|
|
|
Zauważcie pewną prawidłowość. Otóż - te prawdziwe sondaże, które nam zwykłym szaraczkom nie są dostępne, pokazały najwyraźniej zbliżający się totalny upadek PO i co równie ważne - spadek sprzedaży i zaufania do takich gniotów jak Gazeta Wybiórcza. W związku z tym usłużne media próbują odzyskać nieco zaufania, i pieniędzy publikując pomiędzy swoimi szmatławymi wypocinami na zamówienie, artykuły delikatnie krytykujące nie tyle władzę co sytuację w kraju.
Ma to swój cel dalszy - chodzi o uwiarygodnienie tych pseudomediów na tyle , by w czasie kampanii wyborczej mogły kłamać i manipulowac z meganatężeniem i ugrać cokolwiek dla PO. To są już ostatnie pomysły Ostachowicza - tak jak desperacka zbiórka jakichkolwiek "osiągnięć" niemieckiej mafio-partii i jej pseudobossów. A teraz na wesoło - powstał wątek "Smoleńsk i zadośćuczynienie" - czy jakoś tak. Jest on przez nas bojkotowany , więc "Andrzejek" z "Fractalem - naśladowcą o obliczu psa-żula" - siedzą i komentują się nawzajem. Tutaj boją się już napisać cokolwiek błazny Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
Dołączył: 7 Kwie 2010r. Skąd: z 2irlandii:-) tuska Ostrzeżenia: 20% |
|
|
|
Gdzie jest 16 mld zł z kontraktów drogowych?
Generalna Dyrekcja Dróg Krajowych i Autostrad oraz Ministerstwo Finansów przerzucają się odpowiedzialnością za zaksięgowanie "oszczędności" z kontraktów drogowych. Czy szef rządu zlokalizuje te pieniądze? Kto zaksięgował 16 mld zł? - pyta "Nasz Dziennik". Aż 16 miliardów złotych zaoszczędziła w ostatnich dwóch latach Generalna Dyrekcja Dróg Krajowych i Autostrad na niższych, niż szacowano, kontraktach na budowę dróg. Jednak nikt nie chce się przyznać, gdzie są te pieniądze - akcentuje gazeta. Według GDDKiA, cała kwota trafiła do budżetu centralnego. Ale nic o tym nie wie resort finansów. - Sprzeczne stanowiska obydwu instytucji ośmieszają administrację rządową, która nie umie udzielić dokładnej i przejrzystej informacji, co się stało z owymi 16 mld zł - uważa poseł Jerzy Polaczek z PiS, który o wyjaśnienia poprosił premiera Donalda Tuska. "Naród, który zabija(abortuje)własne dzieci, jest narodem bez przyszłości |
|
|
|
|
CYTAT Rostowski chce wyceny Morskiego Oka, niedługo zaczną wyeniać rzeki, jeziora, wzniesienia. Ludzie obudzcie się bo bedziemy niewolnikami we \"własnym\" kraju, jezeli juz nie jestesmy. Gdzie to wyczytałeś w Gazecie Polskiej?:-)))))) Ustawa o rachunkowości o tym mówi i NIK zwrócił na to uwagę. Najprawdopodobniej będzie zmiana przepisów bo w rubryce wartość słowo "Bezcenne" nie przejdzie. Wycena też nie jest możliwa. Czasem wystarczy pomyśleć a nie rzucać populistyczne hasła. "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
O! "Andrzejek" się odezwał! Niesamowite!
Ale się biedaku skompromitowałeś próbą założenia nowego wątku "Smoleńsk i zadośćuczynienie" czy jakoś tam. Biedactwo. Musiało cię kosztować wiele odwagi i nerwów napisanie czegokolwiek tutaj. Ale jak już napisałeś..... to się znów zbłaźniłeś. O zaleceniu Ministerstwa Finansów aby każdy park narodowy wycenił posiadany obszar mówiły wczoraj wszystkie szmatławo-usłużne media! Jakoś wcześniej nie było takich wycen, więc w dobie wyprzedawania czegokolwiek.... kto wie, czy tym zdrajcom antypolskim , mordercom i złodziejom nie przyjdzie do głowy pomysł "wydzierżawienia" tego czy owego parku w części lub całości? Oczywiście podanie jako przykładu Kasprowego Wierchu ma na celu wywołanie poruszenia u debilo-widza, ale pozostaje pytanie: Jak wycenić Morskie Oko? Albo Giewont? Paranoja Wyprzedażowa tego Szmato-rządu sięga zenitu. Przespałeś temat i wyskoczyłeś z byleczym. Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
Kiedyś była moskiewska prawda. Dziś jest szkopski szpigel.
