|
|
|
Jako zadeklarowany zwolennik Roberta Fili, czego nie ukrywam od początku działania na tym forum poczułem się wywołany do tablicy
Podaję fakty. Nie wyssałem ich z palca, poszukacje dobrze w internecie (polecam strone ARP), prasie i literaturze fachowej. Fila jest zastępcą dyrektora tarnobrzeskiego oddziału specjalnej strefy ekonomicznej. Jednego z czterech Oddziałów które zarządzają całą strefą ekonomiczną w Polsce. Tarnobrzeski oddział koordynuje strefy ekonomiczne w pięciu polskich województwach: Podkarpackim, Świętokrzyskim, Mazowieckim, Lubelskim oraz Dolnośląskim. To prawie 25 gmin, prawie 2000 ha dla inwestorów! Tylko w stalowowolskiej strefie oddano w samym tym roku 5 inwestycji. Tylko w 2010 roku Pracę w specjalnej strefie tylko w Stalowej Woli zyskało 300 osób (źródło PAP). Drużyna w której Fila gra jedną z najważniejszych ról, zajmuje się pozyskaniem inwestorów. Pozyskaniem informacji o nich, zaproszeniem ich do siebie, negocjowaniem ewentualnych warunków współpracy. Przekonaniem żeby inwestowali w Polsce, a nie w 1000 innych miejsc na świecie. Czyli krótko mówiąc całym tym trudnym, żmudnym i długim procesem przyciągania inwestorów. Po prostu tworzeniem nowych miejsc pracy. Tego właśnie chce Robert Fila. A czego potrzebuje Stalowa Wola? Charyzmatycznego i gadatliwego Urzędnika czy sumiennego i kompetentnego menagera? |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
CYTAT Jako zadeklarowany zwolennik Roberta Fili, czego nie ukrywam od początku działania na tym forum poczułem się wywołany do tablicy Podaję fakty. Nie wyssałem ich z palca, poszukacje dobrze w internecie (polecam strone ARP), prasie i literaturze fachowej. Fila jest zastępcą dyrektora tarnobrzeskiego oddziału specjalnej strefy ekonomicznej. Jednego z czterech Oddziałów które zarządzają całą strefą ekonomiczną w Polsce. Tarnobrzeski oddział koordynuje strefy ekonomiczne w pięciu polskich województwach: Podkarpackim, Świętokrzyskim, Mazowieckim, Lubelskim oraz Dolnośląskim. To prawie 25 gmin, prawie 2000 ha dla inwestorów! Tylko w stalowowolskiej strefie oddano w samym tym roku 5 inwestycji. Pracę w specjalnej strefie tylko w Stalowej Woli zyskało 300 osób (źródło PAP). Drużyna w której Fila gra jedną z najważniejszych ról, zajmuje się pozyskaniem inwestorów. Pozyskaniem informacji o nich, zaproszeniem ich do siebie, negocjowaniem ewentualnych warunków współpracy. Przekonaniem żeby inwestowali w Polsce, a nie w 1000 innych miejsc na świecie. Czyli krótko mówiąc całym tym trudnym, żmudnym i długim procesem przyciągania inwestorów. Po prostu tworzeniem nowych miejsc pracy. Tego właśnie chce Robert Fila. A czego potrzebuje Stalowa Wola? Charyzmatycznego i gadatliwego Urzędnika czy sumiennego i kompetentnego menagera? Cudownie... chciałabym dowiedzieć się co konkretnego Pan Fila chciałby zrobić dla naszego miasta. Konkrety poproszę co chce zrobić i w jaki sposób bo sie nie doszukałam :] |
|
|
|
|
Ja oddam swój głos na kogoś młodego. wybór padł na Kamila Górniaka (lista nr 5 miejsce 13). Znany pewnie fanom sportu, gdyż nawet tutaj były jego teksty o Stalówce, które pisał dla sportowefakty.pl
|
|
|
|
|
krater chce konkretnego prezydenta, ktory nie bedzie chowal uszu, ktory nie boi sie powiedziec co mysli, oraz ktory powie komu wezmie, a komu da, ktory nie bedzie bal sie podjac niepopularnych decyzji :]
strona arp przez ciebie polecana :] robert fila jest 4tym z dyrektorow Dyrektor Oddziału - Marek Indyk Z-ca Dyrektora ds. Ekonomiczno-Finansowych - Jerzy Piekarz Z-ca Dyrektora ds. Organizacji Nowych Podstref - Pawel Stawowy Z-ca Dyrektora ds. Majątku - Robert Fila teraz mi powiedz czym zajmuje sie dyr ds majatku ? jak dla mnie to ewidencja czyli bardziej ksiegowy niz manager :] http://www.arp.c(...)sse.aspx iPhone 6 64GB Gold nowka sztuka w zafoliowanym pudelku, cena 2700 do negocjacji- wiadomosc pw |
