|
|
|
Po wejściu na Stalówkę dzieją się niestworzone rzeczy. Windows Media Player sam się uruchomił i próbował łączyć z serwerem, ale szybko go zamknąłem. Avast! czasami wyświetla komunikat o trojanie (niestety nie u mnie, pewnie przez wyłączoną "ochronę WWW"). W źródle strony jest ukryta ramka
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
hehe jednym z najwiekszych stalowowlskich portali przeciez SM jest najwiekszym a tak na powaznie cos mi sie zdaje ze zacna stalowka cos podupadła w ostatnim czasie
|
|
|
|
|
A był na stalówce, był (może i dalej jest, wolę nie sprawdzać). I to raczej paskudny - po przeskanowaniu antywirem za pierwszym razem wykryło mi ich coś koło 9, niby usunęło, ale przy każdym kolejnym skanowaniu wykrywało koło 5. Do tego problemy z explorer.exe przy uruchamianiu kompa. U mnie dopiero combofix pomógł. Ktoś podobno dzwonił do nich i ich informował, to rżnęli głupa, że u nich to na pewno nie.
CYTAT cos mi sie zdaje ze zacna stalowka cos podupadła w ostatnim czasie Ale z artykułów można się czegoś dowiedzieć w przeciwieństwie do SM gdzie same gówna są wypisywane, bo wiadoma osoba-autorka jest świadoma tego, że inaczej i tak nie potrafi. Plusem tutaj jest tylko forum . |
|
Dołączył: 16 Kwie 2009r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
U mnie dziś to samo po wejściu na stalowke. I komunikat od Nortona, że zablokowano próbę włamania się na komputer.
Także luzik Tylko, że sam fakt, że mają na www wira jest dość żenujący - jaki pan taki kram? qui penis aquam turbat? |
|
|
|
|
ej ludzie a jak ja nie mam antywirisa a bylam tam dzis rano i ze 2-3 godziny temu to moglam zlapac jakiegos syfa? mnie sie zadne programy same nie wlaczały, ale kurna antywirusa nie mam
|
|
|
|
|
Na innym kompie, na którym dzisiaj siedziałem przez chwilę nie było syfów, mimo, że ten antywira nie miał. Ale nie baw się tak i zainstaluj sobie coś.
BTW, na SM też kedyś coś było, więc nie ma się co cieszyć, że stalówka zainfekowana. |
|
|
|
|
Jezu bo ja atechniczna jestem niedawno miałam na dość nowym kompie tyle trojanów, ze pewnego dnia padło mi na komopie doslownie wszystko:( ale widze, ze syfy e necie to podstawa i trzeba sie bronic
|
|
|
|
|
a co sądzicie o programie antywir: Microsoft Security Essentials?
@@@ |
|
|
|
|
Wszedłem tam przed chwilą i zobaczyłem jakze dziwny komunikat "strona zgloszona jako dokonująca ataków" wie ktoś o co chodzi konkretniej? od razu mowie ze na kompach sie nie znam
|
|
|
|
|
U mnie komunikat następującej treści : '' Strona zgłoszona jako dokonująca ataków!
Strona www.SpAm.SpAm@SpAm została zgłoszona jako strona stanowiąca zagrożenie i została zablokowana zgodnie z ustawieniami bezpieczeństwa. Tego rodzaju strony mogą próbować instalować oprogramowanie wykradające poufne dane, używające komputera do pośredniczenia w atakach lub uszkadzające system. Niektóre szkodliwe strony celowo rozpowszechniają niebezpieczne oprogramowanie, ale większość z nich działa na serwerach, na które nastąpiło włamanie. '' Czymże jest życie, jeśli nie szeregiem natchnionych szaleństw? Trzeba tylko umieć je popełniać! A pierwszy warunek: nie pomijać żadnej sposobności, bo nie zdarzają się co dzień. Autor: George Bernard Shaw |
|
|
|
|
stalowka spadła na psy podlizują sie szlezakowi i jada staroście usuwają komentarze niech calkiem to g....o zablokuja
|
|
|
|
|
Usunęli całkowicie podstępny system reklam. Teraz powinno być bezpieczniej
CYTAT U mnie komunikat następującej treści: Strona zgłoszona jako dokonująca ataków! Google szybko zareagował. Zobaczymy, czy wyrzucą trojana raz na zawsze, czy szybko powróci na stronę
|
|
|
|
|
No nieładnie
Bez antywirusa można sprawdzić stronę... Aż dziw mnie bierze ze wielka miłośniczka wyszukiwarki pieszczotliwie nazywanych googluśiami.(anulk@). Nie pokazała nam odnośnika do poniżej podanego linka. http://www.google.com/safebrowsing/diagnostic?site=stalowemiasto.pl Macie diagnostykę stalowegomiasta... Nawet nikt się nie kwapi z wyjaśnieniami no cóż. Jaki pan,taki kram mówi porzekadło ludowe. Pozdr DrSör |
|
Dołączył: 12 Paź 2008r. Skąd: z miasta chyba ;) Ostrzeżenia: 20% |
|
|
|
Niestety mnie nie było to i nie wspomniałam o tym
" Kiedy zapada zmrok....pojawiają się strażnicy ... " |
|
|
|
|
CYTAT Niestety mnie nie było to i nie wspomniałam o tym Czuję się bardzo ale to bardzo zawiedziony. Czy aby na pewno pani nic nie wie co się dzieje na portalu... Pozdr DrSör |
|