|
|
|
"Bliska" w Agatówce - 95 - 4.17 zł
"Statoil" w Stalowej Woli - 95 - 4.63 zł Można ? można... Dziękuje za uwagę... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
A biodiesel na orlenie na ul. Przemysłowej kosztuje 3,69
Pozdrawiam a tak ogólnie to ciekawe czego jest taka róznica w cenie paliwa Nic na siłę, wszystko młotkiem. |
|
|
|
|
To z Agatówki na pewno nie chrzczone, od 4 mies. tankuję tylko tam i od rezerwy do rezerwy przejeżdżam tyle samo co na paliwie, które wcześniej tankowałem na innych stacjach (pomijając oczywiście okres zimy kiedy spalanie jest trochę większe).
|
|
|
|
|
Również byłem przekonany, że paliwo pochodzące z tej stacji to tylko z nazwy 'benzyna'. Ale nie zauważyłem żeby auto jakoś gorzej je traktowało. Wręcz przeciwnie.
|
|
|
|
|
ja tankowalem zawsze na statoilu lub orlenach.. kiedy zobaczylem cene na agatowce stwierdzilem ze to jakies beznadziejne paliwo, ale wrecz przeciwnie idzie tak samo , i tyle samo kilometrow robie na baku co na innych stacjach. Jak nie widac roznicy , to po co przeplacac?
|
|
|
|
|
Ja tak samo wszystkie autka oprócz cc jadą na bliskiej i jest ok. Robię tyle samo kilometrów, filtr paliwa z nudów sprawdzałem i pusty więc wody nie ma. A skoro nie widać różnicy to na nieco ponad 400 l on oszczędziłem już prawie 200 zł a to piechotą nie chodzi.
"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
|
|
Od kilku miesięcy tankuję tam LPG. Polecam.
|
|
|
|
|
No to skad taka roznica?????
Kiedys tankowalem ON i Pb oral LPG wlasnei na bliskiej w agatowce i nie powiem zebym narzekal, ale teraz majac CommonRail po prostu sie boje o wtryskiwacze. Przeplacam na Orlenie (niby to to samo ale......) Wiec niech ktos madry mi odpowie, skoro niby bliska ma to samo paliwo co orlen to skad az taka roznica???? |
|
|
|
|
po tankowaniu na bliskiej również nie zauważyłem żadnych nieprawidłowości w pracy mojej insigni!!! nie polecam jednak stacji w Rzeczycy Długiej!!! po ostatnim tankowaniu tam stwierdziłem, że silnik lepiej pracowałby nawodzie z kałuży!!!
|
|
|
|
|
Ja również od miesiąca tankuje na Agatówce i też nie widzę różnicy. W Stalowej stacje ustalają ceny. Mam kolegę na orlenie i mówi, że rano dzwonią z Statoila i pytają o cenę, natomiast Orlen dzwoni na Lotosa
|
|
|
|
|
qwerty jednemu trzeba 7% inny zadowoli sie 3% :]
bylem uprzedzony do tej bliskiej po zimach, ale skusilem sie i przynajmniej kolejnej bede tam tankowal, zrobilem dokladnie tyle samo km co na lotosowym, silnik 2.0 hdi i nic sie nie dzialo |
|
|
|
|
orlen i bliska to to samo ale na bliskiej nie mają karty stałego klienta więc moga sobie obniżyć cenę a orlen musi mieć kasę na nagrody więc ktoś musi za to zapłacić i...............pan płaci pani płaci
|
|
|
|
|
mariomld69 , proszę o sprostowanie bo ta stacja znajduje się w Rzeczycy Okrągłej a nie Długiej;)
|
|
|
|
|
a co myślicie o biodieslu ?
Nic na siłę, wszystko młotkiem. |
|
|
|
|
Dobry ale do starych klekotów w nowych jest zapis w gwarancji że nie dotyczy gwarancja aut zasilanych biodieslem..
Ja tankuje nowoczesne silniki diesla paliwem od nich i problemu nie ma a skoro kilka aut tam tankuje to w sakli roku różnica ogromna niestety. Na bliskiej posiadacz karty orlen dostaje 1 gr rabatu, na orlenie 4 gr, na bliskiej nie ma też karty z punktami i tak się zbiera. "Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
|
|
Ciągle zapominam sprawdzić tam nalepki na drzwiach i w końcu nie wiem, czy można tam płacić również kartą czy, w ramach utrzymania niskich cen nie mają terminala i przyjmują tylko gotówkę?
|
|
Dołączył: 19 Lut 2008r. Skąd: STALOWA WOLA Ostrzeżenia: 40% |
|
|
|
Jak najbardziej można płacić plastikiem, mają nawet chyba dwa terminale.
|
|
|
|
|
Jest terminal i zawsze działa
"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
Dołączył: 30 Marz 2009r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Mam prośbę. Czy moglibyście podać cenę paliw na Agatówce w chwili obecnej? Mam tam kawałek, a z tego co tutaj czytam nabrałem chęci być tam stałym klientem jednak chcę porównać ceny. Dzisiaj tj 31.08.2010 na PKS ceny przedstawiają się następująco:
E95/ON - 4,45/4,25. |
|
|
|
|
e95 4.25,on 4.21 bo droga dostawa dzisiaj tankowałem, ale podobna ma byc taniej, a i kontrole mieli dzis ciekawe czemu
|
|
|
|
CYTAT orlen i bliska to to samo ale na bliskiej nie mają karty stałego klienta więc moga sobie obniżyć cenę a orlen musi mieć kasę na nagrody więc ktoś musi za to zapłacić i...............pan płaci pani płaci Potwierdzam to co napisała Jagienka. I Orlen i Bliska należą do Orlenu "czerwone stacje" (orlen) uczestniczą w programie promocyjnym (karty Vitay) stąd droższe paliwa, zielone (bliska) to też orlen tylko bez możliwości uczestnictwa w programie promocyjnym (nie dostaniesz punktów za tankowanie) i dlatego maja niższe ceny. Rozmawiałem o tym z pracownikami Bliskiej i tak to jest. Teraz wiecie ile kosztują punkty i nagrody. Co do jakości paliwa.... nie ma szału, benzyny nie widzę różnicy, ale gaz zatankowałem tam dwa razy i albo miałem pecha albo na wyrost chwalicie. Jest znaczna różnica jak zatankuję na Orlenie na Energetyków a ostatnie dwa tankowania zrobiłem w Agatówce i niestety auto ociężałe na tym gazie i nie zbiera sie jak po Orlenie. Niestety. Tyle że cena znacznie niższa. Chyba wrócę do tankowania gazu na Orlenie Energetyków lub KEN |
|
|
|
|
Ja również tankuję "95" w Agatówce i po przejechaniu ok. 2000 km (ok. 2 miesiące) nie widzę różnicy w pracy silnika.
W związku z powyższym mam w .... punkty! Interesuje mnie paliwo dobrej jakości w jeszcze lepszej cenie. |
|
Dołączył: 30 Marz 2009r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Właśnie napoiłem swojego konia ON z Agatówki. Na razie żadnej różnicy.
A tak w ogóle znalazłem fajną stronkę do umieszczania cen paliw: http://www.cenapaliw.pl/?o=&m=d&l=9&k=449 Jakby ktoś mieszkał w okolicy jakiejś stacji paliw i chciałoby się mu zaktualizować czasem ceny - byłoby fajnie Może też znajdziecie inne podobne strony i lepsze to zarzućcie linkiem. |
|
|
|
|
Dziś już paliwo na agatówce 10 gr w górę
Dorii |
|
|
|
|
Ktoś zna aktualne ceny na Agatówce ON oraz BIO?
|
|