|
|
|
W ostatnim 20-leciu, liczba zachorowań na czerniaka na świecie, jak i w Polsce, uległa potrojeniu. Co roku, w naszym kraju wykrywa się 2 tys. nowych przypadków tego nowotworu, a jednocześnie 1 tys. osób umiera z jego powodu.
Najnowsze badania naukowców z Uniwersytetu Stanu Minnesota i kilku innych ośrodków naukowych z USA dowodzą, że za te niepokojące statystyki odpowiada też popularność łóżek opalających i to niezależnie od tego, czy emitują one UVB czy UVA. Badaniami objęto niemal 2.3 tys. osób, z czego ponad połowę stanowili pacjenci z czerniakiem zdiagnozowanym w wieku od 25-59 lat. Okazało się, że osoby korzystające z solariów - niezależnie od rodzaju emitowanego przez nie promieniowania UV - były średnio o 74 proc. bardziej narażone na czerniaka niż ci, którzy nie korzystali z nich wcale. http://wiadomosci.onet.pl/2179081,69,,1,drukuj.html |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Oj strachliwy z Ciebie ludzik , strachliwy.
Gdyby w procencie była to prawda , to w pasie równika nikt żywy by nie mieszkał. A może oni czarni , to i czerniaka już mają?.... Piszą , że jest najnowszy , zarąbiście dobry lek o nazwie - ipilimumabu. Czy aby jego twórcy nie są podstawowym straszydłem. Otóż są i to napewno! Ja nie strachliwa - idę zaraz zaliczyc Ergoline.Pod jego pokrywą łagodzą się obyczaje. |
|
|
|
|
http://computertan.com/ Solarium przez internet .. polecam ;]
|
|
|
|
|
CYTAT Piszą , że jest najnowszy , zarąbiście dobry lek o nazwie - ipilimumabu. Czy aby jego twórcy nie są podstawowym straszydłem. Otóż są i to napewno! Oj niemądry z ciebie ludzik, niemądry. Jeżeli chcą zarobić na leku to powinni ludzi namawiać na solarium a nie ostrzegać i straszyć... |
|
|
|
|
Czerniak nie jest tzw: rakiem- to wybitnie złosliwy nowotwór,który powstaje w wyniku zezłosliwienia melanocytów.
Najczęściej pojawia się na skórze, błonach śluzowych, jest też najczęściej występującym nowotworem gałki ocznej. Predyspozycje: jasne włosy (lub rude), jasna cera, niebieskie lub zielone tęczówki i duża wrażliwość na promienie słoneczne. Powstaje na skórze niezmienionej lub w wyniku zezłozliwienia znamion (czasami w wyniku ustawicznego drażnienia-np uciskajaca skarpeta lub pasek) W przypadku przedostania się komórek nowotworowych iepoza obszar wycięcia i do węzłów chłonnych proponuję zakup trumny. Chociaż zdarząją się przypadki ustąpienia przerzutów. Nie istnieje na chwilę obecną skuteczny lek przeciwko temu nowoworowi Rak skóry to: rak podstawnokomórkowy skóry, zwłaszcza typ barwnikowy i jeszcze inna odmiana raka Czerniak nie jest rakiem tak jak nie jest rakiem glejak wielopostaciowy, chłoniak i inne nowotwory złosliwe |
|
|
|
|
Międzynarodowa nagroda na słońce i solarium http://www.solar(...)olarium-
|
|
Dołączył: 12 Paź 2008r. Skąd: z miasta chyba ;) Ostrzeżenia: 20% |
|
|
|
....hmmmm.....nurtuje mnie jedno pytanie.....Co dzisiaj nie jest rakotwórcze ???
" Kiedy zapada zmrok....pojawiają się strażnicy ... " |
|
|
|
|
Prawie wszystko/nawet woda mineralna posiada alkohol propylowy-kancerogen/. Cukier kancerogen NR1 !!!
Wszystko za wyjątkiem - jak mawia mój tatuś - słoniny i jajek , kupionych w sobotę na hali , pod sosną. Natomiast UV - NIGDY!!! |
|