NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »
1 2 3 »
Debata prezydencka, Jakie wrażenia
Ostrzeżenia: 20%
ff
Wysłany: 27 Cze 2010r. 21:40  
Debata
Kto jest zwycięzcą pierwszej, prezydenckiej debaty telewizyjnej?

Ogółem oddano głosów: 119029

Bronisław Komorowski
68% (80946)

Jarosław Kaczyński
25% (29737)

Bez rozstrzygnięcia
7% (8346)

źródło: tvn 24

"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny
Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 27 Cze 2010r. 21:40  

"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 27 Cze 2010r. 21:49  
A skąd te dane? Była jakaś akcja esemesowa na TVN24? Oglądałem TVP.

A B O R C J A - holokaust nienarodzonych. WOLNOŚĆ NIE OZNACZA, ŻE MNIE WOLNO WSZYSTKO A TOBIE NIC!!!
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 27 Cze 2010r. 21:51  
Możesz wejść na tvn 24 i tam jest sondaż, bez sms'ów:-))

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 27 Cze 2010r. 22:03  
CYTAT
Możesz wejść na tvn 24 i tam jest sondaż, bez sms\'ów:-))

Dla mnie obaj pieprzyli i obaj przegrali..
sondaże typu tvn. hmm podaj sondaże z tvTrwam to będziesz miał to samo tylko odwrócone. Także tych dwóch TUB bym nie słuchał. Bo tvtrwam jest tubą ekstremistów Pisowskich a TVN tubą ekstremistów PO.

Dla mnie debata pokazała brak RÓŻNIC między kandydatami. Mówili to samo tylko w innym opakowaniu - liczyły się tylko wpadki w których prowadzi Kaczorek a w chamstwie Komorowski.

Ogólnie NUDA i żenada dosłownie FLAKI Z OLEJEM

Grabież legalna może przejawiać się na tysiąc sposobów, stąd nieskończona liczba jej przejawów: cła, ochrona rynku, dotacje, subwencje, preferencje, progresywny podatek dochodowy, bezpłatna oświata, prawo do pracy, prawo do zysków, prawo do płacy, prawo do opieki społecznej, prawo do środków produkcji, bezpłatny kredyt itd., itd. Wszystkie te przejawy – połączone tym, co dla nich wspólne, czyli usankcjonowaną grabieżą – noszą nazwę socjalizmu.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 27 Cze 2010r. 22:05  
andrzejek zapatrzony tvnem czlowieku,podawanie sondazu tej prymitywnej zaleznej stacji jest zalosne;) moim zdaniem debata nic nowego nie ukazala poza tym ze komor jest polglowkiem bazujacym na podjudzaniu nieprawdziwych hasel,czlowiekiem niekompetentnym.JK jest czlowikiem wyksztalconym i jestem pewnien ze wygra;) a ta akcja na koniec z biala kartka to cios ponizen pasa cios to bylo nie fait i to cos co nie bylo prawda,calkowicie w stylu zaklamanego POpapranego...zal mi tych ludzi

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 27 Cze 2010r. 22:16  
Co nie było prawdą??? Gotowość zrezygnowania z dopłat dla rolników na rzecz armii?? O tym mówił dziś Kalinowski:-))) Jak to jest nieprawda to niech sztab Jarosława idzie do sądu:-)) Wpadka i tyle. Kaczor myślał, że ludzie nie pamiętają:-))) A pieprzenie Kaczora nt. In Vitro?? Zupełnie bez sensu tak się boi kościoła, że woli gadać bez sensu niż wyrazić swoją opinię.

abstrakcyjny, wyobraź sobie że oglądam TVP info, Polsat, TVN i tv Trwam. Po to żeby mieć pełny obraz. Podałem sondaż z tvn 24 bo na TVP info i Trwam nie widziałem żeby były.

Jak dla mnie wygrał Komorowski. Jakiś strach przed wynikiem 4 lipca wyczuwam. Po co wyzywasz Komorowskiego od półgłówków?? Jak chcesz to mogę zacząć pisać dosadniej o twoim kandydacie, który chce z Rosją rozmawiać o Białorusi:-)))))

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 27 Cze 2010r. 22:22  
każdy normalny facet ogladał mecz a nie pieprzenie kaczora, nawet dziś zapytałem człowieka z pis co będzie oglądał, odpowiedział, że oczywiście meczumiech ja też nie oglądałem oczywiście, bo i po co? hehe abstrakcyjny nie pij więcej albo odstaw "odżywki"

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 27 Cze 2010r. 22:28  
Mumia Kaczyński został pokonany

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 27 Cze 2010r. 22:57  
tiaa zaklopotany

i te pięcioro dzieci którymi się ciągle cieszył, bardzo taktowne, a już oburzenie o Białoruś naszego forumowego pawlika morozowa (nawet użył słów: "Polska ma napaść z Roją na Białoruś", pełowy manipulant marny), to naprawdę przegrana szeryfa Jarka umiech
, ale może ja oglądałem inną debatę? dla mnie była tylko nudna...

ps. na wypowiedź o Białorusi może trzeba spojrzeć w kontekście istnienia konfederacji tych dwóch Państw (ZBIR) ? :cwaniak:

I w ciekawych czasach żyć nam przyszło - niestety, konserwatystą jest ten kto woli kobiety. Pozdrawiam myślących.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 27 Cze 2010r. 23:02  
Nudna była to prawda. Jak to ciągle się chwalił dziećmi i dlaczego miałoby to być nietaktowne?

CYTAT
na wypowiedź o Białorusi może trzeba spojrzeć w kontekście istnienia konfederacji tych dwóch Państw (ZBIR) ?

A patrz sobie na to jak chcesz. O Białorusi będzie z Rosją rozmawiał. A może w ten sposób chciał wyrazić swoją otwartość w stosunkach Polsko - Rosyjskich i teraz już wszystko będzie omawiał z Rosją:-)))))good

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 28 Cze 2010r. 06:05  
Kwaśniewski z Tuskiem na temat prywatyzacji szpitali smiech2

A swoją drogą to pamięta ktoś dlaczego Tusk nie startuje tylko Komor? Zapomnieliśmymlotek

A B O R C J A - holokaust nienarodzonych. WOLNOŚĆ NIE OZNACZA, ŻE MNIE WOLNO WSZYSTKO A TOBIE NIC!!!
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 28 Cze 2010r. 06:45  
będziesz miał kafarek dzieci to będziesz wiedział co jest taktowne a z tego co widać nie masz jak kaczorumiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 28 Cze 2010r. 08:48  
CYTAT

A swoją drogą to pamięta ktoś dlaczego Tusk nie startuje tylko Komor? Zapomnieliśmymlotek

Bokser przypomnij. Tylko konkrety czymś poparte, a nie insynuacje.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 28 Cze 2010r. 08:58  
Ciekawi mnie czy było coś o harcerstwie i o odwadze umiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 28 Cze 2010r. 09:03  
Chyba nie, nie przypominam sobie, a czemu akurat o to pytasz?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 28 Cze 2010r. 09:11  
CYTAT
będziesz miał kafarek dzieci to będziesz wiedział co jest taktowne a z tego co widać nie masz jak kaczorumiech

nie widzę związku, albo ktoś jest chamowaty, albo nie...

ps. p.Dariuszu wyciąga Pan pochopne wnioski, stąd może to uwielbienie sekty peło? umiech
- z czego Pan wnioskował, że nie mam dzieci? jezyk

I w ciekawych czasach żyć nam przyszło - niestety, konserwatystą jest ten kto woli kobiety. Pozdrawiam myślących.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 28 Cze 2010r. 09:12  
CYTAT
Chyba nie, nie przypominam sobie, a czemu akurat o to pytasz?

Bo akurat mi się trafiało ze jak oglądałem jego wypowiedzi to były wzmianki z życia harcerskiego, kiedyś był wywiad z jego żoną i tez wspominała ze ma umiejętność gubienia ogonów , wyniosła to z harcesrtwa. Więc myslałem ze to już stały element jego debaty.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 28 Cze 2010r. 09:13  
Kafarek, powiedz co jest nietaktownego w "chwaleniu" się dziećmi? I przypomnij, ile razy o nich mówił?
No i co jeszcze było takiego chamowatego w Komorowskim?

Kafarek, rzucasz hasło i nie masz nic na poparcie? Odpowiedz na pytanie. Już dwa razy Ci je zadałem.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 28 Cze 2010r. 10:18  
Ja tylko jednego nie rozumiem... Wszyscy wiedza, że PO chciało prywatyzacji, chciało podatku liniowego, chciało liberalizmu i wolnego rynku - TERAZ PO się tego wypiera... CO to za partia ?
Czego kłamią i czego wypierają się programu, który dał im władzę?

Andrzejek odpowiedz na to pytanie.
Czego PO chce się upodobnić do PISu i SLD ?

Przecież gdyby Komorowski czy Tusk powiedział, tak chcemy prywatnych szpitali bo tylko takie szpitale w Polsce mogą zapewnić godną opiekę zdrowotną - to wyszedl by z twarzą i jeszcze ośmieszył oponentów, a tak wyszli na kłamców i oszustów co tylko obiecują wszystkim.

Prywatne szpitale - aby wprowadzić taki stan rzeczy trzeba jednocześnie obniżyć podatki tj. odciążyć podatnika kosztami - zlikwidowac ZUS i składki zdrowotne - ale chyba tego nie chcą zrobić więc plan prywatyzacji jest nie op drodze - oszuści i bandyci.

Różnice jakie widze to to, że partia Kaczorka jest bardziej uczciwa niż Peło co prawda program porypany i socjalny ale nie różniący się od PO, Bo PO często mówi co innego a robi co innego.

A propo nie wiem czy to prawda ale:
CYTAT
Zdaniem ekspertów Bronisław Komorowski szczycił się herbem hrabiowskim, który należał do innego rodu Komorowskich.

Pojawiły się wątpliwości, czy herb hrabiowski którym szczycił się Bronisław Komorowski nie należał do innego rodu Komorowskich. Eksperci ze Związku Szlachty Polskiej oraz dr Marek Minakowski zarzucili rodowi kandydata PO na prezydenta nieuprawnione posługiwanie się herbem Korczak, który należał faktycznie do innego rodu Komorowskich.

Tłumacząc dlaczego przodkowie Bronisława Komorowskiego zaczęli posługiwać się należącym do innego rodu tytułem hrabiowskim, eksperci zwracają uwagę na możliwość wyłudzenia tytułu od zaborców w oparciu o sfałszowane dokumenty.

Dziennikarze „Super Expressu” ustalili, że gdy pojawiły się wątpliwości dotyczące hrabiowskiego pochodzenia Bronisława Komorowskiego, ze strony internetowej kandydata PO na prezydenta zniknęła informacja o tytule hrabiowskim.

Źródło: Super Express

http://minak(...)zagadki/
http://minak(...)korczak/
http://forum(...)=3438682

Prawda czy nowy dziadek z wermachtu ?

Grabież legalna może przejawiać się na tysiąc sposobów, stąd nieskończona liczba jej przejawów: cła, ochrona rynku, dotacje, subwencje, preferencje, progresywny podatek dochodowy, bezpłatna oświata, prawo do pracy, prawo do zysków, prawo do płacy, prawo do opieki społecznej, prawo do środków produkcji, bezpłatny kredyt itd., itd. Wszystkie te przejawy – połączone tym, co dla nich wspólne, czyli usankcjonowaną grabieżą – noszą nazwę socjalizmu.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 28 Cze 2010r. 11:34  
CYTAT
...
Różnice jakie widze to to, że partia Kaczorka jest bardziej uczciwa niż Peło co prawda program porypany i socjalny ale nie różniący się od PO, Bo PO często mówi co innego a robi co innego...

jest coś jeszcze i to może Cię zainteresować, Jaro ostatnio zaczyna się powoływać na ustawę Wilczka umiech
to jeszcze z czasów Rakowskiego, bardziej liberalnej ustawy Polska jak dotąd nie miała...dostrzega także to, że jesteśmy zaśmieceni urzędnikami (dokładnych słów nie przytoczę, to jest moje wyrażenie) - wg mnie właściwy kierunek - jak najwięcej swobody gospodarczej i odbiurokratyzowanie RP oraz uważne przyglądanie się polityce energetycznej panów tuska i pawlaka ok

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 28 Cze 2010r. 11:36  
zły dział

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 28 Cze 2010r. 11:51  
I to jest właśnie obłuda PiS. Brzydzą się liberalizmem, ale ustawa Wilczka im się podoba. Są przeciw prywatyzacji szpitali i je prywatyzują. Samorządy, w których większość ma PiS prywatyzują szpitale.
Kafarek co z moim pytaniem???

echodna, myślę że PO jest tak naprawdę za prywatyzacją. Wystraszyli się, że jak nie zareagują to wróci spot reklamowy z 2005 roku o prywatnym szpitalu i karcie kredytowej. Nawiasem mówiąc kłamliwy jak cholera.

Może i PO od PiS się nie różnią. PiS jest bardziej socjalistyczny. Różnica polega na sposobie uprawiania polityki. Ta PO mi bardziej odpowiada.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 28 Cze 2010r. 11:52  
CYTAT
zły dział

A jak się zmienia dział??

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 28 Cze 2010r. 12:39  
w pierwszym poscie opcja zmien
tylko nie wiem czy ty to masz tam co ja....ewentualnie pisz jaki i zmienie

" Kiedy zapada zmrok....pojawiają się strażnicy ... "
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 28 Cze 2010r. 13:18  
Już jest zmienione na Polityka i Gospodarka.

Prywatna wiadomość 

1 2 3 »

NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »