|
|
|
CYTAT Chodzilo mi aby Ci pokazac jaki mniejwiecej media sa w rekach zagranicznych A TVP jest 100% w rękach Polskich i co z tego jak tam jest 24 godziny na dobę istna reklama PIS- to jest rzetelność i misja dla obywatela? I na takie coś jestem przymuszany płacić obowiązkowy abonament za sam fakt posiadania telewizora który równie dobrze mógłbym chcieć wykorzystywać jedynie do oglądania filmów z blu ray lub grania na konsoli. https://img5.dmty.pl//uploads/201511/1448366582_pi03yt_600.jpg |
|
|
|
|
https://img5.dmty.pl//uploads/201511/1448366582_pi03yt_600.jpg |
|
Dołączył: 17 Kwie 2016r. Skąd: PiSLamaBad Ostrzeżenia: 100% |
|
|
|
Klemens, TVP to telewizja tworzona przez "Prawdziwych Polaków" dla "Prawdziwych Polaków".
Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser |
|
|
|
|
CYTAT Klemens, TVP to telewizja tworzona przez "Prawdziwych Polaków" dla "Prawdziwych Polaków". Dokładnie. https://img5.dmty.pl//uploads/201511/1448366582_pi03yt_600.jpg |
|
|
|
|
TVN zaspokoi wasze potrzeby w 110%.
|
|
|
|
|
CYTAT TVN zaspokoi wasze potrzeby w 110%. I to jest podejście albo PIS albo PO, .N albo TVPIS albo TVN I tak przez 444 strony forum i od lat w Polsce Inny wybór nie został wtłoczony do głów przez ten system Kiedyś na TVN Style był fajny film po godzinie 23 https://img5.dmty.pl//uploads/201511/1448366582_pi03yt_600.jpg |
|
|
|
|
CYTAT CYTAT TVN zaspokoi wasze potrzeby w 110%. I to jest podejście albo PIS albo PO, .N albo TVPIS albo TVN I tak przez 444 strony forum i od lat w Polsce Inny wybór nie został wtłoczony do głów przez ten system Kiedyś na TVN Style był fajny film po godzinie 23 Jesli wezmiesz wzgledy historyczne i wnioski z tego plynace to zapewne zrozumiesz ,ze kraje jak Niemcy czy Rosja zawsze zle wplywaly na nasze losy . Niestety mysle,ze braki wiedzy historycznej pod tym wzgedem niedaja wiekszych szans na zrozumienie tego czym nasz narod powinien sie kierowac. |
|
|
|
|
mario1938 a już wiem na 110% że nie zrozumiałeś tego o czym pisał Klemens.
Piszesz o brakach historycznych? Nowa dobra zmiana ile lekcji historii przewidziała w nowej podstawie programowej? Więcej niż religii? Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser |
|
|
|
|
Mario, ale to nie powód abyśmy się kopali na rzecz Tuska lub Kaczyńskiego. I stawali albo po stronie tvn lub tvp.
Nie myśl, że ludzie myślący podobnie jak napisałem wyżej to ciemniaki- erudyty nie będę udawał ale coś tam się wie. Mam w rodzinie gościa (wujka) który jest wielbicielem PIS a informacje o losach kraju czerpie jedynie z TVN24. Nie ogląda i nie czyta nic innego tylko TVN a Kaczyńskiego popiera z lat jak jeszcze chodzili w wąsach na przełomie lat 89/90 https://img5.dmty.pl//uploads/201511/1448366582_pi03yt_600.jpg |
|
|
|
|
Przypadek? Linia ciągła i przerywana ;-) Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser |
|
|
|
|
Przeglądając dzisiaj TVN24 i TVP info stwierdziłem że im dłużej trwa dyskusja na temat tego wypadku, tym większe bzdury wypowiadane są po obu stronach.
Wypadek jakich w Polsce na codzień mamy dziesiątki. |
|
|
|
|
Jak ja bym miał partię i chciał czymś zając media to też bym jakąś młodą osobę powołał na wysoko płatne stanowisko aby wszyscy przeciwnicy w mediach skupili się tylko na tym.
Wiadomo że zwolennik PIS słyszący tylko o tym nie zmieni zdania. Będzie się wręcz cieszył, że partia którą popiera nie robi nic do czego można się przyczepić poza tym jednym maglowanym w kółko niusem. https://img5.dmty.pl//uploads/201511/1448366582_pi03yt_600.jpg |
|
|
|
|
CYTAT CYTAT TVN zaspokoi wasze potrzeby w 110%. I to jest podejście albo PIS albo PO, .N albo TVPIS albo TVNTargowica I tak przez 444 strony forum i od lat W takim wypadku powinieneś krytykować TVP i TVN po równo tak jak el.Bolek/Andrzejek który spożywa prawdziwą wiedzę z sokuzburaka. Kogo to obchodzi. |
|
|
|
|
Nie jestem fanem TVN ani TVN24
Na TVP jestem trochę bardziej zły bo mam zarejestrowany telewizor już kilkadziesiąt lat i płacę ten abonament. I w sumie chciałbym aby telewizja Polska była dla Nas przykładem i dobrem wspólnym. https://img5.dmty.pl//uploads/201511/1448366582_pi03yt_600.jpg |
|
|
|
|
CYTAT Jak ja bym miał partię i chciał czymś zając media to też bym jakąś młodą osobę powołał na wysoko płatne stanowisko aby wszyscy przeciwnicy w mediach skupili się tylko na tym. Wiadomo że zwolennik PIS słyszący tylko o tym nie zmieni zdania. Będzie się wręcz cieszył, że partia którą popiera nie robi nic do czego można się przyczepić poza tym jednym maglowanym w kółko niusem. Jest aż nadto rzeczy, które teraz dzieja się w Polsce (m.in. za sprawa Macierewicza), którymi media opozycyjne, bo o nich mówimy, mogłyby się zająć, ale one wola wałkować sprawę tego asystenta. Nie sądzę, aby Antek wystawił im go celowo. Po stronie dzisiejszej opozycji jest wielu znanych dziennikarzy i ekspertów. Moja teoria spiskowa jest taka, że doszli oni do wniosku, że łatwiej będzie podkopać rząd Szydło obrzucając go jakims plotkarskim błotem, niż silic się na naukowe i ekonomiczne analizy prac obecnego rządu, bo w znikomym stopniu odwiodą polskich wyborców od poparcia PISu. Ma to jednak swoja złą stronę. Dla bardziej wnikliwych wyborców może to być oznaka, że opozycja nie ma nic merytorycznego do zaproponowania. |
|
|
|
|
Opozycja niczego nie proponuje. Ale wyraźnie czegoś chce.
|
|
|
|
|
opozycja? to jest g..no a nie opozycja. gryzą się z pisem jak psy o kość chyba od 2005? i co z tego dobrego. a nic. tylko ludzi podzielili a sami żyją na "etatach posłów" jak pączki w maśle. za ceta ramię w ramie głosowali. żadnych pytań, dyskusji. robią szum aby odwrócić uwagę a jedni warci drugich.
Ten sam kraj, ten sam język, ta sama historia. INNE MARZENIA. |
|
|
|
|
Jarek potrafi trzymać władze, jest wytrawny politykiem, żaden lider z opozycji mu nie dorównuje w tym fachu. Dlatego PiS ma już drugą kadencję w kieszeni.
Masz rację PIKET, opozycja z dup.. wzięta. |
|
|
|
|
CYTAT Jarek potrafi trzymać władze, jest wytrawny politykiem, żaden lider z opozycji mu nie dorównuje w tym fachu. Dlatego PiS ma już drugą kadencję w kieszeni. Masz rację PIKET, opozycja z dup.. wzięta. Wytrawny to by był jakby był szczery i był premierem a nie chował za plecami Szydło. Pomijając decyzje jakie podejmuje. https://img5.dmty.pl//uploads/201511/1448366582_pi03yt_600.jpg |
|
|
|
|
Nie można być politykiem i być szczerym. A bycie wytrawnym politykiem, to znaczy takim, który wie, ze czasami musi skłamać. I tak jest o wiele bardziej szczery niż wszyscy z PO i nowoczesnej razem wzięci Kwestia jest nie w szczerości tylko w patriotyzmie, którego członkowie PO, PSL, "nowoczesnej" nie mają za grosz.
Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
CYTAT CYTAT Jarek potrafi trzymać władze, jest wytrawny politykiem, żaden lider z opozycji mu nie dorównuje w tym fachu. Dlatego PiS ma już drugą kadencję w kieszeni. Masz rację PIKET, opozycja z dup.. wzięta. Wytrawny to by był jakby był szczery i był premierem a nie chował za plecami Szydło. Pomijając decyzje jakie podejmuje. Szczerym tak jak Tusk? |
|
|
|
|
CYTAT (Mirek777) Nie można być politykiem i być szczerym. A bycie wytrawnym politykiem, to znaczy takim, który wie, ze czasami musi skłamać. I tak jest o wiele bardziej szczery niż wszyscy z PO i nowoczesnej razem wzięci Kwestia jest nie w szczerości tylko w patriotyzmie, którego członkowie PO, PSL, "nowoczesnej" nie mają za grosz. CYTAT (WHO) Szczerym tak jak Tusk? Szczery. Nie mówiłem dosłownie- aby przenigdy nie mógł skłamać Tylko aby nie chował się za plecami Pani Szydło Bo to w ogóle nie jest wytrawne dla mężczyzny- rządzić rękoma kobiety. https://img5.dmty.pl//uploads/201511/1448366582_pi03yt_600.jpg |
|
|
|
|
Klemens - kłamstwem byłoby jakby po wyborach objął tekę premiera - bowiem przez całą kampanię wyborczą było mówione, że premierem będzie Pani Szydło. Jest młodsza, energiczniejsza, i ma do tego dryg. A że czasem zrobi to, co on jej podpowie.... ja nie widzę w tym nic złego.
To jest normalne, że ma dużo do powiedzenia. Jest doświadczony, wytrawny, spokojny - tak właśnie trzeba. Ja nie mam nic przeciwko rządzeniu przez układ Duda-Szydło-Kaczyński. Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
CYTAT CYTAT (Mirek777) Nie można być politykiem i być szczerym. A bycie wytrawnym politykiem, to znaczy takim, który wie, ze czasami musi skłamać. I tak jest o wiele bardziej szczery niż wszyscy z PO i nowoczesnej razem wzięci Kwestia jest nie w szczerości tylko w patriotyzmie, którego członkowie PO, PSL, "nowoczesnej" nie mają za grosz. CYTAT (WHO) Szczerym tak jak Tusk? Szczery. Nie mówiłem dosłownie- aby przenigdy nie mógł skłamać Tylko aby nie chował się za plecami Pani Szydło Bo to w ogóle nie jest wytrawne dla mężczyzny- rządzić rękoma kobiety. Według mnie to majstersztyk, rządzi z drugiego siedzenia, w białych rękawiczkach. On już ma 70 lat, więc nie jest to dziwne, że nie pcha się przed szereg. |
|
|
|
|
kaczyński jest mocny słabością swoich przeciwników. gada od rzeczy chowa się za spódnicą i z tej pozycji rządzi- niestety. nie ma odwagi wziąć odpowiedzialności na siebie. taka prawda. a jeśli ktoś jest politykiem to musi być kłamcą? może właśnie dlatego jesteśmy jako kraj tu gdzie jesteśmy. sorki ale dla mnie nie ma usprawiedliwienia. a najgorsze jest to, że kłamią pod przykrywką patriotyzmu i miłości do ojczyzny.
Ten sam kraj, ten sam język, ta sama historia. INNE MARZENIA. |
|
|
|
|
Panowie zgoda. Ale dla mnie i wielu innych to nie jest to co ma się kojarzyć z wytrawnym. Tyle.
Chodziło mi o to aby nawet w kampanii miał odwagę wyjść do wyborców a po ewentualnej wygranej być premierem. W tedy można by było się starać doszukiwać tam wytrawności. A tak to każdy zauważył przebiegłość jak mówi WHO "majstersztyk" Chcieli strasznie wygrać, po 8 latach mieli pewne szanse i do wygranej brakowało tylko pewnego mocnego argumentu. Jakiś spin doktor wymyślił kandydata na premiera i magiczne 500+ bo ludzie kochają socjal. I na pewno nie mówi jej czasem co ma robić tylko wszystkie ważniejsze decyzje są z prikazu. https://img5.dmty.pl//uploads/201511/1448366582_pi03yt_600.jpg |
|