Dołączył: 10 Gru 2009r. Skąd: stalowa wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Witam,
Już niedługo powstanie sklep spożywczo przemysłowy z dostawą do domu. Mam do Was klika pytań, czy pasują Wam takie opcje: 1) sklep czynny 7 dni w tygodniu w godz. 5-24 2) dostawy do domu w godz. 5-24 płatne 15 zł w dowolne miejsce w Stalowej Woli i okolic ( po za granicami miasta 1,2 zł za km) 3) stała codzienna dostawa do domu, abonamet od 50 zł za wersję podstawową Czekam na Wasze opinie i pozdrawiam serdecznie. |
|
Dołączył: 2 Lip 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
|
|
|
![]() |
|
15 zł za jednorazową dostawe do domu ? jesli tak to troche za drogo.
Jeżeli Wasz sklep jest nastawiony na kazdego klijenta to taka dostawa przejdzie tylko w sytuacjach awaryjnych ( butelka się konczy, goście przyszli, itp) ewentualnie ludzie chorzy, starsi. Osobiście wole się przejśc i miec pietnastaka w kieszeni ![]() ![]() To jest tylko moje zdanie. |
|
Dołączył: 13 Paź 2008r. Skąd: stalowa wieś Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
15 zł heh taka taxowka z dowozem
![]() ![]() |
|
Dołączył: 12 Paź 2008r. Skąd: z miasta chyba ;) Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
zdecydowanie za droga dostawa i jak wyżej wspomniano - tylko sytuacje awaryjne wypalą np.brak alkoholu na imprezie....bo ludzi starszych to raczej nie będzie stać ze skromnej emeryturki...Jeszcze 2-4zł owszem ale 15??? Ciekawe jaka będzie marża w takim sklepie wynosić w porównaniu do przyblokowych sklepików....
" Kiedy zapada zmrok....pojawiają się strażnicy ... " |
|
|
![]() |
|
Witam,
Czytajcie troszkę ze zrozumieniem ![]() 1) 15 zł tak za sporadyczną dostawę np. jak komuś butla się kończy, tym bardziej, że jest np na działce na grillu ![]() 2) Np dla emerytów codzienna dostawa świeżych produktów w najtańszym abonamencie 50 zł (50 zł na 30 dni = 1.6 zł) 3) marża taka sama jak w sklepikach osiedlowych. Dowóz to tylko dodatek ![]() |
|
|
![]() |
|
Tak....choć z abonamentem to dobre z pewnością dla osób starszych które mają problemy z poruszaniem ....to powinno się przyjąć.....
A za takie jednorazowe zakupy np całodniowe tj:coś na śniadanie obiad i kolacje....to ile za dostawę? " Kiedy zapada zmrok....pojawiają się strażnicy ... " |
|
Dołączył: 3 Lut 2010r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Z tego co kojarze to juz kiedys byl podobny sklep w Stalowej, jak widac sie nie sprawdzil. Niestety ten tez niema racji bytu, takie moje zdanie, bo :
1. emeryt liczy kazda zł i na bank nie da 50 zł z abonament 2. ludzie w wiekszosci robia drobne zakupy w sklepikach osiedlowych bo daja im na zeszyt 3 . ci co maja kase to maja i samochod i z regoly robia zakupy raz w tygodniu pomijam juz fakt ze stalowa do najbogtszych miast nie nalezy, skoro np. taka telepizza nie jest w stanie wyrobic bo maja droższa pizze o 10 zł niz stalowowolskie pizzerie to jak ktos ma bulic za zakupy. Jak dla mnie tylko i wylacznie zakupy awaryjne. Nigdy nie prowadź dyskusji z debilem... najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem |
|
|
![]() |
|
Witam,
Jeśli są to zakupy na jedną dostawę w najnższym abonamencie to 0 bo masz abonament. Za jednorazowe większe zakupy na pewno taniej ![]() wybacz, ale nie chcę ujawniać całej polityki mojej firmy ![]() Jedyne co mogę jeszcze zdradzić to to, że firma zajomwałą się będzie również realizacją recept,płatnością rachunków, usługami pocztowymi i wiele innym sprawami życia codziennego, na które coraz częściej nie mamy czasu. Pozdrawiam ![]() |
|
|
![]() |
|
CYTAT Witam, Czytajcie troszkę ze zrozumieniem ![]() 1) 15 zł tak za sporadyczną dostawę np. jak komuś butla się kończy, tym bardziej, że jest np na działce na grillu ![]() 2) Np dla emerytów codzienna dostawa świeżych produktów w najtańszym abonamencie 50 zł (50 zł na 30 dni = 1.6 zł) 3) marża taka sama jak w sklepikach osiedlowych. Dowóz to tylko dodatek ![]() Myśle ze przeczytałem to ze zrozumieniem. Abonament jest dla mnie jak łancuch - rozumiesz . Więc ja napewno bym go nie wybrał, więc jak kilka razy w m-cy bym chciał skorzystać z Waszych usług, jestem kasowany 15 zł za każdą dostawe. Jest to dobre rozwiązanie dla osób starszych ewentualnie chorych ale nie sądze by zdrowy emeryt na Polskiej emeryturze ![]() ![]() Myśle ze te 15 zł powinno zabrzmieć 5-7 zł a za zakupy powyzej 30 - 50 zł gratis. |
|
|
![]() |
|
Jak dla mnie 15 zeta to nie jest wcale za drogo , charytatywnie tego robil nie będziesz , za wygodę sie płaci . i pewnie jak powstanie to skorzystam , nie mam czasu i wnerwia mnie łażenie na zakupy
pozdro ![]() |
|
Dołączył: 26 Marz 2010r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Oby się Ci (Wam) udało z tym interesem, bo pomysł oryginalny, ale...
