NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »
Auto części używane, auto złomy
Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 24 Sie 2010r. 12:14  
Mam pytanie gdzie w Stalowej Woli lub w miarę bliskiej okolicy kupię używane części do samochodów osobowych np. takich jak Fiat Brava. Nisko, Agatówka i Rzeczyca odpada bo sprawdzam regularnie, tam bardzo rzadko miewają Brave a w Rzeczycy ponoć nigdy jej nie mieli. Potrzebuję tłumiki i parę drobnych rzeczy do tego modelu. Może jakiś złom z samymi tłumikami, cokolwiek.

Czymże jest życie, jeśli nie szeregiem natchnionych szaleństw? Trzeba tylko umieć je popełniać! A pierwszy warunek: nie pomijać żadnej sposobności, bo nie zdarzają się co dzień. Autor: George Bernard Shaw
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 24 Sie 2010r. 12:14  

Czymże jest życie, jeśli nie szeregiem natchnionych szaleństw? Trzeba tylko umieć je popełniać! A pierwszy warunek: nie pomijać żadnej sposobności, bo nie zdarzają się co dzień. Autor: George Bernard Shaw
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 24 Sie 2010r. 12:22  
krzeszow zaraz przy wjezdzie po prawej stronie za mostem jest szrot w takim domku duzo gratow.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 24 Sie 2010r. 12:26  
to ja się podpinam...
potrzebuje listwe boczną drzwiową do Opla Vectry B.
Zgubiłam umiech a na tych 2 wspomnianych złomach nie ma...

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 24 Sie 2010r. 12:30  
CYTAT
krzeszow zaraz przy wjezdzie po prawej stronie za mostem jest szrot w takim domku duzo gratow.

W Krzeszowie nie mają w ogóle tłumików, przed chwilą dzwoniłem. :/

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 24 Sie 2010r. 12:31  
ale tlumiki to o ile się nie myle to wymienia się na nowe tak samo jak klocki hamulcowe...

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 24 Sie 2010r. 12:37  
W Krzeszowie jest jeszcze jeden na błoniach,ale niestety nie znam numeru.Właściciel nazywa się Tutka i ma również obok hotel i restauracje to ze znalezieniem numeru nie powinno być raczej problemu.Przed zakupem używanych części radzę sprawdzić ceny w sklepie i sklepach internetowych nie raz okazuje się,że nowe są parę groszy droższe albo nawet tańsze.

Wyrażam wyłącznie prywatne poglądy, do czego mam prawo, zgodnie z art. 54 Konstytucji RP
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 24 Sie 2010r. 12:46  
Sprawdzałem ceny nowych i znacznie się różnią od tych używanych np. kompletny zestaw 3 tłumików w dość dobrym stanie na znanym portalu aukcyjnym kosztuje 80 zł a w sklepie średnio 240 zł , wiadomo że tłumiki lepiej na nowe wymieniać lecz jak budżet ograniczony i nie jedno auto ma się na utrzymaniu to szuka się oszczędności no oczywiście na bezpieczeństwie nie oszczędzam i części z nim związane u mnie zawsze wymieniane są na nowe.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 24 Sie 2010r. 12:55  
tylko kolego kupujac uzywke nie wiesz ile ona ci wytrzyma... moze ladnie wygladac a wytrzyma miesiac...a jak juz kupisz nowy to masz conajmniej 5lat spokoju... zazwyczaj takie elementy to sie kupuje nowe.... a ta cena to chyba z salonu fiata...

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 24 Sie 2010r. 13:10  
CYTAT
tylko kolego kupujac uzywke nie wiesz ile ona ci wytrzyma... moze ladnie wygladac a wytrzyma miesiac...a jak juz kupisz nowy to masz conajmniej 5lat spokoju... zazwyczaj takie elementy to sie kupuje nowe.... a ta cena to chyba z salonu fiata...

Zdaję sobie sprawę z tego że nie wiadomo nigdy ile taka '' używka '' popracuję no ale jak na razie '' doraźnie '' tego potrzebuję a ceny to z tych bardziej i mniej znanych Stalowowolskich sklepów motoryzacyjnych do których dziś dzwoniłem umiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 25 Sie 2010r. 06:17  
- Te tłumiki nówki też długiego żywota nie mają , czasamy juz po 2 latach się sypią . U mnie oryginalny japoński wytrzymał w poprzednim aucie 12 lat ,a zamiennik szkoda gadać:(

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 25 Sie 2010r. 07:44  
Tak jak mówili koledzy wcześniej: Krzeszów Bogdan Tutka ulica DOLNA, na drugim rozwidleniu drogi w samym centrum Krzeszowa odbija się w prawo i po kilkuset metrach jeszcze raz w prawo to jest ulica DOLNA, po lewej stronie jest plac i budynki i maaaasa masy samochodowej umiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 4 Paź 2010r. 09:52  
Duzo z ofert szrtów mozna poszukać po necie :] np na motoall czy http://eszrot.pl jest spory wybor szrotow ze stalowej woli ;]

www.eszrot.pl
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 4 Paź 2010r. 12:14  
polrcam złomowisko w jeziórku na terenie dawnych zakładów duży wybór

jarpio
Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 40%
ff
Wysłany: 4 Paź 2010r. 12:53  
CYTAT

Bylem tam. Masz racje duzy wybor i ladnie wszystko poukladane tylko niepotrzebnie polecasz. Ceny maja chyba nawet nie z kosmosu a z innej planety. Na allegro takie same czesci mozna dostac o polowe taniej (juz z wysylka!) Na innym szrocie tez znajdziesz taniej jakis zamiennik niz w jeziórku.

Odradzam jeziórko oraz szrot na agatówce umiech Ceny sa jak za nowe czesci.

Śmiejecie się ze mnie, bo jestem inny. Ja się śmieję z was, bo wszyscy jesteście tacy sami.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 4 Paź 2010r. 14:19  
CYTAT
CYTAT

Bylem tam. Masz racje duzy wybor i ladnie wszystko poukladane tylko niepotrzebnie polecasz. Ceny maja chyba nawet nie z kosmosu a z innej planety. Na allegro takie same czesci mozna dostac o polowe taniej (juz z wysylka!) Na innym szrocie tez znajdziesz taniej jakis zamiennik niz w jeziórku.

Odradzam jeziórko oraz szrot na agatówce umiech Ceny sa jak za nowe czesci.

W Jeziórku nie byłem a co do Agatówki to zgadzam się w 100%, ceny jak z kosmosu, tam kupuję tylko w totalnej ostateczności

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 4 Paź 2010r. 15:37  
Krzeszów ten szrot na bloniach mam nr.600 131 543

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 4 Paź 2010r. 19:33  
CYTAT
Krzeszów ten szrot na bloniach mam nr.600 131 543

Dziękówa za numer, jak obdzwonię to dam znać co i jak umiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 4 Paź 2010r. 20:17  
polecam jeziórko z uwagi na duży wybór i cenę (przynajmniej to co ja chciałem do mojego auta kupić było tańsze niż w krzeszowie,agatówce i innych złomowiskach)

jarpio
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 4 Paź 2010r. 20:31  
Szrot w Sarzynie jeśli jeszcze działa tel 172428654 dawno nie używałem od czasu jak p Tutka poratował mnie silnikiem do lwa;)

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 4 Paź 2010r. 23:01  
Baranki myslcie globalnie, a nie zamykacie sie tylko do rejonu Ciemnogrodu.

Zawsze jest allegro, albo co to za problem na Slomczyn skoczyc

Prywatna wiadomość 

NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »