|
|
|
czy ktoś na forum zna dobry sposób na wypadające włosy? czy może stosowaliście jakieś skuteczne tabletki np. ze skrzypem po których było widać efekty? proszę o poradę...........
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jesteś mężczyzną? (nick nie wskazuje jednoznacznie).
Mnie wypadają włosy od ładnych kilku lat (od mniej więcej 18 roku życia). Najlepsza rada - pogodzić się z tym - ogolić na łyso i dalej ogarniać świat . Aczkolwiek są w aptekach jakieś środki na to, rzekomo nawet dość skuteczne. Ja stosowałem przez krótki czas, póżniej mi się znudziło (konieczne jest długie i regularne stosowanie) więc nie mogę powiedzieć z autopsji o ich skuteczności |
|
|
|
|
Myślę że na forum nie dostaniesz idealnej recepty na ta przypadłość, każdy człowiek jest inny. Jedyne co moge polecić to napewno wizyta u dobrego dermatologa,który zleci szereg badań by stwierdzić ewentualne braki w organiźmie(czy też "niedomaganie" hormonów tarczycy,hormonów płciowych).Osobiście nie polecam wydawania fortuny na wszelakie specyfiki z aptek bo z autopsji wiem,że jest to strata pieniędzy.A co od skrzypu hmmm, polecam bardziej preparaty drożdzowe.
|
|
Dołączył: 26 Marz 2010r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Receptura mojej babci: nafta kosmetyczna+ żółtko+ kilka kropek cytryny. Wszystko wymieszać i nanieść na włosy. Okręcić głowę ręcznikiem i pozostawić na włosach 15-20 minut. Maseczkę nakładać na włosy raz w tygodniu.
Babcia mówi, że działa PS. Ja kiedyś też miałam ten problem. Zmieniłam szampon i problem zniknął Polecam ich, bo ich znam i uważam, że są świetni: www.piksarstudio.pl |
|
|
|
|
"potrenuj" przedramię z rana i wetrzyj sobie nasienie we włosy!!! robie tak mojej lasce i ma duzo wlosow!!! ;]
|
|
|
|
|
ja osobiście polecam tabletki Silica ;) 100 drażetek kosztuje ok 25 zł.. ale warto zainwestowac ;p włosy Ci sie wzmocnia i beda szybciej rosły. przynajmniej mi pomogłyi moim znajomym tez
|
|
|
|
|
Merc special naprawdę polecam jedne z droższych ale bardzo skuteczne
|
|
|
|
|
Żadne piguły nie wchodzą w grę.
Temat z wcieranym żółtkiem/żółtkami jest najlepszy. Oprócz tego jedz codziennie płatki owsiane oraz kaszę jaglaną , najlepiej w postaci krzemówek/google/. Ogranicz do minimum chude produkty żywnosciowe , które posiadają duuuużo białka. Nadmiar białka powoduje Twój problem!!! OPTYMALNE CENTRUM ŻYWIENIOWE - STALOWA WOLA AL. J. PAWŁA II 19A/www.jedzoptymalnie.pl/ |
|
|
|
|
dziękuje za wszystkie porady a jestem kobietą spróbuje z tymi maskami na głowę, a z tym białkiem to może i racja ale nie wiedziałam o tym:(
|
|
|
|
|
ja kiedys takze miała taki problem pomogła mi odzywka vax kupiłam w aptece koszt. koło 30 zł.ale jst dosc duza polecam takze tabletki belissa sa dobre i w rosadnej cenie takze jedwab do włosow staja sie po nim mocne nio i nafta kosmetyczna ....po tych preparatach napewno pomoze...
bzzzzzz |
|
|
|
|
proponuje zrobić badanie z krwi- chormony tarczycy, ewentualnie badanie włosa
|
|
|
|
|
Tylko mój post , j.w. i szare mydło , o którym zapomniałem , uwolnią Cię od tej dolegliwości.
Ponadto szare mydło/nie jakis tam wynalazek typu biały jeleń/, tylko najbardziej szare z szarych , pogoni również łupież , a nawet krosty. A kasę wydaj na ... dyskotekę np , zamiast na ... OPTYMALNE CENTRUM ŻYWIENIOWE - STALOWA WOLA AL. J. PAWŁA II 19A/www.jedzoptymalnie.pl/ |
|
|
|
|
Zgadzam się z Majunią25 mi VAX też bardzo pomógł.Naprawdę polecam Ci ja stosowałam maseczkę, po każdym myciu włosów(dwa trzy razy w tyg.),okręcasz ciepłym ręcznikiem i na 30min.Po miesiącu widać rezultaty!A później stosujesz raz na tydzień dla utrzymania kondycji włosów.Mi się bardzo poprawiły,są gęste,mocne i mniej wypadają,choć mam ubogą dietę a wiadomo że witaminy to najlepszy lek na wszystko
|
|