NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »
«« « ... 7 8 9 10 11 12 13 ... » »»
Prawo i Sprawiedliwość, Wszystko co dotyczy PiS i jego rządów
ff
Wysłany: 8 Lut 2011r. 09:04  
CYTAT
Mirek ja też zaglądam na stalowke . net wiem że tam już cię tak wyśmiali że postanowiłeś się przenieść tutaj. Bo tu cie jeszcze nie znają to masz możliwość wypisywania tych głupot.
Skąd wiesz jakie jest myślenie po zażyciu wymienionych przez ciebie mediów. Czytasz, słuchasz, oglądasz czy znajomi z bractwa ci opowiadają? Co do obrażania innych użytkowników forum to widzę że jesteś mistrzem. Zasłużyłeś sobie na miano wsiowego głupka. Prezydent zmarł ale to nie oznacza że nie wolno go krytykować. Powiedzenie że o zmarłych mówi się dobrze lub wcale nie dotyczy polityków. Sami na ten urząd się zdecydowali i sami ponoszą konsekwencje swych decyzji. Twój \"cud\" prezydent miał kiedyś za złe dziennikarzom że interesują się jego rodziną. Zapomniał tylko że to on pierwszy dał się zdjąć na plakat z całą familią. Ś.P.Lech Kaczyński był małostkowy, zawzięty, złośliwy i nienawidził wszystkich którzy odważyli się mieć własne zdanie inne niż pis. Był prezydentem pis nie Polaków. Nie był żadnym patriotom, jeśli uważasz inaczej udowodnij że był. Nie znał języków i wręcz wyśmiewał tych którzy potrafili coś powiedzieć w języku obcym. Nie szanował ludzi na co jest wiele przykładów, sorki ponad wszystko szanował żydów. Zawsze się spóźniał lub nie pojawiał się wcale. Amerykanom dał by dupy żeby tylko im się przypodobać. No był najbardziej leniwy i najgorszy prezydent jakiego mieliśmy do tej pory. Jedynie Wałęsa mógł by się w swojej beznadziejności równać z nim. Jego śmierć w Smoleńsku jest jak szóstka w totka za 3 lata nie pamiętalibyśmy o nim. Odszedł by w zapomnienie bo nie zrobił nic co warte by było zapamiętania. Po za podpisaniem Traktatu Lizbońskiego co ni jak się ma do patriotyzmu. Taki właśnie z niego gówniany patriota.

Ja jednak przedstawiłbym Chwiejnego OLKA jako najbardziej beznadziejnego prezydenta. Ta wsza powinna być oskarzona o zdradę stanu

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 8 Lut 2011r. 09:04  

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 8 Lut 2011r. 09:10  
Czytam i się dziwię Czytając posty o PIS i PO itd.. odnosze wrażenie, że ludzie w kraju się pogubili w swoich poglądach. Nie widza sensu istnienia demokracji

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 8 Lut 2011r. 09:30  
CYTAT
"fractalu - naśladowco o wizerunku psa - żula\" jesteś chamem.

O jejku umiech

CYTAT

To był pierwszy prezydent który nie był \"TW\" - wcześniej mieliśmy kolejno \"Wolskiego\", \"Bolka\", \"Alka\". Prezydent bez przeszłości donosicielstwa w PRL nie móg być szantarzowany - to bardzo przeszkadzało PO, którego członkowie wraz z Wałęsą utrwalali wpływy byłych funkcjonariuszy służb PRL. (polecam film \"Nocna zmiana\"). To był prawdziwy patriota, mąż stanu i bohater - takie jest zdanie zagranicznych polityków wolnych od rosyjskich wpływów, moje i wielu ludzi o otwartych umysłach.

Wiem, widziałem wypociny ludzi o "otwartych umysłach" i wiem że Prezydent Tysiąclecia wraz z bratem obalił komunę, a agenci SB Wałęsa i Michnik próbowali im w tym przeszkodzić. Byli pierwszymi Polakami na księżycu. Wynaleźli też radio, żarówkę i internet. Nic tylko pomnik im postawić.

CYTAT
to syf żywcem brany z \"Gazety.pl\", Polszmatu, radia RynszTOK FM, czy TUSK 24 i onet.pl. Nie mogę szanować kogoś kto jest zwykłą zmanipulowaną tubą Zdrajców Narodu Polskiego.

Oj, to mi dowaliłeś. Odpowiadając na poziomie mogę rzec że twoje wypociny to syf rodem z "Gazety Wolskiej", "Naszego Nocnika" i "Radia maRyja" smiech2

CYTAT
ale od długiego czasu wpowiadam się na Stalówce.NET - używam tam nicku \"mirek\"

Chwalisz się czy żalisz? Powtarzam, nie odwiedzam stalowki.net i nie wiem po co o tym tutaj piszesz, reklama konkurencji?

@Myslpolityczna
Chłopie, nie porównuj Kwaśniewskiego z Kaczyńskim. Kwaśniewski miał wysokie poparcie i wygrał reelekcję. Kaczyński zbliżał się do sromotnej porażki w nadchodzących wyborach, tylko zwolennicy PiSu go popierali. Wpadki zdarzają się każdemu a mister "spieprzaj dziadu" też miał swoje momenty smiech2

*Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów* /Stanisław Lem
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 8 Lut 2011r. 09:42  
Fractal ile miałeś lat gdy Kwasniewski został prezydentem ?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 8 Lut 2011r. 11:45  
A się towarzystwo rozszczekało – aż miło umiechumiechumiechumiech
Zasługi śp Prezydenta RP Lecha Kaczyńskiego:
- prowadzenie odważnej i twardej polityki zagranicznej wobec Rosji
- ocalenie suwerenności i niepodległości Gruzji (Sarkozy, pojechał do Putina, tylko po to by Francja i Niemcy zachowały twarz)
- projekt ustawy o pakiecie socjalnym odrzucony przez PO
- projekt ustawy o odszkodowaniach dla ofiar klęsk żywiołowych (odrzucony przez PO, po czym PO uchwaliła własną ustawę – bliźniaczo podobną)
- walka o niezależność energetyczną Polski
- walka o zablokowanie budowy NorthStream (jak ten gazociąg jest dla Polski szkodliwy, wie każdy patriota – brakowało tylko poparcia Zdrajcy Tuska, żeby się udało)
- odznaczanie naprawdę zasłużonych dla Polski ludzi (Komoruski robi coś przeciwnego)
- dbanie o prawdę historyczną w relacjach z Niemcami i Rosją
- współzałożycielstwo i przewodnictwo w „Grupie Wyszehradzkiej” mającej stanowić w Unii przeciwwagę dla Niemiec, które obecnie praktycznie rządzą Unią.
- próba ułożenia stosunków z Litwą – storpedowana przez PO po śmierci prezydenta
- zawetowanie niezwykle szkodliwej dla Polaków ustawy o Prywatyzacji Szpitali.
- obrona Polaków przed próbami rządu sięgania do naszych kieszeni (teraz mamy uchwalone podwyżki VATu co 6 miesięcy przez dwa lata, na żywność nie przetworzoną również)
- przeciwstawianie się bezmyślnej wyprzedaży majątku narodowego m.in. Energetyki, Banków, Instytucki Ubezpieczeniowych – inne kraje zachowują w tych gałęziach gospodarki pakiety kontrolne aby panować nad tym co się dzieje w kraju (Zdrajca Tusk wyprzedaje co się da, aby zyskiwać w sondażach – nie patrząc jakie tego będą skutki w przyszłości, planuje nawet wyprzedać Lasy Państwowe, zwalniając 12 tyś ludzi)
- zabieganie o budowę Tarczy Antyrakietowej w Polsce (w myśl zasady – jeśli Amerykanie będą co mieli bronić w Polsce, to będą bronić Polski). Radek Appelbaum, celowo nie podpisał pewnych dokumentów aby do sfinalizowania umowy nie doszło)
- próba podpisania umowy z krajami byłych republik radzieckich o budowie własnego gazociągu – Rosja zastraszyła te kraje, a Tusk w tym pomagał.
- ułaskawianie w tempie ekspresowym ludzi niesprawiedliwie skazywanych przez „niezawisłe” sądy (Wałęsa i Kwas ułaskawiali tylko ubeckich kolesi)
- zacieśnianie relacji Polsko – Amerykańskich (w przygotowaniu były umowy gospodarcze, które pomogłyby wyjść Polsce z kryzysu) – storpedowane przez Zdrajcę Tuska.
- walka usunięcie rosyjskich agentów z takich służb jak WSI, ABW
- walka po poprawienie wizerunku Polski na arenie międzynarodowej, wzmocnienie naszych wpływów i znaczenia – były tego efekty – zniszczone przez Tuska i Sikorskiego
To tyle na szybko, gdybym poszukał, okazałoby się duuużo więcej tego.

Twierdzisz, że Kaczyński „kochał Żydów” – masz jakieś dowody? Zdrajca Tusk, 2 lata temu podpisał z Izraelem umowę o odszkodowaniach za utracone mienie, w myśl której już zaczęliśmy oddawać Żydom 12 miliardów dolarów, polecam też zdjęcia Tuska w jarmułce. Sikorski mając żonę żydówkę, sam przeszedł na judaizm i wychowuje dzieci w tej wierze.
Komoruski j jego żona nie umieją ani słowa po angielsku. Lech Kaczyński znał angielski na tyle że rozmawiał w towarzystwie bez tłumacza (czasami korzystał z pomocy żony Marii, która władała płynnie czterema językami). Z tłumacza korzystał w czasie ważnych i oficjalnych spotkań, aby nie dochodziło do nieporozumień. Wizerunek Prezydenta nie znającego języków wykreowało PO – a ty się głupku nabrałeś. Polecam film na którym w czasie wizyty Obamy na Słowacji, Tusk czerwony ze zdenerwowania nic nie rozumie, a Kaczyński uśmiecha się na słowa Obamy i zaczyna z nim żartować. Polecam też film gdzie Tuska próbuje przywitać po angielsku Amerykańską Sekretarz Stanu – po prostu wstyd, mówię po angielsku dużo płynniej od niego.
Traktat Lizboński podpisał, po spotkaniu ze Zdrajcą Tuskiem, w którym Tusk zobligował się do stworzenia we współpracy z Prezydentem ustawy, chroniącej naszą niepodległość. Tusk i jego banda nigdy tej ustawy nie napisali.

Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem....
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 10 Lut 2011r. 11:18  
Kłopoty sądowe wicepremiera i ministra w rządzie PiS :

http://wiado(...)osc.html

*Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów* /Stanisław Lem
Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 20%
ff
Wysłany: 15 Lut 2011r. 21:21  
Stare ale nadal aktualne. Tak dla przypomnienia

Raz jeszcze dla przypomnienia, ktoś ładnie napisał na forum Onetu.

Jak znajdę czas wyszukam zdjęcia Kaczyńskiego z Okrągłego Stołu , który on tak beszta i może jakieś info o tym że był obecny w Magdalence. Ludzie kupują to co mówi nie znając faktów.

Trochę historii...

MOTTO: "Jestem gotów plunąć w mordę każdemu, kto powie, że jestem niekulturalny." A. Lepper

To był wyjątkowy rok, takiego nie mieliśmy od 17 lat:
- pierwszy raz od 17 lat do marszałka sejmu wpływa wniosek aby Jezusa Chrystusa ogłosić królem, a na komendzie można zamówię taxi lub pizzę.

Wszystko zaczęło się od kampanii partii zwanej żartobliwie prawem i sprawiedliwością, pod wdzięcznym Tytułem "My dotrzymujemy słowa".

- W ramach "my dotrzymujemy słowa" - "jeśli mój brat zostanie prezydentem, ja nie zostanę premierem", premierem został atrakcyjny Kazimierz, pierwszy produkt medialny w Europie Środkowej. Rodzime "Truman Show" potrwało pół roku, w tym czasie w ramach "my dotrzymujemy słowa" w kwestii taniego państwa, powstało najwięcej w historii wolnej Polski
nowych ministerstw i sekretarzy stanu, z ministerstwem śledzi i morza na czele, mamy najwięcej
w historii Polski marszałków sejmu i senatu oraz 4 wicepremierów.

- Dwukrotnie TK zanegował ustawy przegłosowane w odstępie kilku miesięcy, co jest absolutnym rekordem. Mięliśmy w ciągu roku 3 rządy, w ramach tych samych partii 3 rodzaje koalicji na trzech różnych pakietach umów, do tego dwóch premierów, pięciokrotnie był wymieniany minister finansów.

Jeśli mój brat zostanie prezydentem, ja jednak zostałem premierem, ponieważ premier, który ma 78% poparcia społecznego był za słaby, wymieniliśmy go na premiera, który ma 33% poparcia, a premier który miał 78% poparcia przegrał wybory na prezydenta Warszawy.

- Pierwszy raz od 17 lat Polska zobaczyła masówkę, 160 cm kompleksów spędziło słuchaczy radiowęzła z Torunia do stoczni i uroczyście przysięgało nie rozmawiać z Lepperem, po czym polazły i gadało, ale o tym za chwilę.

- Pierwszy raz od 17 lat w ministerstwie sprawiedliwości w randze Wiceministra zasiadł sędzia stanu wojennego i w randze ministra koordynatora komunistyczny prokurator z lat 70. Takiej kadry nie miał nawet Leszek Miller. Na fali rewolucji moralnej marszałkiem sejmu, a następnie
premierem wybrano 4 krotnego recydywistę, członka powołanej przez SB grupy politycznej, na co dokumenty widział brat. Premiera recydywistę zdymisjonowano za warcholstwo, co było ewidentnym chamstwem, by następnie w nocy bez kamer tuż po projekcji filmu o JPII wskrzesić i wsadzić na szczyty władzy.

- Od 17 lat nie mieliśmy w rządzie koalicyjnym klubu, który w ponad 50% składa się z oskarżonych lub skazanych prawomocnymi wyrokami posłów, znajdziemy w IVRP odnowy moralnej, posła pedofila, posłankę skazaną za fałszowanie przepustek więziennych, europosła
oskarżonego o gwałt, rodzimego posła oskarżonego o gwałt, jego żonę oskarżoną o defraudacje, posłankę, która zasłynęła, jako operatorka scen korupcyjnych, a następnie została skazana przez komisje etyki i ta sama komisja uniewinniła posłów korumpujących posłankę. Znajdziemy posła wyrzuconego z klubu PiS za jazdę po pijaku, jest poseł wywalony z SO za awantury w dyskotece, jest również poseł powołujący się na znajomości z ministrem sprawiedliwości w czasie egzekucji komorniczej, za co został wywalony z SO, cały ten kwiat polskiego parlamentaryzmu tworzy koalicyjne koło narodowo - ludowe.

- Pierwszy raz od 17 lat minister sprawiedliwości 80% czasu pracy poświecił na konferencje, pierwszy raz minister pokazał społeczeństwu jak się niszczy dokumenty przy okazji sprawy politycznej, gdzie o 6.50 prokuratura wkroczyła do PZU na wniosek posła Kurskiego, członka sztabu wyborczego PIS, który oskarżył Donalda Tuska o fałszerstwa polegające na kupowaniu bilbordów od PZU. Jak się okazało nie było ani jednego świadka potwierdzającego słowa
Kurskiego, firma obsługująca PZU obsługiwała PIS nie PO, a sędzią w tej sprawie był minister, który był szefem kampanii wyborczej PiS. Sprawę umorzono, poseł Kurski błaga na kolanach o ugodę. To samo ministerstwo sprawiedliwości w ciągu roku zresocjalizowało Rywina, wypuściło
Jakubowską i Jakubowskiego, łamiąc prawo aresztowało Wąsacza, nie wyjaśniło ANI JEDNEJ
SŁYNNEJ AFERY łącznie z afera Rywina, którą obecny minister jako członek komisji pono rozwiązał w ułamku sekundy, tylko ówczesne władze blokowały śledztwa.

- Pierwszy raz od 17 lat rząd, który popierał lustrację zamknął do spółki z klerem usta księdzu Sakowiczowi, prezydent podpisał wadliwą ustawę lustracyjną, a następnie sam znowelizował ją do poziomu ustawy, która obowiązywała wcześniej. Nie złapano ani jednego członka układu, nie
odebrano emerytury ani jednemu ubekowi, za to opluto wielu opozycjonistów, w tym nieżyjących jak Jacka Kuronia i uczynił to człowiek, który nie spędził ANI JEDNEGO DNIA W KOMUNISTYCZNYM WIEZIENIU, A W CZASIE STANU WOJENNEGO JAKO JEDYNY OPOZYCJONISTA Z KRĘGU WAŁĘSY SIEDZIAŁ U MAMUSI POD PIERZYNĄ. Na
tym tle pokazuje się najbardziej czytelny podział w IVRP. Komuniści dzielą się na pisowych i pozostałych, z tym, ze pisowi tacy jak Gierek, Jasiński, Kryże, to dobrzy komuniści, pozostali są z układu. Z układu są też wszyscy członkowie opozycji i media, z tym, że w tym wypadku ważny jest kontekst i przydatność "układowa". Znany polityk opozycji najpierw dostał propozycję objęcia rządu IVRP, potem ogłoszono go mordercą demokracji, by znów
zaproponować mu miejsce w rządzie.

- Pierwszy raz od 17 lat rząd, który nie zrobił nic w kwestiach gospodarczych, nie wydał najmniejszego dokumentu, choćby najniższej wagi regulującego jakikolwiek obszar gospodarczy, okrzyknął się twórcą 1 punktowej inflacji i PKB na poziomie 5 pkt. Pierwszy
raz szef kancelarii prezydenta, który wyleciał z niej za prowadzenie spółki z baronem SLD
Nawratem, która to spółka jest ulubieńcem prokuratora, po kilku miesiącach karencji został szefem doradców premiera.

- Pierwszy raz od 17 lat ministrem spraw zagranicznym jest kierowniczka magla, która nie odróżnia dwóch najważniejszych dla Polski traktatów regulujących stosunki z sąsiadami.

- Pierwszy raz od 17 lat 8 ministrów spraw zagranicznych, a więc wszyscy uznali polską politykę zagraniczną za szkodzącą i ośmieszająca kraj.

- Nigdy dotąd w historii 17 letnich zmagań z demokracja, prezydent nie odwołał spotkania na szczycie tłumacząc się rozwolnieniem wywołanym artykułem w niemieckim brukowcu.

- Nigdy dotąd polski premier nie żebrał o 4 minuty rozmowy z prezydentem USA by w jej trakcie oddać z wdzięczności 1000 polskich żołnierzy na misję "pokojowe".

- Nie zdarzyło się od 17 lat, aby polski premier musiał się tłumaczyć w Brukseli, że Polska nie jest krajem antysemickim, w którym króluje homofobia i nigdy podobnych tłumaczeń nie uznano za sukces dyplomatyczny.

- Nie zdarzyło się w wciągu 17 lat by prezydent wygłosił 2 minutowe orędzie, oznajmiając, że nie rozwiąże parlamentu.

- Nie było takiego przypadku by ministrem edukacji został szef organizacji, której obecni, przyszli lub byli członkowie palili pochodnie w kształcie swastyk, udawali kopulację z drzewem, oraz między sobą.

- Nie pamięta Polska takiego przypadku, by członkowie koalicyjnego rządu, podawali rękoma weterynarzy środki wczesnooporonne przeznaczone dla bydła kobietom zgwałconym przez innych członków.

- Nie miał nigdy miejsca taki przypadek by premier i prezydent z tytułami naukowymi tak kaleczyli język polski, mówiąc "włanczam", "som", "świętobliwość Biskup Rzyma", oraz mlaskali, oblizywali wargi, odbijali w kułak, a pierwsza dama zasuwała do samolotu z
reklamówką.

- To był najciekawszy rok od 17 lat, polskie władze w ciągu roku wykreowały i sprzedały taki wizerunek Polski, który świat pamięta z początku XIX wieku.

- W ciągu tego roku nasze stosunki z Niemcami, UE i Rosja zatoczyły koło i wróciły do czasów Układu warszawskiego i RWPG.

- W ciągu tego roku wystąpiła największa fala emigracji od czasów stanu wojennego.

- Z 3 mln mieszkań nie powstało ani jedno w ramach programu rządowego, z setek kilometrów autostrad w przyszłym roku powstanie 6 km odcinek, stadionu narodowego w Warszawie nie będzie, ponieważ wygrał niewłaściwy kandydat.

Cały ten dorobek nazywa się IVRP, której nie ma na żadnej mapie świata, a powstał ten twór chorej wyobraźni w efekcie rewolucji moralnej, która skalą, siłą i zapachem przypomina szambo spuszczone z Giewontu do Jastarni.

To był rok bliźniąt na kaczych nogach, dziękujmy Bogu, że go przetrwaliśmy i prośmy, by już nigdy więcej dobry Bóg podobnych dowcipów nam nie robił, niech chociaż pierwsza dama kupi sobie torebkę, a I strateg solidny klej do protez, do gospodarki nie mieszajcie się jak przez
ostatnie 12 miesięcy, a jakoś to przetrwamy braciszkowie bosy, partyzanci kwatermistrze,
komisarze spółdzielczy, pionierzy, kołchoźnicy, rewolucjoniści moralni w walonkach.

Grupa Trzymająca Wagę

"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 15 Lut 2011r. 21:38  
Zadałem sobie trud przeczytania tego gniota. I teraz już wiem, dlaczego z wami nie ma oczym dyskutować. Skopiowałeś to z jakiejś szmatławej strony umiechumiechumiechumiech Dawno nie widziałem tylu poprzekręcanych, ponaciąganych i zmanipulowanych informacji w jednym miejscu. No po prostu rewelacja. Oto wspaniały przykład bezkrytycznego przyjmowania tego co się gdzieś znajdzie bez konfrontowania tego z prawdziwymi działaniami i zdarzeniami. umiechumiechumiechumiech

Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem....
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 15 Lut 2011r. 22:01  
CYTAT
Jak znajdę czas wyszukam zdjęcia Kaczyńskiego z Okrągłego Stołu , który on tak beszta i może jakieś info o tym że był obecny w Magdalence. Ludzie kupują to co mówi nie znając faktów.

Obrazek

Ciekawe co wtedy Wałęsa polewał.

Obrazek

Na tym wyglądają jak bracia smiech2 :

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Czyli jeśli spiskowali w Magdalence to bracia Kaczyńscy brali w tym udział. Zaraz jakiś fanatyk PiSu stwierdzi że zdjęcia KGB sfałszowało umiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 15 Lut 2011r. 22:11  
CYTAT
Zadałem sobie trud przeczytania tego gniota. I teraz już wiem, dlaczego z wami nie ma oczym dyskutować. Skopiowałeś to z jakiejś szmatławej strony umiechumiechumiechumiech Dawno nie widziałem tylu poprzekręcanych, ponaciąganych i zmanipulowanych informacji w jednym miejscu. No po prostu rewelacja. Oto wspaniały przykład bezkrytycznego przyjmowania tego co się gdzieś znajdzie bez konfrontowania tego z prawdziwymi działaniami i zdarzeniami. umiechumiechumiechumiech

No to wymieniaj po kolei te poprzekręcane informacje:-))))
Myślisz że zakrzyczysz, wyśmiejesz i po sprawie? Ludzie pamiętają.

"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 15 Lut 2011r. 22:25  
CYTAT
"jeśli mój brat zostanie prezydentem, ja nie zostanę premierem"
Z tym się zgadzam. Nie mógł kontrolować Rządu zdalnie? Może udałoby się porządzić dłużej. Tylko szkoda, że w takim składzie. Na inny nie było szans.

CYTAT
w kwestii taniego państwa, powstało najwięcej w historii wolnej Polski nowych ministerstw i sekretarzy stanu, z ministerstwem śledzi i morza na czele, mamy najwięcej
w historii Polski marszałków sejmu i senatu oraz 4 wicepremierów.
Tylko po to, aby zawiązać koalicję. Do PO-PiS nie doszło, bo była walka o stołki na najwyższych szczeblach, np. kto ma zostać premierem, marszałkiem... Natomiast warunkiem koniecznym do utworzenia PiS-SO-LPR było zwiększenie ilości stanowisk. Taki mamy system, który należy zmienić.

CYTAT
- Pierwszy raz od 17 lat minister sprawiedliwości 80% czasu pracy poświecił na konferencje
Udowodnij to. Były często konferencje prasowe, ale 80% to przesada.

CYTAT
Pierwszy raz od 17 lat rząd, który nie zrobił nic w kwestiach gospodarczych
Ewidentne kłamstwo. Zajrzyj do dokumentów w formacie PDF na stronie PiS. Jeżeli nie wierzysz, sięgnij do wiarygodnych źródeł (na pewno nie GW).

Partia nie miała z kim rządzić, sama nie mogła, taki był efekt.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 15 Lut 2011r. 22:29  
Może po prostu jest niezdolna do rządzenia?

80% czasu. Codzienne konferencje prasowe. Może faktycznie było 79%, a może 81%. Było tego za dużo i nie dało żadnego efektu.
Wymień te zasługi PiS dla gospodarki. PiS przeżarł wzrost gospodarczy.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 17 Lut 2011r. 19:59  
Prezydent Tysiąclecia i Brat swojego Brata nie załapał się do filmu. Czyżby nie był dość ważny?

Obrazek

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 17 Lut 2011r. 20:06  
Gdyby Gruzini nakręcili film na ten temat, to po jego obezeniu pewno wyszedłbyś z siebie biedny "Fractalu - naśladowco o obliczu psa-żula"

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 17 Lut 2011r. 20:11  
Miałeś, chamie, wsparcie w mamie,
miałeś w planach wiele ról!
Teraz brat twój już nie wstanie,
tobie tylko - w rany sól!

Miałeś, chamie, złoty róg,
twój był niegdyś cały kraj!
Nie powalisz ty nas z nóg,
tobie tylko - piekła raj!

Miałeś, chamie, setki biur,
Polska była z ciebie dumna!
Teraz nie masz nawet piór,
tobie tylko - brata trumna!

Miałeś, chamie, tupolewa,
twe oblicze pychą puchło!
Już go nie ma, poszedł w drzewa,
tobie tylko - brata truchło!

Miałeś, chamie, łotrze lichy,
zatrzęsienie męskich d_up!
A obecnie z twojej pychy,
tobie tylko - brata trup!

Miałeś, chamie, ludzi moc,
wszędzie swoje podobizny!
Teraz chyłkiem, w ciemną noc,
tobie tylko - precz z ojczyzny!

Nie siedziałeś dnia ni ćwierć,
nie cierpiałeś, chamie, bidy!
Straszną jej zgotowałś śmierć,
ty odpowiesz w sprawie Blidy!

Miałeś, luju, nawet rząd,
byłeś hrabia i watażka!
Naprawiliśmy ten błąd,
tobie tylko - jest porażka!

Miałeś Polskę ty u nóg,
triumf święcił kaczy drób!
już opuścił cię twój Bóg,
tobie tylko - brata grób!

Miałeś w rękach brać bliźniaka,
piękną czapkę z pawich piór!
Teraz brat w piwnicach Kraka,
tobie tylko - stołek, sznur!

Miałeś, chamie, władzy w bród,
wszystkiej nigdy nie wyliczę!
Już rozsypał się ten cud,
tobie tylko - pętla, stryczek!

Wykończyłeś swego brata-
ma świadomość twoja mama!
Sam zrobiłeś z siebie kata,
tobie tylko - pluton, ściana!

Choć wylałeś kipiel złości-
przetraciłeś swe insygnia!
Teraz jeno brata kości,
tobie tylko - szafot, dźwignia!

Tyś skończony, władzy chciwy,
twego kłamstwa prysł już lep!
Teraz brat twój jest nieżywy,
tobie tylko - kula, łeb!

W czczej pogardzie dla nas wielu
rozłaziła się twa mina!
Nie dostąpisz krypt Wawelu,
tobie tylko - gilotyna!

Życiem pstra zarządza łaska,
i wystarczy pień topoli-
by ten co zazwyczaj mlaska-
z samolotem się spierd..

Życie jest jak piachu pył
i wystarczy konar brzozy-
by ten, co wciąż śnięty był-
sześćdziesiątki swej nie dożył!

Życie różne kroi hece-
gdy się słuchasz brata woli.
Błasik krzyknął "ja polecę"-
tupolewa rozpierd_lił.!

Miałeś, chamie, swoich magów,
błogi życia tłusty los!
Teraz brat już w sarkofagu!
tobie tylko - gorszy cios!

Miałeś, chamie, tron dwa lata,
i robiłeś co żeś chciał!
Teraz tylko trup jest z brata,
no a tobie - obłęd, szał!

Miałeś, chamie, los bobasa,
dobrze żyły karły dwa!
Teraz tylko jedna trasa-
marsz żałobny już ci gra!

Czas już wziąć ten pistolecik
choć malutki on, nie nowy,
I ty karle, coś bez dzieci,
czas przystawić go do głowy!

Lecz tu nie mam w owym sporu
to się nigdy nie wydarzy-
tyś nikczemnik bez honoru,
najmarniejszy wśród włodarzy!

Acz nie widzę spraw w tym toru,
taki czyn daleki ci-
tyś nikczemnik bez honoru,
grama w tobie marnej czci!

Czym różni się parlamentarzysta od dziwki? Dziwka jak dostanie pieniądze to spełnia życzenia klienta.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 17 Lut 2011r. 20:52  
CYTAT
Gdyby Gruzini nakręcili film na ten temat, to po jego obezeniu pewno wyszedłbyś z siebie biedny \"Fractalu - naśladowco o obliczu psa-żula\"

A ja myślałem że Amerykanie to nasi wielcy sojusznicy i przyjaciele. A tu taki afekt. Pominęli tak ważną personę.

Dokopałem się do dowodu na ruski zamach w Smoleńsku chytry

Obrazek

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 17 Lut 2011r. 22:04  
"Fractalu - naśladowco o obliczu psa żula" Znalazłeś co najwyżej potwierdzenie własnego upośledzenia umysłowo - politycznego. Ciekawy szmato-wierszyk "bartomix" - o niemieckiej mafio-partii mógłbym znaleźć w internecie takich co najmniej dziesiątki. Nie zamieszczam takich "radosnych twórczości" z szacunku do samego siebie. Zamiast tego, wolę zamieszczać fakty, własne uwagi, spostrzeżenia. Dobrej Nocy.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 17 Lut 2011r. 22:10  
Rodzinny konflikt w PiSie?

Dubieniecki: Kaczyński nie ma prawa odmówić tego Marcie

Dubieniecki powiedział, że Marta Kaczyńska ma pełne prawo do zaangażowania się w politykę i Jarosław Kaczyński nie ma prawa jej tego odmawiać.

Jacek Nizinkiewicz: Jarosław Kaczyński w wywiadzie dla Onet.pl powiedział panu, że póki rządzi PiS-em to nepotyzmu w partii nie będzie?

Marcin Dubieniecki: Nie wiem, jak Jarosław Kaczyński pojęcie nepotyzmu zastosuje do Marty Kaczyńskiej.

- Prezes PiS powiedział o panu i pańskiej żonie: "Za mojego rządzenia w PiS nepotyzmu w partii nie będzie. To, że jest się krewnym czy powinowatym nie jest powodem, żeby dostać miejsce na listach PiS".

Dubieniecki : Jarosław Kaczyński może stosować zasadę o wykluczeniu nepotyzmu w PiS, ale z wyłączeniem Marty Kaczyńskiej.

- Jeśli Marta Kaczyńska chciałaby startować do Sejmu lub Parlamentu Europejskiego z list PiS, to Jarosław Kaczyński nie powinien odmówić bratanicy miejsca na listach swojej partii?

- Nie ma takiego prawa, żeby jej odmówić. Marta Kaczyńska powinna dostać "jedynkę", jeśli by tylko tego zapragnęła i wszystko, co jest jej potrzebne. W PiS nie może być dyskusji, czy Marcie Kaczyńskiej należy się miejsce na listach, czy nie. To Marta Kaczyńska oznajmia określone fakty, które powinny zostać wykonane.

Dubieniecki : Ludzie zmieniają zdanie i to nie jest wstyd. Może gdy ja kiedyś pójdę do stryja i poproszę o "jedynkę" na liście, to usłyszę, że muszę się wykazać na rzecz partii, co nie jest przecież jednoznaczne z byciem w partii. Tak też może być. Myślimy z Jarosławem Kaczyńskim podobnie.

No no, mocno powiedziane. Prezesowi może się nie spodobać.

Kilka ciekawych komentarzy do artykułu:

Obrazek

Źródło onet.pl

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 18 Lut 2011r. 08:35  
CYTAT
mnie bardziej martwi chleb po 5 zł, niż p. Dubieniecki
bez niego da się życ; bez chleba nie;

CYTAT
Jedyna wada Kaczyńskiego to to, że nie ma żadnych zalet.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 18 Lut 2011r. 10:07  
"Fractalu - naśladowco o obliczu psa-żula" Piszesz o konflikcie w PiSie, podczas gdy: Dubieniecki jest lewicowcem i nie nalezy do PiS, Marta Kaczyńska nie należy do PiS. Białe myszki też widzisz??? umiechumiechumiechumiechumiech Można to nazwać konfliktem rodzinnym, a o Kaczyńskim powiedzeć że ma słuszne zasady. Ale ty czegoś takiego nie powiesz - przez gardło by ci nie przeszło. Wstawka z onetu to super dawka śmiechu na cały dzień - jedno z najbardziej zmanipulowanych i niewiarygodnych multimediów, cytujące "Nasz Dziennik" jeśli chce powiedzieć coś co jest prawdą umiechumiechumiechumiech - A najlepsze jest ich forum (kiedyś należałem). Nie zamieszczają wypowiedzi szczególnie pokazujących patologię PO. Dbają o odpowiedni udział procentowy wypowiedzi przychylnych. Pewna grupa użytkowników udowodniła onetowi, że "szmato-dziennikarze" onetu sami piszą na forum komentarzeumiechumiechumiechumiech Do swoich artykułów oczywiście.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 25 Lut 2011r. 08:58  
Wypowiedź Jarosława Kaczyńskiego, na temat usunięcia programu "Warto Rozmawiać" i wolności słowa w Polsce

"Redakcja portalu wPolityce.pl poprosiła prezesa Prawa i Sprawiedliwości Jarosława Kaczyńskiego o odpowiedź na pytanie jak ocenia zniknięcie z telewizji publicznej programu "Warto rozmawiać". Były premier odesłał nam następującą wypowiedź:

Od kilku miesięcy jesteśmy informowani o kolejnych audycjach i programach zdejmowanych z ramówek mediów publicznych. Programy te znikają bez jakiejkolwiek merytorycznej argumentacji - jedynym powodem są poglądy autorów audycji. We wtorek 22 lutego „czyszczenie" mediów publicznych z audycji konserwatywnych publicystów domknęło się i na antenie TVP1 mogliśmy obejrzeć ostatni odcinek „Warto Rozmawiać" Jana Pospieszalskiego – programu, który był obecny w TVP od 2004 roku.

Audycja Jana Pospieszalskiego nie jest pierwszą ofiarą lewicowych czystek w TVP i Polskim Radiu. Odkąd władze w mediach publicznych sprawuje koalicja PO-SLD dziennikarze deklarujący konserwatywne poglądy, są usuwani z anteny. „Miotła", która „sprząta" w publicznych środkach przekazu jest nieubłagana nawet dla osób, które nie prowadzą audycji politycznych.

Kryterium jest jedno – dziennikarze nie podzielający politycznej poprawności i nowej lewicowej ideologii nie mogą robić audycji w TVP i PR, nawet jeśli mówią o przyrodzie czy podróżach. Przykładem mogą być programy Wojciecha Cejrowskiego.

Zarówno audycja w publicznym radiu, którą prowadził od 2007 roku jak i rewelacyjny program przyrodniczy „Boso przez świat" w TVP2 nie cieszą się już zainteresowaniem włodarzy mediów publicznych. Program „Boso przez świat" jest emitowany jednak tylko odcinki archiwalne, nowe nie są zamawiane, a „Audycja podzwrotnikowa" w PR3 została zdjęta z anteny. Mimo iż w programach redaktora Cejrowskiego nie ma odniesień do polskiej polityki zostały usunięte ponieważ autor prezentuje chrześcijańskie poglądy i konserwatywną wizję świata.

Przykładów takich działań można podawać wiele. Z anteny TVP1 zdjęto takie programy jak „Misja Specjalna" Anity Gargas, „Pod prasą" Tomasza Sakiewicza, „Bronisław Wildstein przedstawia". Z ramówki TVP INFO zniknął „Antysalon" Rafała Ziemkiewicza. Nie usłyszymy również audycji o kresach w Polskim Radiu prowadzonej przez Katarzynę Hejke. Do tej listy należy dodać dziennikarzy Wiadomości TVP, Marka Pyzę, Marcina Wikło i Bartka Wróblewskiego, usuniętych z niewyjaśnionych przyczyn oraz samego redaktora naczelnego "Wiadomości" Jacka Karnowskiego.

Jak widać definitywne usunięcie programu „Warto rozmawiać" jest tylko domknięciem procesu systemowych czystek w mediach publicznych, w których dziś możemy obserwować jedną, politycznie poprawną, linię programową. To na pewno odpowiada politykom PO i SLD, ale nie ma nic wspólnego z misją mediów publicznych, którą powinny pełnić."

żródło: wolnapolska.pl

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 25 Lut 2011r. 13:22  
Niektórzy z fanatyków PiSu (pozdro miruś) rozpowszechniają bzdury o spisku w Magdalence - przypominam że wtedy przy stole z Wałęsą i Kiszczakiem siedział też Kaczyński i razem wódkę pili i obradowali. Zdjęcia powyżej.

A propos programu "Warto rozmawiać' Pospieszalskiego - tuby propagandowej PiSu - piosenka o nim Big Cyc :

Na koniec przypomnę jeszcze raz, tym razem w bardziej odpowiednim temacie o Lechu Kaczyńskim - wielkim przyjacielu Izraelitów.

Po prawej rabin, po lewej pomocnik rabina :

Obrazek

Wśród swoich wesoło umiech

Obrazek[/cytat][/cytat]

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 25 Lut 2011r. 13:53  
Walka z Państwem Policyjnym

"Prawo i Sprawiedliwość żąda wycofania się rządu z projektu ustawy o Systemie Informacji Oświatowej, który ma pozwalać na gromadzenie jednostkowych danych dotyczących uczniów i nauczycieli, w tym danych osobowych. Według posłów PiS, realizacja tego pomysłu złamałaby konstytucję. "To nowa postać państwa policyjnego" - mówią politycy partii.

System Informacji Oświatowej (SIO) funkcjonuje w Polsce od 2005 roku. Jego zadaniem jest gromadzenie i przetwarzanie danych statystycznych o szkołach i placówkach oświatowych, uczniach, słuchaczach, wychowankach i absolwentach. Ministerstwo Edukacji Narodowej chce, by z końcem października 2011 roku w życie weszła nowa ustawa o SIO.

"Pomysł, by gromadzić w jednym systemie informatycznym dane indywidualne od przedszkola do matury bez zgody rodziców, włącznie z danymi tak wrażliwymi jak informacja
o objęciu dziecka specjalną opieką wychowawczą, opieką psychologiczną, jest czymś, co narusza podstawowe prawa
osoby ludzkiej" - podkreślał Kazimierz Michał Ujazdowski. "Konstytucja powiada, że naruszenie autonomii informacyjnej, czyli naruszenie prawa do prywatności poprzez gromadzenie danych indywidualnych, jest możliwe wyłącznie w sytuacja nadzwyczajnych" - dodał.

Projekt ministerstwa zakłada m.in. gromadzenie w bazie SIO jednostkowych danych dotyczących uczniów i nauczycieli, w tym danych osobowych. Dane dotyczące uczniów i nauczycieli podzielono na identyfikacyjne (PESEL, nazwisko, imię) i dziedzinowe (inne dane dotyczące ucznia lub nauczyciela, np. klasa, do której uczeń uczęszcza, stopień awansu zawodowego nauczyciela).

PiS na taki projekt się nie godzi i apeluje do rządu oraz minister edukacji narodowej, Katarzyny Hall o wycofanie projektu. Pierwsze efekty już są. Na wniosek Kazimierza Michała Ujazdowskiego zdecydowano podczas dzisiejszego posiedzenia sejmowych komisji: edukacji, nauki i młodzieży oraz samorządu terytorialnego i polityki regionalnej o wstrzymaniu prac nad projektem MEN do czasu opracowania ekspertyzy Biura Analiz
Sejmowych dotyczącej zgodności z konstytucją proponowanych zapisów."

źródło: niezależna.pl

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 25 Lut 2011r. 18:23  
Rabunkowo - uzależnieniowa wyprzedaż polskiego majątku

"Poseł PiS, były wiceminister gospodarki Krzysztof Tchórzewski, ostrzega przed katastrofalnymi dla Polski skutkami przekazywania kolejnych sektorów polskiej gospodarki pod zarządzanie innych państw. „Podporządkowywanie polskich przedsiębiorstw
rządom innych państw nie jest prywatyzacją i takie określanie tych działań jest wprowadzaniem w błąd obywateli naszego kraju” - pisze w liście przesłanym do Ministra Gospodarki Aleksandra Grada.

W piśmie Krzysztof Tchórzewski podaje przykład „planowanej prywatyzacji, a w rzeczywistości przejęcia Grupy Kapitałowej ENEA S.A. przez państwową firmę francuską - EdF”.

„Zwracam się do Pana Ministra o weryfikację tych planów ponieważ ich realizacja podporządkuje znaczną część głównych sektorów naszej gospodarki rządom innych państw europejskich, co spowoduje utratę suwerenności gospodarczej Polski. Doświadczenia
światowe wskazują, że za takim podporządkowaniem gospodarczym postępuje podporządkowanie polityczne” - konkluduje Tchórzewski"

źródło: niezależna.pl

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 3 Marz 2011r. 09:10  
Zgodnie z obietnicą odpowiadam na pytanie dotyczące Jarosława Kaczyńskiego

Oto fragment relacji funkcjonariusza SB który zadecydował o nie internowaniu Jarosłąwa Kaczyńskiego. Zakładam, że jeżeli ktoś prowokacyjnie zadał pytanie , to bedzie w stanie a honorem przyjąc odpowiedź.

"Jak wynika z notatki funkcjonariusza SB, Jarosław Kaczyński, którego doprowadzono rano do SB, zaczyna nagle dyskutować. W notatce czytamy, że Kaczyński zaczął opowiadać, że wykładał w Białymstoku teorię państwa i prawa. I, jak zanotował esbek, miał „dość pochlebnie”; mówić o swoich studentach; pracownikach MSW. Kaczyński mówił też o swojej pracy w Ośrodku Badań Społecznych „S” ;. Ale odmówił odpowiedzi na pytanie, kto go tam rekomendował. Za to, jak czytamy w notatce, nawet chętnie podjął dyskusję o polityce, choć był „przygnębiony”; porażką „;Solidarności” W notatce więc czytamy, że Kaczyński „uważał, że Związek ze względów geopolitycznych nie dążył do przejęcia władzy i że w tej kwestii władza jest przewrażliwiona i niepotrzebnie podjęła tak ostre środki. Uważa też, że władza (...) nie wywiązała się z zawartych porozumień społecznych i podejmowała szereg prowokacyjnych prób wciągnięcia Związku w konfrontację”;. Kapitan SB w tej notatce tak opisuje Jarosława Kaczyńskiego: „sprawiał wrażenie osoby mocno niepewnej o swój los. Jego wygląd jest niedbały. Twierdził, że nie interesują go sprawy materialne, kobiety, np. nie zależy mu w przyszłości na posiadaniu rodziny. Ma flegmatyczne usposobienie, wygląd książkowego mola. Pozuje na myśliciela Solidarności. Mimo pewnej demonstracyjnej rezygnacji z życia, kariery, stwierdzam, że jest osobą raczej ambitną”;. I dodaje: „obruszył się, gdy stwierdziłem, że pozycja jego brata Lecha jest w Solidarności znacznie wyższa od tej, którą on reprezentuje. Nie przypadły mu do gustu uwagi typu, że na taką pozycję i rolę w środowiskach inteligenckich, jaką mają np. Michnik, Macierewicz czy Geremek, to trzeba zapracować, zasłużyć” Ta charakterystyka człowieka, który ma o sobie wysokie mniemanie i czuje się wyprzedzany przez gorszych, w jego mniemaniu od siebie, jest jak zaproszenie do werbunku. Służby specjalne takich ludzi pozyskują, dając im ułudę rewanżu, pokazania swojej mocy. Więc i kapitan SB najpewniej w tym kierunku rozmowę poprowadził. A jak zareagował Kaczyński? Esbek o tym napisał: „ Jakkolwiek ponownie siedzieć nie chce, często odmawiał udzielenia odpowiedzi na pytania. Stanowiska w tym względzie zmienić nie chciał, godząc się na internowanie. Dodał przy tym, że nie zgodzi się też na żadną współpracę i raczej wybrałby samobójstwo jako alternatywę”;. Czyli mamy Kaczyńskiego twardziela? Może tak, może nie. Niechętny mu historyk uwypukliłby inne fragmenty notatki. Bo w innej części esbek pisze, że Kaczyński „dwukrotnie zaznaczył wyraźnie, że o niektórych sprawach może ze mną rozmawiać, ale w innych warunkach i po zakończeniu stanu wojennego”;. I że, co prawda, „kategorycznie odmówił podpisania deklaracji lojalności, uważając, że jest ona bezprawna” ;, ale, z drugiej strony, miał się ustnie zobowiązać do przestrzegania przepisów stanu wojennego. Esbek nie pisze, czy przysięgał przy tym, jak podobno robił to Wałęsa w roku 1970, na medalik (z rechotem powtarza to prawicowa prasa)... Ale wnioski wysnuwa z tej rozmowy dla dzisiejszego Kaczyńskiego niebezpieczne. Bo stwierdza w notatce, że nie traktuje Kaczyńskiego jako „I kategorii ekstremisty Solidarności ”; i w związku z tym go nie internuje, ale będzie kontrolował operacyjnie."

W grudniu 1981 po ogłoszeniu stanu wojennego przedostał się do strajkującej Huty „Warszawa".

W latach dziewięćdziesiątych sfałszowano jego teczkę i rzekomy podpis pod lojalką - widać ktoś stwierdził, że dał się wówczas nabrać postawą JarosławaKaczyńskiego, i jednak jest on niebezpieczny dla zakonserwowanego przez Tuska i Wałęsę układu wolności i złodziejstwa dla SB-ków.

Prywatna wiadomość 

«« « ... 7 8 9 10 11 12 13 ... » »»

NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »