Dołączył: 17 Kwie 2016r. Skąd: PiSLamaBad Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
CYTAT Chcesz to szukaj. Ja nie szukam. Nie wslomniałam ani słowa o oszystwach. Zacytowałam Pawłowicz tylko. Reszte dodałeś sam. I się przed tą dodana resztą zacząłeś tłumaczyć. On tak ma. Napisze coś potem sie na to powoła i odniesie, a potem uzna to za fakt ogólnie znany ![]() Edzio skoro były takie poważne fałszerstwa wyborcze, dlaczego nikogo nie skazano? Dojna zmiana jest już 3 rok. Na co czekają? Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser |
|
Dołączył: 2 Lip 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser |
|
Dołączył: 14 Marz 2016r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
CYTAT CYTAT Ale Twój guru 1995r był odpowiedzialny za to zwycięstwo i jako jedyny zadowolony, nie wiesz czy celowo pomijasz ![]() Ależ Bobku , mam kilka osób które uważam za guru. Nasz umiłowany przywódca - Jarosław Kaczyński , niezłomny Antoni Macierewicz i czcigodny ojciec Dyrektor. Słowo każdego z nich jest dla mnie jak jedenaste przykazanie. Musisz doprecyzować o którym guru piszesz? ![]() Tak poza tym z porażki Wałęsy było zadowolone np środowisko GW i sam Michnik. Zanim znienawidził Kaczyńskiego to właśnie w Wałęsie upatrywał największe zagrożenie dla demokracji. Ale to było ponad dwadzieścia lat temu , dziś Lechu jest bohaterem. Guru jest jeden. Wyborcza popierała Kuronia, później Lecha ![]() Wszystko, co słyszymy, jest opinią, nie faktem. Wszystko, co dostrzegamy, jest punktem widzenia, nie prawdą. http://www.komentujnieobrazaj.pl |
|
|
![]() |
|
Michnik już wtedy głosił prawdę o historycznym kompromisie . Wałęsa przez całą swoją kadencję był przez GW wyśmiewany i opluwany. Michnik nazywał Bolka oszołomem i dyktatorem , który stanowił zagrożenie dla demokracji ( identycznie jak teraz mówi o Kaczyńskim). Linia programowa jego gazety była jednoznacznie anty-wałęsowska. Zwalczając Bolka wzmocnili Kwaśniewskiego. Wałęsa był w rozbracie z Michnikiem i dopiero od kilku lat są w antypisowskim sojuszu. Są wypowiedzi Michnika z tamtych lat i nie jest to wiedza tajemna Bobku. To co ty teraz głosisz to jest wygładzenie historii , nie ma to z prawdą zbyt wiele wspólnego.
A uwierz mi że pochodzę z domu gdzie Wałęsę się wielbiło . Przynajmniej do pewnego momentu . Dziś rodzice którzy go kochali nim gardzą. I ponieważ wyrosłem w przekonaniu o jego zdradzie ideałów Solidarności dorosłe życie tylko mnie w tym utwierdziło Każdemu kto uważa ,że ludzka głupota ma ograniczenia zalecam posty Banana! |
|
|
![]() |
|
CYTAT Edzio skoro były takie poważne fałszerstwa wyborcze, dlaczego nikogo nie skazano? Dojna zmiana jest już 3 rok. Na co czekają? Andrzejku jak następnym razem Kaczyński do mnie zadzwoni to się go zapytam o tą kwestię.... ![]() Ludzie niewinni siedzą latami a przestępcy chodzą wolni po ulicach a ten się pyta dlaczego? Bo ten system jest chory i nie działa. Dopóki pijany sędzia czy prokuratur powodujący wypadek nie wylatuje z automatu z zawodu ( że nie wspomnę o gorszych przewinach) to znak że skazanie kogokolwiek w tym kraju nie jest kwestią winy a raczej zasobności portfela. A jak zapewne się domyślasz ludzie ze świecznika mają i środki finansowe i dobrych adwokatów. Każdemu kto uważa ,że ludzka głupota ma ograniczenia zalecam posty Banana! |
|
|
![]() |
|
Edek jestem bardzo zapracowany i nie mam czasu odpisywać na Twe farmazony!!!!
Podobno,, prawo i sprawiedliwość na czele z Twym,,,, politykiem '' '' którego szanujesz czyli Kaczyńskim'' mieli robić porządek z sadownictwem i sprawach podobnych. Gdzie reforma sądownictwa? Gdzie właśnie kary dla sędziego lub prokuratora za swe złe postępowanie? Kiedy Ty zrozumiesz że wszyscy są zależni od siebie negatywnie jak i POZYTYWNIE. RĘKA RĘKĘ MYJE!!! Przecież to jedna klika!!! Potrzebne są zmiany które spowodują zamknięcie historii z roku 1989-2019 gdzie pan Kaczyński już nie jest potrzebny tak jak i pan Tusk i ich pochodni koledzy. Potrzeba zmian a pis nie jest lekarstwem bo od nich wieje socjalizmem w najgorszym wydaniu. Socjalizm jest dobry gdy gospodarka kraju jest w bardzo dobrej kondycji, gdzie jest praca bez wyzysku i po przepracowanych np. 40 latach jest godziwa emerytura. Teraz co mamy? Widziałeś prognozy emerytur ludzi po 40 roku życia? Nie będę teraz odpisywał szczegółowo do Twych zarzutów mego posta dawno temu ( w listopadzie się wezmę za Ciebie) i tylko napisze że nie używam wulgaryzmów w domu jak i w pracy. Czekam na zmiany!! pis ma jeszcze rok aby działać. Jeśli nic nie zrobi to ta partia na czele z Kaczyńskim jest tyle warta co garść piasku.... |
|
|
![]() |
|
Rock wydaje mi się że art i cdn.. pomogą Ci zrozumieć że jest bardzo dobrze.
|
|
|
![]() |
|
Nie - oni nic nie mogą. Oni tak samo jak ja robią grilla i ponoszą takie same koszty chyba że ktoś im to sponsoruje.....
|
|
Dołączył: 14 Marz 2016r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
CYTAT Michnik już wtedy głosił prawdę o historycznym kompromisie . Wałęsa przez całą swoją kadencję był przez GW wyśmiewany i opluwany. Michnik nazywał Bolka oszołomem i dyktatorem , który stanowił zagrożenie dla demokracji ( identycznie jak teraz mówi o Kaczyńskim). Linia programowa jego gazety była jednoznacznie anty-wałęsowska. Zwalczając Bolka wzmocnili Kwaśniewskiego. Wałęsa był w rozbracie z Michnikiem i dopiero od kilku lat są w antypisowskim sojuszu. Są wypowiedzi Michnika z tamtych lat i nie jest to wiedza tajemna Bobku. To co ty teraz głosisz to jest wygładzenie historii , nie ma to z prawdą zbyt wiele wspólnego. GW może i trochę faworyzowała Unię Wolności ale na nich stawiała, bo na kogo innego. CYTAT A uwierz mi że pochodzę z domu gdzie Wałęsę się wielbiło . Przynajmniej do pewnego momentu . Dziś rodzice którzy go kochali nim gardzą. I ponieważ wyrosłem w przekonaniu o jego zdradzie ideałów Solidarności dorosłe życie tylko mnie w tym utwierdziło Teraz rozumiem Twoje rozgoryczenie ![]() ![]() Wszystko, co słyszymy, jest opinią, nie faktem. Wszystko, co dostrzegamy, jest punktem widzenia, nie prawdą. http://www.komentujnieobrazaj.pl |
|
|
![]() |
|
Prąd będzie droższy, a pensje niższe Szalejące ceny uprawnień do emisji CO2 oraz wieloletni paraliż w/s budowy elektrowni atomowej powodują skokowy wzrost kosztów produkcji prądu w Polsce (+40 proc. r/r). Prezes Urzędu Regulacji Energetyki (URE) stwierdził, że w takiej sytuacji nie wyobraża sobie, aby spółki energetyczne nie wystąpiły o podwyżki taryf dla zwykłych ludzi. Tymczasem premier Morawiecki udaje Greka i twierdzi, że wysokie ceny energii nie wpłyną na konkurencyjność polskiej gospodarki. Dodatkowo zapowiada obniżenie pensji poprzez przymusowe wprowadzenie tzw. pracowniczych planów kapitałowych. https://wolnemedia.net/prad-bedzie-drozszy-a-pensje-nizsze/ PN cenzuruje nawet szkolne gazetki Niesłychana aktywność cenzorska Instytut Pamięci Narodowej w Gdańsku dotknęła nawet szkołę nr 3 w Pruszczu Gdańskim. Bezmyślni urzędnicy kazali usunąć zdjęcie generała Świerczewskiego. Wytłumaczenie IPN-u oczywiście było do bólu przewidywalne: „Trzeba zwracać uwagę, czego uczą się dzieci w szkołach. Taką gablotkę codziennie mijają uczniowie i umieszczenie tutaj takiej postaci jak Karol Świerczewski i to tuż obok Jana Matejki jest nie na miejscu. Brakuje chociażby jakiegoś wyjaśnienia i pokazania kontekstu. https://wolnemedia.net/ipn-cenzuruje-nawet-szkolne-gazetki/ https://img5.dmty.pl//uploads/201511/1448366582_pi03yt_600.jpg |
|
|
![]() |
|
Rząd chce przyjąć imigrantów z Afryki i walczyć z ksenofobią Poprzednia władza mówiła, że sprowadzi dziesiątki tysięcy imigrantów zgodnie z rozdzielnikiem unijnym, co wzbudziło liczne protesty polskiego społeczeństwa. Obecna władza w kwestii retoryki twierdzi oficjalnie, że imigrantów nie przyjmie, ale rząd PiS, w tajemnicy, podpisał niedawno specjalną proimigrancką deklarację. To ciekawe, że ani media rządowe ani rzekomo opozycyjne, nie były łaskawe wspomnieć o tym, że 2 maja rząd PiS podpisał pro-imigrancką Deklarację z Marrakeszu. Z grona państw UE odrzuciły ją tylko Węgry, jako fundamentalnie sprzeczną z ich polityką. Realizacja uzgodnień z Marrakeszu oznacza jedno – nową fala imigracji „inżynierów i lekarzy” z Afryki do Europy. Wspomniana deklaracja zakłada promocję tak zwanej „zrównoważonej narracji” o migracji i uwypuklanie jej pozytywnego rzekomo wkładu w rozwój społeczeństw, a także promocję migracji między Europą a Afryką... https://wolnemedia.net/rzad-chce-przyjac-imigrantow-z-afryki-i-walczyc-z-ksenofobia/ https://img5.dmty.pl//uploads/201511/1448366582_pi03yt_600.jpg |
|
|
![]() |
|
Sukces propagandy
![]() ![]() ![]() Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser |
|
|
![]() |
|
CYTAT Sukces propagandy ![]() ![]() ![]() Wiedzą na kogo Pan Bóg głosował. Rozumiem brać w te gierki Rydzyka. Ale żeby do Boga nie mieć szacunku i takie bzdury wypisywać. |
|
|
![]() |
|
Nie tylko związkowcy tankują ze zniżką. Lotos daje rabaty także księżom Ponad dwa tysiące kart rabatowych przez blisko 13 lat wydał Lotos na mocy umów z diecezjami - poinformowała tvn24bis.pl spółka. Ze zniżek na stacjach tej sieci korzysta również kilkanaście branżowych związków zawodowych zrzeszonych w centralach Forum Związków Zawodowych i NSZZ "Solidarność". https://tvn24bis.pl/z-kraju,74/nie-tylko-zwiazkowcy-lotos-daje-rabaty-takze-ksiezom,865209.html Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser |
|
|
![]() |
|
Klemens-Maria, Instytut Pamięci Narodowej w Gdańsku kazał usunąć zdjęcie generała Świerczewskiego z tablicy zasłużonych dla RP.
Na tablicy bohaterów PRL jest absolutnie właściwe miejsce ![]() |
|
|
![]() |
|
A teraz dobre miejsce dla Afrykańczyków będzie w Polsce
https://wolnemedia.net/rzad-chce-przyjac-imigrantow-z-afryki-i-walczyc-z-ksenofobia/ https://img5.dmty.pl//uploads/201511/1448366582_pi03yt_600.jpg |
|
|
![]() |
|
Ciekawe z tymi imigrantami. Czytałem o tym i jestem zaskoczony, że taka cisza w mediach.
Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser |
|
|
![]() |
|
Wyborcza milczy?
|
|
|
![]() |
|
Nie wiem nie czytam. w TVPiS nic nie mówią.
|
|
![]() |
|
Morawiecki płakał, jak udzielał kredytów frankowych
![]() https://img5.dmty.pl//uploads/201511/1448366582_pi03yt_600.jpg |
|
|
![]() |
|
CYTAT Edek jestem bardzo zapracowany i nie mam czasu odpisywać na Twe farmazony!!!! Podobno,, prawo i sprawiedliwość na czele z Twym,,,, politykiem '' '' którego szanujesz czyli Kaczyńskim'' mieli robić porządek z sadownictwem i sprawach podobnych. Gdzie reforma sądownictwa? Gdzie właśnie kary dla sędziego lub prokuratora za swe złe postępowanie? Kiedy Ty zrozumiesz że wszyscy są zależni od siebie negatywnie jak i POZYTYWNIE. RĘKA RĘKĘ MYJE!!! Przecież to jedna klika!!! Potrzebne są zmiany które spowodują zamknięcie historii z roku 1989-2019 gdzie pan Kaczyński już nie jest potrzebny tak jak i pan Tusk i ich pochodni koledzy. Potrzeba zmian a pis nie jest lekarstwem bo od nich wieje socjalizmem w najgorszym wydaniu. Socjalizm jest dobry gdy gospodarka kraju jest w bardzo dobrej kondycji, gdzie jest praca bez wyzysku i po przepracowanych np. 40 latach jest godziwa emerytura. Teraz co mamy? Widziałeś prognozy emerytur ludzi po 40 roku życia? Nie będę teraz odpisywał szczegółowo do Twych zarzutów mego posta dawno temu ( w listopadzie się wezmę za Ciebie) i tylko napisze że nie używam wulgaryzmów w domu jak i w pracy. Czekam na zmiany!! pis ma jeszcze rok aby działać. Jeśli nic nie zrobi to ta partia na czele z Kaczyńskim jest tyle warta co garść piasku.... A tak w ogóle to o co ci chodzi? ![]() Czy ja cię namawiam żebyś na PiS głosował? Każdemu kto uważa ,że ludzka głupota ma ograniczenia zalecam posty Banana! |
|
|
![]() |
|
CYTAT GW może i trochę faworyzowała Unię Wolności ale na nich stawiała, bo na kogo innego. Teraz rozumiem Twoje rozgoryczenie ![]() ![]() Bobku nie chodzi o to że GW kogoś faworyzowała. Chodzi o te że podczas prezydentury Wałęsy Michnik uważał Bolka za zagrożenie dla demokracji. Dziś klepią się po plecach ale wtedy się nienawidzili. Pogodziła ich jeszcze większa nienawiść przeciwko Kaczyńskiemu. ![]() Wałęsa zdradził ideały Solidarności. Stał się symbolem przemian ale to co wyprawiał później woła o pomstę do nieba. Nie wiem czy Jarosław się cieszył z klęski Bolka , ale nawet jeśli to miał swoje powody. Wszyscy współpracownicy Wałęsy ( może za wyjątkiem Mietka) mieli go serdecznie dość. Zresztą kim był Mietek? To bardzo wiele tłumaczy. Jeżeli Kaczyński miał satysfakcję z wygranej Kwaśniewskiego to nic mi na ten temat nie wiadomo. Dostałem dowód osobisty dopiero w 1998 i nie mogłem wtedy głosować. Pewnie w drugiej turze poparłbym Wałęsę , bo pomijając wszystkie zastrzeżenia na czerwoną świnię sumienie by nie pozwoliło. ![]() Każdemu kto uważa ,że ludzka głupota ma ograniczenia zalecam posty Banana! |
|
|
![]() |
|
CYTAT Morawiecki płakał, jak udzielał kredytów frankowych
![]() A kłamał, że nie udzielał ![]() ![]() Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser |
|
|
![]() |
|
CYTAT Morawiecki płakał, jak udzielał kredytów frankowych
![]() Żródło : Sputnik.News.com Co ty Klemens z bezpartyjnych wolnościowców przerzuciłeś się na kopiejki? Głowna specjalistka PO od mediów społecznościowych ( Anna Mierzyńska) twierdzi że np Sputnik i Pikio to rosyjska agentura wpływu. Ja tam nie wiem ( nie znam się dla mnie to agentura niekontrolowanej głupoty) ale żeby ci nie narobili koło pióra że się tym parasz. No chyba że zmieniłeś front , a jak pokazuje przykład Morawieckiego i Andrzejka żadne pieniądze nie śmierdzą.... ![]() https://twitter.com/Anna_Mierzynska/status/1035046218899054592 ![]() Każdemu kto uważa ,że ludzka głupota ma ograniczenia zalecam posty Banana! |
|
|
![]() |
|
Link i tytuł do oficjalnie dostępnej strony w sieci. Art wkleja takiego czegoś mnóstwo.
https://img5.dmty.pl//uploads/201511/1448366582_pi03yt_600.jpg |
|
|
![]() |
|
CYTAT Link i tytuł do oficjalnie dostępnej strony w sieci. Art wkleja takiego czegoś mnóstwo. Wszyscy agenci Putina tłumaczą się tak samo! ![]() Każdemu kto uważa ,że ludzka głupota ma ograniczenia zalecam posty Banana! |
|