NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »
« 1 2 3 4 5 6 ... » »»
Wybory samorządowe 2010,
ff
Wysłany: 30 Paź 2010r. 19:20  
Witamumiech To prawda jestem zwolennikiem Fili, ale nie ukrywałem tego od samego początku. Druga sprawa to kwestia "obiektywnego" spojrzenia i oceny kandydatów. W kampanii wyborczej nie ma żadnego obiektywizmu. Jeden jest za tym drugi za tamtym, jedne media lubia tego drugie tamtego.Jedne media kupił jeden drugi nie kupił ich wcale. To nic odkrywczego.

Ja nikomu nie mowie głosuj na File, idź do wyborów i postaw na File. Moja aktywność wynika z tego że wk... mnie jak słyszę o jednym z kandydatów że wygrał wawrzyna, kupidyna czy innego stolca albo że kupił policji raz na cztery lata samochód przed kampanią. Kiedy tak naprawdę wiem co sobą reprezentuje. Wk... mnie też kreowanie jednego z kandydatów na zbawce i mesjasza Stalowej Woli, który uratuje lud przed katastrofą.

Ja uważam że Fila jest w tym gronie najlepszą opcją. Kompetencjami bije ich na głowę. Naprawdę. I jedyne czego bardzo chciałbym to zeby miał publiczną okazję do przekazania wiedzy ktora ma. Ale jak ma mieć skoro media widzą tylko dwóch kandydatów. Nie oszukujmy się media kreują rzeczywistość. Inni zarzucają mu gdzie był wcześniej co robił. A powiedzcie mi co robił szlęzak czy siembida w wieku 32 lat? Wiecie?? Nie bo wtedy nikt z Nas go pewnie nie znał.

Chcę tylko w tym całym nieobiektywnym przekazie medialnym, być nieobiektywną opinią która kształtuje większy obiektywizmumiech

Powtarzam raz jeszcze, nie namawiam nikogo do głosowania na Filę. Chciałbym tylko aby został zauważony przez opinię publiczną, bo uważam że na to zasługuje. Wybór podejmiemy my wszyscy, mam nadzieję że świadomy i dobryumiech

A wracając do konkretnych rozwiązań... Wiele z nich jest "ukrytych" na jego stronie. Wiele jeszcze nie ujawnił co mnie też boli ale mam nadzieję że niedługo to zrobi.

Nie chciałem nikogo urazić z tą "ciężką pracą". Miałem na myśli inny aspekt pracy, powiedzmy "niefizyczny"

Wszystkiego dobrego

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 30 Paź 2010r. 19:20  

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 30 Paź 2010r. 19:58  
Fila jest z PO. Głosować będą na niego ludzie tylko dlatego że jest z PO, bez wnikania kim jest, co zrobił, co zrobi i co sobą będzie reprezentował. Dla mnie osobiście kandydatura mdła i bezpostaciowa, bezpłciowa, nijaka. Nic o nim nie wiadomo, oprócz tego co słychać w przedwyborczym bełkocie, wypłynął przy okazji zbliżających się wyborów, jako młody, prężny o powierzchowności podobnej do premiera tzn garnitur, uczesanie i dobór kolorów na plakatach. Fila to tylko figurant dzięki któremu stanowiska po wyborach obejmą koledzy i koleżanki z PO. Nic odkrywczego nie napisałem. Ja na te wybory nie idę.

A B O R C J A - holokaust nienarodzonych. WOLNOŚĆ NIE OZNACZA, ŻE MNIE WOLNO WSZYSTKO A TOBIE NIC!!!
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 30 Paź 2010r. 20:26  
Krater 25 ja osobiście do Fili nic nie mam, raczej nie jestem za osobami które od najmłodszych lat należą do wielu organizacji a po szkole czy studiach biorą sie odrazu za polityke. Mam szacunek do tych, którzy po edukacji szkolnej sami zakładali swoje biznesy, bez pomocy rodziny czy znajomych , bez robienia wałków osiągali sukcesy - ilu takich znacie ?

Odnosnie kandydatów to nie ma duzego wyboru, być moze zagłosował bym na File ale zraziłem się do partii którą reprezentuje.

Krater 25 być moze jesteś z PO ale podoba mi się sposób Twoich wypowiedzi , nie ma w nich niepotrzebnej agresji. Pozdrawiam.

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 20%
ff
Wysłany: 31 Paź 2010r. 00:40  
CYTAT
Jacek: Oszczednosci w kancelarii tzw.prezydenta, ...kon by sie usmial
A zwiekszenie budzetu na przyszly rok zamiast zmalec wzrosnie o 10 mln PLN. Straznikowi zyrandola powinien wystarczyc rower aby opasly tucznik mogl nieco schudnac i zmniejszyc ten smietnik noszacy przed soba.

Ktosik to wyżej to komentarz z niezależna.pl pełen miłości przeciwnika prezydenta. Jak pisze tzw. prezydenta:-))

"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 31 Paź 2010r. 09:18  
CYTAT

Ktosik to wyżej to komentarz z niezależna.pl pełen miłości przeciwnika prezydenta. Jak pisze tzw. prezydenta:-))

Nie musisz szukać tak daleko, poszukaj niektórych wypowiedzi Szanownego Acera który był/jest 100 % zwolennikiem PO i wszystkiego co znimi związane. Miłość promieniowała od Acera do zwolenników pewnej partii tak intensywnie ze pewnie poproszono go, aby zaprzestał publicznego wyrazania swoich zdań, na tematy polityczne.

Nie poglądy polityczne, wykształcenie, miejsce zamieszkania czy status materialny, świadczą o kulturze osobistej człowieka.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 31 Paź 2010r. 10:50  
Polityka "miłości" jest po obu stronach.

"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny
Prywatna wiadomość 

Konto zawieszone
ff
Wysłany: 31 Paź 2010r. 11:42  
@Ktośik ... nie będę pisał o Acerze bo nie sledze tak jak ty jego wypowiedzi/wpisów ...

napiszę "dwa" zdania na temat wpisów na niezależnej bez cytowania bo to niema sensu ... 95% wpisów to kosmos zero poparcia na faktach ... bluzganie i jad w najczystszej postaci ... teraz jakże katolickie radio "M" ... o.Dyktator i jego teksty ... np. "nie wiem czy to prawda ale słyszałem co mówią ludzie" i nawija jakiegoś bzdeta wyssanego z palca a dewoty dzwonią i tworzą na tej podstawie następne mega pewne wiadomości ... na następny dzień pisze o tym "nasz dziennik" a popołudniu Jarek ogłasza to za "oczywistą oczywistość" to prawdziwi katolicy i Polacy ... a jak ktoś to zdementuje staje tam gdzie stało ZOMO a i ekskomunika gwarantowana w promocji :/

"Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany"
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 31 Paź 2010r. 11:51  
Wystarczy włączyć RM o 13. Codziennie jest taki wylew jadu na PO, czasem na SLD.
Tak jak Na trójce prowadzący program o 12 nie pozwala wylewać jadu na którąkolwiek z partii, To złe "Szkiełko" tez wyłącza tych jątrzących. Tak na antenie RM można sobie jątrzyć i zalewać jadem bez ograniczeń. Ks. prowadzący nigdy nie reaguje.

Prywatna wiadomość 

Konto zawieszone
ff
Wysłany: 31 Paź 2010r. 12:01  
dlatego mogę się zgodzić że np. TVN sprzyja PO ale robi to z pewną "klasą" ... załóżmy bez przykładów że wtopę zaliczy ktoś z PiS i "wyżywają" się na nim cały dzień może nawet tydzień ... ale przynajmniej opierają się na FAKTACH ... teraz wtopę zalicza ktoś z PO może to wyżywanie jest mniejsze ale JEST ... w mediach wspierających PiS nie usłyszysz o żadnej wtopie ich ludzi (a przynajmniej ja takich nie widziałem)

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 31 Paź 2010r. 14:03  
Nie wiem kto to powiedział ale zabrzmialo mądrze, ze na zachodzie od polityka który mówił nie prawde, obiecywał i niewywiazał się z obietnic wyciaga się konsekwencje, media nie zapraszają go na wypowiedzi i ogólnie robi się cicho na temat jego osoby, spada mu poparcie.U Nas jest natomiast odwrotnie, bo w tych sprawach to jeszcze nam brakuje do zachodich standardów.

Wogóle to u nas za duzo jest stołków w polityce, powinni to zredukować o 1/3. Ktoś kto popełnia błędy, będzie w "coś" wmieszany powinien być bezpowrotnie usuwany z politycznego stanowiska.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 31 Paź 2010r. 23:32  
CYTAT
Nie wiem kto to powiedział ale zabrzmialo mądrze, ze na zachodzie od polityka który mówił nie prawde, obiecywał i niewywiazał się z obietnic wyciaga się konsekwencje, media nie zapraszają go na wypowiedzi i ogólnie robi się cicho na temat jego osoby, spada mu poparcie.U Nas jest natomiast odwrotnie, bo w tych sprawach to jeszcze nam brakuje do zachodich standardów.

Wogóle to u nas za duzo jest stołków w polityce, powinni to zredukować o 1/3. Ktoś kto popełnia błędy, będzie w \"coś\" wmieszany powinien być bezpowrotnie usuwany z politycznego stanowiska.

Ktosik na jakim zachodzie, chyba na dzikim?:-)
Jak patrze na polityków europejskich i tych za oceanem (wszystko na zachód) to niczym nasi politycy się nie różnią. Niestety oczywiście. Ale już takie pisanie, że gdzie indziej jest lepiej to już przegięcie:-)))
Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma:-))))
Będą wybory to naród wybierze....

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 31 Paź 2010r. 23:44  
Fila na prezydenta STW? Z czym do ludzi?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 31 Paź 2010r. 23:59  
CYTAT
Fila na prezydenta STW? Z czym do ludzi?

Jakieś propozycje??

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 1 Lis 2010r. 08:43  
Do Andrzejek: Nie zgodzę się z tobą. Na zachodzie jest zupełnie inna kultura polityki. Np. w Szwecji, kiedy padło oskarżenie (powtarzam samo oskrażenie, nie wyrok) dla jakiejś minister (niestety zapomniałem nazwiska), kobieta ta od razu podała się do dymisji do czasu wyjaśnienia sprawy. Zwołała konferencje prasową na której powiedziała, że nie zgadza się z postawionymi zarzutami, ale ponieważ pełni funkcję publiczną, podaje się do dymisji, aby skupić się na wyjaśnieniu sprawy. Drugi przykład w Niemczech - być może jest to zupełnie inna mentalność, ale tam rozlicza sie polityków z ich obietnic. Kampanie są dużo bardziej merytoryczne, polityka agresywnego ludzie skreślają na początku, dlatego nie opłaca się siać kampanii nienawiści...

Przenosząc to na polskie podwórko... Taki Kurski który naginał prawo jadąc za konwojem policji a poźniej legitymował się immunitetem na zachodzie by nie przeszło. Zostałby wchłonięty przez opinię publiczną i nie miałby żadnych szans w wyborach...

Natomiast nawiązując do lokalnego podwórka: sprawa ze sprzedaniem budynku dianie, sprawa kuriera, który był własnością jednego z silnych polityków pis, stołki dla kozielewicza, sibigi... To na zachodzie byłoby etycznie nie do zaakceptowania, media i opinia publiczna zlinczowałaby ich, zresztą nie mieliby szans wśród wyborców, którzy czymś takim się poprostu brzydzą.

U nas tacy ludzie mają realną szansę objęcia władzy w mieście...

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 1 Lis 2010r. 08:52  
Ron Paul - znany amerykański polityk powiedział, że kto chce zarządzać krajem, musi być na tyle zaradny, by móc samemu się utrzymać nie żerując na podatnikach.
W zupełności się z tym zgadzam - również w odniesieniu do miasta.
Pytanie: Czy wśród kandydatów w Stalowej Woli są zaradne osoby?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 1 Lis 2010r. 08:52  
A dlaczego Fila? Dlatego, że nie jest wchłonięty przez politykę. Polityka jest jednym z obszarów jego działalności, ale nie jedynym. Fila jest politykiem nowoczesnym, czyli mającym z jednej strony doświadczenie samorządowe ( 6 lat jako szef kancelarii obecnego prezydenta) a z drugiej strony doświadczenie korporacyjne (2 lata w arp). Nie jest też showmanem, nie wyskakuje z jakimiś głupimi zaczepnymi tekstami bez pokrycia tylko ma na wszystko argumenty. Wystarczy poczytać jeden z jego wielu artykułów.

Dlaczego to takie ważne? Dlatego, że dla Fili polityka nie jest ostatecznością, nie musi wygrać za wszelką cenę, startuje bo chce a nie bo musi. A to jest ogromna zaleta.

Jeżeli Szlęzak przegra to co będzie robił? Jakim wyzwaniem jest dla niego Prezydentura, skoro pełni tę funkcję 8 lat, z czego ostatnie 4 wszyscy widzieli jakie były?

A program? Sam na niego czekamumiech Z niecierpliwościąumiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 1 Lis 2010r. 11:30  
CYTAT

K Ale już takie pisanie, że gdzie indziej jest lepiej to już przegięcie:-)))
Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma:-))))
Będą wybory to naród wybierze....

Proponuje ulokować pupe w samolot lub samochodów, wybrać się tam i pomieszkać minimum 1 rok, odpowiedz będzie najaśniejsza.

Z drugiej stony popatrzec na wschód ( Białoruś) lub jeczsze dalej, to nie mamy az tak źle.

Prywatna wiadomość 

Konto zawieszone
ff
Wysłany: 1 Lis 2010r. 12:12  
CYTAT
Jeżeli Szlęzak przegra to co będzie robił? Jakim wyzwaniem jest dla niego Prezydentura, skoro pełni tę funkcję 8 lat, z czego ostatnie 4 wszyscy widzieli jakie były?

a co robił lub raczej czego nie robił ?? jak dla mnie w czasach kryzysu miasto nadal się rozwija co "widać,słychać i czuć" umówmy się że można było więcej zrobić ... ale jak się ma 2 k na miesiąc to ferrari nie pojeździsz może mercedesem ale raczej 20 letnim (oczywiście piszę jak masz za te 2 tyś utrzymać jeszcze rodzinę)

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 1 Lis 2010r. 17:31  
Osobiście uważam że się rozwija, ale mogłoby zdecydowanie bardziej. O prawie każdej gminie można w tej chwili powiedzieć, że się rozwija, bo inwestycje: czy to drogi, czy boiska, czy szkoły powstają lub są poddane gruntownej modernizacji niemal wszędzie itp. Wpływ na to ma ogromny strumień pieniędzy który dociera do Polski z UE.

Problem tkwi w tym, że niedługo kasa z UE się skończy. Więc inwestycje powinny być mądre i przemyślane. A moim zdaniem motto Szlęzaka brzmi: Nieważne co byle jak najwięcej.

Szlęzak nie rozmawia z inwestorami. Nie zaprasza ich tu, nie stara się. Myśli że jak wybuduje drogę to wszyscy chętnie tu przyjdą. Co z tego, skoro potencjalni inwestorzy nie wiedzą że w Stalowej Woli jest ta ładna droga!!! Szlęzak jest zamknięty wewnątrz boi się wychylić nosa. Ta słabość jest moim zdaniem naganna.

A co z podstawowymi inwestycjami? Bulwarów nie ma ok, ale czy nie mógłby powstać chociażby jeden fajny, oświetlony odnowiony i bezpieczny park? Życie to nie tylko praca, czasem fajnie gdzieś wyjść. Dlaczego nie stać Stalowej Woli na fajne place zabaw dla dzieci? Kosztuje to pewnie 1/100 co 4 budowany nie wiadomo po co budynek kulu, a kasa z unii też by się na to znalazła. Czy to miasto nie mogłoby być trochę ładniejsze i przyjaźniejsze?

Nie, bo Szlęzak patrzy swoją miarą. I nie docenia innego punktu widzenia, tylko swój. To kolejna naganna cecha, która sprawiła, że współpracownicy się od niego odwrócili. Wszyscy po kolei...

A wracając do budynków uczelnianych... fajnie że powstają, tylko... po co ich aż tyle???? Jedyną mądrą moim zdaniem decyzją uczelnianią jest nowy budynek Politechniki rzeszowskiej... Bo ludzie po kierunkach technicznych mają jakąś nadzieję pracy w stalowej natomiast humaniści z kulu żadnych.

Prywatna wiadomość 

Konto zawieszone
ff
Wysłany: 1 Lis 2010r. 23:09  
hmm ile ludzi tyle poglądów ty chcesz to kto inny powie że che co innego ... jak jednemu dogodzisz inny będzie warczał ... :/ ... jak dla mnie gość podejmuje wyważone decyzje ... co z tego że inwestorzy się dowiedzą o Stalówce i nawet mieli by ochotę tu zainwestować jak nie będą mieli jak wywieść z tond produktów które wyprodukują :/ ... co do KUL-u może i nie jestem zadowolony że zaorali ogródek Jordanowski mogli rozbudować go (KUL) np w kierunku Sanu wyciąć kawałek lasu koło rur bo sam fakt że rozbudowując to plus tak jak i np. inkubator sam wygląd miasta też się zmienia ... oczywiście może i można było to zrobić ciut inaczej sąd jak i ZUS postawić gdzieś na obrzeżach miasta nie koniecznie w centrum ale znowu mu chwała za to że coś powstaje umiech codo samych planów ... stadion ... most ... powiększenie obszarów St.W ... ogród botaniczny itp.itd. myślisz że nie chciałby zacząć tego już w tym roku ?? wszystko kręci się wokół kasy niestety ... nie można go posądzić o jedno jak co niektórzy piszą że nic nie robi ... myśli przyszłościowo ... każdemu cyknie po troszku i według mnie z głową ... na klub ... koszykarze przejedli kasę a mieli zarobić na swoje utrzymanie ... sumując każdy ma pewne oczekiwania jednych zadowoli innych nie a jeszcze inni choćby nie wiadomo co zrobił powiedzą że za mało

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 2 Lis 2010r. 02:08  
krater, juz tak zaczales slodzic fili ze nie wiem czy to nie milosc :] pytalem kilka razy zapytam jescze raz komu prezydent fila zabierze by dac tym wszytkim o ktorych piszesz/pisales ?:] juz chyba mozna cos zdradzic ? czy mamy czekac na kolejne cuda jak z pelo ?:]

Sprzedam
iPhone 6 64GB Gold
nowka sztuka w zafoliowanym pudelku, cena 2700 do negocjacji- wiadomosc pw
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 2 Lis 2010r. 08:10  

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 2 Lis 2010r. 08:31  
Trzeba głosować na młodych a nie na emerytów

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 2 Lis 2010r. 09:09  
Frugo trzeba to oddychać a głosować to można. Ja zamiast wieku kandydatów na pierwszym miejscu postawił bym uczciwość, lepszy uczciwy emeryt niż fałszywy 30 latek (aby była jasność nie mam tu na myśli zadnej osoby ani partii).

Więc kto jest uczciwy i na kogo warto głosować ?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 2 Lis 2010r. 09:27  
jak można mówić, że młody jest nie uczciwy ?

to jest chamstwo, jak wiem, popierasz PiS bo twoje wpisy to sugerują i nie dziwię się, że masz takie podejście.

Prywatna wiadomość 

« 1 2 3 4 5 6 ... » »»

NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »