|
![]() |
|
Czy miał ktoś z Was taką sytuacje i ratował się zabiegiem ściągania paznokcia?? Chciałabym się dowiedzieć jak długo nie da się buta założyć i jak długo boli po wszystkim. I czy trzeba zostać w szpitalu?? Bo jak czuje ten charakterystyczny aromat to mnie cofa i wątpię czy dam się położyć.
Boże, daj mi cierpliwość, bo jak dasz siłę to ich rozp*erdolę!! |
|
Dołączył: 2 Lip 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Mnie jak bolał ząb to wyrwałem...
|
|
|
![]() |
|
miałem ściągny, ale nie wrastający...
wejdziesz do gabinetu, dadzą znieczulenie, ściągną, posmarują jakąś maścią, ewentualnie wypisze receptę na maść i powiedzą papa - tyle, w sumie jakieś 5 minut |
|
Dołączył: 4 Sie 2009r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
A klamerka u kosmetyczki nie pomogła?
|
|
|
![]() |
|
Wstyd się przyznać ale tchórz jestem i cierpię w milczeniu ale butów nie mogę założyć więc kolorowo już nie jest;/
"Ich" a jak Cie głowa boli to też wyrywasz??;p Boże, daj mi cierpliwość, bo jak dasz siłę to ich rozp*erdolę!! |
|
|
![]() |
|
Kilka lat temu, bodajże ok.2001 trapił mnie ten sam problem. Paznokieć (część) miałem usuwany w stalowowolskim szpitalu - na chirurgii. W szpitalu nie zostajesz, cały zabieg trwa ok. 30 minut (ze znieczuleniem miejscowym) i do domu. Przez pierwszy dzień-dwa dość boli. Nie pamiętam, po jakim czasie zakładałem normalnie but
|
|
Dołączył: 28 Sie 2007r. Skąd: z miasta rowerów Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
thorongil a jak długo taki paznokieć odrasta?? i czy różni się jakoś od poprzedniego??
tak z ciekawości po prostu pytam ![]() Errare humanum est. |
|
|
![]() |
|
w moim przypadku to dość skomplikowane
![]() ![]() nie pamiętam, jak dlugo mi to odrastało, ale chyba nie długo, może miesiąc ![]() |
|
Dołączył: 13 Paź 2008r. Skąd: stalowa wieś Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
CYTAT thorongil a jak długo taki paznokieć odrasta?? i czy różni się jakoś od poprzedniego?? tak z ciekawości po prostu pytam ![]() każdy organizm jest inny w moim przypadku serdeczny oraz jeden ze stopy grubszy i twardszy co do odrastania na ręce 3 tyg na stopie +/- m-c z kawałkiem ![]() |
|
Dołączył: 20 Lut 2009r. Skąd: stalowa wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
buta nie zalożysz dwa dni. Będzie wrastał co 3 miesiace jak duży to kalmerka nei pomzoe u kosmetyczki.
A potem całe życie będzie zasuwał i wycinal paznokcia kawałek "Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
![]() |
|
Miałem coś takiego parę lat temu. Wrastał i zaczęło ropieć. Niby znieczulili, ale uwierz mi nic to nie pomogło. Zwyczajnie znieczulenie nie zadziałało. Darli na żywca, ból nie do opisani. Strasznie. A później te wredne zmiany opatrunków..... Współczuje.... Bądź dzielna...
Czym różni się parlamentarzysta od dziwki? Dziwka jak dostanie pieniądze to spełnia życzenia klienta. |
|
|
![]() |
|
mnie w lipcu złamał się w połowie paznokieć u dużego palca u nogi i do tej pory nie odrósł do stanu pierwotnego, więc dziwią mnie komentarze, że w ciągu całego miesiąca może odrosnąć cały... ale nie kłócę się...
|
|
|
![]() |
|
Jak już tak bardzo Cię boli, to nie masz wyjścia musisz iść do lekarza. Zabieg ze znieczuleniem, nie zostaje się w szpitalu. Mój tato miał zerwany cały paznokieć i wcale szybko nie odrastał, dobrze wtedy wspomagać organizm suplementami to zawsze coś przyspieszy. No widok nie jest najładniejszy. A co do bólu to nie wiem, ja raz miałam zastrzał pod paznokciem i dostałam takie znieczulenie, że palca moglibymi odciąć i nic bym nie poczuła. Także nie nastawiaj się, dostaniesz później coś przeciwbólowego. Opinia jest jednak taka, że paznokcie lubią wrastać i tak później - ale jak masz ból to i pewnie stan zapalny - to bez lekarza się nie obejdzie. Powodzenia, głowa do góry.
Dorii |
|
|
![]() |
|
napewno nie będziesz leżał w szpitalu. wystarczy zwykła wizyta u chirurga w przychodni.
|
|
Dołączył: 20 Lut 2009r. Skąd: stalowa wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Zależy od organizmu. jak ktoś bierze witaminy jest szybciej. mi odrósł po miesiącu, innemu po pół roku i tyle
"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
![]() |
|
Na klamerkę już za późno bo wdarł się już mi stan zapalny wiec jak nie przejdzie mi do poniedziałku to chyba jednak chirurg:( bardzo mi zależy by nie opuszczać dni w pracy bo później mam tyle roboty że nie wiem jak się nazywam dlatego tak pytam jak długo będę uziemiona
|
Dołączył: 14 Cze 2007r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Aby dojść do sedna sprawy muszę zacząć od tego, że nie cierpię rzeźników i pod nóż nie miałem ochotę się kłaść (ktoś już pisał, że znieczulenie nie zadziałało, brr). Z krzywą przegrodą nosa niemalże 18 lat chodziłem i gdy już się żyć nie dało, wyprostowałem przegrodę w TBG i jest super. Do operacji sam musialem się przekonać a nie było łatwo. Skoro jednak "baby" same dobrowolnie się kładą pod nóż i robią cycki, pośladki, nosy itd., itp więc się zdecydowałem. Zatoki nie bolą i oddychać mogę przez nos a nie jak Lord Vader. jest super.
Teraz wrastające pazury. Ponieważ też miałem ten problem, poradziłem sobie sam bez chirurga i kosmetyczki. I tak: 1. Najpierw trzeba go wyleczyć. Ja moczyłem palucha w rumianku codziennie. Po kąpieli neomycyna w sprayu i maść bodajże detreomycyna. WAŻNE: Aby się lepiej goiło nie należy nosić zakrytych butów. 2. Po wyleczeniu trzeba uformować paznokieć. Paznokieć musi uzyskać odpowiednią długość i nie pozwalać mu poprzez podnoszenie go codziennie aby nie wrastał. Pozdrawiam i życzę wytrwałości Heruur; SG-1, SG Atlantis, SG Univerese, Hatak Group, Orion-Tokra. |
|