|
|
|
Odpowiadam Banan. Śledztwo trwa i będzie trwało. Z oficjalnych umorzeń wątków tego śledztwa wiadomo, że kasa wyparowała i poszkodowani nic nie dostaną.
Ale jak zadajesz pytanie dlaczego wiążę to z PO no ci powiem, że chętnie bym pogadała z kimś choć trochę w temacie. Że wyguglałeś może coś na ostatni moment i "odkryłeś amerykę", no ja na pewno ci tu streszczenia tematu nie zrobię. I nie podpowiem. Temat rzeka. Począwszy od ustawodawstwa, poprzez uśpienie instytucji kontrolnych a na koniec niejaki Józek Bąk się pałęta. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
CYTAT Odpowiadam Banan. Śledztwo trwa i będzie trwało. Z oficjalnych umorzeń wątków tego śledztwa wiadomo, że kasa wyparowała i poszkodowani nic nie dostaną. Ale jak zadajesz pytanie dlaczego wiążę to z PO no ci powiem, że chętnie bym pogadała z kimś choć trochę w temacie. Że wyguglałeś może coś na ostatni moment i "odkryłeś amerykę", no ja na pewno ci tu streszczenia tematu nie zrobię. I nie podpowiem. Temat rzeka. Począwszy od ustawodawstwa, poprzez uśpienie instytucji kontrolnych a na koniec niejaki Józek Bąk się pałęta. Józef Bąk , a kto to? Banan nie zna gościa! Dla niego sprawa Amber Gold i OLT Ekspres to dwie rożne sprawy. Pan Adamowicz na zdjęciach to fotomontaż, a ABW miała ważniejsze sprawy na głowie ,niż latanie za byle przekrętem. Parasol ochronny nad panem Plichtą , no co Ty! To ,ze miał kilka razy zawieszane wyroki za te same przestępstwa, to tylko pomówienia Niezależnej! Wymiar sprawiedliwości zachował się również wzorowo , pan sędzia Milewski chciał jedynie umówić się z panem premierem na piwko! A nie sorry- na meczyk! Szkoda ,że wcześniej , zanim wybuchła ta sprawa w mediach nie był taki aktywny i chętny do ścigania oszustów! Każdemu kto uważa ,że ludzka głupota ma ograniczenia zalecam posty Banana! |
|
|
|
|
EdoZChabzin jak masz to daj jeszcze fotę Bąka. Z góry dziękuję.
|
|
|
|
|
Elizabet ... Bąk ... Bąk ... hmm zapewne nie chodzi tu o wójta gminy Pysznica ... Może o młodego Tuska ? Przeleciałem kilka blogów ... nic sensownego nie wyczytałem ... więc tak pracował w OLT dla kolesia co był właścicielem Amber ... i co dalej ? Mam rozumieć że jeśli pan Nadbereżny otworzy jakiś zakład w Stalowej (przetnie wstęgę)to w razie jakiejś afery to będzie jego/PiSu afera ? a jeśli pan Oryl otworzy odcinek jakiejś drogi i ktoś tam zginie w wypadku to będzie wina Oryla/PiSu? ... bo gdyby nie on nie było by tej drogi ... a co za tym idzie nikt by nie zginął ?
A co do "zawieszonych wyroków" to coś mi się wydaje że przynajmniej część zapadła za czasów PiSu więc to chyba ich "afera" ? lub pomówienia Wyborczej "Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
|
|
No widzisz czytasz i dlatego jesteś na dobrej drodze. Ale jeszcze na razie nie buduj przykładów, bo nie są moim zdaniem trafione.
Gdzie i co ty czytasz, że takie wnioski wyciągasz? |
|
|
|
|
Wnioski są proste " sukces ma zawsze wielu ojców a porażka jest sierotą'" gdy w mieście pojawia się nowy inwestor każdy sobie robi z nim fotki i przecina wstęgi ... jak jest lipa to już gorzej dlatego przytoczyłem przykłady
Gdzie ja mogę czytać ? ... tylko na blogach no bo przecież nikt szanujący się bzdur nie napisze ... chyba że poczęstujesz mnie jakimś linkiem godnym uwagi "Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
|
|
CYTAT EdoZChabzin jak masz to daj jeszcze fotę Bąka. Z góry dziękuję. A proszę bardzo: Widzisz , Banan tak głęboko szukał ,że znalazł newsy z uniewinnieniem Plichty za czasów PiS. Dobrze ,że przynajmniej Amber Gold powstało po 2007 roku , bo jeszcze byśmy usłyszeli ,że to kolejna afera związana z Kaczyńskim. I wtedy wyliczanka wieczorna Banana by brzmiała tak: -Art-B , FOZZ, Telegraf,umorzenie długów PC, spółka " Srebrna" , zakup F-16, przetarg na transportery opancerzone i okręty podwodne, leczenie kota Alika , tzw. aniołki Kaczyńskiego , no i w końcu Amber Gold! Jeżeli coś pominąłem , to zaraz Banan , to wszystko sprostuje ! Jest taka "fajna" stronka spieprzajdziadu , i tak jak pobożny chrześcijanin studiuje Ewangelię , to tam dla Banana znajduje się źródło wszelkiej inspiracji i wiedzy. Poziom merytoryczny żałosny , no ale jaki czytelnik takie lektury! Każdemu kto uważa ,że ludzka głupota ma ograniczenia zalecam posty Banana! |
|
|
|
|
Banan ode mnie żadnych linków nie będzie. Jak się rodziła moja świadomość to trochę to trwało. U ciebie będzie tak samo. Już zauważyłam, że ambitny z ciebie Banan więc sam dojdziesz.
Zacznij może od początku, cofnij się ponad 25 lat do tyłu, zobacz jak działała pierwsza Solidarność, skąd się wzięła następna Solidarność, ta co siadała do okrągłego mebla, kto i skąd tam się wtedy pojawił. Przyglądnij się kto dzierży władzę. Wpisuj nazwiska i czytaj wszystko, zarówno co pisze prawa strona jak i lewa. Zawsze analizuj przeciwstawne wiadomości. Oglądaj filmiki /bo to trudno zmanipulować/ i jak już się tak napracujesz przez wiele wiele wieczorów pewnego dnia odkryjesz, że myślisz SAM. Wtedy nikt, żeby się nawet zesrał nie zrobi ci wody z mózgu. Edo dzięki za wklejkę. |
|
|
|
|
Elizabet ... Pani "kolega" fotkę "Bąka" zapewne nosił w portfelu ... dużo pisze rzadko wie co ... a jego konfabulacje ... bezcenne
Co do samej afery to sądziłem że coś znajdę ale podobnie jak z "fałszowaniem wyborów" ... "zamachem smoleńskim" ... i istnieniem UFO ... ciężko znaleźć jakieś fakty (w zasadzie to napisze tak ... w to UFO najbardziej wierzę) ... "Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
|
|
"Niewolnicy wszędzie i zawsze będą niewolnikami - daj im skrzydła u ramion, a zamiatać pójdą ulice skrzydłami”.
Cyprian Kamil Norwid |
|
|
|
|
CYTAT Elizabet ... Pani "kolega" fotkę "Bąka" zapewne nosił w portfelu ... dużo pisze rzadko wie co ... a jego konfabulacje ... bezcenne Co do samej afery to sądziłem że coś znajdę ale podobnie jak z "fałszowaniem wyborów" ... "zamachem smoleńskim" ... i istnieniem UFO ... ciężko znaleźć jakieś fakty (w zasadzie to napisze tak ... w to UFO najbardziej wierzę) ... W portfelu , Bananie noszę zdjęcia , ojca Dyrektora , i Antoniego Macierewicza. Z tym młodym Tuskiem , to już bym bardziej Ciebie podejrzewał , figlarzu !Lista peanów na tym forum, które wiernopoddańczo głosiłeś wobec byłego pana premiera i jego otoczenia może coś takiego sugerować! Wiem ,ze teraz całą swoją miłość do jedynie słusznej partii przelałeś na panią premier, ale niektórzy mówią ,ze stara miłość nie rdzewieje! A lista tych przekrętów Jarka jest precyzyjna czy coś pominąłem? Może byś dorzucił , bo ostatnio mało piszesz o oscylatorze i o Macieju Zalewskim. Każdemu kto uważa ,że ludzka głupota ma ograniczenia zalecam posty Banana! |
|
|
|
|
CYTAT (Elizabet) "Niewolnicy wszędzie i zawsze będą niewolnikami - daj im skrzydła u ramion, a zamiatać pójdą ulice skrzydłami”. Cyprian Kamil Norwid Jak rozumiem to myślenie samodzielne jeżeli jest nie po "waszej" myśli nie jest samodzielnym ? Giertych: Kaczyński rzuca koło ratunkowe Hofmanowi. Bo wie za dużo - Mam wrażenie, że trwa akcja oczyszczania pana Hofmana - mówił w "Kropcie nad i" Roman Giertych. Odniósł się w ten sposób do wywiadu prasowego, w którym były rzecznik PiS dowodził, że jest niewinny. - Za tym wywiadem stoi Kaczyński. Zdecydował, żeby rzucić panu Hofmanowi koło ratunkowe. Bo go lubi. Bo Hofman dużo wie i Kaczyński nie chce, by dzielił się tą wiedzą - ocenił Giertych. Adam Hofman udzielił wywiadu tygodnikowi "wSieci". Były rzecznik PiS i bohater "afery madryckiej" przekonywał w nim, że jest niewinny. "W tych setkach doniesień i komentarzy na nasz temat nie było słowa prawdy. Nie braliśmy nigdy żadnej kilometrówki, żadnego zwrotu za benzynę. To czysta nagonka" - powiedział tygodnikowi. więcejTU Czyżby do pana Jarosława doszło że strzelił sobie w stopę bo Hofman jest za ambitny ? A może wywalił niewinnego Hofmana ... Już sam nie wiem co gorsze "Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
|
|
Ups... przeceniłam cie Banan.
|
|
|
|
|
CYTAT Ups... przeceniłam cie Banan. I told you! Każdemu kto uważa ,że ludzka głupota ma ograniczenia zalecam posty Banana! |
|
|
|
|
CYTAT - Mam wrażenie, że trwa akcja oczyszczania pana Hofmana - mówił w "Kropcie nad i" Roman Giertych. Odniósł się w ten sposób do wywiadu prasowego, w którym były rzecznik PiS dowodził, że jest niewinny. - Za tym wywiadem stoi Kaczyński. Zdecydował, żeby rzucić panu Hofmanowi koło ratunkowe. Bo go lubi. Bo Hofman dużo wie i Kaczyński nie chce, by dzielił się tą wiedzą - ocenił Giertych. Adam Hofman udzielił wywiadu tygodnikowi "wSieci". Były rzecznik PiS i bohater "afery madryckiej" przekonywał w nim, że jest niewinny. "W tych setkach doniesień i komentarzy na nasz temat nie było słowa prawdy. Nie braliśmy nigdy żadnej kilometrówki, żadnego zwrotu za benzynę. To czysta nagonka" - powiedział tygodnikowi. więcejTU Czyżby do pana Jarosława doszło że strzelił sobie w stopę bo Hofman jest za ambitny ? A może wywalił niewinnego Hofmana ... Już sam nie wiem co gorsze A o tym, że Giertych jest kumplem Sikorskiego wiedziałeś? No weź sam pomyśl , czy gdyby twojemu friendowi wyciągnięto jakiś nieciekawy epizod , to jak byś się zachował? To Giertych teraz zachowuje się jak obrońca Radzia, sprawa trzech muszkieterów jest skończona. Nowy rozdział może co najwyżej napisać prokurator , który być może przedstawi im akt oskarżenia. Wczoraj w Faktach TVN red ( a jakże ) Sobieniowski już napomknął co nieco o powolnym rozliczaniu posłów- podróżników i możliwym powrocie do polityki tych trzech gagatków. Na dowód tego zaprezentował materiał , w którym poseł Zieliński ( PiS) powiedział ,że w/w posłowie zostali medialnie zlinczowani. Chciał coś jeszcze dodać , ale niestety czas antenowy jest zbyt cenny , żeby koleś się rozgadywał. To ,że jego całą wypowiedź można skonkludować jednym zdaniem : nie ma mowy o powrocie do PiSu tych trzech przygłupów , to nic . To nie pasowało do tezy pana redaktora i trzeba było nieco skrócić wywiad. Stara , dobra moskiewska szkoła . Już chyba Stalin powiedział ,że jeśli ideologia nie przystaje do rzeczywistości, tym gorzej dla rzeczywistości! Ten Twój ostatni dylemat zostawiam samemu sobie! Możesz jak Hamlet rozważać temat : winien czy nie winien! Albo ,żeby przyspieszyć sprawę ( Hamlet się zawiesił przy tych rozważaniach) , włącz sobie TOK FM albo TVN 24 , tam się wszystkiego dowiesz! Np od człowieka zwanego koniem , no końcu ma taką dużą głowę , to musi coś wiedzieć! Każdemu kto uważa ,że ludzka głupota ma ograniczenia zalecam posty Banana! |
|
|
|
|
Dziś już wiadomo że takich podróżników było wielu. Obrzucanie sie tym gównem ma tylko taki cel by wszystko rozmyć i by nie było sprawy. Hofman wróci do PiS jak wrócił Kurski przed laty bo to dla Jarosława cenny człowiek. Nie widziałem tych pozostałych rozliczeń delegacji ale widziałem te rozliczenia 3 podróżników. Kłamcy lecieli jednym samolotem a wpisali rożne godziny przekroczenia granicy
"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
Zastanawiam sie czy "podróżnicy" z Platformy, którzy przesiedzieli wiele godzin za kółkiem - całkiem możliwe, że minister spraw zagranicznych bardzo lubi sam prowadzić, spotkaja sie z taką reakcja zarządu swojej partii jaka miała miejsce w PIS.
Jak myślicie, czy Radek lub ten zastępca Arłukowicza zostaną wykluczeni z PO w razie czego? Czy tam nie ma takich standardów? |
|
|
|
|
Marku stare ale jakoś o panu Kuchcińskim nie wspominasz ? więc wrzucę ...
„Być może myśliwy stanie się zwierzyną”. Marszałkowie Sikorski i Kuchciński atakowani za rozliczenia z Sejmem – Jeżeli prawdą jest, że marszałek Sikorski, który miał przez 24 godziny na dobę ochronę BOR-u będąc szefem dyplomacji, pobrał 78 tys. zł kilometrówki na prywatny samochód z puli poselskiej, to mamy do czynienia z niebywałą aferą – mówił Jacek Kurski w programie „Dziś wieczorem” w TVP Info. W odpowiedzi Julia Pitera zaatakowała wicemarszałka Sejmu z ramienia PiS. – Pan Marek Kuchciński, który także dysponuje samochodem służbowym, łącznie przez dwa lata wydał na podobny cel prawie 70 tys. zł – zauważyła. więcej TU Przez 2 lata tyle co Sikorski w 7 ... uuu chyba już wyleciał z PiS ? ... NIE ? ... To o jakich standardach piszesz ? a takich jak on zapewne jeszcze kilku wypłynie ;) "Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
|
|
Tzn., że Julia w ogóle nie broniła Sikorskiego?
Nie dostarczała argumentów na jego niewinność? Hahaha, Sikorski przodem za kółkiem nagina, a borowiki z tyłu... Mogliby go wywalic z PO, a potem przyjąć z powrotem jak Hoffmana, nie miałbym nic przeciwko, ale pewnie tego nie zrobią. Ten Jarek faktycznie jest śmieszny i niedzisiejszy, wyrwał sie jak z głupia frant, w PO za takie rzeczy sie nie wyrzuca Ciekawe jak żona Radka-Amerykanka z dobrej rodziny się czuje, pewnie jest wściekła. Wyszła za Polaka, no fakt, że przystojny był, ale drobne szwindelki robi. Poza stereotyp Polaka daleko nie wyjechał. No pomyślcie, idzie taki poseł do Sejmu i widzi, że ten marszałek co tam wysoko siedzi też... PS. Informacja pewnie nieaktualna ale bardzo zabawna "Sikorski zapowiedział powołanie komisji, która przeprowadzi audyt wszystkich poselskich wyjazdów w tej kadencji Sejmu. – Jej zadaniem będzie sprawdzenie, czy wyjazdy i rozliczenia będą realizowane poprawnie." |
|
|
|
|
Widzę, że w mediach /mendiach/ kitowanie i usprawiedliwianie trwa.
Ja ustalanie prawdy o tym czy jeździli prywatnymi samochodami czy nie, zaczęłabym od licznika samochodowego. Albo nabił kilometrów i się ryczałt należy, albo nie. Co to znaczy, że się nie da sprawdzić? Radziu Sikorski i inni podejrzani, pokażcie liczniki prywatnych samochodów!!!! |
|
|
|
|
Widzisz Marku Jarek się nie wyrwał a wywalił ich a wam wmówił że on/PiS ma jakieś "standardy" ... zachował się jak stary wilk jak wpadnie we wnyki to żeby przeżyć odgryza łapę ... przed przyszłymi wyborami zapewne łapę doszyje ;) Szkoda że nie widzisz różnicy między Hofmanem a Sikorskim no i resztą bo nie wiem ile tych kilometrów wyjeździł Sikorski za granicą ...
Powiedz mi Marku na koniec jakim prawem Kaczyński ma komuś (Kopacz) dyktować kogo ma usuwać z partii ? dlaczego taki pasożyt może mówić że jak ktoś nie zagłosuje za jego "przeźroczystymi urnami i kamerami " to chce fałszować wybory już nawet nie wspominam o "sfałszowanych wyborach" Elizabet mnie bardziej ciekawi kto pierwszy wpadnie bez prawa jazdy lub samochodu ps. Już wiem pan Kamińsk (dwojga imion) nie ma samochodu ...ponoć pani Kępa też ... a brali kasę "Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
|
|
EdoZChabzin - tak tak mówiłeś i miałeś świętą rację. Mówi się czasem na kogoś - barani łeb, można by jedną literkę zamienić co?
|
|
|
|
|
Elizabet wie pani że jest taka modelka Joanna Krupa i jak się wykasuje eR z jej nazwiska będzie Kupa ... tylko co to ma wspólnego z tematem (jak i pani wpis więc proszę się trzymać tematu) Widzę że to "samodzielne myślenie" do czego mnie pani tak gorąco namawiała coś pani nie idzie Ale niech się pani nie przejmuje podobnie ma pan Kaczyński chce bronić demokracji a zapomniał jej wprowadzić w swojej partii
Giertych: Nie ja zrobiłem film z tych rozkosznych igraszek Spór na linii Adam Hofman - Roman Giertych. Były polityk PiS zasugerował w wywiadzie udzielonym tygodnikowi "wSieci", że to właśnie były minister edukacji stoi za tzw. aferą madrycką. Giertych postanowił zabrać głos w sprawie tych zarzutów ... "Wiele Czcigodny Panie Pośle! Z uwagą przeczytałem Pana wynurzenia, w których obciąża Pan mnie odpowiedzialnością za tzw. aferę madrycką. Chciałbym w związku z tym wyjaśnić Panu parę rzeczy" - pisze Giertych i wymienia: "to nie ja zrobiłem Panu i Pańskiej szanownej kompanii zdjęcia w samolocie podczas awantury z załogą; nie ja namówiłem stewardesy aby Wam brutalnie odbierały wniesiony na pokład samolotu alkohol; nie ja podżegałem do szarpania się w obronie tego alkoholu; nie ja poinformowałem "Fakt" o tych wydarzeniach; nie ja również piłem z Panem na placach Madrytu i nie namawiałem Pana, aby Pan całował świętą hiszpańską ziemię u stóp pana towarzyszki; nie ja zrobiłem Panu film z tych rozkosznych igraszek, który uwiecznił Pana szacunek dla naszych hiszpańskich przyjaciół; nie ja go również opublikowałem". Czytaj więcej na http://fakty(...)n=chrome Oj coś mi się widzi że pan Hofman nie powinien się nawet odzywać bo jeszcze "sobie" szkodzi ... "Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
|
|
Jak nisko trzeba upaść ,żeby cytować człowieka zwanego koniem! Sam koń też bardzo długo upadał , chociaż trzeba przyznać ,że i tak startował z bardzo niskiego pułapu. Cała działalność polityczna i zawodowa tego człowieka to jedna wielka ściema! Sądząc z Twoich postów musiałeś go popierać jak był jeszcze Ministrem Edukacji u pisiorów ( a może Ty w ogóle głosowałeś na Ligę Polskich Rodzin?) Jarek zerwał koalicję i za to go tak nie lubisz, figlarzu!
Z jego ( mam na myśli konia- Giertycha) kariery sejmowej to pamiętam tylko dwa zdania, z którymi zgadzałem się wtedy jak i teraz. W 2006 roku powiedział z trybuny sejmowej ,że: Platforma Obywatelska to taka lura polityczna! Wielka lura polityczna! Nic dodać , nic ująć! Myślisz ,że wtedy był szczery , czy teraz pokazuje prawdziwe oblicze , a wtedy tylko udawał? Każdemu kto uważa ,że ludzka głupota ma ograniczenia zalecam posty Banana! |
|
|
|
|
CYTAT Zastanawiam sie czy "podróżnicy" z Platformy, którzy przesiedzieli wiele godzin za kółkiem - całkiem możliwe, że minister spraw zagranicznych bardzo lubi sam prowadzić, spotkaja sie z taką reakcja zarządu swojej partii jaka miała miejsce w PIS. Jak myślicie, czy Radek lub ten zastępca Arłukowicza zostaną wykluczeni z PO w razie czego? Czy tam nie ma takich standardów? Zapominasz, że Hofman i spółka kłamali. Radkowi nikt kłamstwa nie zarzuca. PiS twierdzi że jeździł a nie musiał. Sprawa była badana w prokuraturze i została umorzona. Sprawa Hofmana i spółki to zupełnie inny temat. "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|