|
|
|
|
CYTAT krater chce konkretnego prezydenta, ktory nie bedzie chowal uszu, ktory nie boi sie powiedziec co mysli, oraz ktory powie komu wezmie, a komu da, ktory nie bedzie bal sie podjac niepopularnych decyzji :] Z całym szacunkiem Ifeel... ale moim skromnym zdaniem Fila jest zaprzeczeniem cech które podałeś. Dlatego poprosiłam o konkrety i jestem ciekawa czy je od kolegi Krater otrzymam CYTAT strona arp przez ciebie polecana :] robert fila jest 4tym z dyrektorow Dyrektor Oddziału - Marek Indyk Z-ca Dyrektora ds. Ekonomiczno-Finansowych - Jerzy Piekarz Z-ca Dyrektora ds. Organizacji Nowych Podstref - Pawel Stawowy Z-ca Dyrektora ds. Majątku - Robert Fila teraz mi powiedz czym zajmuje sie dyr ds majatku ? jak dla mnie to ewidencja czyli bardziej ksiegowy, niz manager :] http://www.arp.c(...)sse.aspx Trudno się nie zgodzić |
|
|
|
|
Pełen profesjonalizm myślałam ze to blog jakiejś nastolatki... no sorry...
Nawet minuty mi to nie zajęło... Uploaded with ImageShack.us |
|
|
|
|
CYTAT Pełen profesjonalizm myślałam ze to blog jakiejś nastolatki... no sorry... Nawet minuty mi to nie zajęło... Foxy_Lady skąd zerżnęłaś tę tabelkę bo za nic nie mogę jej znaleźć na tej stronie A B O R C J A - holokaust nienarodzonych. WOLNOŚĆ NIE OZNACZA, ŻE MNIE WOLNO WSZYSTKO A TOBIE NIC!!! |
|
|
|
|
FoxyLady nie wklejaj oczywistych oczywistości, gdyby dało sie zrobić stronkę z imieniem i nazwiskiem (czyt. gdyby ludzie nie przekręcali jej nazwiska) to by taką miała, a że jest jak jest to ma w adresie imię i numer na liście, a że Tobie się to kojarzy niewiadomo z czym to niczyja wina a poza tym ten adres na pewno zapamiętasz na długo a o to w tym przecież chodzi
|
|
|
|
|
Ciekawe ilu ludzi zdaje sobie sprawę, że nie głosuje się na ludzi tylko na partie polityczne?
Taka Pani Joanna Niwierska z 14 pozycji to nie ma szans. Bo wchodzą po kolei z listy w zależności od uzyskanego poparcia partii. "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
a przy okazji polecam do rady miasta Łukasza Durka www.lukaszdurek.pl miejsce ostatnie na liście nr 5 w 1 okręgu wyborczym
|
|
|
|
|
CYTAT Taka Pani Joanna Niwierska z 14 pozycji to nie ma szans. Bo wchodzą po kolei z listy w zależności od uzyskanego poparcia partii. o czym Ty mówisz/piszesz?? Wchodzi się za kolejnością zdobytych głosów, a od liczby zebranych głosów przez całą listę zależy ile osób z danej listy wejdzie do Rady i każdy z Was może pomóc jej wygrać te wybory oddając na nią swój głos |
|
|
|
|
To jeszcze poleć Wieśka na prezydenta i będziesz miała komplet.
"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
CYTAT o czym Ty mówisz/piszesz?? Wchodzi się za kolejnością zdobytych głosów, a od liczby zebranych głosów przez całą listę zależy ile osób z danej listy wejdzie do Rady i każdy z Was może pomóc jej wygrać te wybory oddając na nią swój głos Mówię o realiach, z 14 nie ma szans. Gdyby było inaczej znani z TV politycy nie walczyli by o jedynki na listach i nie uważano by ich za lokomotywy. Przestań więc ściemniać i powiedz dlaczego politycy są tak przeciwni jednomandatowym okręgom wyborczym? "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
Ok. Polecam Wiesława na Prezydenta i Janine Sagatowską do Sejmiku i dopiero teraz mamy komplet
Foxy_Lady myślę, że po części to jest jednak sprzedaż produktu i każda rzecz wzbudzająca kontrowersje jest w wyborach dobra Tu kandydatka nikogo nie obraziła adresem strony a część ludzi wejdzie żeby np. sprawdzić czy jest tak niepoważna jak jej adres i może akurat przekona się po przeczytaniu tego co na stronie znajdzie a teksty jak i osoba są naprawde poważne to gwarantuje i dodatkowy plus, że łatwo adres w ucho wpada a to też jest bardzo ważne |
|
|
|
|
Ta pani jest z PiS?
