NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »
«« « ... 162 163 164 165 166 167 168 ... » »»
Wszystko o PO,
Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 14 Kwie 2016r. 21:52  
No normalnie mnie zaczepia umiech
Jak dostane 500

Wszystko, co słyszymy, jest opinią, nie faktem. Wszystko, co dostrzegamy, jest punktem widzenia, nie prawdą. http://www.komentujnieobrazaj.pl
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 14 Kwie 2016r. 21:52  

Wszystko, co słyszymy, jest opinią, nie faktem. Wszystko, co dostrzegamy, jest punktem widzenia, nie prawdą. http://www.komentujnieobrazaj.pl
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 14 Kwie 2016r. 22:17  
Żaden polityk nie działa charytatywnie, PIS nie robi tego tak bezczelnie jak platforma, która kryła przy tym wszelkie malwersacje. Dodatkowo pozwalała, a wręcz pomagała doić wszystkim z zewnątrz. W myśl hasła: "h.j, d.pa i kamieni kupa". PIS przynajmniej stara się bronić interesu narodowego i coś robi dla obywateli.
PIS nie jest idealną partią, ale na tą chwile nie ma innej alternatywy. Platforma miała 8 lat, jej działanie (mimo nachalnego wsparcia mediów) Polacy ocenili dobitnie w wyborach. Lewica, krótszy okres działania, ale robili to samo. Nowoczesna platforma bis, nawet jeszcze gorzej, wystarczy wsłuchać się w ich słowa (partia, która weszła to sejmu bez programu, to tylko świadczy o jej wyborcach), oprócz ujadania i przeszkadzania w funkcjonowaniu sejmu, nie proponują nic rozsądnego dla obywateli (platforma przy najmniej miała jakiś program, oczywiście tak dla ściemy uśmiech, bo szybko go usunęła ze swojej strony, żeby ktoś im nie przypomniał co obiecała).

Jakby nie patrzeć: platforma, nowoczesna, lewica, psl (wszystko za stołki) równa się imigranci islamscy, co się z tym wiąże widać na zachodzie i północy Europy.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 14 Kwie 2016r. 22:46  
Możesz podać przykład malwersacji (PO, Lewicy, Nowoczesnej) co
I przykład jak to pis stara się bronić interesu narodowego (to mnie najbardziej interesuje) co
pis ze stołków oczywiście rezygnuje co

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 20%
ff
Wysłany: 14 Kwie 2016r. 23:01  
To oczywista oczywistość. Nie trzeba popierać faktami ;-)

"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 14 Kwie 2016r. 23:51  
CYTAT
Możesz podać przykład malwersacji....?

kamieni kupa

ogól się Robert...

Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 15 Kwie 2016r. 04:43  
znalezione w necie na koniec tygodnia...
Konfederaci jadą po bandzie propagandzie: sami tłumaczą skutki swojego donosicielstwa :-)

Demokrata Kwaśniewski: Polska będzie traktowana jako kraj bezalkoholowy
Obrazek

TW Bolek: Wyjdę na mur. Sam obale ten okrągły stół!
Obrazek

Bul Komorowski: Straciliśmy wizerunek dobrego członka w Japonii!
Obrazek

Ten którego imienia nie wymawiamy: ####################Pisowski!
Obrazek

Petru: Jedzmy, pijmy i bawmy się, alimenty to bezprawie!
Obrazek

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 15 Kwie 2016r. 06:34  
E no. Ale pojechaliscie po bandzie ...teraz przez te wpisy to PO zrzeknie się mandatu. Kurde. Super... Więcej takiego wsadu ... Wow. Nie no jak przeczyta to aschetyna to spakuje walizki i do Zimbabwe

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 100%
ff
Wysłany: 15 Kwie 2016r. 08:42  
Obrazek

CYTAT
Poseł platformy pisał rezolucje:
http://fakty(...),2184877

Do czego posunie się dalej platforma z nowoczesną? Wprowadzenie obcych wojsk okupacyjnych i tworzenie obozów pracy? Wszystko tylko po to, żeby odzyskać koryto i dalej doić Polaków?

Twoim podstawowym problemem jest to że nie pojmujesz że to nie chodzi o Polskę ... a o fakt łamania prawa przez PiS ... Jak napisali w artykule ...
"niekorzystnej dla polskiego rządu rezolucji Parlamentu Europejskiego" myślisz że cały świat jest tak tępy by kupować kurdupla brednie ? polski rząd to nie Polska a tępy Węgier który siedział cicho gdy go pozbawiali wszelkich praw ... to nie Polak !

