NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »
«« « ... 9 10 11 12 13 14 15 ... » »»
Prawo i Sprawiedliwość, Wszystko co dotyczy PiS i jego rządów
C&R
C&R
C&R
ff
Wysłany: 9 Marz 2011r. 10:34  
mirek,mam zasadę;nie czepiaj gówna póki nie śmierdzi!Bardzo ładnie,na okrągło cytujesz swoje ulubione pisemko,może choć raz napiszesz nam coś tak od siebie,np.w temacie śmierci pani Blidy albo nie słusznych oskarżeń wobec prof.gen.Jana Podgórskiego.

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 9 Marz 2011r. 10:34  

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 9 Marz 2011r. 11:09  
Sprawy podgórskiego nie znam, natomiast do sprawy śp. Pani Blidy chętnię się odniosę.

Była sobie mafia węglowa - ot mafia jakich wiele w tym post ubeckim kraju, gdzie dzięki Wałęsie SLD ma się dobrze a byli UBecy są teraz wziętymi biznesmenami i szefami różnych układów korupcyjnych. Pewnego dnia CBA zapukało do tzw "Alexis" - członkini mafii weglowej. Ta - w nadziei na złagodzenie wyroku zgodziła się na zostanie świadkiem koronnym (instytucja świadka koronnego w tym zacofanym kraju donosicieli źle się kojarzy - a UBcy sie tego boją jak ognia, więc podsycają w społeczeństwie "demony donosicielstwa")
"Alexis" zaczeła sypać. Opisała np jeden z mechanizmów okradania kopalń i całego społeczeństwa: otóż węgiel kamienny za korupcyjną zgodą dyrektorów wyjeżdżał z kopalń jako brunatny i to III klasy. Taki węgiel za grosze był sprzedawany do jednej z mafijnej spółek, których istnienie usprawiedliwiano zapewnieniem płynności finansowej kopalń. Węgiel przefakturowywano, zmieniając oczywiście jego klasyfikację na wegiel kamieny I klasy i sprzedawano dalej. Dziennie w ten sposób mafia węglowa mogła zarobić nawet 4 000 000 PLN.
"Alexis" wsypała między innymi śp. Panią Blidę, która najwyraźniej przeczuwała że coś się święci. Akcję CBA nagrywano, aby udokumentowac zatrzymanie Blidy dla celów operacyjnych (nie mogłaby oskarżyć funkcjonariuszy np o brutalność) i medialnych (w końcu to sukces). Blida - najwyraźniej czuła że nie wytrzyma przesłuchań i wsypie osoby, które zabiją ją i jej rodzinę - więc strzela do siebie w łazience - w rezultacie umiera - ratując tyłki na prawdę grubych ryb w struktutach mafii.
Mafia jednak działa - laptop Blidy w niewyjaśnionych okolicznościach, wzięty nie wiadomo po co do domu przez jednego z prokuratorów wpada mu włączony do wanny - efekt zniszczenie danych. Po jakimś czasie członkowie mafii zaczynają ataki na Zbigniewa Ziobrę i PiS. A tajemnica grubych ryb mafii weglowej - mocno powiązanej z SLD - na razie jest bezpieczna.

Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem....
Prywatna wiadomość 

C&R
C&R
C&R
ff
Wysłany: 9 Marz 2011r. 11:33  
Jak to nie znasz sprawy prof.gen.Jana Podgórskiego?Przecież to kolejne wielkie zwycięstwo Ziobry i Kamińskiego w walce z przestępczością w naszym kraju!

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 9 Marz 2011r. 13:19  
Potrafisz cokolwiek przyjąć z godnością i z honorem? Wyjaśniłem że Blida była przestępczynią i złodziejem grubego kalibru a robienie z niej ofiary jest śmieszne i przyznałem wprost że nie znam sprawy Podgórskiego. A ty co? Przyczepiasz się żałośnie do tego, do czego wydaje ci się że możesz i nie komentujesz niewygodnych faktów.

Prawda broni się sama

Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem....
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 9 Marz 2011r. 13:42  
Sprawa wspólnika Dubienieckiego nabiera zupełnie nowego wymiaru

"Radca prawny Tomasz Tuczapski wydał oświadczenie na temat "zbierania haków" przez prokuraturę na Marcina Dubienieckiego i osób związanych prezydentem z Lechem Kaczyńskim. W oświadczeniu czytamy: "Zastosowany wobec mojej osoby środek zapobiegawczy w postaci tymczasowego aresztowania na okres 6 miesięcy, w sprawie (...) prowadzonej przez Prokuraturę Okręgową we Wrocławiu – był aresztem wydobywczym, którego celem było zmuszenie mnie do pomówienia osób bliskich związanych z śp. prezydentem Lechem Kaczyńskich tj. Marcinem Dubienieckim , Robertem Drabą (ministrem w Kancelarii Prezydenta)" - napisał prawnik w dokumencie przekazanym Onet.pl.

Według radcy prawnego pomówienia miały służyć "(...) wykorzystania takich pomówień do zatrzymania Marcina Dubieneckiego i Roberta Draby oraz zastosowania wobec wyżej wymienionych osób - środka zapobiegawczego w postaci tymczasowego aresztowania".

W oświadczeniu czytamy również, że, według Tuczapskiego, "prokurator Robert Mielczarek z Prokuratury Okręgowej we Wrocławiu, który postawił mi zarzuty w sprawie (...) zamierzał trzymać mnie w Areszcie Śledczym aż do czasu uzyskania takich pomówień".

Prawnik twierdzi, że katastrofa Tu-154 spowodowała, iż "(...) potrzeba pomówienia Marcina Dubieneckiego i Roberta Draby po śmierci św. Prezydenta Lecha Kaczyńskiego utraciła sens. Prokuratura Okręgowa we Wrocławiu uchyliła wobec mojej osoby stosowanie środka zapobiegawczego w postaci tymczasowego aresztowania - 6 dni po tragedii smoleńskiej".

"Podczas usiłowania przesłuchania mnie przez Dyrektora Delegatury ABW we Wrocławiu - zostałem pomówiony o współpracę na rzecz obcych wywiadów. Funkcjonariusze ABW Delegatury we Wrocławiu sfałszowali notatki służbowe, które uzasadniały moje zatrzymanie i zastosowanie wobec mojej osoby środka zapobiegawczego w postaci tymczasowego aresztowania. Nigdy nie zamierzałem uciekać ani się ukrywać w jakiejkolwiek sprawie, zawsze staję do walki a w sytuacji, w której prawda jest po mojej stronie, poczuwam się moralnie do obowiązku ujawnienia prawdy" - czytamy w dokumencie.

"(...) Złożyłem do Sądu Rejonowego dla Wrocławia Śródmieścia subsydiarny (prywatny) akt oskarżenia przeciwko prokuratorowi Robertowi Mielczarkowi z Prokuratury Okręgowej we Wrocławiu, złożyłem do Sądu Dyscyplinarnego przy Prokuraturze Generalnej wniosek o uchylenie immunitetu prokuratorskiego prokuratora Roberta Mielczarka. (...) Rozprawa w tej sprawie została wyznaczona na 28 marca tego roku" - poinformował w przekazanym dokumencie Tuczapski."

źródło: onet.pl umiechumiechumiechumiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 9 Marz 2011r. 14:32  
Mirek666 mam prośbę, wykasuj w swoim profilu, że jesteś ze Stalowej Woli, bo to idzie na cały świat, a nie chcielibyśmy aby wszyscy dowiedzieli się, że tutaj mieszkają takie czuby. Już lepszy byłby Rzeszów, bo tam jest bastion talibów, pisuarów. Ps. dostajesz erekcji przy pisaniu tego wszystkiego?

NIE ROZMAWIAJ Z IDIOTĄ, BO NAJPIERW SPROWADZI CIĘ DO SWOJEGO POZIOMU, POTEM POKONA DOŚWIADCZENIEM

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 9 Marz 2011r. 14:56  
Dlatego nie dyskutuję z takimi błaznami jak ty umiechumiechumiechumiechumiechumiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 9 Marz 2011r. 15:02  
Agent Tomek o programie "Mam inne zdanie"

"Po raz pierwszy na własnej skórze
odczułem, w jaki sposób w naszym kraju funkcjonują „niezależne media”. Kontakt z programem „Mam inne zdanie” (nowym show publicystycznym Jedynki) pokazał mi kawałek rzeczywistości, o której jak większość widzów, po prostu nie miałem
wiedzy – pisze na swoim autorskim blogu agent Tomek, czyli Tomasz Kaczmarek.

- W dniu 07.03.2011r. skontaktowała się ze mną przemiła osoba odpowiedzialna za wydanie wspomnianego programu i gorliwie zapraszała mnie do uczestnictwa w nim, wskazując na jego tematykę oraz osoby, z którymi prowadzona będzie dyskusja. I tu lista uczestników: Julia Pitera lub Paweł Graś, Bartosz Arłukowicz, Tadeusz Drozda, Janusz Kaczmarek, Mariusz Kamiński, Bogdan Święczkowski, dziennikarka prasy lokalnej z Wałbrzycha, która ukazała nieprawidłowości przy wyborach samorządowych oraz moja skromna osoba. Oczywiście wyraziłem chęć udziału w programie, mając na uwadze podjęcie rzetelnej i uczciwej dyskusji na temat korupcji w naszym kraju. Następnego dnia zgodnie z umową zawartą z TVP1 przyjechałem do Warszawy. Jeszcze wtedy nic nie wskazywało na to, że „Mam inne zdanie” zamieni się w tragikomedię. Akcja rozpoczęła się od popołudnia - mój telefon rozgrzał się do czerwoności. Z zaskakującą prędkością i dynamiką informowany byłem przez pracowników telewizji o zmieniającej się liście gości programu. W pierwszej kolejności uczestnictwa w debacie odmówiła Julia Pitera. Domniemam, iż wybitna tropicielka dorsza wystraszyła się konfrontacji z Panem Mariuszem Kamińskim, z którym ze względu na swe ichtiologiczne zaślepienie nie mogła podjąć merytorycznej dyskusji o korupcji. Drugi odpadł Graś – także zelektryzowany obecnością byłego szefa CBA. Na tym nie koniec. Akcja tworzenia niezależnego i obiektywnego programu trwała w najlepsze. Władze TVP pogoniły dziennikarkę z Wałbrzycha, która ukazała nieprawidłowości w trakcie wyborów samorządowych. Ci, którzy zastanawiają się nad tym, co włodarzom na Woronicza przeszkadzała żurnalistka z Dolnego Śląska powinni sobie przypomnieć, kto w Wałbrzychu kupował głosy - ujawnia kulisy całego zdarzenia agent Tomek."

źródło: niezależna.pl

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 9 Marz 2011r. 18:39  
Warto przeczytać Egzekucja zizoli w PiS - ostatnia wojna w partii http://migalski.blog.onet.pl/

Fragment tekstu

CYTAT
Dlaczego to się stanie? Bo Kaczyński chce mieć w PiS tylko Błaszczaków, Brudzińskich i Hofmanów, a nie polityków samodzielnych i substancjalnych. Takimi byliśmy my - myśleliśmy samodzielnie, nie robiliśmy sobie świństw, mieliśmy życie poza polityką. I przy całym moim krytycyzmie do Zbyszka Ziobry czy do Jacka Kurskiego - oni także mają swoją podmiotowość, nie są tępymi żołdakami szefa. I dlatego muszą zginąć. Wyrok już zapadł, szukany jest jedynie pretekst. Będzie nim prawdopodobnie zmuszanie ich do startu w wyborach do Sejmu. Ich odmowa będzie potraktowana jako zdrada. Akt oskarżenia już pisze jakiś jakiś kornik.

Ciekawe czy Marek Migalski będzie miał racje?, zycie pokarze.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 10 Marz 2011r. 11:47  
Żałuję niewielu rzeczy, ale tego, że kaczor nie zabrał na pokład samolotu swojego brata - nieudacznika, no i może jeszcze macierewicza, to z pewnością. Byłby prawie komplet.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 10 Marz 2011r. 12:35  
Wole zagłosować na PJN niż na Pis.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 10 Marz 2011r. 13:23  
CYTAT

No dokładnie, albo na Ruch Palikota

Prywatna wiadomość 

C&R
C&R
C&R
ff
Wysłany: 10 Marz 2011r. 18:48  
Mirek!!! Nie śpij , twój duchowy guru Antek Policmajster puścił w eter najnowszą teorie zamachu pod Smoleńskiem , czekamy na twoją , profesjonalną opinie ! Aha i pozdrawiam.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 10 Marz 2011r. 21:43  
Moim autorytetem duchowym jest Papież Polak - Jan Paweł II umiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 10 Marz 2011r. 21:47  
Kto mieczem wojuje - ten od miecza ginie

Lech Wałęsa - ponad 3500 ułaskawień
Aleksander Kawśniewski - ponad 4100 ułaskawień
śp Lech Kaczyński - 201 ułaskawień
Komoruski - w 2 miesiące ponad 50 ułaskawień (w tym mordercy, bandyci)

Dodatkowo - Adam S. - oddał całą sumę na którą oszukał Skarb Państwa i dobrowolnie poddał się karze.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 10 Marz 2011r. 22:17  
CYTAT

Ja aż się wstydzę napisać co wolę umiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 10 Marz 2011r. 22:22  
CYTAT
Moim autorytetem duchowym jest Papież Polak - Jan Paweł II umiech

A moim Elvis Presley.
Twój autorytet opuścił ziemski padół, co mogliśmy podziwiać w TV a mój wciąż żyje.
I co ty na to?
Który jest bardziej boski?

Prywatna wiadomość 

C&R
C&R
C&R
ff
Wysłany: 10 Marz 2011r. 22:31  
Mirek , Ojciec Święty nigdy nie nazwał by Polskiego Prezydenta , wybranego w legalnych wyborach , komoruskim , innych twoich ulubionych epitetów nie będę już przytaczał . Masz rozdwojenie jazni czy jak ?.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 11 Marz 2011r. 11:12  
Dlatego nie jestem Ojcem Świętym umiechumiechumiechumiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 11 Marz 2011r. 13:06  
mirek666 prosiłem Cię, żebyś w swoim profilu wykasował miasto Stalowa Wola. Myślisz, że to przyjemnie jadąc gdzieś w Polskę, na hasło Stalówka - wysłuchiwać, że mieszkają tu sami talibowie? Tu mieszkają też normalni ludzie nie skrzywieni chorobą wściekłych pisuarów. Ja nie chcę być porównywany do kaczora, macierewicza, kempy, brudzińskiego, no i... mirka666.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 11 Marz 2011r. 14:41  
Sam żałosny tchórzu nie masz odwagi wpisać skąd jesteś umiechumiechumiechumiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 11 Marz 2011r. 18:06  
Polska dzięki Tuskowi, Sikorskiemu i Komoruskiemu traci znaczenie w UE

"Prezes PiS Jarosław Kaczyński uważa, że prowadzona przez rząd Donalda Tuska polityka zagraniczna poniosła klęskę. Dowodem na to jest realizacja idei "Europy dwóch prędkości", o czym świadczy piątkowy szczyt eurolandu w Brukseli, bez udziału Polski - argumentował.

Przyczyną tej klęski, jak mówił podczas konferencji prasowej w Warszawie prezes PiS, jest polityka opierająca się na zasadzie "zgadzamy się na wszystko, to wtedy nas będą kochać i wszystko nam załatwią". Gruntownej krytyce poddał też stosunek polskiego rządu do Niemiec.

Kaczyński odniósł się też do dwóch piątkowych szczytów w Brukseli. Pierwszy, z udziałem m.in. premiera Tuska, dotyczy sytuacji w Libii i szerzej w Afryce Północnej. Drugi, popołudniowy, bez naszego udziału, to spotkanie 17 państw strefy euro ws. m.in. zacieśniania ich polityk gospodarczych.

"Jest realizowana ta koncepcja, którą nas straszono. Twierdzono, że zdecydowana polityka w UE doprowadzi do realizacji takiej koncepcji - Europa dwóch prędkości - w gruncie rzeczy dwie Unie Europejskie, ta prawdziwa i ta peryferyjna. Dzisiaj to jest realizowane" - ocenił Kaczyński.

Zdaniem prezesa PiS dowodem na to są właśnie piątkowe spotkania w Brukseli, gdzie - zwrócił uwagę - "ma być kilka godzin o sytuacji w Libii, a później już tylko euroland ma się spotkać, bez polskiego udziału".

"Stało się coś bardzo niedobrego i polityka Donalda Tuska, po raz kolejny poniosła klęskę, naprawdę już bardzo dotkliwą, bo dotyczącą podstaw statusu Polski w organizacji, która w gruncie rzeczy ten status określa, tworzy przestrzeń naszego gospodarczego, politycznego i społecznego działania" - ocenił prezes PiS.

Jak podkreślił w sprawie polityki zagranicznej padały różne zapewnienia, nawet zupełnie niedawno, m.in. w trakcie posiedzenia głów państw Trójkąta Weimarskiego (Polska, Francja, Niemcy) w lutym. Spotkanie to uznał za "zabawne" i "nie dlatego, że ktoś usiadł czy nie miał parasola", ale "ze względu na czas trwania". "Coś co trwa niespełna godzinę, między trzema dużymi państwami, poważne nie jest" - uważa Kaczyński.

"Pan Tusk najwyraźniej przez długi czas sądził, że poprzez budowę
dobrych, na zewnątrz dobrych, stosunków z Niemcami, zdoła coś uzyskać" - mówił Kaczyński.

"Już nie będę przypominał, że (premier - red.) nie uzyskał niczego jeśli chodzi o kwestie historyczne, +Widoczny Znak+, kwestie energetyczne - rurociąg, nawet jeśli chodzi o takie kwestie jak Instytut Technologiczny we Wrocławiu" - wymieniał prezes PiS.

Dodał, że mamy do czynienia ze "skandalicznymi wypowiedziami pani Steinbach, która jest broniona przez panią Merkel". Przypomniał także niedawną inicjatywę frakcji chadecko-liberalnej koalicji w niemieckim Bundestagu dotyczącą ustanowienia 5 sierpnia dniem pamięci
o ofiarach wypędzeń. W ocenie Kaczyńskiego jest ona "zupełnie niebywała i skandaliczna"."

źródło: niezależna.pl

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 11 Marz 2011r. 19:06  
tylko żadna, ale to żadna, inteligentna osoba nie zwraca uwagi na to co uważa kaczor

weź mireczku się już nie ośmieszaj wklejając tu takie wymioty

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 12 Marz 2011r. 08:05  
"komedianciku" jest zupełnie odwrotnie. umiechumiechumiechumiech To inteligentni ludzie są patriotami i czytają takie rzeczy. A "lemingi" żyją w błogim przekonaniu, że myślą i że są "inteligentne". Jak byś wiedział ilu ludzi to czyta, to chyba byś sobie palnął w łeb. Ale to już jest rzecz dla ciebie nieosiągalna - bo to umiejętność postrzegania prawdy i troski o wyższe cele i dobra - jak np o Ojczyznę.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 12 Marz 2011r. 19:13  
Są nas miliony - nie damy się uciszyć

Po raz kolejny, dziesiątego dnia miesiąca pod Pałacem Prezydenckim zebrały się tysiące ludzi. W całym kraju są nas miliony.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

My - to znaczy ja i moja żona 10 dnia każdego miesiąca zapalamy znicz pod pomnikiem Jana Pawła II - i nie jesteśmy w tym osamotnieni.

Prywatna wiadomość 

«« « ... 9 10 11 12 13 14 15 ... » »»

NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »