NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »
«« « ... 889 890 891 892 893 894 895 ... » »»
Prawo i Sprawiedliwość, Wszystko co dotyczy PiS i jego rządów
Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 17 Cze 2020r. 16:26  
ofensywa buraczana na farmie wrzuciła 2 bieg smiech2

https://wpolityce.pl/polityka/504841-ko-urzadza-kolejny-happening-wiceszef-mz-odpowiada

Obrazek

Totalnym zabraliśmy na 500+ i do dzisiaj przekonują ze to są tylko ich pieniądze.
https://www.youtube.com/watch?v=eiBhDBkrUKg

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 17 Cze 2020r. 16:26  

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 17 Cze 2020r. 16:58  
CYTAT
Chetnie poznałbym kulisy tej inwestycji. Czy m.m. da rade napisać coś więcej?

Raport Nik-u:
https://www.nik.g(...)015/KGP/

PIS-owi można jedynie zarzucić, że za późno się zorientował co to za kiepski interes.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 17 Cze 2020r. 17:44  
Link do artykulu:
https://miedz(...)924/495/

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 17 Cze 2020r. 18:07  
@M.M.

"Najwyższa Izba stwierdziła na koniec, że straty miedziowej spółki spowodowane inwestycjami w chilijskie złoża przekroczyły 19 mld zł."

"np. inwestycje w polskie złoża zwracają się 20 lat"

M.M. takich artykułów to ja przeczytałem sporo, zanim zdecydowałem się Ci odpisać. Ale co z tego wynika?

Nic, bo tam praktycznie nie ma danych.

Jaki jest koszt inwestycji w złoże w Polsce, które zacznie zwracać się po 20 latach?

Bo jeśli teraz wydasz, dajmy na to 1 mld złotych, żeby mieć zysk za 20 lat, to oznacza, że twoje straty wyniosły miliard złotych i dopiero za 20 lat będziesz mógł mówić o zyskach. A do tego czasu jesteś debilem, który stracił 1 mld złotych.

I tak będą o Tobie pisać na takich forach jak to.

To znaczy, że Polska ma już nie inwestować w żadne złoża?

W przypadku tej chilijskiej kopalni ma się to podobno zacząć zwracać w 2021 czyli raczej nie po 20 latach. Ale nadal nie wiem jakiego rzędu to są liczby.

Jeśli nie da się na tym zarobić to to będą straty, a jeśli da, to to będzie inwestycja.

PIS ładuje w to kasę.

Powiększają stratę czy już myślą o przyszłych zyskach i dalej inwestują?

Nie mam za bardzo czasu, żeby zagłębiać się w cały raport NIK, ale jestem pewien, że go czytałeś, więc może odpowiesz na pytania, które zadałem.

Mirek777: "Myślę, że nie zabijałbym dzieci."
Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 100%
ff
Wysłany: 17 Cze 2020r. 18:34  
To dziwne. Od 2015 rządzi pis i nie sprzedali tej kopalni? Takie straty przez kolejne lata i kolejne dofinansowanie spółki.
M.m. nie dziwi cię ta kontynuacja?

Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 17 Cze 2020r. 20:29  
CYTAT
Totalnym zabraliśmy na 500+ i do dzisiaj przekonują ze to są tylko ich pieniądze.

Powiedz lepiej jak się ma inflacja Polski na tle Europy. Polacy biednieją a ty nadal opowiadasz bajki że dobra partia bo rodzajom pieniądze. smiech2

socjalizm totalitarny zmienił się w koncesyjno-etatystyczny
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 17 Cze 2020r. 21:08  
CYTAT
To dziwne. Od 2015 rządzi pis i nie sprzedali tej kopalni? Takie straty przez kolejne lata i kolejne dofinansowanie spółki.
M.m. nie dziwi cię ta kontynuacja?

Byc moze sie myle i PIS ma jakis plan, mimo tak krytycznej oceny NIK wygenerowac jakis zysk z tej inwestycji. W koncu jeden ekspert twierdzil, ze "pieniedzy nie ma i nie bedzie", a PIS je znalazl. Daj im Boże

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 17 Cze 2020r. 21:39  
@M.M.

"Byc moze sie myle"

Trudno z tym dyskutować.

Nie podałeś praktycznie żadnych danych.

Nie wiadomo na czym opierasz swoje wnioski.

Raport NIK - wykazał straty 20 MLD.

Jakby Cię było stać na kupno Aluteca to też byś miał przez pierwsze kilka lat straty dopóki zyski nie przewyższyłyby wydatków na zakup. I jak by Ci NIK zrobił ocenę w pierwszych latach to też by była krytyczna.

Jak kupujesz dom na kredyt, to dopóki nie spłacisz ostatniej raty, to cały czas masz straty. Przy czym dom raczej nie generuje zysków.

Napisz może M.M. jakie są spodziewane zyski?

Raport NIK coś o tym wspomina?

Z tego co pamiętam PIS od 2015 zamknął jakieś kopalnie w Polsce. Ludzie pewnie stracili pracę.

Dlaczego? Przecież na uruchomienie tych kopalni musiało pójść mnóstwo kasy. Podobno koszty uruchomienia zwracają się po 20 latach.

Taki mądry ten PIS i w Polsce zamyka kopalnie, a w jakimś Chile daje tamtejszym chłopakom zarobić.

Jeśli PIS jest taki mądry i "ma jakis plan" to mógł być też taki mądry i mieć plan w Polsce.

Zabrakło planu?

Przypomnij nam M.M. co się wydobywa w tej kopalni i może wtedy zrozumiesz jak to jest, że "PIS ma jakis plan".

"a PIS je znalazl. Daj im Boże"

Gdzie?

Napisz, gdzie PIS znalazł te pieniądze to też tam pójdę i poszukam.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 17 Cze 2020r. 22:30  
Znów poyeb@ne tematy wyborcze.sciana
Co mnie obchodzi LBGD-RTV-AGD?nie wiem
Czy nie ważniejsza jest sytuacja ekonomiczna kraju?
Czy stan służby zdrowia ,w połączeniu ze stanem zdrowia Polaków i to nie tylko w związku z "konusowirusem"?
Sprawy obrony?Gospodarka europejska?
Nie!
Ci debile pyerd@olą jedno i to samo.Oprócz Biedronia,bo jemu to akurat pasuje jak kut... do du...!zarumieniony

https://demot(...)a-spawa-

https://demot(...)Katolicy

https://demot(...)deologia

SPRZEDAM BOEING 747 WERSJA SPEC, GARAŻOWANY. MAŁY PRZEBIEG 22,9 MLN.KM. PO PRZEGLĄDZIE WAŻNYM DO 2030 ROKU, WYMIENIONE ZAWIESZENIE, ROZRZĄD SILNIKÓW, KLIMATYZACJA 10-CIO STREFOWA, PRZYCIEMNIANE SZYBY, AIRBAG. NIE BITY. KOLOR BIAŁO- NIEBIESKI Z LOGO "PRESIDENT USA". CENA DO NEGOCJACJI.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 18 Cze 2020r. 06:53  
CYTAT
Ci debile pyerd@olą jedno i to samo.

wyżołądkowałes się na nich trochę ale obowiązkowy zastrzyk sokuzburaka wkleiłeś , tez dodam od siebie:

https://lh3.googleusercontent.com/proxy/2zlFs2U5FMCp8T2BAWkto4kLClYm9FrKssJO4RCp5CSYrOGJ6C6mBGQi5UWNdlz_QywO1VwtLE2c4-YZi6WgW3SO_MkeBRttzZ14PpG8uzVNyqDbf2AUZv9X5u3u1RCjWuJy

w ogólnym zarysie podzielam twoje synopsy, bezobjawowy chrześcijanin TVN domaga się segregacji religijnej, teflonowa wersja Jażdżewskiego nie pamięta co podpisała, uczeń Giertycha puszcza oko do Wilka co razy już kilka, uciekinier z szafy wykluczenia galopuje na powszechnym hejcie, obrońca przedsiębiorców daje 30% podwyżki złotych gruszek na wierzbie...

Z takimi aktorami żaden reżyser nie mógłby nakręcić pełnometrażowego kina faktu, najwyżej krótkometrażową groteskę... Cała radość w tym, ze Lemingi okupują tylko Warszawę a reszta to normalna, spokojna Polska umiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 18 Cze 2020r. 10:08  
@cdn..

"Z takimi aktorami żaden reżyser nie mógłby nakręcić pełnometrażowego kina faktu, najwyżej krótkometrażową groteskę... "

Tutaj masz krótkometrażową groteskę, ale prezes, przepraszam, reżyser postawił na jednego aktora.

https://www.youtu(...)uYytooRY

P.S. Najlepszy jest ostatni żart.

Andrzej Duda śmieje się z tego, że nazywa się Andrzej Duda.

"normalna, spokojna Polska umiech"

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 18 Cze 2020r. 11:15  
CYTAT
https://www.youtube.com/watch?v=Bp6uYytooRY

Szczerze nie dałem rady obejrzeć w całości, mój żenado-metr już w połowie był poza skalą.

Nie znałem tych "żarcików" Pana Prezydenta.

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 100%
ff
Wysłany: 18 Cze 2020r. 15:47  
Miriam pisał, że Bronek był żenujący? Adrian faktycznie to mistrz kabareciarzy smiech2

Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 19 Cze 2020r. 09:02  
Andrzejku litości ! Bronka jeszcze nikt nie przebił , pani Małgosia była blisko ale wasz sztab dosyć sprawnie zainterweniował...umiech

Suchy brandzel dla sztabu bezpartyjnych wolnościowców :

https://mobile.twitter.com/rafalhubert/status/1273627013518176258

Szwab ze Szwabii chyba uderzy w końcu Niemca w kask. Żeby tylko nie uderzył w kask Andrzejka , wszak w stanie euforii można się pomylić....smiech2

Coś jednakowoż poszło nie tak:

https://mobile.twitter.com/rafalhubert/status/1273720285477457922

https://mobile.twitter.com/rafalhubert/status/1273701575882571779

Sztabowcy Bronka miast się przebranżowić , wzięli się za kolejne wyzwanie z rozmachem...umiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 19 Cze 2020r. 09:24  
A pamiętacie "Przytulmy panią"? goodgoodgoodgood

Gość po prostu musiał nie cierpieć ludzi - kompletnie nie wiedział, jak reagować na ludzką krzywdę, cierpienie, smutek. On po prostu nie wiedział kompletnie jak ma się zachowywać.

Musiała nim sterować jakaś opłacona baba zza pleców.

Tak właśnie wyglądała jego prezydentura.
Polowania, bigosowanie, obrażanie swoim zachowaniem polityków z innych państw... - 100% sterowalny, a jednocześnie zbyt mało inteligentny, by zachowywać choć pozory patriotyzmu, godności, jakiegoś zbioru zasad.

Niekompetentny cyniczny drań, być może zamieszany w handel bronią.

"Niebezpieczne związki Bronisława Komorowskiego"...

Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem....
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 19 Cze 2020r. 10:01  
@sz1982

"Szwab ze Szwabii chyba uderzy w końcu Niemca w kask. Żeby tylko nie uderzył w kask Andrzejka , wszak w stanie euforii można się pomylić....smiech2"

A ty nadal nie napisałeś jakiego koloru jest aureola Matki Boskiej:

"A jak bijesz Niemca w kask to jaki ma wtedy kolor czubek jego głowy?umiech"

Powiedz mi Edziu.

Gdyby Biedroń powiedział coś takiego, byłby już pozew o obrazę uczuć religijnych?

Miruś widzę jest w temacie też.

Twoich uczuć religijnych to nie obraża?

P.S. Miruś - pochwal się w końcu czy strzelałbyś ofiarą w twarz czy tak jak w Katyniu?

P.S. 2 To w końcu Edziu zachęcasz do pójścia na wybory czy zniechęcasz?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 19 Cze 2020r. 10:04  
@miruś

Z całej prezydentury Dudy można by pewnie zapamiętać dużo głupot.

Pewnie jakieś "pozory patriotyzmu".

100 % sterowalność.

Ale myślę, że większość ludzi zapamięta tylko jedno.

DŁUGOPIS.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 19 Cze 2020r. 10:22  
CYTAT
@sz1982

"Szwab ze Szwabii chyba uderzy w końcu Niemca w kask. Żeby tylko nie uderzył w kask Andrzejka , wszak w stanie euforii można się pomylić....smiech2"

A ty nadal nie napisałeś jakiego koloru jest aureola Matki Boskiej:

Powiedz mi Edziu.

Gdyby Biedroń powiedział coś takiego, byłby już pozew o obrazę uczuć religijnych?

Miruś widzę jest w temacie też.

Twoich uczuć religijnych to nie obraża?

P.S. Miruś - pochwal się w końcu czy strzelałbyś ofiarą w twarz czy tak jak w Katyniu?

P.S. 2 To w końcu Edziu zachęcasz do pójścia na wybory czy zniechęcasz?

Ja wybieram się na wybory Szwabie ze Szwabii. Chodzę na każde od kiedy uzyskałem czynne prawo wyborcze. W pierwszej turze zagłosuję na kandydata Konfederacji. A w drugiej przeciwko kandydatowi obozu lewicowo-liberalnego ( jakkolwiek by się nazywał). Nie można dopuścić do powrotu do władzy poprzedników...umiech

Co do aureoli Matki Boskiej to muszę ci przypomnieć że również kilka moich pytań najzwyczajniej w świecie zlekceważyłeś. Jak chociażby to czy dawałeś do puchy na marszach KODerastów. Zatem nie oczekuj ode mnie pełnego zaangażowania , ponieważ sam traktujesz wybiórczo naszą debatę.

Kiedy będziesz bił Niemca w kask przypomnij sobie rudego Mesjasza Szwabie ze Szwabii. Z co najmniej kilku względów powinno to być pomocne...smiech2

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 19 Cze 2020r. 10:40  
@sz1982

Grubo.

"Co do aureoli Matki Boskiej to muszę ci przypomnieć że również kilka moich pytań najzwyczajniej w świecie zlekceważyłeś. Jak chociażby to czy dawałeś do puchy na marszach KODerastów. Zatem nie oczekuj ode mnie pełnego zaangażowania , ponieważ sam traktujesz wybiórczo naszą debatę."

Widzisz przygłupie. Odpowiedziałem już tutaj:

http://stalo(...)tr=890#k

Wkleję jeszcze raz.

"Odpowiem ci.

Nie wrzucałem.

Wiesz gdzie wrzucałem grosiwo?

Na tacę.

Wiesz po co?

Na chwałę Boga Najwyższego.

Na co kasa tak naprawdę poszła?

Na hotel do którego proboszcz jeździł ze swoją kobietą."

Jeśli nie zrozumiesz to mogę wkleić jeszcze kilka razy.

To teraz może odpowiedz na pytanie dlaczego na pytanie o kolor aureoli Matki Boskiej napisałeś:

P.S.

"Kiedy będziesz bił Niemca w kask przypomnij sobie rudego Mesjasza Szwabie ze Szwabii. Z co najmniej kilku względów powinno to być pomocne...smiech2"

Co kto lubi Edziu. Pomaga ci? Dobrze. Nie ma potrzeby chwalić się tym na forum. No chyba, że ktoś ma zjeb...y łeb.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 19 Cze 2020r. 11:18  
Obawiam się Szwabie ze Szwabii że w moim przypadku przypomnienie sobie ryżej gęby w kulminacyjnym momencie spowodowałoby co najmniej opóźnienie szczytowania bądź co bardziej prawdopodobne , zwiotczenie sprzętu...umiech
Ale co kto lubi!

W każdym razie za bardzo drążysz tą kwestię . Widocznie trafiło na podatny grunt . W końcu podkarpacki dewiant...smiech2

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 19 Cze 2020r. 12:00  
@sz1982

"Kiedy będziesz bił Niemca w kask przypomnij sobie rudego Mesjasza Szwabie ze Szwabii. Z co najmniej kilku względów powinno to być pomocne...smiech2"

Synonimy słowa Mesjasz: Jezus z Nazaretu, Syn Boży, Odkupiciel, Syn Człowieczy.

"W każdym razie za bardzo drążysz tą kwestię ."

Po prostu pozwalam mówić prawicowemu "intelektualiście".

Patrzę jak to wszystko się przeplata u prawicowego "intelektualisty":

Aureola Matki Boskiej, kolor czubka głowy Niemca, kiedy się go bije w kask, Mesjasz, opóźnienie szczytowania, zwiotczenie sprzętu.

Zastanawiam się i czekam na reakcję Największych Obrońców Chrześcijaństwa: cdn..'a i mirusia.

cdn.. wielokrotnie skamlał "Gdzie jest moderator?", bo ktoś dosadnie określił poziom jaki prezentuje na forum. Ale twoje wypowiedzi w niczym mu nie przeszkadzają.

P.S. Gdyby ktoś się zastanawiał jaka jest moja ocena tego co pisze sz1982 to można ją przeczytać poniżej:

Zjeb...y łeb.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 19 Cze 2020r. 13:33  
Chyba zacznę cię ignorować Szwabie ze Szwabii. Zrobiłeś się irytujący. Zawsze wiedziałem że ktoś kto chodzi pod sądy i krzyczy Konstytucja nie może być normalnym człowiekiem , ale ty jesteś wyjątkowo upierdliwą starą dziadygą...umiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 19 Cze 2020r. 13:44  
@sz1982

"Zawsze wiedziałem że ktoś kto chodzi pod sądy i krzyczy Konstytucja nie może być normalnym człowiekiem"

Napisał "normalny" człowiek od:

"Aureola Matki Boskiej, kolor czubka głowy Niemca, kiedy się go bije w kask, Mesjasz, opóźnienie szczytowania, zwiotczenie sprzętu."

Ty "normalny" będziesz głosował na Dudę?

Z innymi "normalnymi"?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 19 Cze 2020r. 14:26  
"Marszałek Senatu Tomasz Grodzki w dość osobliwy sposób wyraził się o wyjeździe prezydenta Andrzeja Dudy do Stanów Zjednoczonych, jaki planowany jest w przyszłym tygodniu. Stwierdził, że to "wycieczka" i "nie ma darmowych lunchy". Z kolei rzecznik rządu odpowiada, że to obowiązek władz państwowych, aby podejmować takie działania, jak spotkania z prezydentem USA. "

A nie tak dawno szkodzący Polsce specjalista do śmiercionośnych kopert sam spekulował, na temat objęcia funkcji p.o. Prezydenta RP...

Zapewne zrobiłby sobie "wycieczkę" do Rosji, Niemiec... złożyć hołd lenny, podpisac co się da, na szkodę Polski...ok

Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem....
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 19 Cze 2020r. 14:40  
CYTAT
@sz1982

"Zawsze wiedziałem że ktoś kto chodzi pod sądy i krzyczy Konstytucja nie może być normalnym człowiekiem"

Napisał "normalny" człowiek od:

"Aureola Matki Boskiej, kolor czubka głowy Niemca, kiedy się go bije w kask, Mesjasz, opóźnienie szczytowania, zwiotczenie sprzętu."

Ty "normalny" będziesz głosował na Dudę?

Z innymi "normalnymi"?

Zawsze dla takich jak ty mam w zanadrzu cytat ze Szwejka. Super książka a ten cytat to kwintesencja zdrowego rozsądku:

Gorszący się mocnymi wyrazami ludzie to tchórze, bo prawdziwe życie ich zaskakuje, a tacy słabeusze są właśnie tymi największymi szkodnikami kultury i charakterów. Oni wychowaliby naród na podobieństwo przeczulonych, małych ludzi, masturbantów fałszywej kultury typu św. Alojzego, o którym czytamy w księdze mnicha Eustachego, że gdy usłyszał, jak pewien mężczyzna wypuścił wiatry z głośnym hurgotem, uderzył w płacz i dopiero w modlitwie znalazł ukojenie.

Normalność to pojęcie względne. Każdy pewnie stworzyłby swoją definicję. Jak na podkarpackiego dewianta jesteś bardzo , ale to bardzo pruderyjny Szwabie ze Szwabii...umiech

Prywatna wiadomość 

«« « ... 889 890 891 892 893 894 895 ... » »»

NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »