NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »
«« « ... 850 851 852 853 854 855 856 ... » »»
Prawo i Sprawiedliwość, Wszystko co dotyczy PiS i jego rządów
ff
Wysłany: 22 Kwie 2020r. 10:09  
Panowie osobiście znam osoby które w związku z epidemią straciły jedyne źródło utrzymania! Na chwilę obecną zostają bez dochodów.

Nie ma dla nich i nie będzie żadnego wsparcia.

Tymczasem nadal są tymi którzy finansują wypłatę świadczeń ludziom którzy nie mają w życiu większych problemów.

Tarcze z dykty. Państwo z chytrych roszczeniowców ulepiobe. Polak to złodziej.

socjalizm totalitarny zmienił się w koncesyjno-etatystyczny
Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 22 Kwie 2020r. 10:09  

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 22 Kwie 2020r. 10:16  
CYTAT
Gdyby głos Adama Michnika był jeszcze lepiej słyszalny w świecie, spadlibyśmy na ostatnie miejsce w rankingu wolności prasy. Przecież nawet w Korei Północnej nie ma takiego zamordyzmu...

Ze wszystkich cytatów Żelaznej Damy najbardziej do mnie przemawia ten:

Powołanie do życia Unii Europejskiej było największą głupotą naszych czasów.

Kto by wtedy potrzebował PO?

Ostatnie przykłady nagrody literackiej Nobla, KE, TSUE, WHO, Zachodniej prasy, klimatologów itd. zmienił optykę społecznego zaufania do głoszonych opinii o czymkolwiek, po za lizusostwem.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 22 Kwie 2020r. 10:18  
CYTAT
Panowie osobiście znam osoby które w związku z epidemią straciły jedyne źródło utrzymania! Na chwilę obecną zostają bez dochodów.

Nie ma dla nich i nie będzie żadnego wsparcia.

Tymczasem nadal są tymi którzy finansują wypłatę świadczeń ludziom którzy nie mają w życiu większych problemów.

Tarcze z dykty. Państwo z chytrych roszczeniowców ulepiobe. Polak to złodziej.

Regres, kto teraz nie potrzebuje 500+ wystąp smiech2
brałeś i krytykowałeś,
teraz będziesz brał po cichu,
...bo wstyd się przyznać żeś przekupiony nieudacznik potluczony

Przestałeś brać? Był apel...

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 22 Kwie 2020r. 10:27  
Jako obywatel tego państwa (gorszego sortu ale jednak) żeby egzystować zmuszony jestem poruszać się na podstawie i w obrębie prawa oraz zasad pożycia społecznego. Tak właśnie robię a ty nadal masz z tym problem.

Nie rozumiem dlaczego odbierasz mi prawo do krytyki i do ewentualnych przysługujących i nadanych przez twoich socjalstycznych liderów świadczeń?

Dlaczego odnosisz się do mojej osoby a nie do treści którą napisałem wcześniej?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 22 Kwie 2020r. 10:31  
Ci gorszego sortu - to byli (są) ludzie donoszący na Polskę. Działający na szkodę Polski i Polaków.

Utożsamiasz się z nimi?:szok:

Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem....
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 22 Kwie 2020r. 10:35  
Nie utożsamiam się ale takie pomówienia i oszczerstwa padły w moją stronę.

CYTAT
Regres, kto teraz nie potrzebuje 500+ wystąp smiech2

Dajmy po 2000+. Kto by nie chciał smiech2

mlotek

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 22 Kwie 2020r. 10:45  
CYTAT
Jako obywatel tego państwa (gorszego sortu ale jednak) żeby egzystować zmuszony jestem poruszać się na podstawie i w obrębie prawa oraz zasad pożycia społecznego. Tak właśnie robię a ty nadal masz z tym problem.

Nie rozumiem dlaczego odbierasz mi prawo do krytyki i do ewentualnych przysługujących i nadanych przez twoich socjalstycznych liderów świadczeń?

Dlaczego odnosisz się do mojej osoby a nie do treści którą napisałem wcześniej?

nie pisałem per Ty, tylko ogólnie bezpośrednio

Śmiałeś się z nieudaczników "kupionych" 500+, teraz jest apel do zaradnych którzy "biorą" 500+

dlaczego z nich się nie śmiejesz? Może powstanie #oddałem500+

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 22 Kwie 2020r. 10:55  
Pewnie bierze kasę umiech

CYTAT
PO nie wyrównywała, oni drenowali, bo Galerie ani proste usługi niczego nie wyrównują, pomimo mocnych zapewnień.

Masz racje zarobki w Nowym Jorku są dużo niższe niż na Alasce, a w dolinie krzemowej to bida z nędzą smiech2

A pis co zrobił ? lub jaki ma plan wyrównania, bo głównie słyszałem ale nic nie widziałem aby coś robili, i jeszcze przy takim PKB smiech2

Wszystko, co słyszymy, jest opinią, nie faktem. Wszystko, co dostrzegamy, jest punktem widzenia, nie prawdą. http://www.komentujnieobrazaj.pl
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 22 Kwie 2020r. 10:55  
Nie trzymajmy się tego 500+. Już po temacie. Pisałem ze paradoksem jest chwalenie się programem który niczemu dobremu nie służy. Świadczenia trafiają do ludzi którym tak naprawdę nie są potrzebne ( np do mnie). Finansują je jednak też ludzie niezaradni, biedni, wykluczeni społecznie. Dalszą część sami sobie finansujemy.

Ja proponował bym raczej #wykopsocjalistezpolski.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 22 Kwie 2020r. 11:08  
CYTAT
Pewnie bierze kasę umiech

CYTAT
PO nie wyrównywała, oni drenowali, bo Galerie ani proste usługi niczego nie wyrównują, pomimo mocnych zapewnień.

Masz racje zarobki w Nowym Jorku są dużo niższe niż na Alasce, a w dolinie krzemowej to bida z nędzą smiech2

A pis co zrobił ? lub jaki ma plan wyrównania, bo głównie słyszałem ale nic nie widziałem aby coś robili, i jeszcze przy takim PKB smiech2

wszędzie są różnice ale długotrwale różnice w Polsce doprowadziły do bidy podobnej jak obecnie na Ukrainie, ludzie uciekali, co komu z tego przyszło w kraju? Ostatnio zarabiamy na Ukraińcach i widać było po wskaźnikach i w budżecie. Co było widać przez poprzednie 20 lat u nas przy takich stawkach?
My to uprawiamy w UE od 30 lat, są unijne fundusze na niwelowanie różnic regionalnych i nic z tego nie wynikło, jesteśmy na samym dnie Polski i gdyby nie to 500+ byłoby bardzo nieciekawie i postępowałby dalszy drenaż zasobów ludzkich, środki były tylko szły na "VAT" i główne miasta w rekach PO/SLD. Dlatego jest jak jest.

Obrazek

przecież to widać gdzie środki powinny być kierowane

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 22 Kwie 2020r. 15:43  
Obrazek

Dyskusja z fanatykami i ślepymi wyznawcami jest bezsensowna.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 22 Kwie 2020r. 16:28  
CYTAT
wszędzie są różnice ale długotrwale różnice w Polsce doprowadziły do bidy podobnej jak obecnie na Ukrainie, ludzie uciekali, co komu z tego przyszło w kraju? Ostatnio zarabiamy na Ukraińcach i widać było po wskaźnikach i w budżecie. Co było widać przez poprzednie 20 lat u nas przy takich stawkach?
My to uprawiamy w UE od 30 lat, są unijne fundusze na niwelowanie różnic regionalnych i nic z tego nie wynikło, jesteśmy na samym dnie Polski i gdyby nie to 500+ byłoby bardzo nieciekawie i postępowałby dalszy drenaż zasobów ludzkich, środki były tylko szły na "VAT" i główne miasta w rekach PO/SLD. Dlatego jest jak jest.

Środki są, tylko przeznaczane na masowe imprezy, place zabaw, skwerki, parki. Widać to ludziom jest potrzebne i tego wymagają od włodarzy. Słyszałeś aby ostatnio jakaś firma (obojętnie nasza czy zagraniczna)zainwestowała w Polsce (a w Stalowej Woli byłoby miło, tylko gdzie smiech2) duże pieniądze ?
Po drugie zasmucę Ciebie, te dane wyglądaj całkiem inaczej jeżeli pominie się miasta wojewódzkie smiech2

Wszystko, co słyszymy, jest opinią, nie faktem. Wszystko, co dostrzegamy, jest punktem widzenia, nie prawdą. http://www.komentujnieobrazaj.pl
Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 100%
ff
Wysłany: 22 Kwie 2020r. 18:44  
CYTAT

KORONAPSYCHOZA CZYLI ZMOWA MILCZENIA ZACZYNA PĘKAĆ

Amerykański dziennik THE WASHINGTON TIMES otwarcie pisze, że WHO nie miało zamiaru ogłaszać żadnej pandemii. Aż tu nagle bum i pandemia! Tak się składa, że dzień wcześniej niejaki Bill Gates - taki współczesny Adolf w białych rękawiczkach wpłacił do WHO pięćdziesiąt milionów dolarów. Dalej amerykańscy dziennikarze bez owijania piszą o "globalistycznym miliarderze, który wywołał obecny kryzys i chce na nim zarabiać szczepieniami". Szczepienia mają zmniejszyć populację na świecie o 15% ludności, i tylko o to w tym chodzi. Prezydent Donald Trump otwarcie wzywa Amerykanów do protestów, tocząc nierówną walkę z zakulisowią mafią, odpowiedzialną za to co się dzieje. A u nas? Gdzie są media? Nasze media są jeszcze głęboko w PRL-u. Kłamią i łgają od świtu do nocy a rządząca nami banda powtarza jak naćpana - ZOSTAŃ W DOMU! Zastraszeni ludzie chodzą w debilnych maskach po ulicach a gospodarka pęka bo sługus Szumowski powtarza za Gatesem brednie o kwarantannach i szczepionkach. Coś mi się wydaje, że ten ludobójczy szwindel nie przejdzie bo zaczyna się kruszyć mur kłamstwa. Amerykanie na ulicy a Polacy gdzie? Polacy siedzą w domach bo są posłuszni i odpowiedzialni. W PRL-u byliśmy jeszcze narodem, dziś jesteśmy tylko tępą zbieraniną, prowadzoną na smyczy przez zgraję u władzy. Kiedy polskie media zaczną mówić o faktach? Gdy będzie przyzwolenie z góry. Na razie jeszcze "niezależni dziennikarze" nie dostali koncesji. Trzeba poczekać aż sprawa tak się rozleje, że już nie będzie się dało milczeć. Zostań w domu!

Ciekawe.

Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 22 Kwie 2020r. 18:52  
Ależ Andrzejku , jeśli chcesz być sprawiedliwy ( w twoim przypadku ciężka sprawa) to oprócz Konfederacji, wszystkie siły polityczne łącznie z bezpartyjnym kandydatem z TVN ,straszyły jednakowo ogłupiałe społeczeństwo srakawirusem. Swoją drogą jak Hołownia związany z TVN ( amerykański koncern medialny Discovery Communication) mógłby wybić się na niezależność od wielkiego biznesu? Sen wariata...umiech

A tymczasem debata kandydatów w RMF

Obrazek

Widzów tyle samo co oglądających program Lisa na Onecie....smiech2

https://mobile.twitter.com/PrezesKochany/status/1252985563168362498

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 100%
ff
Wysłany: 22 Kwie 2020r. 19:33  
CYTAT
Ależ Andrzejku , jeśli chcesz być sprawiedliwy ( w twoim przypadku ciężka sprawa) to oprócz Konfederacji, wszystkie siły polityczne łącznie z bezpartyjnym kandydatem z TVN ,straszyły jednakowo ogłupiałe społeczeństwo srakawirusem. Swoją drogą jak Hołownia związany z TVN ( amerykański koncern medialny Discovery Communication) mógłby wybić się na niezależność od wielkiego biznesu? Sen wariata...umiech

A tymczasem debata kandydatów w RMF

Obrazek

Widzów tyle samo co oglądających program Lisa na Onecie....smiech2

https://mobile.twitter.com/PrezesKochany/status/1252985563168362498

Edek, nie mierz wszystkich swoją miarą. Moje zdanie to moje zdanie. Jak widać po twoim wpisie Ty spodziewasz się tylko wypowiedzi przedstawicieli partyjnych. Pogadaj sobie z cdnem.
Albo napisz donos na kogoś i załóż kolejne konto :-)

Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 22 Kwie 2020r. 19:54  
80 przyszło na Biedronia a 3 na Bosaka?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 22 Kwie 2020r. 19:56  
CYTAT
CYTAT

Środki są, tylko przeznaczane na masowe imprezy, place zabaw, skwerki, parki. Widać to ludziom jest potrzebne i tego wymagają od włodarzy.

wiesz jak wyglądały Niemcy w 30 lat po wojnie?
gdyby powstało 50,000 miejsc pracy na Podkarpaciu płatnych po 2000, jak myślisz czy liczba na mapce by wrosła czy zmalała?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 22 Kwie 2020r. 20:22  
CYTAT

Edek, nie mierz wszystkich swoją miarą. Moje zdanie to moje zdanie. Jak widać po twoim wpisie Ty spodziewasz się tylko wypowiedzi przedstawicieli partyjnych. Pogadaj sobie z cdnem.
Albo napisz donos na kogoś i załóż kolejne konto :-)

Andrzejku musiałeś mnie z jakimś Edkiem pomylić. smiech2

Co do donosów to mogę tylko życzyć ręce , która je pisze żeby uschła...umiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 22 Kwie 2020r. 20:55  
CYTAT
wiesz jak wyglądały Niemcy w 30 lat po wojnie?
gdyby powstało 50,000 miejsc pracy na Podkarpaciu płatnych po 2000, jak myślisz czy liczba na mapce by wrosła czy zmalała?

Ale nie powstało i nie powstanie bo nie ma gdzie, Warszawa nie rządzi na Podkarpaciu, Podkarpacie ma własnych włodarzy, którzy mają inne priorytety przynajmniej w sporej części miast. Posłucham chętnie o planach pisu powstania 50000 miejsc pracy na Podkarpaciu smiech2

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 22 Kwie 2020r. 21:12  
jeszcze raz ćwiczenie umysłu z podpowiedzią:

gdyby powstało 50,000 miejsc pracy na Podkarpaciu płatnych po 5000, jak myślisz czy liczba na mapce by wrosła czy zmalała?

każde województwo jest liczone oddzielnie, wyliczenie jego mieszkańców disposable cash, kosztów życia i dochodów,
dopiero zestawienie wszystkich województw jest relatywnie zrobione w procentach w odniesieniu do średniej uzyskanej z wartości cząstkowych z poszczególnych województw

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 22 Kwie 2020r. 22:00  
CYTAT
jeszcze raz ćwiczenie umysłu z podpowiedzią:

gdyby powstało 50,000 miejsc pracy na Podkarpaciu płatnych po 5000, jak myślisz czy liczba na mapce by wrosła czy zmalała?

Ale nie powstało, nad czym mam się zastanawiać i po co ?
CYTAT
każde województwo jest liczone oddzielnie, wyliczenie jego mieszkańców disposable cash, kosztów życia i dochodów,
dopiero zestawienie wszystkich województw jest relatywnie zrobione w procentach w odniesieniu do średniej uzyskanej z wartości cząstkowych z poszczególnych województw

No i średnie w miastach np Rzeszów a Bieszczady to przepaść. Jeżeli 500+ był taki dobry to dlaczego nie 1000+ albo 2000+ a najlepiej tyle aby wszędzie było tak samo po równo.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 23 Kwie 2020r. 04:41  

SPRZEDAM BOEING 747 WERSJA SPEC, GARAŻOWANY. MAŁY PRZEBIEG 22,9 MLN.KM. PO PRZEGLĄDZIE WAŻNYM DO 2030 ROKU, WYMIENIONE ZAWIESZENIE, ROZRZĄD SILNIKÓW, KLIMATYZACJA 10-CIO STREFOWA, PRZYCIEMNIANE SZYBY, AIRBAG. NIE BITY. KOLOR BIAŁO- NIEBIESKI Z LOGO "PRESIDENT USA". CENA DO NEGOCJACJI.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 23 Kwie 2020r. 06:45  
Bob! - No dawaj good

Pochwal się swoim wykształceniem.

Krytykujesz je u innych - pochwal się swoim. potluczony

Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem....
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 23 Kwie 2020r. 08:55  
CYTAT
Ci gorszego sortu - to byli (są) ludzie donoszący na Polskę. Działający na szkodę Polski i Polaków.

Utożsamiasz się z nimi?:szok:

Mam ci przypomnieć kto donosił na pl na sfałszowane wybory?

Dlaczego szufladkujesz katoliku na ludzi lepszego i gorszego sortu? Hutu tez uważało tutsi za gorszy sort.

trochę żartów.
Obrazek

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 23 Kwie 2020r. 09:08  

Prywatna wiadomość 

«« « ... 850 851 852 853 854 855 856 ... » »»

NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »