NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »
«« « ... 39 40 41 42 43 44 45 ... » »»
Wszystko o PO,
ff
Wysłany: 25 Maja 2011r. 11:22  
Wszyscy żyjemy w matriksie umiechTakie czasyumiechAle nie wszyscy mają imaginacje.

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 25 Maja 2011r. 11:22  

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 25 Maja 2011r. 12:00  
CYTAT
W poniedziałek premier Donald Tusk poinformował, że oczekuje wyjaśnień od ABW w sprawie działań wobec autora strony antykorom.pl. - Dla mnie to też było przykre zaskoczenie, że w takiej sprawie używa się tak nieadekwatnych środków – zaznaczył szef rządu.

-Czytałeś? myślę, że każdy obywatel nie chciał by być wizurenkiem takiej gry i każda sprawa skończyłaby się w sądzie- nie ma tu żadnej komuny.

Wypowiedź Tuska ma jedynie cel medialny. Poprzez najazd na studenta i portal, poprzez 500 zł mandaty na kbiców używających epitetu "matołek" (teraz wolno tylko koziołek) - on tylko "macał teren" - jak zareaguje na to społeczeństwo. Na ile może sobie pozwolić. Teraz robi przedstawienie dla maluczkich. Bartoszewski wyzywał dyplomatów od matołków i żyje sobie spokojnie. Wałęsa nazwał publicznie Prezydenta (ś/p.) Kaczyńskiego durniem i media aż piały z zachwytu. I co i nic. Nieżyjący Kaczyński nie rozerwał go na strzępy. Nie wysłał ABW na jego „kumputer” i krzyżówki. Niektórzy publicznie mówili proroczo "prezydent gdzieś poleci i sprawy same się rozwiążą " . I poleciał. I rozwiązał się worek. I nic. Wszystko jest w porządku.
Co do "komuny" - jak określają niektórzy rzesze hołoty nasłanej na Polskę przez Stalina w 1944 roku - by zniszczyła Polskę i Polaków - każdy rozumny człowiek wie o co chodzi.
Ci ludzie, ich dzieci, wnukowie, pociotki - rozmnożyli się, przefarbowali po raz kolejny zamieniając czerwone legitymacje na książeczki czekowe . Tzw. komuna czyli aparat ucisku PRL – nie upadła . Tylko miękko wylądowała na 4 łapach. My wszyscy im to umożliwiliśmy. Poprzez „milczenie owiec”. ( Czyli strach bezradnych). Wielkim zwycięstwem Stalina był ( i jest ) ciągle funkcjonujący w naszym społeczeństwie homosovieticus. Ten termin ukuł zresztą Zinowiew. Na tym portalu jak i na innych pełno jest tych właśnie tworów ideologii bolszewickiej . I długo jeszcze będzie.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 25 Maja 2011r. 18:51  
Mozets z tymi książeczkami tak było, ale nie mów o "milczeniu owiec", "strachu bezradnych", bo społeczeństwo na to pozwoliło.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 26 Maja 2011r. 11:18  
Obrazek

Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem....
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 26 Maja 2011r. 12:33  

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 20%
ff
Wysłany: 26 Maja 2011r. 22:18  
Zatrzymani za transparent - powtórka z PRL

Bartosz Michalczyk i Filip Nowak – dwaj młodzi mieszkańcy Opola zostali zatrzymani przez funkcjonariuszy BOR w czasie wizyty prezydenta Bronisława Komorowskiego na Opolszczyźnie. Młodzi ludzie zamierzali w ramach obywatelskiej akcji zaprotestować przeciwko akcji ABW w mieszkaniu Roberta Frycza, twórcy satyrycznej strony internetowej AntyKomor.pl

Na Górę Św. Anny, gdzie Bronisław Komorowski uczestniczyć miał w otwarciu muzealnej wystawy, Michalczyk i Nowak przynieśli ze sobą transparent ze słowami „Przyszła pora na AntyKomora. Wolność słowa jest niezdrowa”.

Jak tłumaczą, chcieli w ramach obywatelskiego protestu wyrazić swoje zdanie wobec represji, jakie spotkały autora satyrycznej strony w sieci. – Staliśmy spokojnie z boku i nie wznosiliśmy żadnych haseł. Bardzo szybko podeszło do nas kilku cywilnych funkcjonariuszy i zażądało dokumentów. Nie wylegitymowali się, ale podejrzewamy, że byli to funkcjonariusze Biura Ochrony Rządu – relacjonuje Bartosz Michalczyk w rozmowie z Niezależną. pl.

Zatrzymanym mężczyznom nie pozwolono udać się na miejsce uroczystości z udziałem prezydenta Komorowskiego. Mężczyźni zostali wraz z transparentem przewiezieni do komendy policji w niedalekiej Leśnicy. – Wszystko trwało bardzo długo, a policjanci dzwonili do dyżurującego prokuratora z pytaniem, czy treść naszego transparentu nie obraża głowy państwa – opowiada Michalczyk. Decyzją prokuratora, obu mężczyzn zwolniono po około godzinie. Policjanci dali im jednak do zrozumienia, że ponowne rozwinięcie transparentu może grozić poważniejszymi konsekwencjami.

Fakt zatrzymania Bartosza Michalczyka i Filipa Nowaka potwierdza policja. - Zostali doprowadzeni na komendę i zwolnieni, bo prokurator nie dopatrzył się w ich czynie znamion naruszenia prawa - mówi w rozmowie z portalem Niezależna.pl młodszy aspirant Beata Kocur z Komendy Powiatowej Policji w Strzelcach Opolskich.

"Naród, który zabija(abortuje)własne dzieci, jest narodem bez przyszłości
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 26 Maja 2011r. 22:43  
No toś się Wiktor obudził.

A porównanie do PRL oznacza tylko, że nie masz pojęcia o czasach komuny.

"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 26 Maja 2011r. 23:04  
CYTAT
Wszystko trwało bardzo długo, a policjanci dzwonili do dyżurującego prokuratora z pytaniem, czy treść naszego transparentu nie obraża głowy państwa – opowiada Michalczyk. Decyzją prokuratora, obu mężczyzn zwolniono po około godzinie.

Łomatkoboska co za dramat...
Dzwonili z pytaniem?
Rany, toż to stalinowskie metody.
Ale poszkodowani doszli do siebie?
Nic im nie będzie?
Obyło się bez pomocy psychologów?
Takie traumatyczne przeżycia mogą mieć konsekwencje przez całe życie, powinni zaskarżyć rząd do Strasburga.
Albo lepiej nie, w końcu Strasburg to Unia chytry

*Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów* /Stanisław Lem
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 27 Maja 2011r. 02:05  
O autorze nie będę się wypowiadał,bo to inny temat,Piosenka aktualna jak wcześniej wiersz...
Komu dedykować,niech każdy sam zdecyduje.Mnie pasuje do wszystkich opcji.
http://www.youtu(...)embedded

SPRZEDAM BOEING 747 WERSJA SPEC, GARAŻOWANY. MAŁY PRZEBIEG 22,9 MLN.KM. PO PRZEGLĄDZIE WAŻNYM DO 2030 ROKU, WYMIENIONE ZAWIESZENIE, ROZRZĄD SILNIKÓW, KLIMATYZACJA 10-CIO STREFOWA, PRZYCIEMNIANE SZYBY, AIRBAG. NIE BITY. KOLOR BIAŁO- NIEBIESKI Z LOGO "PRESIDENT USA". CENA DO NEGOCJACJI.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 27 Maja 2011r. 08:47  
Tu mamy wynik rządów wszystkich ''polskich'' partii
wklejam to tutaj bo aktualnie rządzi Platworma i bagatelizuje problem cygański!!

Limanowa: Cyganie znowu atakują Polaków
Jak podaje portal limanowa.in, wczoraj po godzinie osiemnastej w Limanowej doszło do kolejnego starcia Cyganów z Polakami. Miejscowi Cyganie z kijami oraz kamieniami w rękach zaatakowali pięciu Polaków przy ul. Wąskiej, skąd starcia przeniosły się następnie na Kopernika i Bulwary.
Cyganie zaprzestali rzucania kamieniami w wycofujących się Polaków kiedy zauważyli, że są nagrywani przez jednego z lokalnych dziennikarzy. Na filmie udostępnionym przez limanowa.in widać, jak agresywni Cyganie zaprzestają rzucania kamieniami, po czym swą złość usiłują przenieść na filmującego ich dziennikarza. Do niczego poważnego nie doszło, choć operator kamery został kilkakrotnie opluty.

Jak wynika z rozmowy z Polakami, do których dotarł portal limanowa.in, kilka godzin przed opisanym zajściem grupa Cyganów dotkliwie pobiła młodą Polkę. Jej znajomi przyjechali na ulicę Wąską i tam doszło do bójki z uzbrojonymi w pałki i kamienie Cyganami. Gdy dziennikarze z limanowa.in kończyli już rozmowę z pięcioma Polakami na miejsce przyjechała policja, która wylegitymowała ich i zabrała na komisariat. Jakiś czas później zatrzymano również trzech Cyganów.

Poniżej przedstawiamy opisywane zajścia zarejestrowane przez dziennikarza lokalnego portalu. Film zawiera słowa niecenzuralne.
http://www.youtu(...)embedded

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 27 Maja 2011r. 09:35  
Obojętnie kto będzie rządził , za parę lat w Polsce będzie tak.

Obrazek

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 27 Maja 2011r. 11:59  
Leoniasty umieszczenie przez Ciebie wizerunku wygłodzonego dzieciaka z takim komentarzem to szczyt wszystkiego. Ale WY Pisowcy , Patrioci czy jak tam siebie nazywacie nie przebieracie w środkach bo macie nienawiść na ustach.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 27 Maja 2011r. 13:52  
Ula28 powiem Ci tak, może nie ładnie, ale dosadnie.
Daleko w d...e mam oszołomów złodziei z PiS i PO to jedna banda okrągłostołowych polityków z przypadku lub nominacji SB wymieniająca się władzą w Polsce i ze śmiechem na twarzach łupiąca debilne społeczeństwo.
Ja napisałem
CYTAT
Obojętnie, kto będzie rządził , za parę lat w Polsce będzie tak.

Za parę lat Ulu sama zobaczysz, że to ja mam racje.
Przez nienawiść do siebie i nas społeczeństwa, politycy wykończą ten kraj nad Wisłą szybciej niż nam się zdaje.
MOŻE TAKIE MAJĄ ZADANIE TAKI ROZKAZ?
Wszyscy politycy bez wyjątków mają społeczeństwo za idiotów a podlizują się mu tylko przed wyborami.

A głodnych dzieci w tym kraju już jest masa tylko nie chcemy tego widzieć , wszyscy twierdzimy że to nas nie dotyczy.

Tak to prawda OJCZE NASZ, KTÓRYŚ JEST W NIEBIE ZLITUJ SIĘ NAD TYM PODŁYM ŚWIATEM ,DAJ NADZIEJE GODNEGO ŻYCIA.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 27 Maja 2011r. 20:18  
Leoniasty -"nieładnie"? -to szczyt wszystkiego, wyobrażasz sobie jak cierpi takie dziecko wygłodzone? Sądząc po ilości wyrzucanego chleba w Polsce to nie jest źle.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 27 Maja 2011r. 20:33  
To nie tylko chleb. Ilości żarcia jakie się wyrzuca nie tylko w Polsce jest przerażająca. Co do tych głodnych dzieci to mam mieszane uczucia. Sam w swoim otoczeniu nie widzę głodnych dzieci. Może dobrze się maskują. Ale ten głód dzieci to częściej wina rodziców niż rządu czy państwa. Taki rodzic co nie ma na chleb zawsze znajdzie kilka złotych na fajki. To cie powinno przerażać panie leoniasty.

"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 27 Maja 2011r. 21:51  
No i prosze z tego co czytam to to w Polsce jest super ,chleb po śmietnikach sie wala ludziom się z dobroci w dupach poprzewracało a jakiś oszołom leoniasty szuka kwadratowych jaj -głodnych dzieci.

Proszę przeczytać ten raport http://wiado(...)d=197086
http://krola(...)w-polsce
http://wiado(...)asa.html
http://www.pajacyk.pl/
,proszę porozmawiać z nauczycielami w szkołach, proszę pomyśleć ile osób jest bezrobotnych a ile pracuje [powinno być] jest wyzyskiwane za najniższą krajową około 1000zł.

Ale co ja za brednie piszę jest super i będzie jeszcze lepiej, teraz chińczycy w hucie będą na nas pracowali bedzie bosko.Obrazek

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 28 Maja 2011r. 08:07  
"ula" - jeżeli ktoś tu ma nienawiść na ustach, to właśnie wszyscy popieracze PO. Zauważ pewne ciekawe zjawisko. Niektórzy klakierzy PO mają już dość Zdrajcy Tuska. Ale są tak dogłęgnie przesiąknięci indoktrynacją medialną, tak długo byli nakręcani nienawiścią, że stają w rozkroku, i nie wiedzą co zrobić. Z jednej strony widzą parszywość niemieckiej mafio-partii, a zdrugiej strony, nie potrafią przestać nienawidzieć PiS - choć nie mają powodów - i nie mają żadnych argumentów.

Wybierają wówczas megaaferalną partię farbowanych komunistów - spadkobierców tradycji mordowania Polaków i kolabortacji z Radzieckim Agresorem.

(celowo nie przebieram w słowach - nie ma to nic wspólnego z żadną nienawiścią - mi tylko zależy na Polsceumiechumiechumiechumiechumiech))

Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem....
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 28 Maja 2011r. 08:24  
Mirek jak tak zależy Ci na naszym kraju to trzeba będzie zebrać jeszcze kilku chłopkaów i poszukamy tego gazu łupkowego;d
Jedyny ratunek dla Nas tylko boję się, że nawet tego nie wykorzystamy. Inną opcją na szybki rozwój naszej gospodarki to silni sąsiedzi ze wschodu a co za tym idzie transformacja Ukrainy i Białorusi co potrwa kilka dekad więc nic nam nie pozostaje jak czekać. Trzeba myśleć pozytywnie i czekać. Ja wam mówię, że będzie dobrze. Nr listy i pozycję podam na dniach;p

Odważni nie żyją wiecznie ale ostrożni nie żyją wcale !!!
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 28 Maja 2011r. 08:32  
Obrazek

Rosjanie (ci u władzy zawsze nas nienawidzili) Ja bym się ze wschodem tak nie wiązał. Niemcy mają nas za podludzi. Ameryka, czyli żydzi, patrzą jak na wydymać. Można próbować coś z krajami byłego bloku wschodzniego. Świetnym przykładem są Węgry. To co się tam teraz dzieje - to mistrostwo świata. Ukręcili łeb mediom typu TVN, dodali w swojej konstytucji preambułę do Boga, odkupują od ruskich udziały w swoich firmach energetycznych.

Tusk robi odwrotnie. Bo to zdrajca. Zdradził Polskę w imię prywatnych animozji i chorej rządzy władzy. Dla mnie jest również mordercą.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 28 Maja 2011r. 10:25  
Zdrajca? Morderca? Mafio-partia?
CYTAT

(celowo nie przebieram w słowach - nie ma to nic wspólnego z żadną nienawiścią - mi tylko zależy na Polsceumiechumiechumiechumiechumiech))

Co za logika. Czyli każdy patriota musi być automatycznie "nie przebierającym w słowach" prostakiem? Co za bzdurny argument.
Waszmość nie przebiera w słowach ponieważ jest zwykłym ...... którego w domu kultury nie nauczyli, ot co.

Ale myślę że forumowi bojówkarze pisu tocząc jad wyświadczają niedźwiedzią przysługę Kaczyńskiemu pokazując prawdziwą twarz jego elektoratu. Ich poziom kultury jest naprawdę przerażający.

Leoniasty, co do biednych dzieci to dopiero teraz się o tym problemie dowiedziałeś? Problem nie jest nowy i bez sensu jest zwalanie winy za wszystko co złe w Polsce na obecny rząd. Podobnie upadek huty - Polacy nie umieli nią zarządzać to teraz będą musieli słuchać się chińskich kierowników. Na własne życzenie, mieli swoją szansę.

*Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów* /Stanisław Lem
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 28 Maja 2011r. 10:43  
Lata temu na edukacji naprzeciw przychodni na bloku był taki napis: ''same ch....e są u steru, od komuny aż do kleru''

Bardzo ponadczasowa myśl.

Fractal nie sądzisz,żę w PiS-ie i Platwormie są ludzie przesiąknięci nienawiścią? robią pokazówki z obu stron a ludzie niestet to kupują, od lat w Polsce trwa pranie mózgów przez partie rządzące i opozycyjne a służy to tylko jednemu celowi wzmacnianie nienawiści między ludzmi.Widzisz w Hiszpanii młodzi ludzie i nie tylko wyszli na ulice i to nie w małej liczbie i p....i ich to za przeproszeniem kto za kim glosowal bo mają ważniejsze tematy do rozmów.
Widzisz Komorowski powiedział, że to bardzo dobrze,że złapali Mlodića bo nalezy go osadzic za zbrodnie a wcześniej zaprasza do obrad Jaruzelskiego,który odpowiada za śmierć wielu ludzi w tym kraju.przykładów manipulacji elit rządzących i zagrywek socjotechnicznych jest masa.Każda partia jaka będzie rządzić będzie odwracać uwagę od spraw ważnych!! dlatego dla mnie każdy polski polityk to sprzedajna k....a.Amen

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 28 Maja 2011r. 13:10  
"fractal" - ........... jesteś ty sam we własnej osobie.

Potrafisz drwić z osób szukających pomocy u psychiatry, skalałeś Godło Państwowe RP. Sprowadzasz to forum do rynsztoka regularnie.

Takie jest właśnie PO. Odwracanie wartości, odsuwanie uwagi od siebie i spraw ważnych. Zauważ, że cię nie obrażałem. A ty - tak.

Mirek uspokój się

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 28 Maja 2011r. 13:16  
CYTAT
Lata temu na edukacji naprzeciw przychodni na bloku był taki napis: \'\'same ch....e są u steru, od komuny aż do kleru\'\'

Bardzo ponadczasowa myśl.

Fractal nie sądzisz,żę w PiS-ie i Platwormie są ludzie przesiąknięci nienawiścią? robią pokazówki z obu stron a ludzie niestet to kupują, od lat w Polsce trwa pranie mózgów przez partie rządzące i opozycyjne a służy to tylko jednemu celowi wzmacnianie nienawiści między ludzmi.Widzisz w Hiszpanii młodzi ludzie i nie tylko wyszli na ulice i to nie w małej liczbie i p....i ich to za przeproszeniem kto za kim glosowal bo mają ważniejsze tematy do rozmów.
Widzisz Komorowski powiedział, że to bardzo dobrze,że złapali Mlodića bo nalezy go osadzic za zbrodnie a wcześniej zaprasza do obrad Jaruzelskiego,który odpowiada za śmierć wielu ludzi w tym kraju.przykładów manipulacji elit rządzących i zagrywek socjotechnicznych jest masa.Każda partia jaka będzie rządzić będzie odwracać uwagę od spraw ważnych!! dlatego dla mnie każdy polski polityk to sprzedajna k....a.Amen

Sam też kultura nie grzeszysz.
Porównując Jaruzelskiego do Mladića pokazujesz ile wiesz o historii.(niewiele łamane przez nic)

Widzę że uznajesz anarchistyczne hasła. Marzysz o krwawych rewolucjach? "same ch....e są u steru, od komuny aż do kleru" Czyli co proponujesz? Obalić rząd, kler, system, wszystko i wszystkich? Dziecinada.

Nie twierdzę że tylko w PiSie są ludzie przesiąknięci nienawiścią, ale w PiSie jest ich najwięcej. Zresztą zobacz na naszym forum, ilu masz zwolenników PO wściekle atakujących PiS? O ile są tu tacy, bo fanatycy pokroju mr 777 do worka "lemingi PO" wrzucają każdego kto raczy skrytykować Prezia K. A to że nie lubię sekty Kaczyńskiego nie oznacza że popieram PO.

@mr 777

CYTAT
Zauważ, że cię nie obrażałem. A ty - tak.

Nie, skądże. Ty tylko nazywałeś mnie debilem, psim żulem, zdrajcą niegodnym miana Polaka i paroma innymi równie miłymi określeniami, ale to rzecz jasna nie jest obrażanie. To jest wyrażanie opinii, co nie?
Czym cię obraziłem? "Chamem"? Używasz rynsztokowego języka, notorycznie obrażasz innych, rzucasz inwektywy i oskarżenia pod adresem premiera i prezydenta, określenie "cham" pasuje jak ulał.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 28 Maja 2011r. 13:26  
Dyskusje z kimś takim jakty, są bezcelowe i poniżej mojej godności. Sam sobie wstawiłeś awatar psa-żula, a potem obraziłeś Godło Narodowe RP umiechumiechumiechumiech

Mamy wizytę Plastusia z US.Raela.

- wulkan od trzech dni nie wyrzuca pyłu (chyba miał wyłącznik)
- 17 kwietnia 2010 roku stężenie pyłu wulkanicznego wynosiło około 20% dopuszczalnej normy - dane z angielskiej agencji meteo
- plastuś nie będzie na grobie Pary Prezydenckiej - tak szanuje polską władzę wybraną przez Naród
- sparaliżowana Warszawa
- Okęcie zamknięte na klika godzin
- wpadka organizacyjna (Plastuś musiał poczekać w hotelu)
- pełno pustych haseł - najbardziej śmieszyło mnie to, że Polska jest jednym z najsilniejszych i najważniejszych sojuszników (jesteśmy słabi i nieporadni jak niemowlę, zależni od Rosji i Niemiec)
- chodzi tylko o to, byśmy oddali za bezcen złoża gazu łupkowego, zamiast ekspolatować je sami.

Zdrajca Tusk zaimponowałby mi, gdyby oświadczył, że od Amerykanów kupujemy tylko technologię, a resztę robimy włsnym sumptem, aby Polska odniosła jak największe korzyści finansowe, gospodarcze i polityczne. Nawet, jakby ogłosił zbiórkę kasy, na rozwój polskiego wydobycia gazu.

Ale wiadomo, że Zdrajca nie myśli o Polsce.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 29 Maja 2011r. 09:23  
Mirek myślisz, że amerykanie chcą sprzedać technologię wydobycia gazu łupkowego bez dostępu do złóż? Technologia należy do firm amerykańskich a nie Prezydenta USA. To jest biznes a jak ty wierzysz w to, że ktoś nam tą technologię da lub sprzeda to wykazujesz się totalną naiwnością.

Prywatna wiadomość 

«« « ... 39 40 41 42 43 44 45 ... » »»

NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »