|
|
|
Witam
mam pytanie ile kosztuje prywatna wizyta u okulisty w Stalowe Woli ? w Medicum ;p |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
A to zależy w jakiej sprawie chcesz iść. Normalnie ok.50 zł, po soczewki więcej.
|
|
|
|
|
po soczewki ile ?
|
|
|
|
|
w sprawie soczewek ile wizyta kosztuje ?
|
|
|
|
|
Witam
NIepolecam Medicum. MOze pan piłat dobry. Ale jak za darmo tam byłem to 10 min szybko szybko i sie okaząło ze mi dobrał złe okularki:/ w kolejce tez swoje odstałem Idz do prywaciarza daj 50 zł i bądz zdrów |
|
|
|
|
Ja bylam u dr Małgorzaty Ujdy. Ma gabinet na hutniczej, niedaleko ogrodka Jordanowskiego, tam gdzie jest sklep z okularami Głowackich. Poswieca niesamowicie duzo czasu na nauczenie "klienta" zakladaniu i zdejmowaniu, wszystko cierpliwie tlumaczy po 100 razy, bierze kolo 50 zl za normalna wizyte, za ta z soczewkami jakos troche wiecej ale daje soczewki na miesiac i daje do cwiczen soczewki na miejsce w gabinecie, pozniej trzeba sie stawic na kontrole za tydzien i juz sie nic nie placi, sprawdza czy nie szkodza soczewki i czy nic sie nie stalo w oczy. Ogolnie sympatyczna kobieta, mila i jest ok.
|
|
|
|
|
a państwowo jak okulistę poradzicie????
bzzzzzz |
|
|
|
|
co wolicie soczewki czy okulary ?
|
|
|
|
|
oo ja też się przyłączam do pytania.
Musze iść do okulisty bo kiepsko ze wzrokiem ostatnio i nie wiem czy warto soczewki. W sumie okulary to jednorazowy wydatek, a soczewki co kilka m-cy trzeba zmieniać. No i jak z noszeniem soczewek??? Znajoma miała na próbe i woli okulary, ponoć bardzo ją drażnią i nie nosi. Ja też bym się bała, więc napiszcie jak to jest? Da się przyzwyczaić? |
|
|
|
|
ja też polecam dr Ujdę
|
|
|
|
|
dobieranie soczewek przez okulistę to nabijanie kasy, sam możesz zamówic na stronie www.szkła.com.pl maja dobre soczewki w dobrej cenie i od razu polecam kwartalne szkoda si ę rozdrabniać.a co do higieny to najlepszy jest roztwór soli fizjologicznej kupiony w aptece a nie żadne płyny które szybko po otwarciu stają sie siedliskiem bakterii, a nauczysz się raz dwa sam zakładasz jak popróbujesz w domu ja po kilku latach dopiero doszłam do wprawy
|
|
|
|
|
Nie polecam samemu probowania wkladania i sciagania soczewek, lekarz pokaze ci jak i co i da kilka rad. Sama bym nie wiedziala roznych rzeczy a uczenie sie samemu prowadzi tylko do uszkodzenia oka, w gabinecie nauczy cie okulista za jedna wizyte a probowanie na sobie i dochodzenie do wprawy latami to troche nie halo. Na wizyte panstwowa trzeba czekac miesiac obecnie i cos mi sie wydaje, ze na panstwowym nikt nie bedzie cie uczyl obslugi soczewek. Znam osobe, ktora uszkodzila sobie oko niezle, pchajac i wyciagajac na wlasna reke soczewke (zeby zaoszczedzic, a sciagnac nie mogla pol dnia bo nie umiala). Teraz placi wiecej. Lekarze tez sa rozni, jednemu pasuje ten a innemu ktos inny. To normalne. Jesli chodzi o uzywanie soczewek to ludzie dziela sie na takich co od razu uwielbiaja soczewki od pierwszego zalozenia, inni musza sie przekonac a jeszcze inni nie lubia i nie chca w tym chodzic. Trzeba sie liczyc tez z tym, ze mozna dostac uczulenia na nie lub sie oko nie przyzwyczai. I jeszcze jedna sprawa, okulisci polecaja miesieczne, po miesiacu sie je wyrzuca, jednak trzeba je moczyc na noc w plynie i troche z tym jest zabawy. Ja np. wole jednodniowie, drozsze, ale nie nosze soczewek codzienie, wiec wyrzucam po zdjeciu i po sprawie, nie marnuje kasy na plyny i mnie to wychodzi w rozliczeniu taniej. Na allegro najtaniej mozna kupic soczewki, ale trzeba wiedziec jakie, wiec wizyta lekarza jest konieczna, bo musi zbadac oko i sprawdzic krzywizne oka i czy np. nie ma przeciwskazan (np. zlego kąta patrzenia)
Decydujac sie na soczewki miesieczne raczej decydujesz sie na to, że bedziesz uzywac codziennie soczewek. |
|