I może jeszcze przypomnisz kiedy Brocha obiecywała że roz...li wszystko w Polsce ? Mityczna teczka pełna ustaw na pierwsze sto dni okazała się fikcją ...to sobie przyswój ...a czego była pełna to teraz wychodzi ...

----> A tu masz ciekawe wideo umiech W TVPis tego zapewne nie zobaczysz umiech

Józef Piłsudski "Naród wspaniały, tylko ludzie k*rwy."
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 15 Kwie 2016r. 11:20  
[cytat]Możesz podać przykład malwersacji (PO, Lewicy, Nowoczesnej) co

Przespałeś ostatnie 25 lat? Czy udajesz głupiego? Częściowe tylko przykłady dotyczące platformy masz w tym wątku, wystarczy tylko się trochę cofnąć.
Kilka tylko przykładów na lewice, jeżeli masz tak krótką pamieć:
- przekret przy ubezpieczeniu elektrowni Opole, który pogrążył Jakubowską
- słynne słowa Milera: "w Polsce nie ma żadnych wiezień CIA", pare lat później Polacy są skarżeni do Strasburga przez islamistów przetrzymywanych i torturowanych w Polsce( co jest wbrew Polskiej Konstytucji), Polska musi wypłacić im odszkodowania. CIA zapłaci grube miliony dolarów za udostepnienie bazy, które rozpłyneły się nikt nie wie gdzie.
- afera Rywina
- poniżej kilka słów od już nieżyjącego Oleksego:
http://wpoli(...)i-lewicy
Nie dziwi, że zablokowali wydanie jego pamiętnika, w którym jak zapowiadał rozliczył się z przeszłością polityczną

Co do nowoczesnej: jej "główny wódz" Petru (dla mnie pionek sterowany przez inne osoby) zaczynał kariere w Uni Wolności, formalny i nieformalny doradca platformy. Przed pierwszymi wyborami prezydenckimi popierał Komorowskiego, po jego przegranej nagle powstaje Nowoczesna (remake Ruchu Palikota). W zapowiedziach odcięcie się od platformy, w rzeczywistości wiekszość składu to spady z Platformy, głosowanie w sejmie jakoś dziwnie zawsze tak samo jak platforma. Ślepy tylko nie zauważy, że to wydmuszka dla lemingów. Osoby z WSI w szeregach partii.
Jak można wierzyć komuś kto zalecał branie kredytu w frankach, a sam dużo wcześniej przewalutował na zł (w najlepszym okresie, wiedział co się święci), na dodatek boi się pokazać jaki majątek posiada i w ostatniej chwili przepisuje na żonę.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 15 Kwie 2016r. 11:40  
Powiedz mi w takim razie co robił zbysiu konstytucjonalista w latach 2005-2007 sciana
Powiedz mi co ten sam zbysiu konstytucjonalista robi teraz, bo ja nie widzę tych afer, a do dyspozycji ma cały aparat państwowynie wiem

http://korwin-mikke.pl/polska/zobacz/skala_obludy_pis_ws_kredytow_we_frankach/106392

aby nie było że z mainstreamowych mediów.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 15 Kwie 2016r. 12:12  
CYTAT
Powiedz mi w takim razie co robił zbysiu konstytucjonalista w latach 2005-2007 sciana
Powiedz mi co ten sam zbysiu konstytucjonalista robi teraz, bo ja nie widzę tych afer, a do dyspozycji ma cały aparat państwowynie wiem

http://korwin-mikke.pl/polska/zobacz/skala_obludy_pis_ws_kredytow_we_frankach/106392

aby nie było że z mainstreamowych mediów.

Powoli daj mu się rozkręcić. CBA u Kulczyka i w Ciech-u już jest. Nie jest łatwo ich rozliczyć jeżeli rząd PO przed końcem kadencji zmienia ustawę o przechowywaniu ważnych dokumentów (skraca ten okres), skraca też okres przedawnienia za przestępstwa, a niszczarki pracują pełna parą. Nawet Komorowski bierze jedną do domu umiech.
Korwin w wielu sprawach mówi mądrze i rozsądnie. Ale zdarza mu się też powiedzieć coś bezmyślnie, w tym przypadku powoływanie się na rok 2016, kiedy nikt z nie wtajemniczonych nie wiedział o szykowanym przekręcie na frankach.
Jeżeli chcesz znać moje zdanie w tym temacie, podatnicy nie powinni pomagać frankowiczom. Tylko, że Polska jest za słaba na walkę z bankami. Widzisz inne wyjście z tej sytuacji?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 15 Kwie 2016r. 12:54  
Zbysiowi i pisowi krasnoludki zawsze srały do ogródka, zresztą co nie którzy mają wielkie pokłady zaufania do tych politykówumiech

Ty mówisz o aferach dużego kalibru, a tu o małych sprawach cichonie wiem
I nic nie mówisz o aferach obecnie rządzących, czyżby nie było co
Korwin cytuje pis z 2006 roku. smiech2

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 15 Kwie 2016r. 13:48  
Urwałeś się od Korwina?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 15 Kwie 2016r. 13:53  
Nie.
Choć go lubię posłuchać, to uważam go raczej za mało skutecznego polityka umiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 15 Kwie 2016r. 14:04  
CYTAT
Zbysiowi i pisowi krasnoludki zawsze srały do ogródka, zresztą co nie którzy mają wielkie pokłady zaufania do tych politykówumiech

Cieszy Cię to, że złodzieje są bezkarni?

Ty mówisz o aferach dużego kalibru, a tu o małych sprawach cichonie wiem

Właśnie w tym jest problem w Polsce, że za kradzież batonika babcia idzie do wiezienia, a za kradzież milionów nikt.

I nic nie mówisz o aferach obecnie rządzących, czyżby nie było co

Przecież pisałem, że PIS nie jest idealny, a już na pewno świętych w swoich szeregach nie ma, ale stawianie ich afer na równi z PO czy lewicą. To jak postawienie znaku równości między słoniem a mrówka.

Korwin cytuje pis z 2006 roku. smiech2

Moja pomyłka, oczywiści chodzi o 2006 rok smiech2

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 15 Kwie 2016r. 14:48  
" "Warszawska Gazeta” dotarła do listu jaki Grzegorz Schetyna, jako minister spraw zagranicznych wysłał do swojego amerykańskiego odpowiednika Johna Kerrego 20 kwietnia 2015 r. Jego treść jest szokująca. Szef polskiego MSZ przyznaje, że poparł uhonorowanie członków ludobójczej organizacji OUN-UPA. Doprasza się w zamian od USA ochrony i protekcji. – Dotrzymując umowy z Panem spełniłem prośbę ambasadora Mulla i poparłem ustawę Rady Najwyższej Ukrainy uznającą za bojowników o wolność członków OUN­UPA, mimo iż brali bezpośredni udział w ludobójstwie etnicznych Polaków podczas II wojny. Moja inicjatywa wywołała niebywałe oburzenie zarówno obywateli, jak i polityków w Polsce, w tym PO, której jestem członkiem. Otrzymałem pogróżki śmierci i wezwania do podania się do dymisji. Proszę o zrewanżowanie się gestem dobrej woli i użycie wszelkich wpływów Departamentu Stanu dla zmniejszenia presji na mnie i na mój zespół -­ napisał Schetyna."

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 15 Kwie 2016r. 15:35  
Liberum Veto! Nic nowego! Jarosław Kuropatwiński jest radcą prawnym i jednocześnie konsulem honorowym Republiki Federalnej Niemiec w Bydgoszczy.

Obrazek

Podżegał radców prawnych w całej Polsce o rozważanie podjęcia akcji protestacyjnej (zaprzestania usług) mającej na celu skłonienie Prezesa Rady Ministrów RP do zaniechania bezprawnych działań polegających na odmowie publikacji wyroku TK. Dentyści następni?

PS John Kerry, masz link?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 15 Kwie 2016r. 15:47  
Leszek Balcerowicz: będę reformował ukraińską gospodarkę

Obrazek
Na zdrowie!

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 17 Kwie 2016r. 16:39  
Do polskich feministek i lewactwa dołączył przewodniczący Parlamentu Europejskiego Martin Schulz. Na Agitce opublikowanej przez grupę Socjalistów i Dronow w PE, Schulz pokazał się z wieszakiem oraz kartką z hasłem „Solidarity with polish women”.

Obrazek

To.... Solidarność Europejska

Widywano go również (3-ci z lewej) w męskim towarzystwie na Berlińskiej Paradzie:
Obrazek

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 18 Kwie 2016r. 18:08  
„TK w sprawozdaniu przyznaje, że przyczyną kryzysu była nowela z czerwca z 2015 przygotowana przez koalicję PO-PSL” – napisał na Twitterze reporter Wiadomości TVP Bartłomiej Graczak. Załączył fragment sprawozdania.

Obrazek

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 21 Kwie 2016r. 17:33  

Społeczny Ruch Partyjny

Obrazek

We The Rejected, domagamy się by marsz był początkiem końca zwycięstwa partii PiS – mówi Onetowi Jan Grabiec. Rzecznik partii PO deklaruje, że to będzie marsz Kinder Maxi Siuprajsa, niespodzianek dla dowiezionych nie zbraknie.

Obrazek
Na razie mogę powiedzieć tylko tyle:
zapraszamy ludzi kultury – podkreśla Grabiec.

W konferencji na temat spontanicznej miesięcznicy roku pamiętnego wyborczego 2015-go udział mieli:
oficer prowadzący KOD m.o Ojciec Mateusz,
liderzy Platformy Obywatelskiej,
liderzy Nowoczesnej,
liderzy Polskiego Stronnictwa Ludowego,
liderzy Twojego Ruchu,
Erika Steinbach ze Związku Wypędzonych,
Piotr Kraśko ze Związku Kombatantów Informacji,
Niemiecki sponsor Kinder Niespodzianka.
oraz lokalny dystrybutor miłości :-)

Prywatna wiadomość 

Konto zawieszone
ff
Wysłany: 22 Kwie 2016r. 08:39  
Obrazek

Piją, palą, biorą narkotyki i dopalacze

Stalowa Wola nie odstaje od reszty kraju, jeśli chodzi o niechlubne statystyki dotyczące spożywania alkoholu, brania narkotyków czy dopalaczy. Po te środki sięga coraz więcej młodych.

Alkoholizm to demokratyczna choroba, dotyka wszystkie grupy społeczne, wiekowe, majątkowe. Wśród alkoholików są bezdomni i dyrektorzy, prezesi spółek, wykształceni i niewykształceni, księża i osoby stojące na straży moralności społecznej, a także zwykli, szarzy zjadacze chleba każdego dnia zmagający się z trudami życia. O sytuacji w Stalowej Woli mówiła podczas prac połączonych komisji Grażyna Kulikowska- psycholog, kierownik Poradni Terapii Uzależnień w Stalowej Woli.

...

wiecej TU

Jak donoszą lokalne media ...

Ćpunów i tych którym smakuje wódka ... nie brakuje w naszym pięknym mieście ... Dobrze że Pan Tusk pozamykał sklepiki "kolekcjonerskie" bo już nie dało by się wejść nawet na forum ... Szkoda że obecna władza nic z tym problemem nie robi i ćpunów przybywa

ps.Prince zapewne też nie nie odmawiał ...

"Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany"
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 22 Kwie 2016r. 20:22  
"Ministerstwo obrony narodowej za czasów Tomasza Siemoniaka wydało m.in 50 miliardów na sprzęt, do którego nie było amunicji oraz 31 mln zł na gadżety, z których część była zupełnie bezużyteczna"
"w ramach promocji zakupiono m.in. 21 tys. tablic matematyczno-fizycznych i 10 tysięcy tablic Mendelejewa, na których naniesiono logo MON – tablice do tej pory znajdują się w magazynach resortu obrony. Do czego mają służyć – nie wiadomo, ponieważ na to pytanie nie był w stanie odpowiedzieć Tomasz Siemoniak, obecnie poseł PO."

By żyło się lepiej ...

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 23 Kwie 2016r. 23:15  
Donald Tusk: nikt nie ma prawa pouczać Turcji
Obrazek
Angela Merkel: mamy prawo pouczać Polskę

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 24 Kwie 2016r. 09:27  
CYTAT
"Ministerstwo obrony narodowej za czasów Tomasza Siemoniaka wydało m.in 50 miliardów na sprzęt, do którego nie było amunicji oraz 31 mln zł na gadżety, z których część była zupełnie bezużyteczna"
"w ramach promocji zakupiono m.in. 21 tys. tablic matematyczno-fizycznych i 10 tysięcy tablic Mendelejewa, na których naniesiono logo MON – tablice do tej pory znajdują się w magazynach resortu obrony. Do czego mają służyć – nie wiadomo, ponieważ na to pytanie nie był w stanie odpowiedzieć Tomasz Siemoniak, obecnie poseł PO."

By żyło się lepiej ...

Ładna propaganda, oczywiście dobrej zmianyumiech

Prywatna wiadomość 

«« « ... 162 163 164 165 166 167 168 ... » »»

NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »