NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »
1 2 3 »
Wybory Prezydenckie i Parlamentarne 2010,
Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 1 Lip 2010r. 10:45  
Poruszamy tutaj problemy dot. Wyborów Prezydenckich i Parlamentarnych 2010

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 1 Lip 2010r. 10:45  

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 1 Lip 2010r. 11:14  
Wszystkie tematy związane z wyborami będą blokowane więc dyskusje proszę prowadzić tutaj.

"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 1 Lip 2010r. 15:22  
Mikke ogłosił, że popiera Kaczyńskiego.
Więcej:

http://wybory.onet.pl/prezydenckie-2010/aktualnosci/,1,3314859,aktualnosc.html

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 1 Lip 2010r. 15:32  
wszyscy idziemy na wybory i wybieramy wszyscy Kaczyńskiego na prezydenta, no chyba, że wolicie, żeby rządził krajem komorowski, czyli człowiek nie nadający się zupełnie na prezydenta, nie majacy pojecia o czym gada, bez doswiadczenia, a do tego osoba chamska i wymachająca tymi swoimi rękami, że aż się niedobrze robi.strzalka

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 1 Lip 2010r. 17:21  
prosto dla was ze sztabu kaczynskiego :]
na miescie taka prasowke dzisaij wylapalem ^^

http://img81(...)068q.jpg
http://img19(...)069j.jpg
http://img69(...)070o.jpg
http://img20(...)071u.jpg
http://img71(...)0072.jpg
http://img68(...)073p.jpg
http://img81(...)0074.jpg

komor tez takie cus roznosi czy tylko do skrzynek zaproszenia ?:]

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 1 Lip 2010r. 17:59  
JKM Oficjalnie popiera Jaroslawa Kaczynskiego! co wy na to !

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 1 Lip 2010r. 18:15  
mogę być tylko zawiedziony jego liberalizmemumiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 1 Lip 2010r. 19:17  
to trochu nie tak jkm wie ze jeden i drugi za przeproszeniem ch...ja zrobi i nic sie nie zmieni, a dlaczego kaczynski ? nie jest takim euroentuzjasta jak peloowiacy :] a korwin jak wszyscy wiemy najchetniej by z unii wyszedl :] przed ostatnimi prezydenckimi tez zaglosowal na kaczynskiego gdyz liczyl ze sp lech nie podpisze traktatu lizbonskiego, wcale sie z tym nie kryl :] jakbys mial wtedy prezydenta tuska to teraz bylby placz ze mamy do strefy euro blizej niz dalej :]

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 1 Lip 2010r. 19:37  
nie tłumacz sam kaczor mówił, że jest lewicą, jestem bardzo zawiedziony, ja tego kurdupla i jego bandy nigdy nie będę popierał

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 1 Lip 2010r. 19:49  
JK ! maz stanu,czlowiek wybitny,wyksztalcony,prawdziwy patriota ktory calkowicie swoje zycie podporzadkowal polsce! tacy ludzie powinni rzadzisz krajem! to bedzie nasz prezydet! precz z PO!! precz z kolesiostwem i zlodziejstwem!! precz z niedouczonym komurowskim!! prezcz z tuskiem z rudzilcem z wermachtu!! TYLKO POLSKA!!! TYLKO JAROSLAW KACZNYSKI!!

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 1 Lip 2010r. 19:52  
CYTAT
nie tłumacz sam kaczor mówił, że jest lewicą, jestem bardzo zawiedziony, ja tego kurdupla i jego bandy nigdy nie będę popierał

wpisz w google amerykanski liberalizm, w europie okresla sie go mianem lewicy ^^ moze ci podpasuje hahaha
chcesz popieraj nie chcesz nie popieraj :] ja szczerze 2ga ture mam kolo dupy, jedni i drudzy to.... glosowal nie bede :]

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 1 Lip 2010r. 19:57  
on taki mąż stanu jak siembida i bladekumiech zwyczajny zakompleksiony kurdupel i tyle, ja w życiu na lewicę nie głosowałem i głosował nie będę

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 1 Lip 2010r. 20:03  
Jarosław Kaczyński o Gierku: on był patriotą
dzisiaj, 18:52
TSz / PAP
J. Kaczyński, fot. PAP/Grzegorz Jakubowski

Kandydat PiS na prezydenta Jarosław Kaczyński powiedział w Sosnowcu, że cieszyłby się, gdyby jego kandydaturę poparł eurodeputowany Adam Gierek, syn b. pierwszego sekretarza KC PZPR. Kaczyński uważa, że Edward Gierek był "komunistycznym, ale jednak patriotą".

Prof. Adam Gierek powiedział, że jako wiceprzewodniczący Unii Pracy ds. międzynarodowych, podziela stanowisko swojej partii i w drugiej turze wyborów jednoznacznie popiera - jak cała UP - Bronisława Komorowskiego.

Sosnowiec to rodzinne miasto Edwarda Gierka, gdzie się urodził (w Porąbce - obecnie dzielnicy miasta) i został pochowany. W drugiej turze wyborów prezydenckich pięć lat temu związany z Unią Pracy eurodeputowany prof. Adam Gierek poparł kandydaturę Lecha Kaczyńskiego.

- Będę się oczywiście cieszył, jeżeli pan profesor (...) mnie poprze. To jest rzecz normalna, że człowiek, który ma prospołeczne poglądy, popiera kogoś takiego jak ja, a nie kogoś takiego jak Donald Tusk czy Bronisław Komorowski - powiedział Kaczyński.

Prof. Gierek powiedział, że popierając Komorowskiego nie kieruje się raczej elementami jego programu, "prospołecznością czy wartościami prosocjalnymi", ale tym, co będzie dobre dla Polski z punktu widzenia spraw europejskich i pozycji Polski na arenie międzynarodowej. Wskazał m.in. na przyszłoroczną polską prezydencję w UE.

- My musimy zostać liczącym się graczem na arenie światowej. Nie może być tak, że nasze centra polityczne - rząd i prezydent - ze sobą nie współdziałają, to nas ośmiesza. Polska nie może być okrętem, którym dowodzi kapitan, a sternik go nie słucha, albo odwrotnie - powiedział eurodeputowany.

Gierek uznał za dobry sygnał lepszą niż wcześniej współpracę polskich centrów gospodarczych - rządu i NBP. Jak powiedział, podobne, dobre współdziałanie potrzebne jest także między prezydentem a rządem.

Podczas konferencji prasowej w Sosnowcu kandydat PiS zaznaczył, że choć jako działacz opozycji demokratycznej był czynnym przeciwnikiem Edwarda Gierka, cenił w nim m.in. to, że "opozycję jakoś tam tolerował, a nie zamykał do więzienia", co - jak mówił - było w komunizmie bardzo rzadkie; przede wszystkim jednak cenił to, że Gierek "chciał siły Polski".

- Śmiano się często z tego 10. miejsca na świecie (które w PRL miała osiągnąć Polska pod względem gospodarczym - PAP). A ja się z tego nie śmiałem. Ja wiedziałem, że to nieprawda, ale uważałem, że to zdrowa ambicja. On miał nawet ambicje (...) dalej idące, takie mocarstwowe. Ja akurat to uważam za dobre - mówił Kaczyński.

- Działał w takich okolicznościach, jakie wtedy były, ale to, że chciał uczynić z Polski kraj ważny - w tamtym kontekście, w tamtych okolicznościach - to była bardzo dobra strona jego działania, jego osobowości, jego poglądów, wskazująca na to, że był komunistycznym, ale jednak patriotą - podsumował kandydat.

Określenie swojego ojca jako "komunistycznego, ale jednak patriotę" prof. Gierek uznał za "trochę obraźliwe". - Był patriotą, bez tego "komunistyczny". Użycie tego słowa jednak sugeruje coś negatywnego - powiedział Gierek. Jak mówił, w Polsce nigdy nie było "komunizmu typu bolszewickiego", a Edward Gierek był raczej "eurokomunistą" i nie odpowiada przyjętej w Polsce definicji komunizmu.

Unia Pracy, z którą związany jest Gierek, udzieliła niedawno poparcia w drugiej turze wyborów kontrkandydatowi Kaczyńskiego, Bronisławowi Komorowskiemu. W podobnym tonie wypowiadali się też niektórzy przedstawiciele zagłębiowskiej lewicy. - Lewica w Zagłębiu wyraźnie uważa, że liberalny program jest dobry. To jest jej decyzja, jej sprawa - skomentował Kaczyński.

- Ja liczę na wszystkich, którzy chcą sprawiedliwej Polski; sądzę, że bardzo wielu ludzi o lewicowych poglądach, nawet bardzo lewicowych, też sprawiedliwej Polski chce - dodał prezes PiS.

Pytany o swoją kampanię wyborczą i udział w niej innych polityków PiS, Kaczyński podkreślił, że są w nią zaangażowani także jego niedawni krytycy wewnątrzpartyjni, tacy jak m.in. obecny rzecznik sztabu Paweł Poncyljusz. - W tej kampanii uczestniczą wszyscy - zapewniał.

Dziennikarze pytali Kaczyńskiego na briefingu prasowym w Sosnowcu, dlaczego podczas jego podróży po Polsce nie ma przy nim takich polityków PiS jak Zbigniew Ziobro i Antoni Macierewicz.

- Pan Ziobro prowadzi z wielką energią moją kampanię w różnych miejscach Polski, jest na dziesiątkach spotkań, trudno abyśmy jeździli razem - tłumaczył Kaczyński. Podkreślił jednak, że Ziobro - obecny eurodeputowany PiS - "nie należy do tych, którzy bezpośrednio współpracują, jeśli chodzi o organizowanie spotkań czy o sprawy prasowe". - Nie jest specjalistą, natomiast jest bardzo popularnym politykiem - dodał.

Kandydat PiS zapewniał, że również Macierewicz uczestniczy w jego kampanii, działając m.in. w swoim okręgu wyborczym i "w różnych innych miejscach".

- Proszę nie budować sztucznych podziałów, ale też proszę nie decydować za mnie z góry o jakichś nominacjach, bo i takie sugestie ze strony części dziennikarzy - nielicznych muszę przyznać - słyszałem - powiedział.

Kandydat PiS przyznał, że jest zmęczony kampanią. - Każdy byłby zmęczony, ja jestem człowiekiem jak inni - dodał. Zapowiedział, że w piątek, w ostatnim dniu kampanii, odwiedzi m.in. Kielce, będzie też w Warszawie. - Nie wiem czy zrobię aż 2,5 tys. km, jak pan Komorowski, bo podobno on ma zrobić 2,5 tys. km, ale sądzę, że jeśli mniej, to niewiele - zadeklarował kandydat.
Autor: TSz
Źródła: PAP

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 1 Lip 2010r. 20:08  
CYTAT
on taki mąż stanu jak siembida i bladekumiech zwyczajny zakompleksiony kurdupel i tyle, ja w życiu na lewicę nie głosowałem i głosował nie będę

pelo i pis to sa dokladnie tak samo lewi :] prawica czyli jkm, jurek widzisz jak polecieli ^^

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 1 Lip 2010r. 20:09  
>>> ZANIM ZAGŁOSUJECIE PRZECZYTAJCIE O CUDOWNYM ŻYWOCIE JARKA >>>>
~Anioł Prawdy

dzisiaj, 18:55

Cudowny żywot Kaczyńskich:
1) Pierwszy cudowny przypadek w życiu Jarosława to zawrotna kariera jego ojca Rajmunda. Tuż po wojnie żołnierzy AK, rozstrzeliwano, osadzano w więzieniach, sadzano na nogach od stołka, torturowano, w najlepszym razie wykluczano z życia społecznego. Tymczasem Rajmund Kaczyński, żołnierz AK, tuż po wojnie dostaje od stalinowskiej władzy wypasiony apartament na Żoliborzu, jak na tamte czasy rzecz poza zasięgiem zwykłego obywatela, nawet szarego członka PZPR.

2) Cud drugi, żołnierz AK, mąż sanitariuszki AK, dostaje posadę wykładowcy na Politechnice Warszawskiej i oboje żyją sobie z jednej pensji jak pączki w maśle. W tym czasie gdy w Polsce rządzi Bierut, a właściwie Stalin rządzi Bierutem, posada dla Akowca na uczelni brzmi jak ponury żart, jednak rzecz miała miejsce

3) Cud trzeci, rodzą się bliźniaki i jako dzieci akowskiego małżeństwa, na początku lat 60, kiedy większość dzieci akowców opłakuje swoich rodziców, albo czeka na ich powrót z więzienia, nasze orły zabawiają się w reżimowej TV.

4) Cud czwarty. Jarosław Kaczyński jako jedyny działacz opozycji, z kręgu doradców Lecha Wałęsy nie zostaje internowany.

5) Cud piąty, Jarosław Kaczyński odmawia (tak twierdzi) podpisania lojalki i jako jedyny opozycjonista odmawiający władzy PRL zostaje zwolniony do domu, co więcej nikt go nie nęka, w okresie 1982-1989.

6) Cud szósty, Jarosław Kaczyński jako jedyny opozycjonista ma sfałszowaną teczkę i jako jedyny opozycjonista domagający się powszechnej lustracji ujawnia swoją teczkę dopiero po naciskach prasy.

7) Cud siódmy to cud zagadka. Jaki jest związek między ofiarowanym Rajmundowi Kaczyńskiemu przez PRL apartamentem na Żoliborzu, pracą w czasach stalinowskich na Politechnice Warszawskiej, karierą filmową bliźniaków i brakiem internowania Jarosława Kaczyńskiego w stanie wojennym?

8) Umorzenie długu PC w czwarty dniu sprawowania urzędu przez PISowskiego ministra

9) Cud - fałszywa lojalka morzona w 2008r z powodu przedawnienia. Inni przed Sądem musieli udowadniać niewinność.

10) Cud - Rajmund Ojciec spoczywa w zapomnianym rejonie cmentarza. Przeszkadzał w karierze.

11) Cud - tytuły naukowe przyznane, lecz ich prace nie do wglądu -zakazane? Publikacji naukowych nie zauważono.

12) Cud dwunasty, były prezydent zero zasług leży na Wawelu! Widziano Piłsudskiego i kilku królów jak przewracali się w grobie!

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 1 Lip 2010r. 20:10  
Jurek nie jest z mojej bajki pamietam jak się wysługiował kaczorom w sejmie jak był marszałkiem a potem własne ambicje i jest gdzie jest

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 1 Lip 2010r. 20:15  
moja bajka to tez nie jest :] moj ksiaze na rumaku to jkm :]
co nie zmienia faktu ze bede se o innych pisal :] ale nic wklejajcie sobie dalej a ja uciekam bo szczerze to nie chce mi sie tego gowna na jeden i na 2gi temat czytac ^^ filmiki jeszcze ujda ale teksty zebrane i pokazywane po 20 razy sa smutne dawaj chociaz cos biezacego :]

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 1 Lip 2010r. 20:20  
Gierka dzisiaj wychwalał, wcześniej Oleksego

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 1 Lip 2010r. 20:39  
dzieci arbatu polecam przeczytac^^ tam rozne spojrzenie na patriotyzm ;D

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 1 Lip 2010r. 20:53  
czytałem wiele lat temu... dla mnie umizgiwanie się do komuchów deklasuje całkiem, ale akurat temu umizgiwaniu się nie dziwię

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 1 Lip 2010r. 21:05  
e to stary jestes^^ btw widizales okladke nowej angory ?:]

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 1 Lip 2010r. 21:09  
nie czytam angory, bo domański to były sekretarz PZPR i jest lewicowa a ja lewicowości nie trawię

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 2 Lip 2010r. 00:21  
ja z lewa i z prawa czytam :] a tytulowa ladna
http://img68(...)087c.jpg

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 2 Lip 2010r. 07:35  

Obrazek

Prywatna wiadomość 

ff