|
![]() |
|
Jako że dziś mam dobry humor po druzgocącej porażce szydłowej nie wykasuję ci tego wpisu z ewidentną prywatą
![]() "Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
Dołączył: 2 Lip 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
"Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
![]() |
|
CYTAT Edo2 słabo się odniosłeś do tej tabeli. To raczej twoja kompromitacja. Ech szkoda słów. Ja wiem, twoje dane są bardziej twoje i oczywiście ważniejsze bo najtwojsze ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Andrzejku , albo robisz sobie jaja albo udajesz głupiego? Jeżeli PKB rośnie ( a nawet utrzymuje się na podobnym-stałym poziomie) a liczba obywateli maleje to siłą rzeczy PKB per capita będzie wyższe. Mam racje czy nie? Musimy tak po kolei , bo z Wami inaczej się nie da! ![]() http://stat.gov.pl/obszary-tematyczne/ludnosc/ludnosc/ http://wiadomosci.radiozet.pl/Wiadomosci/Kraj/GUS-Maleje-liczba-mieszkancow-Polski-00008764 Kwestia następna. Płaca minimalna jest regularnie podnoszona o jakąś kwotę. Mogę się z Tobą założyć, że za cztery lata ( kiedy będzie kończyć się pierwsza kadencja rządu PiS) płaca minimalna również będzie wyższa niż teraz! I to nie jest akt łaski ze strony rządu , tylko celowa polityka wymuszania wyższych zarobków. Prowadzona jeszcze chyba od Millera! ![]() http://www.zus.pl/default.asp?p=1&id=1019 Nakłady na służbę zdrowia zwiększają się od 25 (26) lat złotego okresu w dziejach Polski. Wszystkie rządy to robiły! Nie chodzi o ilość tych pieniędzy , tylko o efektywność całego systemu. Jesteś pewien , że te pieniądze są dobrze wydatkowane? Jesteś pewien , że służba zdrowia funkcjonuje prawidłowo? Mnie stać na prywatną , a zapytaj tych co stoją w kolejkach. Mam rację , czy nie? http://stat.gov.pl/obszary-tematyczne/zdrowie/zdrowie/ Emerytury są rokrocznie rewaloryzowane i siłą rzeczy ich wysokość się podnosi.Za cztery lata ten wskaźnik będzie jeszcze wyższy! Mam rację czy nie? Sprawdź sobie na stronce GUS. .................................................................. I tak mógłbym o każdym z tych pseudo-sukcesów. Tak naprawdę to tylko na jeden punkt nie znajduję kontrargumentów. To , że wydłuża się średnia długość życia to prawdziwa zasługa rządu PO. To nie prawda ,że to proces zachodzący w całej Unii . Pewnie Polakom żyje się naprawdę lepiej skoro żyją dłużej! ![]() |
|
|
![]() |
|
![]() ![]() dam prosty przykład dla twoich kolegów ... mam złotówkę łatwiej dać drugą i mieć 100% wzrostu niż powiedzmy mając tysiąca ![]() A i jeszcze jedno ... to za rządów PiS wyjechało z Polski najwięcej ludzi ... to tak żebyś się nie walnął w tych wyliczeniach "Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
Dołączył: 29 Lip 2009r. Skąd: PiSlamabad Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Edo2, no to dochodzisz do jednego słusznego wniosku. Rząd nie jest nam potrzebny. Żaden. Nie ważne kto rządzi i tak wszystkie wskaźniki pójdą do góry. Ech... Naprawdę odpuszczam, po 25 października zapewne znikniesz z tego forum, kontrakt się skończy.
"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
![]() |
|
CYTAT Edo2, no to dochodzisz do jednego słusznego wniosku. Rząd nie jest nam potrzebny. Żaden. Nie ważne kto rządzi i tak wszystkie wskaźniki pójdą do góry. Ech... Naprawdę odpuszczam, po 25 października zapewne znikniesz z tego forum, kontrakt się skończy. Ważne ,żeby rządził rząd nie powiązany z dużymi bankami , developerami czy całkowicie podporządkowany Brukseli. Rząd ma reprezentować Polaków , a nie Jana Kulczyka czy jemu podobnych. PO takiej rękojmi nie dawała! I dlatego trzeba ich pogonić! ![]() Nie wiem czy zniknę , ale na pewno zrobię sobie dłuższa przerwę! Będzie czas na świętowanie. Podobno pracownicy naszego sztabu mają dostać wczasy na Martynice od Kaczyńskiego w prezencie! Przecież zasłużyłem! ![]() |
|
|
![]() |
|
CYTAT ![]() ![]() dam prosty przykład dla twoich kolegów ... mam złotówkę łatwiej dać drugą i mieć 100% wzrostu niż powiedzmy mając tysiąca ![]() A i jeszcze jedno to za rządów PiS wyjechało z Polski najwięcej ludzi to tak żebyś się nie walnął w tych wyliczeniach Bananie , dostałeś wszystko o co pytasz ! Masz wszystkie statystyki i nie pal głupa! Śpieszę się -cześć! ![]() |
|
|
![]() |
|
CYTAT A i jeszcze jedno to za rządów PiS wyjechało z Polski najwięcej ludzi to tak żebyś się nie walnął w tych wyliczeniach Wyjechali,bo europejski rynek był bogaty w oferty pracy,każdy chętny fachowiec lub nie ,znajdował zatrudnienie z dużo lepszymi zarobkami niż proponował krajowy pracodawca. Do tego dochodził poziom życia,który był nieporównywalny z naszym.Byliśmy świeżo po wstąpieniu do UE i czy Pis czy Po nie ma tu nic do rzeczy, bo młodzi(nie tylko)ludzie byli "głodni" tej właściwej Europy, nie oglądali się za siebie. Przy okazji - Platforma miała motywować tych ludzi do powrotu,nie zmotywowała. Co Ty chcesz właściwie udowadniać ? |
|
|
![]() |
|
Co ja chce udowodnić ?
|
|
![]() |
|
mały quiz z 8 lat o PO : https://8latplatformy.org/ , śmiało
![]() |
|
Dołączył: 7 Kwie 2010r. Skąd: z 2irlandii:-) tuska Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
CYTAT A i jeszcze jedno ... to za rządów PiS wyjechało z Polski najwięcej ludzi ... to tak żebyś się nie walnął w tych wyliczeniach Bzdury wciskasz ludziom,tak się składa że akurat w tym czasie kolejne państwa znosiły ochrone swojego rynku pracy ale skąd możesz wiedzieć jak w tvn o tym nie mówili. "Naród, który zabija(abortuje)własne dzieci, jest narodem bez przyszłości |
|
Dołączył: 7 Kwie 2010r. Skąd: z 2irlandii:-) tuska Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
CYTAT .. A co do wyjazdów to chyba podobnie można powiedzie i dziś ? Mamy nowych młodych głodnych Europy ... Tak ewka nam załatwiła 100.000 muslinów. "Naród, który zabija(abortuje)własne dzieci, jest narodem bez przyszłości |
|
|
![]() |
|
Tubo pisowska że ty łżesz to nie znaczy że każdy to robi ... Nic tak nie lubię jak to że zarzuca mi ktoś że jestem z PiS tfu że kłamie ...
|
|
![]() |
|
Po 8 latach rządów PO budżety milionów obywateli sa w ruinie, a dochody banków i korporacji nadzwyczajne.
Ktokolwiek jest za tym, aby oni utrzymali sie u władzy działa przeciwko narodowi polskiemu. Trzeba teraz właśnie głosowac na PIS, bo nie ma innego ratunku w tej sytuacji. I rozumieja to już wszyscy, od prostych ludzi pracujących w fabrykach po inteligencje i naukowców. WIdać to było na wyborach prezydenckich. Dude nie wybrali tylko słuchacze Radia Maryja i nie tylko z Polski południowo-wschodniej. |
|
|
![]() |
|
CYTAT Co ja chce udowodnić ? ![]() Za rządów PiS podwyżka płacy minimalnej wynosiła odpowiednio: w 2006 ( obowiązująca od 1 stycznia 2007) = ok 4 % w 2007 ( obowiązująca od 1 stycznia 2008) = ok 20 % PiS zwiększył pensję minimalną z 899,10 zł do 1126 zł. Czyli 25,25....% Uprośćmy- o 25%! Przez dwa lata rządów. PO zwiększyła pensję minimalną z 1126 do 1750 . Czyli o ok 55 %. Przez osiem lat rządów. Podwyżki za rok 2016 nie uwzględniałem , ale to niczego nie zmienia! http://www.zus.pl/default.asp?p=1&id=1019 Czy coś z tego co napisałem jest nieprawdą? Nie wiem skąd wziąłeś te wartości w swoim poście " może z 10 % za nierobów z PO blisko 100" , może z głowy bo na pewno nie z dzienników statystycznych. ![]() ![]() Czy coś co napisałem jest dla Ciebie niezrozumiałe ? Może popełniłem błąd w obliczeniach i chcesz mnie poprawić? Zaraz dojdziemy do wyjazdów z Polski, zamknijmy temat płacy minimalnej! |
|
|
![]() |
|
Bananie , czy mi się zdawało , czy zadałeś jakieś pytanie? Było i nie ma?
![]() |
|
|
![]() |
|
CYTAT Bananie , czy mi się zdawało , czy zadałeś jakieś pytanie? Było i nie ma? ![]() Było ![]() Zerknąłem tylko jeszcze kto robił budżet na 2008 rok żeby się upewnić ... "Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
![]() |
|
Jako , że jesteś taki wstydliwy to Ci odpowiem na pytanie , które było , ale znikło!
![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
Jest tak jak piszesz ... przypominam sobie z tamtych lat że PO zdążyło zastopować złodziejowi rydzykowi część kasy ... Wstydliwy
|
|
![]() |
|
Banan to PeOwski troll, szkoda zawracać sobie nim głowy, albo chce zostać kolejny raz modemem miesiąca i podkręca atmosferę na forum.
Ale nie o tym chciałem. Ogladałem w Telexpresie końcówke debaty Kopacz-Szydło, no i ta Kopacz cos tam krzyczała nie marnujcie głosu, głosujcie na nas, bo tylko my możemy powstzrymać rządy PIS i pokazywała na przeciwnika. A tam stała ta niepozorna jakby, usmiechajaca się Beatka. No masakra, jak to wyglądało? Żeby tam był brodaty Macierewicz lub mały wielki człowiek Kaczyński. A Kopaczowa pokazywała na Beatkę i mówiła, że chce Polaków przed nią bronić. No masakra. Mnie się wydaje, że wszyscy mądrzy ludzie w Platformie odsunęli się od Kopaczowej, zwłaszcza jak te swoje koleżanki wpakowała na listy i nie ma jej kto doradzić jak ma w ogóle tą kampanie prowadzic. I wszystko jak kulą w płot. Przy takich wiatrach to PIS będzie miał 50% głosów normalnie i chyba wszyscy łącznie ze Schetyna się z tym pogodzili. Ale niech Grzesiu po wyborach odsunie ta lekarke jak najszybciej od władzy w partii, bo to normalnie obciach, żebyśmy kogos takiego mieli w polityce. Świat się na wyborach nie skończy, mądra opozycja tez będzie potrzebna. |
|
|
![]() |
|
A masz coś na poparcie czy tylko tak sobie piszesz ?
|
|
![]() |
|
Mam, suche fakty plus popitka
![]() O kurka, zdaje się, że druga debate przegapiłem. No ale sądzę, że niewiele straciłem. Nasi politycy nie potrafią robić szoł przed kamerami jak ci w USA, Korwin ew, cos się tam stara, Nasi sa przeraźliwie nieporadni, choć Duda trochę zaskoczył, w końcu prawnik jak Obama. Może za 50 lat dorobimy się polityków, którzy przed kamerami będą się czuli jak aktorzy i będą robic prawdziwy szoł wyborczy. |
|
|
![]() |
|
Bananie - twój ideał siegnął bruku!!! Mój też z przed 8 i 4 lat(:(:(: Trzeba się z tym pogodzić!!! PO to Polewacze Obietnic, a Polskę - nasz kraj sprzedali, jak dziwka swoje ciało pod latarnią!!!! Za bezcen!!! PiS jest do dupy - tu masz rację, ale co nam pozostało??? Lepiej się gównem podetrzeć, niż w nim się tarzać!!! Pozdrawiam zagorzałego fana przegranej partii i prawie przegranej generacji(tylko i aż 8 lat, a nie 10) Uśmiechnij się!!! Za tydzień, za rok nie będzie gorzej, ale na pewno weselej
![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
Bananie , nudnawo tu dzisiaj ! Nie masz jakiś rzekomych sukcesów PO do okpienia?
![]() |
|
|
![]() |
|
Nikt nie pisze o PO. W życiu odwrotnie jak w TV.
Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel. |
|
|
![]() |
|
CYTAT Bananie , nudnawo tu dzisiaj ! Nie masz jakiś rzekomych sukcesów PO do okpienia? ![]() 2008 rządzi PO ...budżet robi PO ...a ty to liczysz dla PiS to ja nie mam więcej pytań ![]() ![]() "Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|