też na tym zarabiają, ci którzy go sprzedają tez na tym zarabiają czyli produkcja miesa (czytaj białka) oraz tłuszczów to tez biznes podobnie jak medycyna. toz to oczywista oczywistość.również sie wyłączam z tematu. |
|