NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »
«« « ... 891 892 893 894 895 896 897 ... » »»
Prawo i Sprawiedliwość, Wszystko co dotyczy PiS i jego rządów
ff
Wysłany: 20 Cze 2020r. 17:11  
Fajne masz argumenty. Myślisz że wylane m3 betonu nam w tym pomogą?

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 20 Cze 2020r. 17:11  

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 20 Cze 2020r. 17:20  
Jakbyś policzył ile za rządów koalicji oszustów z gumofilcami wylano betonu na aquaparki z unijną dopłatą to myślę że wyszłoby więcej...umiech

To prawda że Czasku wypiera się że głosował przeciwko obniżeniu wieku emerytalnego? Podobno teraz mówi że jako prezio by wetował podwyższenie...smiech2

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 20 Cze 2020r. 17:22  
@sz1982

"Ależ Szwabie ze Szwabii najwyższa inflacja w ciągu ostatnich 15 lat wystąpiła w 2011 za miłościwie nam panującego Ryżego Kłamczucha"

W 2011 najwyższa?

A w 1954 inflacja minus 6,3 % - zaje...ty rok 1954.

Wybrał sobie 15 lat. Trzeba było sobie wziąć 20.

Miałbyś największą inflację w 2000.

Swoją drogą rząd Buzka to był ciekawy rząd. Przez 4 lata w rządzie przewinęły się takie nazwiska jak: Leszek Balcerowicz, Ryszard Czarnecki, Lech Kaczyński, Bronisław Komorowski, Władysław Bartoszewski, Jan Szyszko, Bronisław Geremek.

Zgrana ekipa.

W takim 1990 było 585,8 %, a jak Stalin umierał to tylko 41,9 %, a rok przed śmiercią Stalina tylko 14,4 %. Znać Stalin dobry gospodarz był.

Napisałem:

"I to mi się podoba.

Wymieniamy sprawy, którymi żyją Polacy.

Na początek INFLACJA.

Kto da więcej?"

I co się okazało?

Miałem rację.

Jedną ze spraw, którymi żyją Polacy jest INFLACJA. Chociaż nikt się na tym k..a nie zna, ale wszyscy udają ekspertów.

Na przykład taki Edzio momentalnie się podekscytował. Naje...ł danych. Wymyślił sobie jakiś zakład dla przygłupów, tylko nie może znaleźć drugiego przygłupa do pary.

Tutaj masz Edziu link:

https://pl.wi(...)w_Polsce

Prześledź sobie INFLACJĘ i ci wyjdzie, że najgorzej dla kraju jest wtedy, gdy kraj odrzuca komunizm, bo inflacja najwyższa.

Popatrz sobie na lata 60-te w Polsce jaka to była stabilizacja. Pewnie wyjdzie średnio „lepiej” niż za PISu.

Tu masz jeszcze info do przemyślenia:

"Japonia zaczęła wdrażać bezprecedensową politykę gospodarczą, mającą wreszcie zakończyć trwający niemal dwie dekady okres niskiego wzrostu i deflacji."

"Bank centralny Japonii wyznaczył cel inflacji na poziomie 2,0 proc., ale uporczywy brak wzrostu cen spowodował"

"Uporczywy" brak wzrostu cen.

Biedna Japonia nie może dojść do 2 %.

Zacznij myśleć Edziu.

Zanim coś napiszesz.

Nie odwrotnie.

Powiedz mi Edziu, dlaczego ludzie w Polsce jarają się INFLACJĄ?

I co ma wynikać z twoich wyliczeń odnośnie inflacji?

Inflacja jest zła? Czy dobra? Kiedy jest zła, a kiedy dobra? Dla kogo? Z czego wynika? Jak się ją liczy? Ile procent będzie optymalnie? Dlaczego?

Ty się chyba jarałeś cenami pietruszki czy innej cebuli jakiś czas temu.

Pier...ś bez opamiętania.

Dzida, polucje, Mesjasz, ceny pietruszki. I tak w kółko. Jak debil.

Pewnie będziesz pamiętał o ile tam wzrosły ceny. Kilkadziesiąt? Kilkaset procent?

I co z tego wynika Edziu?

Dlaczego w Polsce mówi się tyle o inflacji?

Mirek777: "Myślę, że nie zabijałbym dzieci."
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 20 Cze 2020r. 17:28  
Pisz sz1982.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 20 Cze 2020r. 17:29  
CYTAT
Prześledź sobie INFLACJĘ i ci wyjdzie, że najgorzej dla kraju jest wtedy, gdy kraj odrzuca komunizm, bo inflacja najwyższa.

Popatrz sobie na lata 60-te w Polsce jaka to była stabilizacja. Pewnie wyjdzie średnio „lepiej” niż za PISu.

powiedziałeś ze w niewolnictwie zawsze jest najniższa inflacja?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 20 Cze 2020r. 17:34  
Grubo.

Kiedy jeden przygłup rusza na ratunek drugiemu.

Ewentualnie nie chce mu się przelogowywać.

Z tego co napisałem zrozumiałeś "ze w niewolnictwie zawsze jest najniższa inflacja" ?

I ty się potem dziwisz, że ja nazywam cię przygłupem.

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 100%
ff
Wysłany: 20 Cze 2020r. 18:28  
Ciekawie się robiuśmiech

Pod postem Lucjusza na FB o cyrku na targu, 59 komentarzy i ani jednego chwalebnego. Hasło "pisowska stolica Polski " chyba już nieaktualna. Sonda na SM tez nie napawa optymizmem dla Lucka. Posada w pałacu nie taka pewna.

Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 20 Cze 2020r. 18:28  
Ustalmy kwestie podstawowe
Nie wybiera się:
-pochodzenia
-koloru skóry
-orientacji seksualnej
-dudy na prezydenta good

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 20 Cze 2020r. 18:55  
CYTAT
@sz1982

"Ależ Szwabie ze Szwabii najwyższa inflacja w ciągu ostatnich 15 lat wystąpiła w 2011 za miłościwie nam panującego Ryżego Kłamczucha"

W 2011 najwyższa?

A w 1954 inflacja minus 6,3 % - zaje...ty rok 1954.

Wybrał sobie 15 lat. Trzeba było sobie wziąć 20.

Miałbyś największą inflację w 2000.

Swoją drogą rząd Buzka to był ciekawy rząd. Przez 4 lata w rządzie przewinęły się takie nazwiska jak: Leszek Balcerowicz, Ryszard Czarnecki, Lech Kaczyński, Bronisław Komorowski, Władysław Bartoszewski, Jan Szyszko, Bronisław Geremek.

Zgrana ekipa.

W takim 1990 było 585,8 %, a jak Stalin umierał to tylko 41,9 %, a rok przed śmiercią Stalina tylko 14,4 %. Znać Stalin dobry gospodarz był.

Napisałem:

"I to mi się podoba.

Wymieniamy sprawy, którymi żyją Polacy.

Na początek INFLACJA.

Kto da więcej?"

I co się okazało?

Miałem rację.

Jedną ze spraw, którymi żyją Polacy jest INFLACJA. Chociaż nikt się na tym k..a nie zna, ale wszyscy udają ekspertów.

Na przykład taki Edzio momentalnie się podekscytował. Naje...ł danych. Wymyślił sobie jakiś zakład dla przygłupów, tylko nie może znaleźć drugiego przygłupa do pary.

Tutaj masz Edziu link:

https://pl.wi(...)w_Polsce

Tu masz jeszcze info do przemyślenia:

"Japonia zaczęła wdrażać bezprecedensową politykę gospodarczą, mającą wreszcie zakończyć trwający niemal dwie dekady okres niskiego wzrostu i deflacji."

"Bank centralny Japonii wyznaczył cel inflacji na poziomie 2,0 proc., ale uporczywy brak wzrostu cen spowodował"

"Uporczywy" brak wzrostu cen.

Biedna Japonia nie może dojść do 2 %.

Zacznij myśleć Edziu.

Zanim coś napiszesz.

Nie odwrotnie.

Powiedz mi Edziu, dlaczego ludzie w Polsce jarają się INFLACJĄ?

I co ma wynikać z twoich wyliczeń odnośnie inflacji?

Inflacja jest zła? Czy dobra? Kiedy jest zła, a kiedy dobra? Dla kogo? Z czego wynika? Jak się ją liczy? Ile procent będzie optymalnie? Dlaczego?

Ty się chyba jarałeś cenami pietruszki czy innej cebuli jakiś czas temu.

Pier...ś bez opamiętania.

Dzida, polucje, Mesjasz, ceny pietruszki. I tak w kółko. Jak debil.

Pewnie będziesz pamiętał o ile tam wzrosły ceny. Kilkadziesiąt? Kilkaset procent?

I co z tego wynika Edziu?

Dlaczego ostatnie 15 lat Szwabie ze Szwabii? Min dlatego że za Bolesława Chrobrego nikt tego nie dokumentował...smiech2

O sytuacji gospodarczej w PRL czytałem zanim to było modne. Ale powiedzmy że wybrałem okres od pierwszych rządów PiS 2005-2007. Wiem że wcześniej bywało gorzej ale dlaczego mamy cofać się do zamierzchłych czasów? Przyjąłem że okres 15 lat jest akuratny. Pewnie takiemu staremu dziadydze dawne czasy dobrze się kojarzą ale skupmy się na czymś konkretnym.

Wymiar inflacji , deficyt sektora finansów publicznych , wysokość długu publicznego w relacji do PKB, pokazują prawdę o rządach poprzedników i obecnych. Dzięki temu że wiemy ile Polska wydawała na obsługę swojego długu 10 lat temu a ile wydajemy teraz mamy wyobrażenie jakim cudem pisiorom starczyło na 500 +.

Cena cebuli czy pietruszki jest o tyle ważna że kiedyś Andrzejek czy jakiś inny prawdziwek wyskoczył z ceną ogórków bijąc na alarm że w lutym była horrendalnie wysoka. Kiedy mu zwróciłem uwagę i wrzuciłem link do jakiejś strony z cenami jarzyn że w 2013 cena tych ogórków była taka sama przypalił głupa. Nie chciał przyswoić że artykuły rolne podlegają skokom cen i wcale nie jest tak że obecnie są one jakoś wyjątkowo wysokie. Ogólnie próbujecie zaciemniać sytuację a przecież nic gorszego niż rządy PO w historii III RP nie przytrafiło się. To wszystko co Andrzejek i wszystkie jego wcielenia wypisują to w dziewięćdziesięciu procent przypadków zwykła ściema...umiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 20 Cze 2020r. 19:26  
CYTAT
Ciekawie się robiuśmiech

Pod postem Lucjusza na FB o cyrku na targu, 59 komentarzy i ani jednego chwalebnego. Hasło "pisowska stolica Polski " chyba już nieaktualna. Sonda na SM tez nie napawa optymizmem dla Lucka. Posada w pałacu nie taka pewna.

Jedrek, jesteś najbardziej zarobiony na Farmie i spuszczasz majty co krok, dopiero co przerabialiśmy wszechobecne boty a ty... nie wiem

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 20 Cze 2020r. 19:27  
Grubo.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 20 Cze 2020r. 19:32  
CYTAT
Grubo.

Kiedy jeden przygłup rusza na ratunek drugiemu.

Ewentualnie nie chce mu się przelogowywać.

Z tego co napisałem zrozumiałeś "ze w niewolnictwie zawsze jest najniższa inflacja" ?

tak napisałeś, a to ze piszesz jak ktoś kto nie zna kolejności w argumentacji, fakty, analiza, synteza to twój problem i nasza radość

jak było za Gierka i Balcerka?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 20 Cze 2020r. 19:38  
Grubo.

Widzisz cdn.. - jeśli chcesz zagiąć przygłupa, to pozwól mu pisać.

Im więcej napiszecie tym większych przygłupów z siebie zrobicie.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 20 Cze 2020r. 19:39  
jesteś bezlitosny dla siebie... umiech

CYTAT

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 20 Cze 2020r. 19:59  
@cdn..

Ty dalej udajesz głupiego?

Nieeee.

Chyba nie.

Ty tego nie rozumiesz prawda?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 20 Cze 2020r. 20:04  
@sz1982

Napisałem:

"Wymieniamy sprawy, którymi żyją Polacy.

Na początek INFLACJA."

Zesr...ś się ze szczęścia, naje..ś danych, wymyśliłeś zakład dla przygłupów i męczyłeś mnie w 3 czy 4 postach, żeby ci o tym napisać.

Bo chciałeś dyskutować o inflacji.

Odpisałem ci, zadałem kilka pytań.

Wyje...ś następnego posta na tysiąc pięćset sto dziewięćset słów, gdzie o inflacji było jedno zdanie.

"Wymiar inflacji (...) pokazują prawdę o rządach poprzedników i obecnych."

To jest wszystko co Edzio ma do powiedzenia na temat inflacji.

Ale załóżmy, że wie o czym mówi.

Pokaż nam prawdę Edziu.

2005 inflacja 2,1 %. Po roku 1,0 %.
2007 inflacja 2,5 %. Po roku 4,2 %.
2015 inflacja -0,9 %. Po roku -0,6 %.
Kontynuacja rządów PIS 2019 inflacja 2,3 %.

Przeprowadź błyskotliwą analizę i wyjaśnij nam co te liczby pokazują o rządach poprzedników i obecnych.

Pokaż, że nie jesteś przygłupem, tylko wiesz o czym piszesz.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 20 Cze 2020r. 20:04  
CYTAT

na onecie analizują tak turystykę:

Według Marka Kamińskiego z Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Agentów Turystycznych podczas weekendu czerwcowego, kiedy Polacy po wielu tygodniach masowo ruszyli na wypoczynek, ceny nad morzem i w górach były porównywalne. Choć jak przyznawał Kamiński w ubiegłym tygodniu, z dnia na dzień szły w górę.

"Niepokojące może być to, że w miesiącach czysto wakacyjnych, czyli lipiec i sierpień, właściciele zakładów gastronomicznych czy kwater prywatnych będą chcieli się odkuć. I to będzie olbrzymi błąd, dlatego że my dzisiaj pracujemy na opinię na rok następny" – mówił Kamiński.

"Jeżeli pójdzie opinia, że jest drogo, to może się okazać w przyszłym roku, że wyjazd do Grecji, Bułgarii, będzie tańszy i będzie (tam) pewna pogoda. I wtedy ci kwaterodawcy w Polsce obudzą się z ręką w..." – przestrzegał.

220 mld Tarczy na pewno pomogło inflacji i przedsiębiorcom

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 20 Cze 2020r. 20:09  
Puenta cdn.. ?

Czy nie rozumiesz co czytasz, ale wklejasz, bo coś o cenach?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 20 Cze 2020r. 20:17  
pytasz o inflacje roku światowego kryzysu jako miarę rządzenia, czy dlaczego opozycja mówi tyle o deficycie budżetowym i zadłużeniu publicznym za czasów swoich rządów?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 20 Cze 2020r. 20:25  
CYTAT
@sz1982

Napisałem:

"Wymieniamy sprawy, którymi żyją Polacy.

Na początek INFLACJA."

Zesr...ś się ze szczęścia, naje..ś danych, wymyśliłeś zakład dla przygłupów i męczyłeś mnie w 3 czy 4 postach, żeby ci o tym napisać.

Bo chciałeś dyskutować o inflacji.

Odpisałem ci, zadałem kilka pytań.

Wyje...ś następnego posta na tysiąc pięćset sto dziewięćset słów, gdzie o inflacji było jedno zdanie.

"Wymiar inflacji (...) pokazują prawdę o rządach poprzedników i obecnych."

To jest wszystko co Edzio ma do powiedzenia na temat inflacji.

Ale załóżmy, że wie o czym mówi.

Pokaż nam prawdę Edziu.

2005 inflacja 2,1 %. Po roku 1,0 %.
2007 inflacja 2,5 %. Po roku 4,2 %.
2015 inflacja -0,9 %. Po roku -0,6 %.
Kontynuacja rządów PIS 2019 inflacja 2,3 %.

Przeprowadź błyskotliwą analizę i wyjaśnij nam co te liczby pokazują o rządach poprzedników i obecnych.

Pokaż, że nie jesteś przygłupem, tylko wiesz o czym piszesz.

Te liczby mają pokazać tylko tyle że wbrew temu co twierdzicie ceny nie rosną tak dramatycznie jak to próbujecie udowodnić. I że w nie tak odległej przeszłości bywało gorzej. Te mityczne podwyżki począwszy od pietruszki a skończywszy na prądzie to zwykła ściema...umiech

Wszystko inne Szwabie ze Szwabii to tylko twór twojej chorej wyobraźni.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 20 Cze 2020r. 20:27  
@sz1982

Aleś walnął analizę.

Doktoryzujesz się z tego?

P.S. To dobrze, że nie rosną czy źle?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 20 Cze 2020r. 20:37  
Gdyby ktoś się podjął analizy porównawczej dotyczącej lat 2007-2015 i lat 2015-2019 , można by dojść do ciekawych wniosków. Obstawiam że dla poprzedniej ekipy rządzącej byłaby druzgocąca. Oprócz durnych rankingów innowacyjności czy wolności prasy , nad którymi krugeje , rogejsty i inne Andrzejki brandzlują się na potęgę , nic nie jest w stanie obronić koalicji oszustów z gumofilcami...

Poza kłamstwem i manipulacją nie macie nic do zaoferowania- po prostu...umiech

I to jest raczej konstatacja niż analiza Szwabie ze Szwabii , stary dziadygo i podkarpacki dewiancie w jednej osobie.smiech2

Nawet przykład wieku emerytalnego to kolejny przykład oszustwa twoich popleczników. Trzaskowski nie tak dawno twierdził że jego podniesienie to konieczność dziejowa , teraz kluczy i mówi o wecie. Podobnie jak Kosiniak wsłuchał się w głos ludu i zmienił zdanie. Mam nadzieję że Polacy nie zapomnieli kto im kazał zapier.alać do 67 roku życia , a kto im zaprowadził normalność...

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 20 Cze 2020r. 20:59  
@sz1982

"Gdyby ktoś się podjął analizy porównawczej dotyczącej lat 2007-2015 i lat 2015-2019"

Na pewno nie ty.

"Obstawiam że dla poprzedniej ekipy rządzącej byłaby druzgocąca."

Błyskotliwa analiza. Znajdź jakiegoś przygłupa i się z nim załóż.

"Oprócz durnych rankingów innowacyjności"

Tak. Gdybyś kiedyś zastanawiał się dlaczego jesteś przygłupem stwierdzenie "ranking innowacyjności jest durny" może naprowadzić cię na dobry trop.

I ty kiedyś pisałeś o wyjściu z Unii i budowaniu drugiej Szwajcarii, ale "ranking innowacyjności jest durny". To jak ty chcesz zbudować drugą Szwajcarię? Usypać Alpy?

"nic nie jest w stanie obronić koalicji oszustów z gumofilcami..."

Twoja analiza przeorała temat wzdłuż i wszerz.

"Poza kłamstwem i manipulacją nie macie nic do zaoferowania- po prostu..."

Zaje...a analiza - po prostu.

"I to jest raczej konstatacja niż analiza"

Przebłysk geniuszu zjeb..o łba.

Napisz w końcu jaki jest właściwy kolor aureoli Matki Boskiej, bo nie ogarniam tych twoich porównań z waleniem Niemca w kask.

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 100%
ff
Wysłany: 20 Cze 2020r. 21:05  
CYTAT
CYTAT
Ciekawie się robiuśmiech

Jedrek, jesteś najbardziej zarobiony na Farmie i spuszczasz majty co krok, dopiero co przerabialiśmy wszechobecne boty a ty... nie wiem

Nerwy puszczają i styl edka się udziela. Mówisz spuszczam majty? Ty klęczysz z otwartą gębą i wypiętym tylkiem. Zastanów się co po przegranej adriana.

Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 20 Cze 2020r. 21:14  
CYTAT
@jusek

O czywiscie że można to sprawdzić. Poszukaj na Googlach jest statystyka tej sondy. Na ponad 418 tys głosów realnych było niecałe 16tys. Ludzi śledzących sondę było raptem 87 tys.
Jak poszukasz głębiej to znajdziesz testowe sądy Twittera pokazujące ich niewiarygodność.

do
@administrator

Po prostu chciałem sprawdzić,co "łykają" forumowicze.co
Wszystko.sciana
Kiedyś podałem na Forum,że w internecie, Goebbels napisał-"Sto razy powiedziane kłamstwo staje się prawdą".

Nikt nie protestował.nie wiem
Goebbels zdechł podobno 1 maja 1945r.ok

Internet podaje ,że"internet" powstał 29 października 1969 r.potluczony
24 lata różnicy...zdegustowany

https://demot(...)go-kraju

SPRZEDAM BOEING 747 WERSJA SPEC, GARAŻOWANY. MAŁY PRZEBIEG 22,9 MLN.KM. PO PRZEGLĄDZIE WAŻNYM DO 2030 ROKU, WYMIENIONE ZAWIESZENIE, ROZRZĄD SILNIKÓW, KLIMATYZACJA 10-CIO STREFOWA, PRZYCIEMNIANE SZYBY, AIRBAG. NIE BITY. KOLOR BIAŁO- NIEBIESKI Z LOGO "PRESIDENT USA". CENA DO NEGOCJACJI.
Prywatna wiadomość 

«« « ... 891 892 893 894 895 896 897 ... » »»

NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »