|
|
|
Chcę wysłać rower kurierem ze Stalowej Woli.Jaką firmę możecie mi polecić?Dziękuję!!!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Każdą byle nie pocztą:-)
"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
Niestety żadną ze znanych większych firm kurierskich nie wyślesz.
Dlaczego ? Ponieważ żebyś mógł być ich klientem, musisz mieć zarejestrowaną działalność gospodarczą (firmę). Fakt ten przedstawiam w oparciu o własne doświadczenia z marca tego roku. No chyba że do tej pory się coś zmieniło. Puki co odpada: DPD, UPS, DHL, Siódemka. W każdej z nich musisz co najmniej założyć konto. Żeby to zrobić potrzebna jest działalność. Jeżeli się mylę proszę o sprostowanie (może odpisze ktoś z pracowników). Sam z chęcią byłbym zainteresowany takimi usługami (niekoniecznie do wysyłania rowerów). |
|
|
|
|
Korzystam z DHLa, jako osoba prywatna, więc nie powinno być problemu. Chyba,że coś się zmieniło w ostatnim czasie. Swoją drogą do Pocztexu też nie mam zastrzeżeń.
|
|
|
|
|
jeżeli to nie jest rowerek dla dzieci to będzie problem z wymiarem.
"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
|
|
ja używałem DHL jak wysyłałem sporą gabarytowo rzecz. Uprzedzam że drogo, liczy się waga jak i gabaryty. Musi być dobrze zapakowane/zabezpieczone - ale dasz na flaszkę i Ci zapakują (ja tak miałem). Przez neta zamawiasz sobie kuriera, podajesz wstępne dane itp.
|
|
|
|
|
CYTAT Niestety żadną ze znanych większych firm kurierskich nie wyślesz. Dlaczego ? Ponieważ żebyś mógł być ich klientem, musisz mieć zarejestrowaną działalność gospodarczą (firmę). Fakt ten przedstawiam w oparciu o własne doświadczenia z marca tego roku. No chyba że do tej pory się coś zmieniło. Puki co odpada: DPD, UPS, DHL, Siódemka. W każdej z nich musisz co najmniej założyć konto. Żeby to zrobić potrzebna jest działalność. Jeżeli się mylę proszę o sprostowanie (może odpisze ktoś z pracowników). Sam z chęcią byłbym zainteresowany takimi usługami (niekoniecznie do wysyłania rowerów). sorry, ale że tak powiem lekkie bzdury, na pewno jeśli chodzi o DHL. Wcale nie trzeba mieć swojej działalności, wysyłałem koło lutego i żadnych problemów nie było, ani z założeniem konta ani z wysyłką. DPD i UPS też obsługuje osoby prywatne, ale tam dużych gabarytów nie wyśle z tego co się orientuje. |
|
|
|
|
duże to tylko dhl lub poczta kolejowa ale ktoś musi odebrac
"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
Dołączył: 30 Sty 2009r. Skąd: stalowowolunia Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
CYTAT Chcę wysłać rower kurierem ze Stalowej Woli.Jaką firmę możecie mi polecić?Dziękuję!!! Spokojnie wyślesz DHL-em Musisz tylko podejść do Rojaxu i skombinować sobie karton do zapakowania sprzętu |
|
|
|
|
kolego pakuj ten rower dzwon do sandomierza na dhl i zamow kuriera za free ci paczka odbiora dokumenty podpiszesz i paczka pojdzie ja dzis agregat wysylalem waga ponad 50 kilo i paczka pobraniowa fakt kosztowala 160 zl ale spokojnie ja wezma nawet zebys im nie wiem jak duzych gabarytow dal ta paczke a i nie musisz miec zadnej umowy tak jak w dpd;/ Dhl jest super i w miare tanie ceny
|
|
|
|
|
nie koniecznie musi byc kurier , busy tez zabierają
,z cena sie dogadac można zabierają drobnicę i dowożą na miejsce , jesli ktos chce skorzystac podam namiary |
|
|
|
|
CYTAT sorry, ale że tak powiem lekkie bzdury, na pewno jeśli chodzi o DHL. Wcale nie trzeba mieć swojej działalności, wysyłałem koło lutego i żadnych problemów nie było, ani z założeniem konta ani z wysyłką. Przepraszam ale widać że najwidoczniej nie miałeś do czynienia z żadna z tych firm. W DPD przy rejestracji obowiązkowym polem do wypełnienia jest pole FIRMA. Kontaktując się z nimi zostałem poinformowany iź obsługują tylko firmy. Przy DHL jest identycznie. Dowód ? Strona DHL FAQ - zapraszam. http://www.dhl.com.pl/pl/express/centrum_informacji/obsluga_klienta.html CYTAT Czy jako osoba prywatna, mogę podpisać umowę z DHL ? DHL zawiera umowy tylko z podmiotami gospodarczymi. CYTAT Korzystam z DHLa, jako osoba prywatna, więc nie powinno być problemu. Chyba,że coś się zmieniło w ostatnim czasie. To znaczy ile lat temu korzystałeś ? Bo ja jakieś 3 lata temu korzystałem "jeszcze" z DPD masterlink. Teraz już się nie da. Zostaje tylko pocztex - niestety. |
|