"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
CYTAT Mówię o realiach, z 14 nie ma szans. Gdyby było inaczej znani z TV politycy nie walczyli by o jedynki na listach i nie uważano by ich za lokomotywy. Przestań więc ściemniać i powiedz dlaczego politycy są tak przeciwni jednomandatowym okręgom wyborczym? Gdzie Ci ściemniam?? Sobie lampke zapal jak Ci ciemno... zobacz sobie na PKW czy kazdy w radzie jest z pierwszej trójki... zobacz sobie zasady wybierania i wyliczania mandatów... Antoni Błądek zostal posłem np. z miejsca 30!!!!!!!! to co mówisz, że 14 nie ma szans?? I kto tu ściemnia?? A o okręgi jednomandatowe zapytaj np. Panią poseł Butryn, to jej partia Ci to obiecywała w poprzednich wyborach parlamentarnych, zapomniałeś już?? |
|
|
|
|
Nic nie zapomniałem.
Ściema i tyle. Co z Panią Joanną jest z PiS? "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
tak
|
|
|
|
|
Durek i Niwierska są młodymi osobami, warto na takie stawiać. Ciągłe oglądanie tych samych rozdań zdartymi do szpiku kości kartami rodzi odruchy obrzydzenia..
|
|
|
|
|
Startuje z listy PiS ale nie jest członkiem partii...
|
|
|
|
|
CYTAT Startuje z listy PiS ale nie jest członkiem partii... Więc czemu nie startuje jako niezależny kandydat? Bez partii jest mniej wartym kandydatem? Wytłumaczysz mi to? "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
CYTAT Startuje z listy PiS ale nie jest członkiem partii... Więc czemu nie startuje jako niezależny kandydat? Bez partii jest mniej wartym kandydatem? Wytłumaczysz mi to? Jako znawca tematu, zapewne wiesz, że jednomandatowe okręgi są w gminach poniżej 20tys. mieszkańców, więc jako kandydat niezależny, to raczej ciężko startować, a ona startuje do rady powiatu, więc tu już w ogóle nie ma o czym dyskutować. |
|
|
|
|
masz na myśli KWW Andrzeja Szlęzaka lub KW Forum Mieszkańców??
Forum Mieszkańców to PSL tylko pod zmienioną nazwą... KWW Andrzeja Szlęzaka... no cóż... widocznie nikt inny jej nie zaproponował kandydowania a chce dziewczyna zrobić coś dobrego dla miasta i powiatu, ma ciekawe pomysły, chęci do pracy... czy startując pod szyldem jakiejś partii nie będąc jej czlonkiem ma stracić tylko dlatego, że np. ktoś Jarosława Kaczyńskiego nie lubi, który i tak nie ma ze Stalową Wolą i powiatem stalowowolskim nic wspólnego?? |
|
|
|
|
CYTAT masz na myśli KWW Andrzeja Szlęzaka lub KW Forum Mieszkańców?? Forum Mieszkańców to PSL tylko pod zmienioną nazwą... KWW Andrzeja Szlęzaka... no cóż... widocznie nikt inny jej nie zaproponował kandydowania a chce dziewczyna zrobić coś dobrego dla miasta i powiatu, ma ciekawe pomysły, chęci do pracy... czy startując pod szyldem jakiejś partii nie będąc jej czlonkiem ma stracić tylko dlatego, że np. ktoś Jarosława Kaczyńskiego nie lubi, który i tak nie ma ze Stalową Wolą i powiatem stalowowolskim nic wspólnego?? A co konkretnego ma do zaoferowania Pani Joanna? |
|
|
|
|
No własnie nie bardzo jak dla mnie...
A ja chciałabym żeby mnie przekonała. co do strony, jeżeli chodzi Ci o podstronę "Dlaczego kandyduje" to dla mnie żadne arugmenty. Pytanie jest co chce zrobić, jakim sposobem w jakim czasie i co dla niej ma znaczenie priorytetowe |
|