|
|
|
CYTAT Wiesz Mirosławie, obecnie Polska bardziej przypomina Białoruś niż za rządów Tuska w więc bardziej mi tu pasuje "Kaczyszenko". Za Tuska byliśmy w Europie a teraz jesteśmy bliżej Białorusi. Takie PIS ma standardy Podpisali i nie wiedzieliśmy. To było o nas, za może i 500 mld. Elita wybrańców to ma rozmach w swoich sprawach a dla Polaków nawet 500 nie mieli. Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel. |
|
|
|
|
Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel. |
|
|
|
|
CYTAT W mojej młodości nie było gimnazjów. Mieliśmy pokomunistyczną szkołę ośmioklasową a po niej szkołę średnią. Czekaj a co teraz mamy ? aaaa to samo od tego roku . Taki dobry, sprawdzony wzorzec z PRL. Czyli przeleżałeś marcinku pod lodem..... Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
CYTAT CYTAT Wiesz Mirosławie, obecnie Polska bardziej przypomina Białoruś niż za rządów Tuska w więc bardziej mi tu pasuje "Kaczyszenko". Za Tuska byliśmy w Europie a teraz jesteśmy bliżej Białorusi. Takie PIS ma standardy Podpisali i nie wiedzieliśmy. To było o nas, za może i 500 mld. Elita wybrańców to ma rozmach w swoich sprawach a dla Polaków nawet 500 nie mieli. Za to obecna "elyta" dojnej zmiany ma dla Polaków po 500, żeby zamknąć usta "ciemnemu ludowi" a ile ma dla siebie na nagrody? Jak zapewne słyszałaś 1 700 000,00 w Stalowej Woli. Dla porównania w Rzeszowie 560 000,00, czyli trzy razy mniej. To są standardy PIS, mówimy oficjalnie jacy to święci jesteśmy a pod stołem kręcimy lody. No ale przecież wyborca PIS jest taki zaślepiony, że nie ma szans tego zobaczyć ... bo 500+ dostał. |
|
|
|
|
Jak zobaczę miarodajne dane z całej Polski i będzie w nich, że rzeczywiście PiS wydał więcej na nagrody w porównywalnych ze sobą resortach, organach (w tych samych ramach czasowych)... itp - to wtedy na pewno to skrytykuję.
Porównywanie czegokolwiek do czegokolwiek, czy wyszukiwanie skrajności jest bez sensu. Takimi zmanipulowanymi danymi jarają się tacy jak ty - zdesperowani i sfrustrowani zaprogramowani przez media głównego ścieku. Po wyliczeniu ci przykładów olewania suwerena i łamania demokracji przez PO-PSL dalej uważasz, że teraz jest dyktatura a wtedy był demokracja? Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
Oczywiście, że tak uważam. Tak samo przykłady łamania demokracji na ogromną skalę i olewania suwerena można wymienić w kontekście obecnej władzy PIS. Nawet daleko nie trzeba szukać, bo na naszym podwórku, na tym forum cenzura zamyka wszystkie tematy o nagrodach jakie zostały rozdane w naszym mieście. Mamy coraz dalej do demokracji. Pozostaje mi mieć nadzieję, że kolejne wybory wygra ktokolwiek, tylko nie PIS. Może to być nawet SLD. ... tylko jak sobie poradzą wtedy te wszystkie misiewicze, jak się ich od koryta odspawa?
Takie pytanko Mirosławie. Dostałeś też nagrodę, czy pominęli Cię ? |
|
|
|
|
Czyli tak jak napisałem wcześniej - jesteś zaprogramowany - nie ma szans na samodzielne myślenie w twoim wykonaniu.
Podaj realne przykłady łamania demokracji przez PiS. (tylko nie pitol o konstytucji, bo to PO-PSL powołało sobie sędziów TK "awansem") To wam dają jakieś nagrody za to co tu wypisujecie? marcinku - jestem zwykłym "kowalskim". Nie należę do żadnej partii, nie pracuję w budżetówce. Nie dostaję żadnych nagród. (No chyba, że za swoją pracę inżyniera) A tu masz przykład "demokracji" u naszego "szacownego" sąsiada.... "Władimir Uglew, jeden z głównych członków rosyjskiego zespołu, który stworzył nowiczok - substancję, za pomocą której otruto Skripalów - miał wypadek. Naukowca potrącił rozpędzony samochód. Jeszcze niedawno Uglew w komentarzach dla zagranicznych mediów mówił, że nie ma wątpliwości co do tego, że do zamachu użyto substancji, którą wraz z innymi naukowcami wynalazł w latach 70." Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
Pewnie, mam nie mówić o Trybunale, o konstytucji, o sądach, o prezydencie, który podpisuje prawie wszystko, o marszu niepodległości, o porażce polityki zagranicznej, o aresztach dla działaczy opozycji w oparciu o zarzuty korupcyjne a tymczasem senator z PIS a takimi samymi zarzutami chodzi wolno, mam nie mówić o procesie działacza PO za składanie nieprawdziwych oświadczeń majątkowych a tymczasem stodoła Szyszki oczywiście nie skończyła w sądzie .... do Ciebie szkoda pisać bo jesteś zaprogramowany przez TV PIS. Szkoda klawiatury. Ty widzisz wszystko przez swoje szkiełka jakie dostałeś od PISu. Widzisz tylko to, co te szkiełka pozwolą Ci zobaczyć. Czyli w zasadzie ślepy jesteś.
|
|
|
|
|
Brak zgody na aresztowanie senatora Koguta - to błąd - zresztą pomijasz reakcję Kaczyńskiego na to.
Trybunał za Rzeplińskiego... to było coś... PAD już nie ma mojego poparcia - czy twoim zdaniem powinien prawie niczego nie podpisywać? Nadzwyczajna kasta jak widzę ma swoich obrońców... Co z tym marszem niepodległości? Na czym polega porażka w polityce zagranicznej? Że się postawiliśmy? Że przestaliśmy być popychadłem? To jest normalne że sprzeciw "sługi" powoduje agresję u "pana" stodoła Szyszki? - kolejny fejk? - co ty marcinku czytasz? wybiórczą? urbana? A gdzie to łamanie demokracji? Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
Marek M. pseudonim „Oczko” to groźny przestępca. Sprawa, w której został obecnie zatrzymany, dotyczy udziału w grupie przestępczej przemycającej i handlującej narkotykami (sto kilogramów amfetaminy i tysiąc tabletek ecstasy).
Minister Ziobro, prokurator generalny, podjął decyzje o odwołaniu szefowej szczecińskiego Departamentu ds. Przestępczości Zorganizowanej i Korupcji Prokuratury Krajowej. Powodem odwołania jest postanowienie o zmianie aresztu zastosowanego wobec Marka M. na poręczenie majątkowe w wysokości 400 tys. złotych. Odwołany został również prokurator referent, który na tą zamianę się zgodził. Szeryf pilnuje równości nadzwyczajnej kasty. Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel. |
|
|
|
|
CYTAT .... A gdzie to łamanie demokracji? Ty go nie zobaczysz. Nie staraj się nawet. W TVPIS tego nie mówią wiec takie coś nie istnieje. Tak jak nie istnieją nagrody w wysokości 1 700 000,00 w Stalowej Woli. To fejk przecież. Zresztą tak samo jak stodoła Szyszki . Wszystko jest wspaniale, śpij dobrze. Może nie obudzisz się w "Polskiej Białorusi" a nawet jeśli to i tak tego nie zauwazysz |
|
|
|
|
marcinku - pokaż mi to łamanie demokracji.
TVP oglądam rzadko - straszna propaganda sukcesu. Czekam - oświeć mnie. Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
Przecież Ci napisałem ale Ty nie rozumiesz. Więc nie będę Ci pisał więcej.
|
|
|
|
|
Nie podałeś żadnych przykładów łamania demokracji w Polsce.
Nie wstydź się marcinku. Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
Podałem, tylko Ty czytać nie potrafisz. Poczytaj posty na tej stronie.
|
|
|
|
|
Głupia dziecięca zabawa.
Nie ma sensu dyskutować z kimś, kto funkcjonuje na zasadzie katarynki ignorującej fakty. Czekam na konkrety. A - tak mi się przypomniało.... pamiętasz procentowe udziały głosów nieważnych w poprzednich wyborach samorządowych? Fałszowanie wyborów to łamanie demokracji czy nie? Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
Leśne Dziadki w PKW nie ustępują a raczej przewyższyli standardy praworządności SN-KRS.
I prezes Sądu Najwyższego Małgorzata Gersdorf bezpośrednio po wyborze nowego przewodniczącego KRS - sędziego Leszka Mazura - opuściła posiedzenie Rady. - Chciałam zostawić tę Radę samą sobie - powiedziała. Dlaczego tyle ci to zajęło? Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel. |
|
|
|
|
po emocjach lokalnych trochę "sponsorowanej" rozrywki międzynarodowej
Przewodniczący Rady Europejskiej Donald Tusk otrzymał nagrodę Polonicus za… promowanie Polski w Unii Europejskiej. Nagroda Polonicus jest przyznawana przez Polonię "europejską", a jej inicjatorem jest działający w Akwizgranie Instytut Polonicus. Nagroda jest wręczana od 2009 r., wśród jej laureatów znaleźli się – Lech Wałęsa, Agnieszka Holland, Leszek Balcerowicz, Róża Thun i Krystyna Janda. |
|
|
|
|
CDN czego PIS nie wyniesie nas z uni jak ona taka zła. Deputowani by włosy z głow rwali jak tam takie pensyjki.
|
|
|
|
|
Nie chodzi o to by z UE wyjść, ale by w niej zaprowadzić porządek.
"Unikajcie wszystkiego, co ma choćby pozór zła" (1 Tes 5, 22) |
|
|
|
|
CYTAT Nie chodzi o to by z UE wyjść, ale by w niej zaprowadzić porządek. Nie wyszlo to PIS i nie wyjdzie. Psiocza ale kase biorą |
|
|
|
|
Podczas uroczystości z okazji uchwalenia Konstytucji 3 Maja prezydent Andrzej Duda podał datę referendum konstytucyjnego i zapowiedział szeroką debatę w tej sprawie.
– Chciałbym aby to naród, polskie społeczeństwo zostało zapytane przez rządzących o to, jakiej Polski chce – powiedział Andrzej Duda. Referendum to pytania. Naród może tylko ustosunkować się do propozycji Pana Prezydenta. Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel. |
|
|
|
|
PO wymyśliło nowe znaki w Warszawie
Odholują każdego kto nie jest z PO "Unikajcie wszystkiego, co ma choćby pozór zła" (1 Tes 5, 22) |
|
|
|
|
Moim zdaniem Duda wybrał kiepską datę referendum.
Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
Czekamy na pytania, obecnie lans Agaty i ocieplanie kiepskiego wizerunku opowiadacza. Orban chce wpisać w konstytucje nadrzędność prawa Węgrów nad Niemcami i Sorosem w przypadku znęcania kontyngentami islamistów. PAD się nie odważy.
Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel. |
|
|
|
|
CYTAT Moim zdaniem Duda wybrał kiepską datę referendum. Czemu? "Unikajcie wszystkiego, co ma choćby pozór zła" (1 Tes 5, 22) |
|