|
![]() |
|
CYTAT Bo nie rozumiesz jego drwin i ironii. ![]() Miriam ale jak drwi i ironizuje kto inny nie popierający J.K. to już piszesz inaczej. Po drugie nie wszystko co on pisze to drwiny i ironia. |
|
Dołączył: 2 Lip 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
|
|
Dołączył: 1 Lut 2011r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Taaak.... podróbko
Oprócz czego punkuje wasze zakłamanie i ma z tego niezły ubaw... Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
Dołączył: 17 Kwie 2016r. Skąd: PiSLamaBad Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Tak, szczególnie gdy udowadniał że podatki maleją
![]() Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser |
|
Dołączył: 14 Marz 2016r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
CYTAT Czytam Twoje posty i nie mogę "wyjść z podziwu". Nadawałbyś się idealnie na powiatowego aparatczyka PZPR. Umiałbyś ludziom bezbłędnie wmówić, że podwyżki cen żywności (które były w PRL) - to nie podwyżki, i to dla zdrowia społeczeństwa ("jesz mniej - nie utyjesz - nie będziesz miał cholesterolu - partia o Ciebie dba - dostrzeż to"). Czasem Anioł nie miał na nazwisko ? ![]() CYTAT Czyli Wenezuela ![]() CYTAT Największemu wrogowi bym tego nie życzył... To niestety nie jest kwestia życzeń ![]() Wszystko, co słyszymy, jest opinią, nie faktem. Wszystko, co dostrzegamy, jest punktem widzenia, nie prawdą. http://www.komentujnieobrazaj.pl |
|
|
![]() |
|
Budżetówka systematycznie zostaje zasilana podwyżkami, firmy zasilane milionami tańszych imigrantów, drugie dziecko dostaje 500+, pracodawcy ulgami podatkowymi a ich pracownicy w rewanżu podwyżkami.
No powiedz Andrzejku czy było tak dobrze za PO/PSL? Chłopów pościli troche z torbami dzięki ukraińskim dostawom bo się rozbisurmanili na unijnych dotacjach za PSL. Ekonomika kup taniej, przetwórz i sprzedaj drożnej sprawdza się. Musza się dostosować bo Francja będzie walczyła o wielkie dotacje dla ich jeszcze bardziej rozpuszczonych chłopów żeby Macron bis wygrał wybory. A przypomnę że kasta sądownicza i lekarska ma dodatek Unijny za awangardę i wytrwałość w promocji unijnych wartości. Najgorzej wyszli na wyborach przeciętni Warszawiacy. Dostali darmowy Tramwaj Otwartości i Marsz Równości. https://www.tysol.pl/zdj/zdjecia_cke/Sondae.jpg Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel. |
|
|
![]() |
|
CYTAT Ja to rozumiem, nie zmienia to faktu że po za wzrostem wpływów z podatku te również rosną. No chyba, że chcesz nam tu wszystkim wmówić, że te są niezmienne a wręcz maleją jak to mówi Mateusz Premier Pinokio ![]() A co do małego grubaska to trochę chybione ![]() No ale kiedy ty nie mijałeś sie z prawdą? Kiedy Andrzejku tłumaczę ci od kilku stron że nawet bez podniesienia podatków , a przy poprawie ściągalności danin - suma wszystkich danin w relacji do PKB wzrośnie ( pod warunkiem że ten wzrost będzie wyższy niż wzrost PKB). Przecież to i proste i oczywiste , nie rozumiesz prostych zależności. Czepiłeś się tych obniżek , o których nie napisałem nawet słowa ( oprócz tych z Warszawy), i cały czas bredzisz. A może zacytuj moje słowa o obniżkach podatku dokonanych przez PiS. Chętnie przeczytam , bo może coś przeoczyłem... ![]() No dobrze dużo jeździsz rowerem i trochę spalasz , ale szczupły też nie jesteś. Powiedzmy że jesteś małym człowiekiem z nadwagą... ![]() Każdemu kto uważa ,że ludzka głupota ma ograniczenia zalecam posty Banana! |
|
|
![]() |
|
CYTAT Wkleję link z Money.pl dla tego myśliwego Edzia. Pewnie nie ogarnie tematu i znów będzie wypisywał swoje brednie ![]() ![]() ![]() Państwo przejęło system viaToll. Będzie trzy razy drożej Na początku listopada państwo przejęło kontrolę nad systemem viaToll. Miało być taniej i przy większym udziale polskich firm. Będzie kilka razy drożej - i prawie bez udziału polskich firm. https://www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/viatoll-furgalski,174,0,2423214.html Nie wiem czy będzie trzy razy drożej bo tak naprawdę nikt oprócz ciebie tego nie wie Andrzejku. Zawsze kiedy czytam w sieci że coś ma drastycznie podrożeć przypomina mi się ta podwyżka energii nad którą tak długo się brandzlowałeś. Pogadamy za rok jak to będzie funkcjonować. Nie o szacunkach , a o konkretach. Tymczasem nie spinaj się na zapas Andrzejku , stanowczo zbyt mocno się angażujesz. Rozumiem że dziadki - podkarpackie dewianty wymagają od koalicjanta zaangażowania ale to już przesada... ![]() https://www.rynek(...)325.html Każdemu kto uważa ,że ludzka głupota ma ograniczenia zalecam posty Banana! |
|
|
![]() |
|
CYTAT Taaak.... podróbko Oprócz czego punkuje wasze zakłamanie i ma z tego niezły ubaw... Wasze? Czyli czyje? Może nasze? ![]() Masz idola Miriam. Nie ma dnia i postu bez jakze merytorycznej dyskusji o Andrzejku i jego lichwiarstwie i telefonie z kredytami. Teraz do warstwy tluszczu sie przyczepił. Podziwiaj mirek podziwiaj powodzenia |
|
|
![]() |
|
CYTAT EdoZChabzin Imponuje mi Twoja PiSowska, politrukowa, postawa. Jesteś niczym podręcznikowy przykład partyjniaka z poprzedniego ustroju, bądź politruka w Armii Czerwonej. Potrafisz pięknie odwracać kota ogonem i wmawiać ludziom, że czarne jest białe (i na odwrót). Czytam Twoje posty i nie mogę "wyjść z podziwu". Nadawałbyś się idealnie na powiatowego aparatczyka PZPR. Umiałbyś ludziom bezbłędnie wmówić, że podwyżki cen żywności (które były w PRL) - to nie podwyżki, i to dla zdrowia społeczeństwa ("jesz mniej - nie utyjesz - nie będziesz miał cholesterolu - partia o Ciebie dba - dostrzeż to"). Kilka razy (albo kilkadziesiąt) zostałeś zapytany o OBNIŻKĘ PODATKÓW. Skrzętnie unikasz odpowiedzi na pytanie pisząc jakieś brednie o wzroście wpływów z podatku. Sprytnie. Mniej rozgarnięci nie zauważą tej manipulacji. Wytłumaczę Ci to łopatologicznie. O obniżce podatków można mówić wtedy, gdy: 1. obniżona zostaje stawka podatkowa: np. w VAT z 23% na np. 20%, w PIT z 32% na 30% i z 18% na 16%, czy np. w PCC z 2% na 1%. 2. obniżona zostaje podstawa opodatkowania, od której wyliczany jest podatek: np. w podatku akcyzowym jest to określona ilość produktu akcyzowego (np. 1000 papierosów, 100 l oleju napędowego etc. etc.) Teraz proszę wypisz mi podatki, w których PiS obniżył: stawkę podatkową bądź podstawę opodatkowania. Czyli kolokwialnie: który podatek za PiS-u jest niższy do zapłaty. Czekam. PS. Nie głosuję na PO i KO gdybyś próbował mi dokleić taką łatkę. Jestem wyborcą Korwina. CYTAT Socjaliści się bawią w najlepsze. W końcu rządzi naszym krajem partia socjalistyczna. A cytując klasyka "Socjalizm jest to ustrój, w którym bohatersko pokonuje się trudności nieznane w żadnym innym ustroju!". ![]() CYTAT Czyli Wenezuela ![]() Największemu wrogowi bym tego nie życzył... Ch*** czy jak ci tam. Nie wiem czyim jesteś wyborcą , szczerze mówiąc mam to w dupie. ![]() Po drugie: nie pisałem słowa że PiS obniżył jakiekolwiek podatki. Skoro tak twierdzisz to zacytuj moje słowa w rzeczonej kwestii. Po trzecie ch*** doceniam to że próbujesz dokonać mojej oceny - rysu charakterologicznego , niemniej robisz to całkowicie nieudolnie. Czasami rzeczywiście wejdę w spór z Andrzejkiem czy jakimś innym czereśniakiem , ale robię to wyłącznie hobbystycznie. W przypadku Andrzejka głowy bym nie dał , że to tak dla zabicia czasu. Po piąte i najważniejsze ch*** czy rozumiesz/pojmujesz co tłumaczyłem Andrzejkowi na poprzedniej stronie? Wrzucił link , gdzie jakiś dziennikarzyna na podstawie wzrostu udziału wpływów z podatków i składek na ubezpieczenia społeczne w PKB wysnuł wniosek że jest to wina wyższych podatków. Czy rozumiesz że w przypadku poprawienia ściągalność danin nawet bez ich podnoszenia , wpływy w stosunku do PKB wzrosną? Czy masz takie wyobrażenie czy to przekracza możliwości twojej percepcji? Jak to z tobą jest ch***? ![]() No i na koniec wisienka na torcie: czy znany ci jest termin krzywa Laffera? Jak to się ma do wzrostu z wpływu z danin? Chyba jeszcze pisiory nie doszli do punktu przełamania? ![]() Każdemu kto uważa ,że ludzka głupota ma ograniczenia zalecam posty Banana! |
|
Dołączył: 1 Lut 2011r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
CYTAT Masz idola Miriam. Miałem jakieś 30 lat temu. Teraz to co najwyżej mogę mówić o autorytetach. Na przykład Święty Jan Paweł II. ![]() Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
![]() |
|
Rafalala wystraszyła się ze Warszawiacy zapakują europosłów PO do tramwaju tolerancji na Paradę Równości zamiast do Brukseli.
Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel. |
|
|
![]() |
|
Kolejne super dane
![]() ![]() CYTAT Może to świadczyć o istnieniu specyficznych, krajowych czynników, blokujących zwiększanie nakładów na majątek produkcyjny. Dwa najważniejsze to słabość finansowa małych i średnich firm, które nie radzą sobie z rosnącymi kosztami pracy, oraz podwyższona niepewność regulacyjna. https://www.pb.pl/w-polsce-drgnelo-na-wegrzech-boom-948517 |
|
|
![]() |
|
Wiesz jak się ta "hossa inwestycyjna" skończyła na Węgrzech po 2009 roku - nawet wodę w kranie kupowali od Niemców i Austriaków. U nas PO tez intensywnie uwłaszczało się, tfu poszukiwało strategicznych inwestorów.
I na Węgrzech i w Polsce oceny inwestycyjne są dobre. W PE mamy złe oceny. Jestem mile zaskoczona ze nawet ten graf pokazuje jak zdechły tzw. inwestycje za "pieniądze wywiezione w VAT". Widać? Widać lata dojenia przez Rebeliantów. To były inwestycje na nasz koszt :-) i dla nas ![]() Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel. |
|
|
![]() |
|
Krugej a obiło ci się o uszy że dług publiczny Węgier wynosi prawie 75% PKB , a w Polsce około 50% PKB?
A obiło ci się o uszy że deficyt sektora finansów publicznych na Węgrzech wynosi około 2,4% PKB , a w Polsce nieco ponad 1%? Zamieniłbyś się z Węgrami krugej? ![]() Poza tym inwestycje rosną. Poczekaj na drugą kadencję PiS.... ![]() Każdemu kto uważa ,że ludzka głupota ma ograniczenia zalecam posty Banana! |
|
|
![]() |
|
Ledwo drgnęły chciałeś napisać. Przy takich inwestycjach spokojnie mogą sobie oni na to pozwolić. Popatrz z jakiego pułapu startowali i ile udało im się zmniejszyć zadłużenie, ale bardzo chętnie zamieniłbym się z Japonią
![]() Czytałeś te nędzna książkę? |
|
|
![]() |
|
Miron to także mój autorytet jest Jan Paweł ||
Edo kiedy cała Europa do nas zjedzie za dobrobytem? |
|
|
![]() |
|
CYTAT Ledwo drgnęły chciałeś napisać. Przy takich inwestycjach spokojnie mogą sobie oni na to pozwolić. Popatrz z jakiego pułapu startowali i ile udało im się zmniejszyć zadłużenie, ale bardzo chętnie zamieniłbym się z Japonią ![]() Czytałeś te nędzna książkę? No nie wiem. A co jak za rok , dwa inwestycje wystrzelą ? Co wtedy? ![]() Zaczniesz popierać PiS? ![]() Każdemu kto uważa ,że ludzka głupota ma ograniczenia zalecam posty Banana! |
|
|
![]() |
|
CYTAT Edo kiedy cała Europa do nas zjedzie za dobrobytem? ..."Kiedy słońce wzejdzie na zachodzie i zajdzie na wschodzie, kiedy wyschną morza, a wiatr będzie przenosił góry jak liście . Wtedy na białej chabecie przybędzie z Brukseli rudy rycerz. Świat zadrży w posadach, a na niebie pojawią się znaki. Rudy rycerz dokona cudu i zrobi z Polski drugą Irlandię. Świat cały trwoga o polski sukces ogarnie , i będą nam zazdrościć wszystkie narody. W ten właśnie sposób zapanuje dobrobyt i lato które nie ma końca... ![]() Każdemu kto uważa ,że ludzka głupota ma ograniczenia zalecam posty Banana! |
|
|
![]() |
|
Znowu o tuśku. Łe zawiodłam się
A w lecie to są kleszcze, zima fajniejsza |
|
|
![]() |
|
Każdy dostaje tylko tyle na ile zasłużył...
![]() Ch*** rozbawiłeś mnie pierwszorzędnie swoim postem. Czy mógłbyś wrzucić moje cytaty o rzekomych obniżkach podatków dokonanych przez PiS , o których podobno pisałem? ![]() Każdemu kto uważa ,że ludzka głupota ma ograniczenia zalecam posty Banana! |
|
|
![]() |
|
CYTAT Nie wiem czy będzie trzy razy drożej bo tak naprawdę nikt oprócz ciebie tego nie wie Andrzejku. Zawsze kiedy czytam w sieci że coś ma drastycznie podrożeć przypomina mi się ta podwyżka energii nad którą tak długo się brandzlowałeś. Pogadamy za rok jak to będzie funkcjonować. Nie o szacunkach , a o konkretach. Tymczasem nie spinaj się na zapas Andrzejku , stanowczo zbyt mocno się angażujesz. Rozumiem że dziadki - podkarpackie dewianty wymagają od koalicjanta zaangażowania ale to już przesada... ![]() https://www.rynek(...)325.html Edzio, rząd zapisał to w budżecie ![]() ![]() ![]() ![]() Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser |
|
|
![]() |
|
Andrzejku a te moje cytaty o obniżkach podatków dokonanych przez PiS masz , czy ci się tylko zdawało że to pisałem?
![]() To chyba jakaś epidemia bo ch*** też to widział... ![]() Andrzejku w ustawie budżetowej na bieżący rok , pisiory wpisali deficyt budżetowy na kwotę około 40 miliardów złotych. Dziś wiemy że nie będzie on wyższy niż 15 miliardów złotych ( może nawet mniej). Ty chcesz się wdawać w pyskówki na podstawie szacunków , a ja mówię że poczekajmy na konkrety. Wiem że musisz się sprężać , bo sztab PO płaci i wymaga , ale zawsze zalecam odrobinę rozwagi... ![]() Każdemu kto uważa ,że ludzka głupota ma ograniczenia zalecam posty Banana! |
|
|
![]() |
|
Tylko dla luzaków z dystansem
Gdzie jc robił to co tygryski lubią najbardziej? W San Escobar |
|
|
![]() |
|
CYTAT Andrzejku a te moje cytaty o obniżkach podatków dokonanych przez PiS masz , czy ci się tylko zdawało że to pisałem? ![]() To chyba jakaś epidemia bo ch*** też to widział... ![]() Andrzejku w ustawie budżetowej na bieżący rok , pisiory wpisali deficyt budżetowy na kwotę około 40 miliardów złotych. Dziś wiemy że nie będzie on wyższy niż 15 miliardów złotych ( może nawet mniej). Ty chcesz się wdawać w pyskówki na podstawie szacunków , a ja mówię że poczekajmy na konkrety. Wiem że musisz się sprężać , bo sztab PO płaci i wymaga , ale zawsze zalecam odrobinę rozwagi... ![]() Pisałem o podwyżkach podatków to do czego się odnosiłeś? Budżet to konkret, pyskówki ty uwielbiasz. ![]() ![]() Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser |
|