Polacy nie mieli tak dobrze jak dziś - słyszycie? Cud gospodarczy nad Wisłą: Kiedyś zacofany kraj rolniczy dziś rozkwita. matrix - Cud gospodarczy nad Wisłą: Kiedyś zacofany kraj rolniczy dziś rozkwita. Poparcie dla Europy jest duże, nawet podejście do Niemców jest mniej napięte - pisze "Der Spiegel, który opublikował w najnowszym wydaniu reportaż o Wrocławiu. Artykuł pełen jest komplementów pod adresem Polski: - Niespełna ćwierć wieku po upadku bloku wschodniego, 38-milionowy naród stał się poważanym mocarstwem regionalnym - pisze niemiecki tygodnik. http://wiado(...)any.html PZPR przy obecnej PO to jak uniwersytet obok przedszkola. A miało być tak pięknie..... |
|
|
|
|
PO wprowadza Polskę w nową erę walki z wolnością słowa. Teraz atakują niezależne media internetowe:
"Od wczoraj nie mogłem wejść na Salon24. Dopiero dzisiaj udało mi się połączyć z Salonem przy pomocy proxy na terenie Polski. Z komentarzy na NowymEkranie dowiedziałem się, że jest to wspólny problem dla wszystkich użytkowników poza granicami Polski. Dotarł do mnie również e-mail: W dniu dzisiejszym portalwww..solidarni2010.plzostał w wyjątkowo bezczelny sposób zaatakowany przez hakerów. Technicy od kilku godzin próbują rozwiązać ten problem, na razie bezskutecznie. Wczoraj hakerzy przeprowadzili "próbę generalną" i nie można było wejść na naszą stronę przez ok. godzinę, a dziś nastąpił "główny" atak. To kolejny przykład cenzury internetu w wydaniu "Ministerstwa Miłości"!!! Prosimy o rozpowszechnianie tej informacji Pozdrawiam, Dominika Gwiazda Stowarzyszenie Solidarni 2010 Bez proxy nie można również wejść na stronę sejmową zespołu Macierewicza: smolenskzespol.sejm.gov.pl To nie jest przypadek. Wygląda to na zorganizowany i skoordynowany atak. W ten sposób Polska dołącza do czołówki listy na której figurują Chiny, Iran, Rosja... Bardzo mnie martwi postawa wielu blogerów na platformach niedotkniętych tą "przypadłością" np. Nowy Ekran („Jak, z pożytkiem dla NE, wykorzystać zawieszanie się s24?”). Właśnie teraz potrzebna jest współpraca i wsparcie, a tutaj jak owce w drodze na rzeź, które próbują na poboczu trochę więcej skubnąć" Źródło: "Niezależna.pl" Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
Andrzejku mirek777 wytłumaczył Cie to za mnie bardzo dokładnie ale Ty oczywiście tego nie rozumiesz)) To że po zdymanym rządzie wszystkiego mozna się spodziewac nie nazywaj populizmem. Czytaj człowieku troche i orientuj się w tym co się dzieje na świecie) co nie słyszałes o tym jak Rostowski chcial właczyć Lasy Państwowe do budżetówki? Myśl to chyba nie boli a jak boli to zmień nick z Andrzejka na pierszy LemingRST)))))))))
Pytam się rudy gdzie te cuda? |
|
|
|
|
CYTAT O! \"Andrzejek\" się odezwał! Niesamowite! Ale się biedaku skompromitowałeś próbą założenia nowego wątku \"Smoleńsk i zadośćuczynienie\" czy jakoś tam. Biedactwo. Musiało cię kosztować wiele odwagi i nerwów napisanie czegokolwiek tutaj. Ale jak już napisałeś..... to się znów zbłaźniłeś. O zaleceniu Ministerstwa Finansów aby każdy park narodowy wycenił posiadany obszar mówiły wczoraj wszystkie szmatławo-usłużne media! Jakoś wcześniej nie było takich wycen, więc w dobie wyprzedawania czegokolwiek.... kto wie, czy tym zdrajcom antypolskim , mordercom i złodziejom nie przyjdzie do głowy pomysł \"wydzierżawienia\" tego czy owego parku w części lub całości? Oczywiście podanie jako przykładu Kasprowego Wierchu ma na celu wywołanie poruszenia u debilo-widza, ale pozostaje pytanie: Jak wycenić Morskie Oko? Albo Giewont? Paranoja Wyprzedażowa tego Szmato-rządu sięga zenitu. Przespałeś temat i wyskoczyłeś z byleczym. Doucz się baranie i nie kompromituj się. "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
"Andrzejek" po raz kolejny błysnął merytoryką, odniósł się rzeczowo do poruszonych zagadnień, a przede wszystkim powalił nas kulturą. Wracaj na swój błazeński wątek biedaczku
Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
CYTAT A teraz na wesoło - powstał wątek \"Smoleńsk i zadośćuczynienie\" - czy jakoś tak. Jest on przez nas bojkotowany , więc \"Andrzejek\" z \"Fractalem - naśladowcą o obliczu psa-żula\" - siedzą i komentują się nawzajem. Tutaj boją się już napisać cokolwiek błazny Widzisz mirek jakim jesteś kretynem? Jak się nie ma nic do powiedzenia to się lepiej nie odzywać. Założyłem temat wkleiłem początek i link. Fractal skomentował ale ja tam nie dodałem jeszcze żadnego wpisu więc twoje stwierdzenie o wspólnym komentowaniu jest zwyczajnym kłamstwem. Mirek jesteś kłamcą. Nie martw się twoje PiSdy to lubią, kłamcy w PiSie są w cenie:-)))) A po za tym odnosisz się do artykułu i masz za złe tylko to że powstał. Uważasz że dziennikarze w tym tekście skłamali jak ty wcześniej? A może strach przed wyciągnięciem sprawy na światło dzienne spowodował paraliż umysłowy. Nie potrafisz się odnieść do treści zawartej w tekście mimo takiej otwartości umysłu. "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
CYTAT Andrzejku mirek777 wytłumaczył Cie to za mnie bardzo dokładnie ale Ty oczywiście tego nie rozumiesz)) To że po zdymanym rządzie wszystkiego mozna się spodziewac nie nazywaj populizmem. Czytaj człowieku troche i orientuj się w tym co się dzieje na świecie) co nie słyszałes o tym jak Rostowski chcial właczyć Lasy Państwowe do budżetówki? Myśl to chyba nie boli a jak boli to zmień nick z Andrzejka na pierszy LemingRST))))))))) Monopol na prawdę widzę mają tylko pajace z PiS. Doczytaj a się dowiesz. Szkoda słów. "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
CYTAT \"Andrzejek\" po raz kolejny błysnął merytoryką, odniósł się rzeczowo do poruszonych zagadnień, a przede wszystkim powalił nas kulturą. Wracaj na swój błazeński wątek biedaczku No tak twój poziom kultury samego ciebie poraża. Ogarnij się błaźnie i nie pajacuj. "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
Zapraszam dziś o północy ostatni program Jana Pospieszalskiego "Warto Rozmawiać".
|
|
|
|
Ciekawe, czy "Fractal - naśladowca o obliczu psa-żula" posądzi cię o "spamowanie" - "Andrzejku" No aż trzy wypowiedzi pod rząd Nie pień się tak biedaku - i tak w niczym nie masz racji.
Życzę wszystkim Dobrej Nocy Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
Widzisz kłamco mirku, to były trzy odpowiedzi na trzy różne posty. :-)))))))
"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
Co do Pospieszalskiego to przypominam jego najlepsze momenty :
Eh te czasy IV RP, kiedy to Kaczyński nawtykał swoje tuby propagandy do TVPiS. Dziwne że zajęło tyle czasu żeby zrobić z nimi porządek. Miejsce Pospieszalskiego i jemu podobnych jest u ojca R. a nie w publicznych mediach finansowanych z kieszeni podatnika. PS. Z czasem okazało się że Janek P. bredził od rzeczy (a to niespodzianka). Izrael jakoś nie wysłał na Warszawę ani czołgów ani samolotów. *Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów* /Stanisław Lem |
|
|
|
|
Nie dziwią mnie twoje wypowiedzi - tylko cieszą "Fractalu - naśladowco o obliczu psa-żula" i ty jego wierny "Geremku" - "Andrzejku" .Swoją postawą potwierdzacie, że relatywizm prawny i łamanie zasad z których rozliczacie innych jest regułą nie tylko wsród członków niemieckiej mafio-partii ale również wśród kundelków dla nich szczekających.
Cieszy mnie też fakt, że w przynajmniej chwiliwo przestałeś kalać symbole narodowe III RP "Fractalu - naśladowco o obliczu psa żula Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
[/cytat]Monopol na prawdę widzę mają tylko pajace z PiS.[/cytat]
Jeśli ktos tu jest pajacaem to tylko Ty, brakuje Ci argumentów to zaczynasz wyzywac od pajaców z pis typowy przykład minoga Z PO.Andrzejku po tej wypowiedzi widzę że jesteś typowym lemingiem jestes od dawna natym forum i pewnie nie raz czytałes że pisałem iz nie jestem za Pisem...Więc zapisz to sobie na zółtej karteczce i przyklej na ekranie bo widac masz sklerozę pomimo młodego wieku. Dla mnie jesteś lemingiem który ma średniopłatna robocine ale ma i się z tego cieszy jak równiez z tego że moze iść i kupić sobie co chce w supermarkecie - za te dobrodziejstwa jestes wiernym szczekaczem PO... Powtórzę jeszcze raz byś sobie utrwalił- nie jestem za pisem ale szlak mnie trafia jak widzę co wyprawia PO. Pytam się rudy gdzie te cuda? |
|
|
|
|
przykład rzadowego leminga Twarz błazna i typowego plastusia z PO... Pytam się rudy gdzie te cuda? |
|
|
|
|
Fractal jest rzeczywiście naśladowcą
Najpierw zaczął naśladować godło polskie, a po zmianie mojego avatarka tego samego dnia wymienił swój. Echolalie? A ja niczego nie zmieniałem, a jedynie wróciłem do dawnego, sprawdzonego wzorca. PZPR przy obecnej PO to jak uniwersytet obok przedszkola. A miało być tak pięknie..... |
|
|
|
|
WyborcoPO, przeceniasz własną osobę
A mój awatar będe zmieniał kiedy mnie najdzie ochota, choćby codziennie Być nazywanym "naśladowcą" przez xero-boya wklejającego codziennie czyjeś artykuły - bezcenne *Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów* /Stanisław Lem |
|
|
|
|
Człowiek Cywilizowany, nie potrafi czerpać przyjemnosci z zabijania
|
|
|
|
MUSZĄ BYĆ INSTRUMENTY MOBILIZUJĄCE RZĄDZĄCYCH DO DZIAŁAŃ NA RZECZ ROZWOJU
Tak dalej nie może być jak obecnie, że w większości przypadków powodzenie ludzi, rodzin zależy od wejścia w odpowiednie układy władzy lokalnej, czy centralnej. Przedarcie się do polityki, pełnienia funkcji we władzach centralnych lub samorządowych obecnie jest jednym z najskuteczniejszych sposobów na dostatnie życie człowieka, który wejdzie w określone układy i jego rodziny, której łatwo jest znaleźć zatrudnienie w wyjątkowo dobrze opłacanej sferze publicznej. Nadmiernie rozrośnięty aparat władzy centralnej i samorządowej, która faktycznie nie jest rozliczana z efektów rządzenia, bardzo destrukcyjnie wpływa na życie zwykłych obywateli, którzy fundują dobre życie ludziom władzy. Zamiast inwestowania w infrastrukturę, korzystania przez obywateli z owoców swojej pracy, Polscy utrzymują nie wiadomo komu i do czego potrzebny aparat urzędniczy. Człowiek może realizować się, wykorzystywać tkwiący w nim potencjał w różny sposób. Tylko bez dochodów na odpowiednim poziomie możliwości rozwoju, spełniania się są bardzo ograniczone. Bardzo bym chciała odwiedzić kilka miejsc na świecie, mogłabym wtedy z Wami podzielić się swoimi spostrzeżeniami. Ktoś powie, że jak ktoś bardzo chce. Tak tylko widzicie, mogę wybierać między bieżącymi potrzebami rodziny, spłatą zobowiązań, a realizacją morzeń. Moja sytuacja nie jest wyjątkowa, takich osób jak ja w Polsce są miliony, którzy ustawicznie od lat ledwie wiążą koniec z końcem, bo w pierwszej kolejności trzeba zaspokoić potrzeby instytucji państwowych. http://www.zbunt(...)/?p=2260 PZPR przy obecnej PO to jak uniwersytet obok przedszkola. A miało być tak pięknie..... |
|
|
|
|
Głosujmy, by wybranym żyło się dobrze!!!
NA SPECJALNE ŻYCZENIE I Z DEDYKACJĄ DLA KOMENTATORÓW BIERZMY UDZIAŁ W WYBORACH, BY WYBRANYM, ICH RODZINOM I KOLEŻEŃSTWU ŻYŁO SIĘ DOBRZE!!! TO NIE NASZA WŁADZA!!! NIE MAMY ZAUFANIA DO RZĄDZĄCYCH, WYMIARU SPRAWIEDLIWOŚCI I URZĘDNIKÓW!!! KONSEKWENCJĄ TAKIEGO STANU RZECZY JEST BRAK ZAUFANIA DO PAŃSTWA, KTÓRE NIE JEST NASZYM REPREZENTANTEM, NIE CHRONI NAS, TYLKO MAMY PRZEKONANIE, ŻE JEST NASZYM TYRANEM!!! Dziennikarze, blogerzy, komentatorzy życia społeczno – politycznego muszą zajmować się bieżącymi wydarzeniami. Od czasu do czasu przygotowuję sobie jakiś specjalny temat, który nie koniecznie jest aktualnie poruszany w środowiskach społecznych, politycznych, mediach. To wtedy ja usiłuję ruszyć jakieś zagadnienie, przynajmniej w medialnej skali mikro zwrócić uwagę na problem, tak od siebie mówię internautom: porozmawiajmy o tym, to jest ważne. Ostatnio miałam przypadkową okazję, by porozmawiać o sprawach społecznych, polityce z grupką studentów. Przypadek ma to do siebie, że nie bardzo wiadomo czego od kogo oczekiwać. Młody człowiek stwierdził coś kontrowersyjnego dla mnie. Według mnie stanowisko oparte było na manipulacji, braku wiedzy i doświadczenia życiowego. Pozwoliłam nie zgodzić się z opinią, oczywiście przedstawiając argumenty na poparcie swojego stanowiska. Ktoś z grupy zwrócił mi uwagę, że wdawanie się w dyskusję z ich kolegą na tematy polityczne jest bardzo ryzykowne, zagina każdego. Przecież w trakcie dyskusji nie chodzi o to, żeby zaginać kogokolwiek, udowadniać, że wiem więcej, jestem mądrzejszy. Dyskutować trzeba po to, by pobudzić myślenie, wymieniać swoje spojrzenia na poszczególne sprawy, przedstawiać argumenty, przekonywać się do swoich stanowisk, lub wypracowywać nowe, wspólne stanowiska. Mam nadzieję, że dam radę sprostać Waszym wymaganiom, sugestiom podobnie jak udała mi się rozmowa ze studentami. Przypadkowo zebrane osoby, bardzo przypadkowe miejsce, a po chwili był już klub dyskusyjny. Tylko mi nie mówcie, że młodzież jest bierna. Przy demokratycznym stylu kierowania ludzie muszą mieć poczucie swobody, wolności, muszą czuć, że mają prawo do własnego zdania. http://www.zbunt(...)/?p=2234 PZPR przy obecnej PO to jak uniwersytet obok przedszkola. A miało być tak pięknie..... |
|
|
|
|
Fractal - na twoje nieszczęście przyjżałem się twojemu nowemu avatarowi. Porobiłem zrzuty ekranowe. Złamałeś prawo postępując w ten sposób z Godłem Państwowym.
Masz dobę na jego zmianę. Po tym czasie , choć nie chcę tego robić, wyślę stosowne zawiadomienie do KPP Stalowa Wola. Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|