Popieram poprzedników. Stalowa, to mała mieścina (wszędzie blisko) no i nie oszukujmy się, ale dużo osób nie ma pracy i liczy każdy grosz... Abonament 50 zł, wydaje mi się za drogi. Za 50 zł starsze małżeństwo przeżyje cały tydzień. A poza tym zakupy zawsze może zrobić za darmo: córka/ syn, wnuczek/wnuczka, czy nawet sąsiad. Zakupy robi się 2 razy w tygodniu. A poza tym starsi ludzie tylko tyle mają do roboty, że wyjdą na zakupy, pogadają przy okazji z panią ekspedientką. To dla nich rozrywka ![]() CYTAT Jedyne co mogę jeszcze zdradzić to to, że firma zajomwałą się będzie również realizacją recept,płatnością rachunków, usługami pocztowymi i wiele innym sprawami życia codziennego, na które coraz częściej nie mamy czasu. Dużo moich znajomych płaci rachunki przez internet. Zawsze to bez kolejki i bez opłat pocztowych. Polecam ich, bo ich znam i uważam, że są świetni: www.piksarstudio.pl |
|
|
![]() |
|
Do Ktosik:
Sklep jest po to, żeby ZADOWALAŁ klienta. Jeśli ktoś chce chleb od Rostka będzie Go miał, jeśli bułki chce z Zasania - będzie miał a jeśli zażyczy sobie bagietkę z Tesco - też ją dostanie ![]() A co do porannych zakupów - kiedyś przyjdzie zima i tak miło już nie będzie ![]() ![]() Zresztą wolisz wstać z cieplutkiego wyrka i łązić po mrozie za bułką albo czymś na :klina" czy otworzyć tylko drzwi za 1.6 zł ... pozdrawiam |
|
|
![]() |
|
rozumiem ze sklep juz jakis prowadzisz ? masz zaplecze wiec sanepid z glowy ? czy bedziesz kupowal wszystko na biezaco ? jakby to byla strona internetowa gdzie mozesz ilestam produktow wyklikac to si ale codziennie nikt nie ebdzie jadl tego samego :] przez telefon srednio tlumaczyc na co mam ochote :] co rozumiesz jako swieze produkty ? warzywa, owoce ? musialbys miec to naprawde swietne bo kazdy takie cos lubi obadac przed raz przywieziesz z dupy i wiecej nie zamowia :] jak buteli braknie na grillu taksiarz za 15 zeta bez problemu przywiezie, a chetnych na to i tak jak na lekarstwo, brakuje mlodym ktorzy sie ze zlociszami licza i wola sie przejsc, a starzy sa zaopatrzeni zazwyczaj :] jakis czas na na dowoz bedzie od zlozenia zamowienia, piszesz ze bedziecie zajmowali sie platnosciami realizacja recept ? ile osob myslisz zatrudniac ? to jest kupa czasu na stanie w kolejkach, a niestety internet wszystkiego nie zalatwi bo wiekszosc bedzie chciala miec pieczatke od urzednika, a nie wydruk z kompa :]
na emerytow za bardzo bym u nas nie liczyl niedomagajacych bedzie niewielu, licza sie ze zlociszami, a kolejne napewno nie beda mieli zaufania do czegos takiego :] szczegolow nie mozesz zdradzic ale w takiej postaci jak to podales to absolutnie tego nie widze nie w stalowej, jakbys np ustawil sie codziennie do ilustam osob na dostawe pieczywa to jak najbardziej ale tu wszystko chcecie robic masa do ogarniecia :] kilka biurowcow w stalowej jest jakbys tam sie wstrzelil na kompleks, zbieral zamowienia od pracownikow z ranca(jak chcesz ten abonament koniecznie zostawic to nawet jakis grupowy mozna zorganizowac), a przed wyjsciem z roboty bys wsio dowiozl, to mialoby rece i nogi z logistyka przynajmniej by sie problemy rozwiazaly bo za kazdym byle gownem bys kursu nie musial robic :] w kazdym razie powodzenia :] |
|
|
![]() |
|
CYTAT Zresztą wolisz wstać z cieplutkiego wyrka i łązić po mrozie za bułką albo czymś na :klina\" czy otworzyć tylko drzwi za 1.6 zł ... pozdrawiam no chwila... przeciez byla mowa, że 15 zł za dowoz a1,6 to za kilometr poza miastem wiec chyba to troche wiecej.... |
|
|
![]() |
|
dyskusja się rozkręca to dobrze
![]() 1,6 zł przy abonamencie (50:30= 1,66) ![]() pozdrawiam do If33lG00d : Logistyką dostaw się nie martw - temat jest do ogranięcia ![]() pozdrawiam |
|
|
![]() |
|
wszystko jest do ogarniecia, ale o to chodzi zeby sie jak najmniej narobic i jak najmniej owkurwiac :] rozumiem ze watpliwosci chcac nie chca rozwiac nie mozesz :] napisz chociaz ile osob w tym bedzie bralo udzial i czy masz swoj sklep :] to sporo powie a tajemnica chyba niewielka ;-)
|
|
|
![]() |
|
ifelek ->
CYTAT Witam,
Już niedługo powstanie sklep spożywczo przemysłowy z dostawą do domu. Mam do Was klika pytań, czy pasują Wam takie opcje: " Kiedy zapada zmrok....pojawiają się strażnicy ... " |
|
|
![]() |
|
ano wlasnie nie wiem jak to kminic :] no niby ma powstac sklep, ale z opisu bardziej wyglada mi to na sprzedaz uslug a nie produktow, bez sensu np jezdzic po bagietki do tesco jezeli bylyby swoje
|
|
|
![]() |
|
ale jeśli klient chce tescowe i będzie miał abonament to dostanie tescowe czytałeś....a jak to rozumieć to indywidualne podejście każdego.....
" Kiedy zapada zmrok....pojawiają się strażnicy ... " |
|
|
![]() |
|
przy odpowiedniej reklamie może wypalić
tylko to 15 zeta mnie odstrasza..., słowa abonament po prostu nie "trawię" może inną nazwę wymyśl? no i jakąś elastyczność tej...dyspozycyjności? ![]() powodzonka na tym trudnym rynku ![]() I w ciekawych czasach żyć nam przyszło - niestety, konserwatystą jest ten kto woli kobiety. Pozdrawiam myślących. |
|
|
![]() |
|
to jest za indywidualne ;-) ale nic szczekajmy ^^
|
|
|
![]() |
|
wilgny coś takiego w STW? hehe bardzo marniutki pomysł. nie radzę....
|
|
|
![]() |
|
If33lG00d - a widziałeś gdzieś w STW by którś sklep "produkował" swój chleb i bagietki?
Jeśli klient jest aż tak wybredny, że z produktów stalowowolskich i okolicznych piekarni nie wybierze nic dla siebie i zażyczy sobie bagietkę z tesco (bo jak zeschnie to idealnie się nadaje do trzepania dywanów) to pojedzie kierowca po taki produkt i go dostarczy. do hilfe24; a co to samo otwiersz? ![]() pozdrawiam |
|
|
![]() |
|
Wnioskuje ze to nie będzie sklep ( czy będzie mozna Was odwiedzić indywidualnie, bedziecie mieć swoj punkt czynny od 5 do 24) tylko firma który przywiezie, załatwi, zrealizuje ?
Wilgny widziałeś sklep który zadowalał klienta, chyba ktoś inny jest od tego ![]() Mam pytanie jeżeli wykupił bym u Was abonament i zazyczył sobie zakupy 2x dziennie, do tego dojdzie moje zapominalstwo i czasami wyjdzie 3x dziennie - czy ciągle bedzie ta sama opłata 50 zł ? ( bo mam abonament) |
|
|
![]() |
|
to będzię normalny, "fizyczny" sklep, który będziesz mógł codziennie odwiedzić. Sprawy indywidualne - a Twoja jest indywidualna - będą miały indywidualną ofertę. 50 zł to jest baza.
A co do zadowolenia ![]() Jeśli klient znajduję w sklepie to czego chce - to jest to spełnienie jego oczekiwań, natomiast jeśli dodatkowo zakupy ma dostarczone do domu a dodatkowo jeszcze może przy tym wysłać listy, zrealizować receptę, czy zapłącić za prąd to jest zadowolny z takiej usługi ![]() |
|