|
|
|
Zadzwoniła znajoma z Mielca , że ma problem z ustawieniem zbiezności w swoim rocznym pasacie. Ktoś jej doradził , aby ustawiła sobie zbieżnośc , bo zimowe opony lekko są przycierane. Po wykonaniu tej czynnosci w Dębicy i zmianie na letnie nastapił szok- opony tnie jak piła i nikt jej nie chce tego poprawić. Nawet w Rzeszowie , nie mówiąc o Mielcu czy Debicy.
Liczy na Stalową. Pomóżcie - niech Stalówka będzie i w tym temacie najważniejsza w regionie. Na jakich urzadzeniach pracuje VW - padło pytanie. A skąd ja mam wiedzieć. Liczę na pomoc. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zbieżność była ustawiana, tylko nie wyszło ?
Geometria zawieszenia zrobiona ? Kąty pomierzone, pochylenia koła, wyprzedzenia osi zwrotnicy ? Autko po jakimś wypadku ? z jakąś ciekawą przeszłością ? |
|
|
|
|
Bezwypadkowe na 101%. podałam jej link tego wątku- niech się włączy do dyskusji
|
|
|
|
|
konkretnie w czym problem ?
Zbieżność została ustawiona czy nie ? Reszta kątów pomierzona ? -> jeśli nie to trzeba to zrobić. |
|
|
|
|
Tak ustawiona , że tnie opony jak piła i każdy umywa ręce. Nawet serwis Rzeszów.
Dostała juz link tego wątku. Jak bedzie w zasiegu kompa to sie zarejestruje i wyjaśni dokładnie. Ja tylko tyle wiem , co napisałam powyżej. |
|
|
|
|
Roczne auto to jest na gwarancji. Jedzie do autorudu na KEN i nie wyjeżdża do puki nie ustawią zbieżności. Co mogło być przyczyną tej rozbieżności w nowym aucie?
"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
Dołączył: 28 Sie 2007r. Skąd: z miasta rowerów Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
gdzie ona kupiła to auto??????
pewnie po 1 właścicielu nie palącym i z rocznika 51 edit: kur*a jak umywają ręce skoro robione przez autoryzowany serwis to do *uja pana 2 latka gwarancji i zwrot kosztów poniesionych prze "zerżnięcie" opon po złym ustawieniu no chyba że robił to jakiś "Jan Niezbędny" w garażu Errare humanum est. |
|
|
|
|
Jak dla mnie to faktycznie dziwna sprawa. Ja bym się nie bujał po serwisach. Tylko wchodzę do dowolnie wybranego ASO i nie wychodzę do puki auto nie będzie naprawione. A ręce mogą umywać dopiero po wykonanej robocie. Gwarancja zobowiązuje.
"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
znajac zycie poszlo cos czego gwarancja nie obejmuje :]
|
|
|
|
|
Kupowałem ceeda od babki której mężuś kupił nowego passka.
Po póltora roku padło naprawde sporo gratów nie objętych gwarancją. Skoro jest rachunek za zbieżność to neich naprawiają do rzeczniak konsumentów z tym. tyle tylko że może być potrzebna opinia rzeczoznawcy że nie ma uszkodzeń po wpadnieciu w dziurę itp. "Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
Dołączył: 30 Sty 2009r. Skąd: stalowowolunia Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
CYTAT Kupowałem ceeda od babki której mężuś kupił nowego passka. Po póltora roku padło naprawde sporo gratów nie objętych gwarancją. Skoro jest rachunek za zbieżność to neich naprawiają do rzeczniak konsumentów z tym. tyle tylko że może być potrzebna opinia rzeczoznawcy że nie ma uszkodzeń po wpadnieciu w dziurę itp. Do poczytania dla wszystkich fanatycznych wyznawców motoryzacji helmutów :-] http://vwszrot.pl/ |
|