|
|
|
CYTAT Czym się tak podniecasz acer, ruscy dali wam materiał na którym macie bazować, Ooooooo????? To acer otrzymał materiał bazowy??? a ja myślałam, że to polscy prokuratorzy dostali.... Coraz bardziej się ci pogarsza. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
CYTAT a ja myślałam, że to polscy prokuratorzy dostali.... Coraz bardziej się ci pogarsza. polscy prokuratorzy tu nie piszą towarzyszko A B O R C J A - holokaust nienarodzonych. WOLNOŚĆ NIE OZNACZA, ŻE MNIE WOLNO WSZYSTKO A TOBIE NIC!!! |
|
|
|
|
CYTAT Należy pamiętać i o tym powinny się uczyć kolejne pokolenia, kto leży na Wawelu. Były prezydent, który się kłócił, dzielił polaków, obrażał się na wszystkich, kto nie z Prawa i Sprawiedliwości. A to, że leży na Wawelu to kaprys małej garstki ludzi. Kolego, kiedyś się dowiesz dlaczego położyli prezydenta na Wawelu a nie w Warszawie. Na razie do ciebie nic nie trafia. A B O R C J A - holokaust nienarodzonych. WOLNOŚĆ NIE OZNACZA, ŻE MNIE WOLNO WSZYSTKO A TOBIE NIC!!! |
|
|
|
|
NoToFrugo nie podniecaj się
A B O R C J A - holokaust nienarodzonych. WOLNOŚĆ NIE OZNACZA, ŻE MNIE WOLNO WSZYSTKO A TOBIE NIC!!! |
|
|
|
|
[/cytat]polscy prokuratorzy tu nie piszą towarzyszko [/cytat]
Ależ towarzyszu bokser, piszesz wyraźnie do acera, że WAM przekazali...i nie ma znaczenia kto pisze na forum a kto nie. Materiały dostała POLSKA PROKURATURA, czyli równiez TWOJA, czyli i WAM je przekazali towarzyszu. Chyba, że nie jestes Polakiem, w co akurat mogę uwierzyć. Nie wyzywaj mnie poza tym od towarzyszek, bo w żadnym z postów nie pisałam, że sympatyzuje z TOWARZYSZAMI. Poza tym gościu, PiS to dla mnie klasyczny przykład socjalnej pseudoprawicy (styl zycia mają lewicowy), która niejawnie zawiera egzotyczne koalicje z towarzyszami z SLD (ukryta koalicja w sejmie i jawna w TVPiS). Więc to raczej innych powyzywaj od towarzyszy. |
|
|
|
|
NoToFrugo mozesz mieć swoje zdanie, ale wiec ze to własnie L.Kaczynski przyczynił się do tego aby sprawa Katynia w koncu wyszła na obecny poziom , to chyba jest wazne dla kazdego kto czuje się Polakiem.
Także nie podobała mi się decyzja aby Kaczynscy byli pochowani własnie tam ale tak naprawde nie mam na to wpływu i nie będe zaprzątał sobie tym głowy, bo to nic nie zmieni. Ja to widze w ten sposób ze Ci co najezdzają na PiS nie wspominając nic negatywnego o PO i odwrotnie nie są uczciwi w swoich słowach lub są zaślepieni medialnym bełkotem |
|
|
|
|
Niektóre media, pod pretekstem cytowania prasy rosyjskiej, uparcie wciskaja nam kit o "presji", jakiej poddawani byli piloci wojskowi. Presję wywoływac miała obecność generała Błasika i na nic zdają sie opinie, że Błasik był ostatnia osoba, która mogłaby zestresować pilotów.
Był bowiem, jak twierdzą osoby nieżyjącego dowódce znające, człowiekiem życzliwym, a nie typem szefa, którego boją się podwładni. Nieważne. Ważne, by przedstawić pilotów jako osoby o słabiutkiej konstrukcji psychicznej. Tym słabszej, im więcej pytań o zachowanie obsługi smoleńskiego lotniska. Jak wiemy, w wieży kontroli lotów znajdowały się trzy osoby. Jedna ponoć po 10 kwietnia przeszła na emeryturę, a jedna nie była w ogóle pracownikiem obsługi lotniska. Nie wiemy, kim jest ten człowiek, ponieważ we wzorcowym sowieckim śledztwie nie został nawet przesłuchany. Trudno jednak, by temat ten zajmował polskich dziennikarzy, szybko zdobywających specjalizacje psychologów lotnictwa, czy tym bardziej polityków, zajętych zapewnianiem o zadowoleniu i zaufaniu. Jeśli już przyjmiemy do wiadomości, że lotnicy wojskowi to osoby o bardzo słabej konstrukcji psychicznej, które nawet obecność sympatycznego przełożonego doprowadzić może do decyzji o samobójstwie, bez patrzenia nawet na to, ile ofiar pociągną za sobą - pomyślmy, czy potrzebna była presja werbalna? Może wystarczającym stresem był fakt, że na pokładzie znajdują się najważniejsze osoby w państwie? Może warto iść tym tropem, telewizyjni eksperci? Myślę, że znalazłoby się kilku "fachowców od lotnictwa" z gatunku "ja wam wszystko zaśpiewam", którzy wykażą nam, że sama obecność prezydenta na pokładzie była czynnikiem uniemożliwiającym utrzymanie stanu psychicznego komfortu załogi. Co ciekawe, władze zdają się wierzyć we własną narrację, w związku z czym spokojnie przyjmują do wiadomości fakt przybierających rozmiar masowy rezygnacji ze służby wojskowych pilotów, nie tylko zresztą pilotów - zdaje się, że prawie cała armia wybiera się do cywila. Ekonomicznie i politycznie to zresztą uzasadnione, skoro jesteśmy wśród przyjaciół. Lepiej mundurowych już dziś rozpuścić do domów, zanim kolejni zdecydują się na popełnienie samobójstwa, gdy znajdą się w jednym pomieszczeniu z przełożonym i nie wytrzymają presji. Presja! I w ciekawych czasach żyć nam przyszło - niestety, konserwatystą jest ten kto woli kobiety. Pozdrawiam myślących. |
|
|
|
|
acer lubisz cytować brukowce? wiesz co to jest brukowiec? to taka forma przekazu, gdzie nie jest ważne jak było czy jak jest, ale co chcą usłyszeć/przeczytać czytelnicy tego pisma.
Na pytanie skąd w stenogramach znalazło się nazwisko dyrektora Kazany, skoro jego głos nie został potwierdzony przez ekspertów Woźniak odsyła do Międzypaństwowego Komitetu Lotniczego (MAK). To on jest odpowiedzialny za wyjaśnienie okoliczności tragedii po stronie rosyjskiej i to właśnie eksperci z MAK przygotowali odczyty nagrań. Identyfikacji osób w kabinie miał dokonać ppłk Bartosz Stroiński. Jego podpisu nie ma jednak pod dokumentem. - Podpisałem inny stenogram - powiedział we wtorek portalowi tvn 24.pl Stroiński. Powołuj się dalej na MK, a najlepiej jak zapytasz ich gdzie jest kontroler lotu, polscy śledczy mają do niego parę pytań, niestety nie znany jest jego pobyt od ponad miesiąca. No i załatw jeszcze parametry lotu, to bardzo ważne. |
|
|
|
|
acer nie pytałem co jest dla Ciebie brukowcem. ogólnie to sobie można zawsze pisać "nienawiść", pytanie czy potrafisz ją nazwać po imieniu?
Po za tym powinieneś chyba reprezentować stanowisko polskich śledczych, a nie niepotwierdzone insynuacje rosyjskiej komisji, która chyba głosu Kazana nie znała. Idąc dalej opinia MK w sprawie Katynia jest taka sama jak prokuratury, czyli żadna zbrodnia, jedynie co najwyżej przekroczenie uprawnień. Też będziesz powoływał się na to? NoToFrugo a czym zmierzyłeś to kto zrobił więcej? w tym samolocie były też osoby które wcześniej prawdę o Katyniu ukrywały i popierały sowiecką wersję, ale czy to teraz takie ważne kto ile? Na pewno zrobił więcej niż poprzedni prezydenci czy osoby z polityki. Żeby te rodziny mogły zaistnieć, to ktoś z polityki musiał nadać temu odpowiednią rangę, a o to dbał Kaczyński każdego roku. I akurat jeśli chodzi o historię to nie można mu niczego zarzucić. O Powstaniu Warszawskim też można mówić dużo ile osób przyczyniło się do podniesienia jego znaczenia w świadomości Polaków, ale rozgłos nadał mu najbardziej śp Kaczyński. |
|
|
|
|
Kolejna manipulacja, Kaczyński w Katyniu był przed wyborami w 2007 roku i teraz miał być drugi raz bo były wybory Prezydenckie. Więc nie bardzo pamiętał co roku. Pamiętał tylko wtedy jak miał potrzebę...
"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
napisz Andrzejek co jest manipulacją?
|
|
|
|
|
CYTAT Kolejna manipulacja, Kaczyński w Katyniu był przed wyborami w 2007 roku i teraz miał być drugi raz bo były wybory Prezydenckie. Więc nie bardzo pamiętał co roku. Pamiętał tylko wtedy jak miał potrzebę... Nazywaj to jak chcesz, ważne ze przyniosła oczekiwany poziom. NoToFrugo masz troche racji, tamte osoby takze miały w to bardzo duży wkład. A co z urzywaniem zwrotu "Polskie Obozy Zagłady" ? Pamiętam jeszcze ze było liczenie strat po zniszczeniu Warszawy, pomysł zgłosił ktoś z LPR (chyba) ale to ludzie Kaczynskiego się tym zajeli , było to chyba powiązane z tym ze Niemcy chcieli zacząć upominać się o odszkodowania. |
|
|
|
|
CYTAT napisz Andrzejek co jest manipulacją? Twoje wypowiedzi... "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
Jakoś nie umiesz je wskazać, czyli pozostają one w twojej głowie
|
|
|
|
|
CYTAT Żeby te rodziny mogły zaistnieć, to ktoś z polityki musiał nadać temu odpowiednią rangę, a o to dbał Kaczyński każdego roku. O ten fragment wypowiedzi manipulancie. LK to egoista. Bardzo daleko miał rodziny Katyńskie, potrzebne mu były tylko przed wyborami.... "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
CYTAT LK to egoista. Manipulacja ??? |
|
|
|
|
rozumiem że słowo manipulancie bierze się z tego gdy prosisz o coś, to osoby które znają cię odpowiadają używając słowa "manipulancie". stąd określanie innych tym samym
to w 2005 i 2006 spotykając się z ks Peszkowskim i przedstawicielami rodzin katyńskich też było przed wyborami? to wysłanie swojego przedstawiciela w 2008 na obchody do Polonii amerykańskiej też było przed wyborami 2007? Polityka "przywracania pamięci" też była manipulacją? Może Muzeum PW potrzebne było przed wyborami? Zapytałbym co zrobił Januszek pod tym względem, ale po widoku zaklejonych plakatów "Przypomnijmy o Rotmistrzu" nawiązujących do osoby Pileckiego, cóż można powiedzieć. Dobrze że ty znasz intencje jakie kierują ludźmi. |
|
|
|
|
szkoda słów
"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
Aby nie było ci przykro Andrzejku to byłem na takim spotkaniu w 2005 i 2006 i nie przypominam sobie aby ktoś mówił wtedy o polityce czy wyborach
I masz rację, szkoda słów, ale na to co zrobiono z Pileckim. Tak uczczono i nim pamięć |
|
|
|
|
szczelanie do rosjan - co to jest szczelanie? Słyszałem że w NDz piszą po polsku, może poczytasz, nauczysz się czegoś?
A tak po za tym nie cytowałem NDz, RM itd. Najczęściej tvn 24. Po za tym jeśli zarzuca się manipulację to pisze się w którym miejscu i co. Rozumiem że wszystko z NDz to manipulacja, a MK to prawda nie podlegająca dyskusji. |
|
|
|
|
Acer, Wyborca PiS, NoToFrugo - jest to jedna i ta sama osoba.
PZPR przy obecnej PO to jak uniwersytet obok przedszkola. A miało być tak pięknie..... |
|
|
|
|
A skąd to wiesz?
|
|
|
|
Tajemnica
PZPR przy obecnej PO to jak uniwersytet obok przedszkola. A miało być tak pięknie..... |
|
|
|
|
a Moskiewski Komsomolec zjednoczył takich jak ty, no widzisz w przyrodzie nic nie ginie
|
|
|
|
|
CYTAT Tajemnica To taka mała prowokacja? "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|