NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »
«« « ... 890 891 892 893 894 895 896 ... » »»
Prawo i Sprawiedliwość, Wszystko co dotyczy PiS i jego rządów
ff
Wysłany: 19 Cze 2020r. 14:54  
@sz1982

"Gorszący się mocnymi wyrazami ludzie to tchórze"

Masz zjeb...y łeb ch... z Chabzin.

"Aureola Matki Boskiej, kolor czubka głowy Niemca, kiedy się go bije w kask, Mesjasz, opóźnienie szczytowania, zwiotczenie sprzętu."

Widzisz sz1982. Jesteś przygłupem, bo piszesz o jakichś "mocnych wyrazach", których tutaj nie ma.

Z drugiej strony wygląda na to, że używasz jakichś dziwnych sformułowań typu "walenie Niemca w kask" czy zwiotczenie "sprzętu".

nie wiem

Może wynika to z faktu, że boisz się używać mocnych wyrazów i jesteś zwykłym tchórzem?

Mirek777: "Myślę, że nie zabijałbym dzieci."
Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 0%
ff

Prywatna wiadomość 

ff
@sz1982

"Normalność to pojęcie względne. Każdy pewnie stworzyłby swoją definicję."

Ty stworzyłeś taką definicję normalności:

"Aureola Matki Boskiej, kolor czubka głowy Niemca, kiedy się go bije w kask, Mesjasz, opóźnienie szczytowania, zwiotczenie sprzętu."

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 19 Cze 2020r. 15:15  
Naprawdę twoje teorie są niesamowicie ciekawe Szwabie ze Szwabii ale zaczynają mnie nurzyć...umiech

Na zebraniach podkarpackich dewiantów też jesteś taki aktywny?smiech2

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 19 Cze 2020r. 19:45  
@sz1982

"Naprawdę twoje teorie są niesamowicie ciekawe Szwabie ze Szwabii ale zaczynają mnie nurzyć...umiech"

Mistrz ciętej riposty.

"Normalny", nadal nie odpowiedziałeś co dokładnie miałeś na myśli pisząc o kolorze aureoli Matki Boskiej.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 19 Cze 2020r. 20:24  
pi.. i sługi

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 19 Cze 2020r. 20:42  
Kolejny sukces PIS - przodujemy w inflacji.
Jakaż to niespodzianka cool girl

Naród biednie. PiS tak dużo daje że pusty portfel zostaje. Zrobili z nas naród na socjalu.

Nisko upadł dumny suweren smiech2

socjalizm totalitarny zmienił się w koncesyjno-etatystyczny
Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 19 Cze 2020r. 23:01  
Grodzki zakomunikował w wywiadzie ze Korwin rozmawia zakulisowo z PO za ile nastręczy głosy bąbelków,
czyżby ponieśli i Wilka?

Obrazek

Progres, jak ja lubię takich twardzieli jak Ty...

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 19 Cze 2020r. 23:11  
Andrzej Duda - prezydent polskich spraw.

"Rzecznik sztabu prezydenta prezentując hasło podkreślił, że Andrzej Duda udowodnił, że zawsze jest blisko ludzi, jest blisko spraw, którymi żyją Polacy."

I to mi się podoba.

Wymieniamy sprawy, którymi żyją Polacy.

Na początek INFLACJA.

Kto da więcej?

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 100%
ff
Wysłany: 20 Cze 2020r. 07:39  
CYTAT

Fabryka maseczek w Stalowej Woli miała być ważnym punktem programu "Polskie Szwalnie", realizowanego przez Agencję Rozwoju Przemysłu pod patronatem prezydenta. To w niej do końca czerwca miała powstać część ze 100 milionów maseczek obiecanych w kwietniu przez Andrzeja Dudę i wicepremier Jadwigę Emilewicz. Ale mimo obietnic fabryka nie działa. Kiedy ruszy? "Trudno to w tej chwili dokładnie określić" - przyznaje ARP.

Ktoś coś, jakaś rekrutacja już trwa?

Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 20 Cze 2020r. 09:00  
Już siedem minut po rozpoczęciu telewizyjnej "debaty" prezydenckiej na twitterowym koncie TVP Info pojawiła się sonda "Kto Państwa zdaniem wygrał debatę?".ok
Wygrał-czyli pytanie z odpowiedzią w treści.good
Niecałe pół godziny później, gdy Rafał Trzaskowski wygrywał w niej z Adrzejem Dudą 72:21 pojawił się dość rozpaczliwy wpis "Z przykrością informujemy, że sonda już na obecnym etapie jest nieważna.:szok:
Wykryliśmy strumień 600 botów" - Każdy, kto rozumie jak działa Twitter, wie że wykrycie "strumienia botów" w sondzie, nie jest technicznie możliwe z pozycji użytkownika.potluczony

https://demot(...)a-wybory

SPRZEDAM BOEING 747 WERSJA SPEC, GARAŻOWANY. MAŁY PRZEBIEG 22,9 MLN.KM. PO PRZEGLĄDZIE WAŻNYM DO 2030 ROKU, WYMIENIONE ZAWIESZENIE, ROZRZĄD SILNIKÓW, KLIMATYZACJA 10-CIO STREFOWA, PRZYCIEMNIANE SZYBY, AIRBAG. NIE BITY. KOLOR BIAŁO- NIEBIESKI Z LOGO "PRESIDENT USA". CENA DO NEGOCJACJI.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 20 Cze 2020r. 09:15  
CYTAT

"Rzecznik sztabu prezydenta prezentując hasło podkreślił, że Andrzej Duda udowodnił, że zawsze jest blisko ludzi, jest blisko spraw, którymi żyją Polacy."

I to mi się podoba.

Na początek INFLACJA.

Kto da więcej?

Ależ Szwabie ze Szwabii najwyższa inflacja w ciągu ostatnich 15 lat wystąpiła w 2011 za miłościwie nam panującego Ryżego Kłamczucha I i jego fachowca od finansów Jana Vincenta Rostowskiego. Wyniosła ona rok do roku 4,3 %. Nic nie wskazuje by pisiorom udało się ten niechlubny rekord pobić. Ale jestem skłonny przyjąć z tobą zakład odnośnie tegorocznej wartości inflacji. Jeśli zrówna się ona lub przekroczy wynik z 2011, odejdę w niesławie z tego forum. Jeśli nie to odejdziesz ty , przyjmujesz taki zakład czy podkarpackie dewianty nie są samodzielne w swojej aktywności?umiech

https://stat.gov.pl/obszary-tematyczne/ceny-handel/wskazniki-cen/wskazniki-cen-towarow-i-uslug-konsumpcyjnych-pot-inflacja-/roczne-wskazniki-cen-towarow-i-uslug-konsumpcyjnych/

Według wszelkich przewidywań inflacja będzie spadać i każdy kto cokolwiek interesuje się tematem może to bez problemu ustalić. No ale gdzie jest zacietrzewienie i płatny trolling tam nie ma miejsca na prawdę...smiech2

https://strefainwestorow.pl/artykuly/gospodarka/20200415/inflacja-w-polsce-marzec-2020

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 20 Cze 2020r. 09:17  
Oj jusek, jusek.

"choć każdy, kto rozumie jak działa Twitter, wie że wykrycie "strumienia botów" w sondzie, nie jest technicznie możliwe z pozycji użytkownika."

No i?

To, że jakiś Twitter nie udostępnia takich danych i TVP nie ma możliwości sprawdzenia czy to były boty czy nie, to nie znaczy, że TVP nie wie ile botów poszło.

Powiedz mi jusek: jeśli TVP wysyła strumień 600 botów to chyba wiedzą ile wysyłają?

Następnym razem się zastanów zanim coś napiszesz i nie rób z TVP bandy idiotów.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 20 Cze 2020r. 09:17  
CYTAT
CYTAT

Fabryka maseczek w Stalowej Woli miała być ważnym punktem programu "Polskie Szwalnie", realizowanego przez Agencję Rozwoju Przemysłu pod patronatem prezydenta. To w niej do końca czerwca miała powstać część ze 100 milionów maseczek obiecanych w kwietniu przez Andrzeja Dudę i wicepremier Jadwigę Emilewicz. Ale mimo obietnic fabryka nie działa. Kiedy ruszy? "Trudno to w tej chwili dokładnie określić" - przyznaje ARP.

Ktoś coś, jakaś rekrutacja już trwa?

Ja słyszałem Andrzejku że czekają na komplet dokumentów, które ma dostarczyć inwestor z Kataru...umiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 20 Cze 2020r. 09:21  
CYTAT
Już siedem minut po rozpoczęciu telewizyjnej "debaty" prezydenckiej na twitterowym koncie TVP Info pojawiła się sonda "Kto Państwa zdaniem wygrał debatę?".ok
Wygrał-czyli pytanie z odpowiedzią w treści.good
Niecałe pół godziny później, gdy Rafał Trzaskowski wygrywał w niej z Adrzejem Dudą 72:21 pojawił się dość rozpaczliwy wpis "Z przykrością informujemy, że sonda już na obecnym etapie jest nieważna.:szok:
Wykryliśmy strumień 600 botów" - Każdy, kto rozumie jak działa Twitter, wie że wykrycie "strumienia botów" w sondzie, nie jest technicznie możliwe z pozycji użytkownika.potluczony

https://demot(...)a-wybory

Ani chybi świadczy to o tym że Czasku rozjedzie Adriana w pierwszej turze. Albo nawet jak mówił mecenas Koń i profesor Markowski w okopress , w drugiej turze spotkają się Czaskowski i Hołowczyc...umiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 20 Cze 2020r. 09:25  
@jusek

O czywiscie że można to sprawdzić. Poszukaj na Googlach jest statystyka tej sondy. Na ponad 418 tys głosów realnych było niecałe 16tys. Ludzi śledzących sondę było raptem 87 tys.
Jak poszukasz głębiej to znajdziesz testowe sądy Twittera pokazujące ich niewiarygodność.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 20 Cze 2020r. 10:33  
@administrator

"Na ponad 418 tys głosów realnych było niecałe 16tys"

16k z 418k to jakieś 4%.

Jeśli założymy, że wszystkie głosy Hołowni, Trzaskowskiego i Kosiniaka-Kamysza to boty, to wtedy wyjdzie, że Duda był najuczciwszy.

Bo na 23 % poparcia miał 4 % realnych głosów i tylko 19 % głosów oddanych przez boty.

Taki prezydent to skarb.

Na tych screenach jest dużo mniej głosów (coś koło 25k chyba).

Nie wiem ile trwała sonda, ale na screenach zostało 13 minut. Możliwe, że trwała bardzo krótko, albo dowaliło głosów w ostatnich minutach.

@administrator

Możesz wrzucić jakiś link do statystyk tej sondy, proszę?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 20 Cze 2020r. 10:58  
Szwabie ze Szwabii a co z tą inflacją? Przyjmujesz zakład? umiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 20 Cze 2020r. 11:33  
@sz1982

"Szwabie ze Szwabii a co z tą inflacją? Przyjmujesz zakład?umiech"

Wcześniej napisał jeszcze:

"Jeśli zrówna się ona lub przekroczy wynik z 2011, odejdę w niesławie z tego forum."

Nie zwykłem zakładać się z przygłupami. Nie wiem kiedy odejdziesz z tego forum, na pewno w niesławie, więc jak dla mnie możesz już spie...ć. Tylko słoików nie potłucz.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 20 Cze 2020r. 11:55  
O jaka szkoda. Liczyłem że taki pewny siebie podkarpacki dewiant podejmie wyzwanie. No trudno...umiech

Tak między nami to napiszę ci że ten rekordowy wynik inflacji z 2011 zostanie pobity jak Czasku wygra wybory prezydenckie , i dojdzie do przedterminowych parlamentarnych . Gdyby gang POKO powrócił do władzy , to postawiłbym sporą sumę pieniędzy że wrócimy do czasów zielonej wyspy...umiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 20 Cze 2020r. 12:46  

Napisałem:

"I to mi się podoba.

Na początek INFLACJA.

Kto da więcej?"

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 20 Cze 2020r. 12:59  
A Szwabie ze Szwabii czy taki skrupulatny podkarpacki dewiant wie kiedy był w ciągu ostatnich 15 lat rekordowy deficyt sektora finansów publicznych? A czy wiesz może kiedy zapłaciliśmy rekordowo dużo za obsługę długu publicznego? umiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 20 Cze 2020r. 13:55  
@sz1982

To już nie INFLACJA tylko deficyt sektora finansów publicznych?

To już nie INFLACJA tylko obsługa długu publicznego?

I na tym wszystkim się znasz?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 20 Cze 2020r. 15:16  
ACHTUNG ACHTUNG!
Nius na miarę doliny krzemowej! (przyp. Morawiecki)

Brakuje inwestycji i systemu. Polska spada w rankingu innowacyjności
Indeks innowacyjności Polski w ostatnich latach zaliczył spadek. Wyprzedzili nas w rankingu m.in. Czesi i Słoweńcy. Produktywność, poziom inwestycji w badania i rozwój czy liczba patentów to elementy, w których odstajemy od czołowych gospodarek.

Jedną z osi gospodarczej części kampanii prezydenckiej są inwestycje. Obóz opozycyjny zarzuca rządowi i prezydentowi to, że żadne z zapowiadanych wielkich inwestycji nie zostały zrealizowane. Druga strona tłumaczy to potrzebą czasu i wylicza, że w trakcie jest np. budowa Centralnego Portu Komunikacyjnego czy przekop Mierzei Wiślanej.
Niezależnie od tego jak oceniamy szybkość i rodzaj inwestycji, twarde dane pokazują, że pod względem innowacyjności (inwestycji np. w nowe technologie) ostatnie ponad 4 lata zmarnowaliśmy.
Wyliczany przez Bloomberga indeks innowacyjności Polski od 2015 roku stracił na wartości. To oznacza, że cofnęliśmy się pod tym względem w rozwoju.
Indeks obecnie jest na poziomie niecałych 70 pkt., a jeszcze w 2015 roku sięgał 73,7 pkt. W nieco ponad 4 lata zanotował spadek o 5 proc. - wynika z danych uzyskanych dzięki Bloomberg Finance Lab w Akademii Leona Koźmińskiego. W tym samym czasie do przodu wyskoczyła np. Szwajcaria, Holandia czy Chiny. Zyskały np. Litwa i Węgry.

Tylko w ubiegłym roku spadliśmy w rankingu Bloomberga o trzy pozycje i w tej chwili jesteśmy na 25. miejscu. Tym samym wyprzedziła nas Islandia, Czechy oraz Słowenia, której udało się awansować m.in. naszym kosztem aż o dziesięć oczek (z 31. na 21. miejsce).

Obrazek

No ale jak się piniondze żeżarło to tak bywa.

money.pl

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 20 Cze 2020r. 16:19  
CYTAT
@sz1982

To już nie INFLACJA tylko deficyt sektora finansów publicznych?

To już nie INFLACJA tylko obsługa długu publicznego?

I na tym wszystkim się znasz?

Bynajmniej nie twierdzę że się na tym znam. Ale pewnie bez różnicy jest fakt czy Polska płaci 10 czy 40 miliardów kosztów obsługi swojego długu...umiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 20 Cze 2020r. 16:28  
CYTAT
ACHTUNG ACHTUNG!
Nius na miarę doliny krzemowej! (przyp. Morawiecki)

Brakuje inwestycji i systemu. Polska spada w rankingu innowacyjności
Indeks innowacyjności Polski w ostatnich latach zaliczył spadek. Wyprzedzili nas w rankingu m.in. Czesi i Słoweńcy. Produktywność, poziom inwestycji w badania i rozwój czy liczba patentów to elementy, w których odstajemy od czołowych gospodarek.

Jedną z osi gospodarczej części kampanii prezydenckiej są inwestycje. Obóz opozycyjny zarzuca rządowi i prezydentowi to, że żadne z zapowiadanych wielkich inwestycji nie zostały zrealizowane. Druga strona tłumaczy to potrzebą czasu i wylicza, że w trakcie jest np. budowa Centralnego Portu Komunikacyjnego czy przekop Mierzei Wiślanej.
Niezależnie od tego jak oceniamy szybkość i rodzaj inwestycji, twarde dane pokazują, że pod względem innowacyjności (inwestycji np. w nowe technologie) ostatnie ponad 4 lata zmarnowaliśmy.
Wyliczany przez Bloomberga indeks innowacyjności Polski od 2015 roku stracił na wartości. To oznacza, że cofnęliśmy się pod tym względem w rozwoju.
Indeks obecnie jest na poziomie niecałych 70 pkt., a jeszcze w 2015 roku sięgał 73,7 pkt. W nieco ponad 4 lata zanotował spadek o 5 proc. - wynika z danych uzyskanych dzięki Bloomberg Finance Lab w Akademii Leona Koźmińskiego. W tym samym czasie do przodu wyskoczyła np. Szwajcaria, Holandia czy Chiny. Zyskały np. Litwa i Węgry.

Tylko w ubiegłym roku spadliśmy w rankingu Bloomberga o trzy pozycje i w tej chwili jesteśmy na 25. miejscu. Tym samym wyprzedziła nas Islandia, Czechy oraz Słowenia, której udało się awansować m.in. naszym kosztem aż o dziesięć oczek (z 31. na 21. miejsce).

Obrazek

No ale jak się piniondze żeżarło to tak bywa.

money.pl

Kiedy rudy Mesjasz przywróci utraconą praworządność to wtedy we wszystkich rankingach będziemy na pierwszym miejscu. Już on o to zadba , żeby tak było. Na co nam CPK jak możemy żyć miłością do wolnych sądów ?

Prywatna wiadomość 

«« « ... 890 891 892 893 894 895 896 ... » »»

NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »