Dołączył: 17 Kwie 2016r. Skąd: PiSLamaBad Ostrzeżenia: 100% |
|
|
|
A czy jeszcze komuś nieodpowiada robienie biznesu na wirusie przez członków partii rządzącej?
Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser |
|
|
|
|
Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser |
|
|
|
|
CYTAT CYTAT Ale wiesz, że poseł Wilk ma na ten temat inne zdanie? I nie wiadomo co powie Bosak przed drugą turą Duda-Trzaskowski. Ale wiesz że poseł Wilk mówi sam za siebie? Nie wydaje mi się żeby jego opinia była dla kogokolwiek z Konfederacji wiążąca. Pewnie znajdzie się grupa , która poprze Czaskowskiego , ale znajdą się również tacy którzy poprą Dudę. W przypadku wyniku oscylującego około remisu jeden czy dwa procent może być kluczowe do odniesienia zwycięstwa. A temat LGBT działa na szkodę kandydata opozycji , i stąd jego ostatnie tonowanie liberalnych zapędów. PR-owcy mu kazali złagodzić przekaz , i przynajmniej do wyborów udawać umiarkowanego centrystę. Jest w tym nawet wiarygodny , zwłaszcza stojąc obok Rabieja. Chociaż dziwnym zrządzeniem losu ostatnio razem mało się pokazują... Dla mnie i jak przypuszczam wielu ludzi którzy zagłosują na Bosaka w pierwszej turze opinia posła Wilka nie ma żadnego znaczenia... Braun jakoś go nie potępił. https://wpolityce.pl/m/polityka/504515-braun-kluczy-ws-slow-wilka-duda-jest-zyrantem-bezprawia |
|
|
|
|
@sz1982
"Jeżeli zarzucasz mi nazbyt częste pisanie o stojących dzidach czy słoikach w odbycie ( chociaż to chyba była domena juska) to może zastanów się nad przyczyną rzeczy. " Zastanowiłem się nad przyczyną rzeczy. Masz zjeb...y łeb. Mirek777: "Myślę, że nie zabijałbym dzieci." |
|
|
|
|
CYTAT A czy jeszcze komuś nieodpowiada robienie biznesu na wirusie przez członków partii rządzącej? Wielu zwolennikom PiS to nie przeszkadza. Tak się dali omotać propagandzie że święcie wierzą w to że jak PiS przegra to Polska upadnie. Zastanawiające. |
|
|
|
|
Braun/Bąkiewicz jest stosowny go ekstrakcji głosów narodowych patriotów z PiS a Wilk/Mentzwel jest stosowny do ekstrakcji głosów libertynów z PO pod słynnym onucowym hasłem gwiazdy antysystemu-PSL Korwina/Kukiza ze "PiS PO to jedno zło" dla rusko-niemieckiej polskojęzycznej mafii.
Nikt rozsądny nie ma wątpliwości ze PO to partia realizująca rosyjsko niemieckie interesy w Polsce. |
|
|
|
|
CYTAT Braun/Bąkiewicz jest stosowny go ekstrakcji głosów narodowych patriotów z PiS a Wilk/Mentzwel jest stosowny do ekstrakcji głosów libertynów z PO pod słynnym onucowym hasłem gwiazdy antysystemu-PSL Korwina/Kukiza ze "PiS PO to jedno zło" dla rusko-niemieckiej polskojęzycznej mafii. Nikt rozsądny nie ma wątpliwości ze PO to partia realizująca rosyjsko niemieckie interesy w Polsce. Że co? |
|
|
|
|
CYTAT Braun jakoś go nie potępił. https://wpolityce.pl/m/polityka/504515-braun-kluczy-ws-slow-wilka-duda-jest-zyrantem-bezprawia Co jest dla ciebie niezrozumiałe? Część wyborców Bosaka poprze w drugiej turze Czaskowskiego , a część Dudę. Co się tyczy Brauna , a jest on przecież ultrakonserwatywnym prawicowcem światopoglądowym , nie sądzę że nie zastanowi się nad poparciem obecnego prezydenta. Ale nawet jeśli nie odda głosu wcale bądź zagłosuje na "zausznika sodomitów" ( jak określa Czaskowskiego) to dla mnie i jak sądzę dla sporej części wyborców Bosaka nie będzie innej alternatywy niż Duda. Tylko nie wyskakuj z Korwinem że on również zagłosuje przeciwko obecnemu lokatorowi Belwederu , bo mam na to kompletnie wyjebane.. |
|
|
|
|
CYTAT @sz1982 "Jeżeli zarzucasz mi nazbyt częste pisanie o stojących dzidach czy słoikach w odbycie ( chociaż to chyba była domena juska) to może zastanów się nad przyczyną rzeczy. " Zastanowiłem się nad przyczyną rzeczy. Masz zjeb...y łeb. A ty jesteś starym dziadygą biorących udział w farsie typu marsz KOD-u Szwabie ze Szwabii. A na Kijowskiego dawałeś do puchy? |
|
|
|
|
@sz1982
Przeglądam stare posty (szukam info o JSW, o której już wcześniej pisałem) i natrafiłem na twój stary post. Z ciekawości zapytam. O co ci chodziło, gdy 18 lutego 2019 pytałeś użytkownika o niku dedek: "Lubisz w tropikach walić czarne gruchy?" Możesz nie pamiętać kontekstu. Ale to w sumie nie ma znaczenia. Zawsze możesz nam tutaj napisać w jakim kontekście można użyć takiego zdania. Mirek777: "Myślę, że nie zabijałbym dzieci." |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Andrzej Duda.
Najlepszy kandydat na prezydenta. Kompetentny wykształcony,przystojny, budzący podziw i szacunek.Nie ulega naciskom. Potrafi udać się na Nowogrodzką i osobiście udzielić reprymendy Jarosławowi Kaczyńskiemu. Jeśli dobro Polski tego wymaga,da radę w środku nocy zapoznać się z kilkudziesięciostronicowym projektem ustawy i nie zważając na zmęczenie,podpisać dokument. Stoi na straży ładu i porządku konstytucyjnego.Chroni polski wymiar sprawiedliwości. Jest jednym z najwybitniejszych osób w tych trudnych czasach,Polakiem który już przeszedł do historii polityki i dyplomacji.Cały świat Go podziwia. Teraz mój głos na Anżeja... https://demot(...)w-Polsce PS.Ciekawe czy jakiś debil uwierzył w to co napisałem? SPRZEDAM BOEING 747 WERSJA SPEC, GARAŻOWANY. MAŁY PRZEBIEG 22,9 MLN.KM. PO PRZEGLĄDZIE WAŻNYM DO 2030 ROKU, WYMIENIONE ZAWIESZENIE, ROZRZĄD SILNIKÓW, KLIMATYZACJA 10-CIO STREFOWA, PRZYCIEMNIANE SZYBY, AIRBAG. NIE BITY. KOLOR BIAŁO- NIEBIESKI Z LOGO "PRESIDENT USA". CENA DO NEGOCJACJI. |
|
|
|
|
CYTAT Andrzej Duda. Najlepszy kandydat na prezydenta. Kompetentny wykształcony,przystojny, budzący podziw i szacunek.Nie ulega naciskom. Potrafi udać się na Nowogrodzką i osobiście udzielić reprymendy Jarosławowi Kaczyńskiemu. Jeśli dobro Polski tego wymaga,da radę w środku nocy zapoznać się z kilkudziesięciostronicowym projektem ustawy i nie zważając na zmęczenie,podpisać dokument. Stoi na straży ładu i porządku konstytucyjnego.Chroni polski wymiar sprawiedliwości. Jest jednym z najwybitniejszych osób w tych trudnych czasach,Polakiem który już przeszedł do historii polityki i dyplomacji.Cały świat Go podziwia. Teraz mój głos na Anżeja... https://demot(...)w-Polsce PS.Ciekawe czy jakiś debil uwierzył w to co napisałem? Zapewne Mirek, Mariolka i Edek Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser |
|
|
|
|
CYTAT @sz1982 Przeglądam stare posty (szukam info o JSW, o której już wcześniej pisałem) i natrafiłem na twój stary post. Z ciekawości zapytam. O co ci chodziło, gdy 18 lutego 2019 pytałeś użytkownika o niku dedek: "Lubisz w tropikach walić czarne gruchy?" Możesz nie pamiętać kontekstu. Ale to w sumie nie ma znaczenia. Zawsze możesz nam tutaj napisać w jakim kontekście można użyć takiego zdania. Pisałem ci już Szwabie ze Szwabii żebyś zluzował majty,bo okropnie przynudzasz. Stanowczo zbyt poważnie traktujesz swoją obecność na tym forum. Zawsze podkreślam żeby z dystansem podchodzić do rzeczywistości... Zupełnie nie widzę powodu dla którego miałbym cokolwiek tłumaczyć podkarpackiemu dewiantowi. A do tych puch dla Kijowskiego to wrzucałeś grosiwo? |
|
|
|
|
CYTAT CYTAT Andrzej Duda. Najlepszy kandydat na prezydenta. Kompetentny wykształcony,przystojny, budzący podziw i szacunek.Nie ulega naciskom. Potrafi udać się na Nowogrodzką i osobiście udzielić reprymendy Jarosławowi Kaczyńskiemu. Jeśli dobro Polski tego wymaga,da radę w środku nocy zapoznać się z kilkudziesięciostronicowym projektem ustawy i nie zważając na zmęczenie,podpisać dokument. Stoi na straży ładu i porządku konstytucyjnego.Chroni polski wymiar sprawiedliwości. Jest jednym z najwybitniejszych osób w tych trudnych czasach,Polakiem który już przeszedł do historii polityki i dyplomacji.Cały świat Go podziwia. Teraz mój głos na Anżeja... https://demot(...)w-Polsce PS.Ciekawe czy jakiś debil uwierzył w to co napisałem? Zapewne Mirek, Mariolka i Edek Zrobiłeś się zabawny Andrzejku od kiedy przestałeś pracować w lichwie , czy zawsze taki byłeś? Pozdrów figlarza, urósł choć trochę , czy dalej taki karakan? |
|
|
|
|
ty nawet jak zmieniasz nicki to nadal jesteś zwykłym zerem.
|
Dołączył: 14 Marz 2016r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
CYTAT Braun/Bąkiewicz jest stosowny go ekstrakcji głosów narodowych patriotów z PiS a Wilk/Mentzwel jest stosowny do ekstrakcji głosów libertynów z PO pod słynnym onucowym hasłem gwiazdy antysystemu-PSL Korwina/Kukiza ze "PiS PO to jedno zło" dla rusko-niemieckiej polskojęzycznej mafii. Nikt rozsądny nie ma wątpliwości ze PO to partia realizująca rosyjsko niemieckie interesy w Polsce. Nie wiem jak cię nazwać ale masz racje PO Rosja i Niemcy razem rozwalają UE Wszystko, co słyszymy, jest opinią, nie faktem. Wszystko, co dostrzegamy, jest punktem widzenia, nie prawdą. http://www.komentujnieobrazaj.pl |
|
|
|
|
CYTAT ty nawet jak zmieniasz nicki to nadal jesteś zwykłym zerem. I tu dochodzimy do sedna sprawy Andrzejku. Przynajmniej nie byłem/jestem lichwiarzem. To nie ja udzielałem pożyczek biednym ludziom na 300% RRSO... Skoro ja jestem zerem to ty za to jesteś dwoma zerami i trójką z przodu. https://mobile.twitter.com/MarcinPalade/status/1272221619453399040 https://mobile.twitter.com/MarcinPalade/status/1272216210818678790 https://mobile.twitter.com/MarcinPalade/status/1272219590890860546 https://mobile.twitter.com/MarcinPalade/status/1272219897947394049 Prawie co dziesiąty wyborca Hołowczyca deklaruje że w drugiej turze poprze Dudę... |
|
|
|
|
taa i co 20sty Biedronia
|
|
|
|
|
Nooo to rzadza ze jestesmy na dnie dna,
Tak sie bawi tak sie bawi pi sior stwo ! Bogaty kraj !!! MENU PIS: 4.800.000 na straty stadniny w Janowie za 2018 i 2017, za 2019 rząd uparcie milczy 5.000.000 wyniosła w reklamówce sekretarka z CBA 5.500.000 na trefne maseczki od kumpla, instruktora narciarstwa 7.500.000 cena zakupu trzech rozbitych limuzyn Dudy, Szydło i Macierewicza 10.000.000 na komisję Macierewicza, badanie parówek, puszek 10.000.000 znikło w upadającej, państwowej stoczni GRYFIA za stępkę promu Morawieckiego 12.000.000 na zabawę na lotnisku w "lądowanie Antonowa" 17.000.000 na testy które "uległy? zniszczeniu w transporcie LOTu 20.000.000 na testy które okazały się nieskuteczne 25.000.000 łącznych dotacji na biznes męża ?naszej Beatki?, prywatna szkoła 27.000.000 przepłacone firmie znajomego Macierewicza za testy z Turcji, 6x drożej niż polskie 30.000.000 stracił szumnie upaństwowiony, konający Autosan za 20 min spóźnienia na przetarg 40.000.000 na łapówki dla KNF za przejęcie banku ?za złotówkę? 50.000.000 na projekt księdza egzorcysty, od resortu Ziobry 65.000.000 wyprowadzone przez senatora PiS z fundacji SKOK 70.000.000 na nielegalny druk kart wyborczych 111.000.000 na jachty, niedziałające strony internetowe i wydatki Polskiej Fundacji Narodowej, 115.000.000 poszło wg. raportu NIK na lewe przetargi w służbie więziennej Patryka Jakiego 140.000.000 na biznes brata i żonki ministra $zumowskiego 165.000.000 dotacji z budżetu państwa na prywatne muzeum Tadeusza Rydzyka i jego biznesy 200.000.000 na respiratory od handlarza bronią (dane lista ONZ), respiratorów nie dostarczono 500.000.000 dla książąt Czartoryskich od Glińskiego, pieniądze znikły, fundacja upada 1.000.000.000 straciły łącznie państwowe Enea i Energa na budowie elektrowni Ostrołęka 1.200.000.000 znikło w GetBack, to państwowe banki czyściły portfele z długów na koszt GetBack 1.300.000.000 promesy kredytowej PKO dla spółki Kaczyńskiego ?Srebrna? na dwie wieże 1.500.000.000 na roczne wynagrodzenia katechetów 2.000.000.000 na nową planszę pogody w TVP, 5.000.000.000 wypłacił Bankowy Fundusz Gwarancyjny klientom 13 upadłych kas SKOK 90.770.000.000 (prawie STO MILIARDÓW ZŁOTYCH) PUSTYCH I BEZ POKRYCIA wydrukował pan Glapiński w NBP na wykup obligacji rządowych (dane samego NBP na początek 06.2020) 112.000.000.000 dziura w VAT za rządów Banasia i Morawieckiego 2016-2019, dane ministerstwa 1.071.900.000.000 (JEDEN BILION, 71 MILIARDÓW, 900 MILIONÓW ZŁOTYCH) zadłużenie skarbu państwa na koniec kwietnia 2020 50.000 koperty Kaczyńskiego dla księdza to już drobne nie warte splunięcia. |
|
|
|
|
CYTAT Andrzej Duda. Najlepszy kandydat na prezydenta. Kompetentny wykształcony,przystojny, budzący podziw i szacunek.Nie ulega naciskom. Potrafi udać się na Nowogrodzką i osobiście udzielić reprymendy Jarosławowi Kaczyńskiemu. Jeśli dobro Polski tego wymaga,da radę w środku nocy zapoznać się z kilkudziesięciostronicowym projektem ustawy i nie zważając na zmęczenie,podpisać dokument. Stoi na straży ładu i porządku konstytucyjnego.Chroni polski wymiar sprawiedliwości. Jest jednym z najwybitniejszych osób w tych trudnych czasach,Polakiem który już przeszedł do historii polityki i dyplomacji. Cały świat Go podziwia. Trzaskowski jest dobry na bogata Warszawkę z jego podejściem do czyszczenia kamienic albo terenów pod galerie i kondominia ze zwykłych ludzi, na Polskę to on nie ma sił dodatnich... to zwykły słup i populista, hamulcowy jakichkolwiek zmian wyrwania się z wpływów Sorosowych globalistów, to zły wybór dla RP. |
|
|
|
|
CYTAT CYTAT Braun/Bąkiewicz jest stosowny go ekstrakcji głosów narodowych patriotów z PiS a Wilk/Mentzwel jest stosowny do ekstrakcji głosów libertynów z PO pod słynnym onucowym hasłem gwiazdy antysystemu-PSL Korwina/Kukiza ze "PiS PO to jedno zło" dla rusko-niemieckiej polskojęzycznej mafii. Nikt rozsądny nie ma wątpliwości ze PO to partia realizująca rosyjsko niemieckie interesy w Polsce. Nie wiem jak cię nazwać ale masz racje PO Rosja i Niemcy razem rozwalają UE na to bym nie wpadł co sam napisałeś |
|
|
|
|
Edek, a skąd wiadomo kim byłeś jak ty kłamiesz jak tylko usta otwierasz?
Na pewno jesteś niewiarygodnym zerem. Prawie co 10 wyborca Hołowni poprze Dudę. To dobre jak łatwo manipulować takimi danymi. To oznacza, że duda ma naprawdę niskie poparcie i trzeba sondaże fałszować. Tak, wiem, tvn i oko Press Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser |
|
|
|
|
Andrzejku skoro sondaże Marcina Palade są zmanipulowane, a tak naprawdę Czaskowski i Hołownia spotkają się w drugiej turze , to chyba dobrze dla ciebie? Za dwa tygodnie o tej porze będziemy wiedzieć czy rację ma Palade czy okopress i TVN ( no i ty za ich poduszczeniem ). Poczekamy zobaczymy , nie przesądzam sprawy bo kampania obecnego prezydenta przypomina tą Komorowskiego sprzed lat pięciu. Ale obstawiam że pierwsza tura zakończy się tak jak przewiduje moje źródło informacji w stosunku Duda 44% a Czasku około 29. To że np wśród twoich znajomych nie ma osób popierających obecną władzę nie oznacza że dotyczy to wszystkich mieszkańców naszego kraju. Chyba nie sądzisz że środowisko bezpartyjnych wolnościowców jest aż tak reprezentatywne?
Andrzejku wypominanie komuś kłamstw przez ciebie to trochę dziwne zachowanie... |
|
|
|
|
CYTAT Nooo to rzadza ze jestesmy na dnie dna, Tak sie bawi tak sie bawi pi sior stwo ! Bogaty kraj !!! MENU PIS: 4.800.000 na straty stadniny w Janowie za 2018 i 2017, za 2019 rząd uparcie milczy 5.000.000 wyniosła w reklamówce sekretarka z CBA 5.500.000 na trefne maseczki od kumpla, instruktora narciarstwa 7.500.000 cena zakupu trzech rozbitych limuzyn Dudy, Szydło i Macierewicza 10.000.000 na komisję Macierewicza, badanie parówek, puszek 10.000.000 znikło w upadającej, państwowej stoczni GRYFIA za stępkę promu Morawieckiego 12.000.000 na zabawę na lotnisku w "lądowanie Antonowa" 17.000.000 na testy które "uległy? zniszczeniu w transporcie LOTu 20.000.000 na testy które okazały się nieskuteczne 25.000.000 łącznych dotacji na biznes męża ?naszej Beatki?, prywatna szkoła 27.000.000 przepłacone firmie znajomego Macierewicza za testy z Turcji, 6x drożej niż polskie 30.000.000 stracił szumnie upaństwowiony, konający Autosan za 20 min spóźnienia na przetarg 40.000.000 na łapówki dla KNF za przejęcie banku ?za złotówkę? 50.000.000 na projekt księdza egzorcysty, od resortu Ziobry 65.000.000 wyprowadzone przez senatora PiS z fundacji SKOK 70.000.000 na nielegalny druk kart wyborczych 111.000.000 na jachty, niedziałające strony internetowe i wydatki Polskiej Fundacji Narodowej, 115.000.000 poszło wg. raportu NIK na lewe przetargi w służbie więziennej Patryka Jakiego 140.000.000 na biznes brata i żonki ministra $zumowskiego 165.000.000 dotacji z budżetu państwa na prywatne muzeum Tadeusza Rydzyka i jego biznesy 200.000.000 na respiratory od handlarza bronią (dane lista ONZ), respiratorów nie dostarczono 500.000.000 dla książąt Czartoryskich od Glińskiego, pieniądze znikły, fundacja upada 1.000.000.000 straciły łącznie państwowe Enea i Energa na budowie elektrowni Ostrołęka 1.200.000.000 znikło w GetBack, to państwowe banki czyściły portfele z długów na koszt GetBack 1.300.000.000 promesy kredytowej PKO dla spółki Kaczyńskiego ?Srebrna? na dwie wieże 1.500.000.000 na roczne wynagrodzenia katechetów 2.000.000.000 na nową planszę pogody w TVP, 5.000.000.000 wypłacił Bankowy Fundusz Gwarancyjny klientom 13 upadłych kas SKOK 90.770.000.000 (prawie STO MILIARDÓW ZŁOTYCH) PUSTYCH I BEZ POKRYCIA wydrukował pan Glapiński w NBP na wykup obligacji rządowych (dane samego NBP na początek 06.2020) 112.000.000.000 dziura w VAT za rządów Banasia i Morawieckiego 2016-2019, dane ministerstwa 1.071.900.000.000 (JEDEN BILION, 71 MILIARDÓW, 900 MILIONÓW ZŁOTYCH) zadłużenie skarbu państwa na koniec kwietnia 2020 50.000 koperty Kaczyńskiego dla księdza to już drobne nie warte splunięcia. Jeżeli te wyliczenia są najprawdziwszą prawdą to wytłumacz nam wszystkim jakim prawem deficyt sektora finansów publicznych w 2014 wynosił 45 miliardów złotych a w 2019 10 miliardów? Skoro to wszystko jest prawdą to jak to jest możliwe że dług publiczny w relacji do PKB w 2014 wynosił 50% , a w 2019 42%? A może znalazłeś w sieci gotowca i od siebie nic nie dorzucisz? Pewnie że w 2020 będzie gorzej , ale po pierwsze pełnych danych trzeba się spodziewać w przyszłym roku , a po wtóre przez wspaniałomyślność nie podałem najgorszych danych za rok 2009/2010 ( światowy kryzys - Polska zieloną wyspą) |
|
|
|
|
[
Prosze ciebie,ja ciebie wszystko sciagniete ze stron min.finansow i rzadowych.Troche trzeba pogrzebac,ale warto.Dodajmy kolejne rozbite auto i to co jeszcze nie ujrzalo swiatla dziennego. Obecny rzad to "miszczowie" klamstwa i matactwa ile ukrytych wydatkow?prosze cie ty wierzysz w to co mowi ten rzad ktorego NARAZIE nikt nie moze skontrolowac ? Zapewne wyjdzie w praniu w przeciwienstwie do wszystkich afer PO/PSL gdzie nikt nie ma zarzutow i nikt nie zapelnil więzień tu bedzie gruboooo.Polska jest dawno pod jreską,dodruk pieniadza,sprzedaz zlota ktore od II wojny nikt nie ruszal nawet komunisci.Pracuje w sektorze ktory ma codzienny kontakt z zywym pieniadzem,banknoty i bilon z seria po kolei 1,2,3,4..... 2020 r monety 2020 r itd... cytat] CYTAT Nooo to rzadza ze jestesmy na dnie dna, Tak sie bawi tak sie bawi pi sior stwo ! Bogaty kraj !!! MENU PIS: 4.800.000 na straty stadniny w Janowie za 2018 i 2017, za 2019 rząd uparcie milczy 5.000.000 wyniosła w reklamówce sekretarka z CBA 5.500.000 na trefne maseczki od kumpla, instruktora narciarstwa 7.500.000 cena zakupu trzech rozbitych limuzyn Dudy, Szydło i Macierewicza 10.000.000 na komisję Macierewicza, badanie parówek, puszek 10.000.000 znikło w upadającej, państwowej stoczni GRYFIA za stępkę promu Morawieckiego 12.000.000 na zabawę na lotnisku w "lądowanie Antonowa" 17.000.000 na testy które "uległy? zniszczeniu w transporcie LOTu 20.000.000 na testy które okazały się nieskuteczne 25.000.000 łącznych dotacji na biznes męża ?naszej Beatki?, prywatna szkoła 27.000.000 przepłacone firmie znajomego Macierewicza za testy z Turcji, 6x drożej niż polskie 30.000.000 stracił szumnie upaństwowiony, konający Autosan za 20 min spóźnienia na przetarg 40.000.000 na łapówki dla KNF za przejęcie banku ?za złotówkę? 50.000.000 na projekt księdza egzorcysty, od resortu Ziobry 65.000.000 wyprowadzone przez senatora PiS z fundacji SKOK 70.000.000 na nielegalny druk kart wyborczych 111.000.000 na jachty, niedziałające strony internetowe i wydatki Polskiej Fundacji Narodowej, 115.000.000 poszło wg. raportu NIK na lewe przetargi w służbie więziennej Patryka Jakiego 140.000.000 na biznes brata i żonki ministra $zumowskiego 165.000.000 dotacji z budżetu państwa na prywatne muzeum Tadeusza Rydzyka i jego biznesy 200.000.000 na respiratory od handlarza bronią (dane lista ONZ), respiratorów nie dostarczono 500.000.000 dla książąt Czartoryskich od Glińskiego, pieniądze znikły, fundacja upada 1.000.000.000 straciły łącznie państwowe Enea i Energa na budowie elektrowni Ostrołęka 1.200.000.000 znikło w GetBack, to państwowe banki czyściły portfele z długów na koszt GetBack 1.300.000.000 promesy kredytowej PKO dla spółki Kaczyńskiego ?Srebrna? na dwie wieże 1.500.000.000 na roczne wynagrodzenia katechetów 2.000.000.000 na nową planszę pogody w TVP, 5.000.000.000 wypłacił Bankowy Fundusz Gwarancyjny klientom 13 upadłych kas SKOK 90.770.000.000 (prawie STO MILIARDÓW ZŁOTYCH) PUSTYCH I BEZ POKRYCIA wydrukował pan Glapiński w NBP na wykup obligacji rządowych (dane samego NBP na początek 06.2020) 112.000.000.000 dziura w VAT za rządów Banasia i Morawieckiego 2016-2019, dane ministerstwa 1.071.900.000.000 (JEDEN BILION, 71 MILIARDÓW, 900 MILIONÓW ZŁOTYCH) zadłużenie skarbu państwa na koniec kwietnia 2020 50.000 koperty Kaczyńskiego dla księdza to już drobne nie warte splunięcia. Jeżeli te wyliczenia są najprawdziwszą prawdą to wytłumacz nam wszystkim jakim prawem deficyt sektora finansów publicznych w 2014 wynosił 45 miliardów złotych a w 2019 10 miliardów? Skoro to wszystko jest prawdą to jak to jest możliwe że dług publiczny w relacji do PKB w 2014 wynosił 50% , a w 2019 42%? A może znalazłeś w sieci gotowca i od siebie nic nie dorzucisz? Pewnie że w 2020 będzie gorzej , ale po pierwsze pełnych danych trzeba się spodziewać w przyszłym roku , a po wtóre przez wspaniałomyślność nie podałem najgorszych danych za rok 2009/2010 ( światowy kryzys - Polska zieloną wyspą) [/cytat] |
|