|
|
|
Jest co najmniej trzech ludzi na tym forum , którzy cytują głównie z Lisa ( jego produktów). Banan to nawet twierdzi , ze to bardzo rzetelny dziennikarz. Uparł się no i co mu zrobisz?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Co ja poradze, że swój do swego ciągnie. Od dawna wiadomo, że muł na dnie leży...
|
|
|
|
|
CYTAT Do dalszej części Twojego postu nie jestem w stanie się odnieść, po prostu nie rozumiem o co Ci chodzi?. Czego nie rozumiesz w stwierdzeniu ...PiS-da pisowska chowa się za immunitetem ?...Wiem że możesz nie wiedzieć o którą chodzi tyle tam tego jest ... Pan Lis jak mówisz to jeden z rzetelniejszych dziennikarzy w tym kraju fakt niezaprzeczalny ... Teraz może napiszesz mi ile razy prawicowe brukowce przepraszały za cytowanie wynalazków przygłupa Macierewicza i ogłupianie podobnych tobie ? "Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
|
|
Ok , a co z moim linkiem?
|
|
|
|
|
Myślę, że nie ma żadnego smrodu, a wręcz przeciwnie z czego niestety albo raczej stety nie zdaje sobie sprawy Lis. Ale już łapia temat propagandysci PO, bo tak nie działają lub z mniejszą intensywnoscią.
Lis swoim "rzetelnym" dziennikarstwem (jak zreszta Wyborcza)wyrobił sobie opinie kłamcy i platfusowego aparatczyka. Wszyscy wiedzą, że atakuje osoby szczególnie niebezpieczne dla PO i jeśli ktoś znajdzie sie na jego okładce to wzbudza współczucie i wyrasta na bohatera ludu pracującego miast i wsi. Ponadto wykładnikiem postzregania sytuacji w Polsce przez ludzi jest ich sytuacja materialna. Większość żyje od pierwszego do pierwszego, wydatki na mieszkanie, wyżywienie, edukacja dzieci i drobne remonty, samochód pochłaniają wszystkie zarobione środki, a i tak do tego dochodzi strach o utratę tego co jest. To już nie życie, ale wegetacja, a w telewizji ciagle te Bahamy i Słoneczny Patrol i dziennikarz zarabiający 50 tys na miesiąc. |
|
|
|
|
Oraz związkowiec zarabiający 4 średnie krajowe, który żyje na koszt związku Szczęśliwie nie mojego
"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
CYTAT Ok , a co z moim linkiem? Działa ... Jak to było z tymi ośmiorniczkami ??? Dziś coś cicho o ... "flakach z kalmarów" (itp) Flak są syfiaste ale takich z kalmarów nie jadłem jakieś recenzje czy koledzy nadal na mirabelkach ? "Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
|
|
CYTAT Oraz związkowiec zarabiający 4 średnie krajowe, który żyje na koszt związku Szczęśliwie nie mojego Tak jak większość Polaków żyje na koszt pracodawców Biedni pracodawcy, tyle ludzi utrzymać... Dobrze, że kapitał zagraniczny sie dokłada, bo nie daliby rady |
|
|
|
|
Banan daj sobie + 20 za to,że dzielisz się swoją chor....pasją w nie odpowiednim temacie. Bądź rzetelny tak jak P.Lis w Twoich oczach.
"Niska frekwencja dowodzi, że zdaniem Polaków o takich kwestiach, jak te postawione w referendum powinni decydować politycy - powiedziała w poniedziałek rzeczniczka sztabu PO Joanna Mucha, komentując przebieg niedzielnego referendum." "Bronisław Komorowski, kiedy ogłaszał to referendum, wychodził naprzeciw swojemu politycznemu przeciwnikowi, czyli Pawłowi Kukizowi - mówiła podczas poniedziałkowej konferencji prasowej Joanna Mucha. "Chcieliśmy uzyskać informację" Dodała, że w kwestiach postawionych w pytaniach referendalnych, Platforma "zrobiła to, co mogła zrobić": wprowadziła JOW-y w wyborach do Senatu, obniżyła finansowanie partii politycznych o 50 proc. i przeprowadziła przez Sejm ustawę, wprowadzającą w prawie podatkowym zasadę, że wątpliwości będą rozstrzygane na korzyść podatnika." http://www.tvn24(...)045.html Pytanie numer 2 brzmiało: "Czy jest Pani/Pan za utrzymaniem dotychczasowego sposobu finansowania partii politycznych z budżetu państwa?" |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ale na przemarsz LGTB trzymających sie za rączke od razu by zgodę wydali.
|
|
|
|
|
Znalezione w sieci:
|
|
|
|
|
Premierzyca ma 'bardzo' słowiańską urodę. Macie ja w burce? Jestem ciekawa jak się prezentuje.
Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel. |
|
|
|
|
CYTAT (Marek370 ) Tak jak większość Polaków żyje na koszt pracodawców Biedni pracodawcy, tyle ludzi utrzymać... Dobrze, że kapitał zagraniczny sie dokłada, bo nie daliby rady A to nowość, większość Polaków dostaje rabat na zakładowe hotele, mieszka w służbowych mieszkaniach i jeździ służbowymi samochodami? Próbujesz nieudolnie manipulować? Ja mam służbowe auto i przepisy w Polsce są takie, że aby go używać prywatnie ponoszę opłatę 250 zł/m-c. No i nie mam kierowcy "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
No dobra, to kawa na ławę. Myślałem, że moje aluzje i ironie sa dośc proste. Na pewno dużo łatwiejsze niż tej pani powyżej.
On nie żyje na koszt związku, tylko pracuje dla związku i za to otrzymuje wynagrodzenie, tak jak my nie żyjemy na koszt pracodawców, tylko dla nich pracujemy. Jest jak prezes dużej firmy, a oni zarabiają duże pieniądze. A czemu prezesi zarabiają tak duże pieniądze to sie mnie nie pytaj. Też mi sie wydaje, że powinni zarabiać np rozwożeniem pizzy, a prezesować po godzinach za darmo. |
|
|
|
|
Lis juz po aferze z corka Dudy powinien odejsc,a teraz jeszcze jak sie okaze,ze i tu sciemnial to jest skonczony... Jak on to mowil: "nie mozemy mowic powaznie,bo powaznie znaczy nudno. A nudno to te barany wezma pilota i przelacza..."
Głupotą jest robić ciagle to samo i oczekiwać innych rezultatów... Nigdy wiecej rządow PO-PSL |
|
Dołączył: 7 Kwie 2010r. Skąd: z 2irlandii:-) tuska Ostrzeżenia: 20% |
|
|
|
PLATFORMA OBYWATELSKA ZACIERA ŚLADY.
Nowe rozporządzenie umożliwi niszczenie dokumentów http://gpcod(...)2vkMt2rc "Naród, który zabija(abortuje)własne dzieci, jest narodem bez przyszłości |
|
|
|
|
CYTAT (Marek370) No dobra, to kawa na ławę. Myślałem, że moje aluzje i ironie sa dośc proste. Na pewno dużo łatwiejsze niż tej pani powyżej. On nie żyje na koszt związku, tylko pracuje dla związku i za to otrzymuje wynagrodzenie, tak jak my nie żyjemy na koszt pracodawców, tylko dla nich pracujemy. Jest jak prezes dużej firmy, a oni zarabiają duże pieniądze. A czemu prezesi zarabiają tak duże pieniądze to sie mnie nie pytaj. Też mi sie wydaje, że powinni zarabiać np rozwożeniem pizzy, a prezesować po godzinach za darmo. Myślałem, że wyraźnie napisałem o co mi chodzi niestety nie złapałeś lub złapać nie chciałeś. Nie mam pretensji o pensje jaką otrzymuje tylko wszystko wokół. Związkowcy by go rozliczyli gdyby to szło z ich składek. "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
Pensja plus gratyfikacje i przywileje wynikajace ze stanowiska to raczej jeden temat, także myślę, że sie zrozumieliśmy.
Osobiście za rozwalenie Platformy dałbym mu jeszcze dodatkowa premię |
|
|
|
|
Andrzejek miał pewnie na myśli prywatny odrzutowiec Piotra Dudy i jacht zacumowany w Saint-Tropez do wyłącznej dyspozycji szefa Solidarności!
A co mają powiedzieć Polacy płacący abonament radiowo-telewizyjny , którzy nie chcą oglądać i płacić na szumowiny typu Lis w mediach publicznych? Ty nie opłacasz składek związkowych Andrzejku a uzurpujesz sobie prawo recenzowania wydatków Piotra Dudy! Jakim prawem w ogóle zabierasz głos? Co prawda właśnie wypisałem się z Solidarności ,ale było to spowodowane sprawami całkowicie niezwiązanymi z aferką " Newsweeka". W każdym razie przez kilka lat opłacałem dobrowolnie składki , nie mając z tego żadnych profitów , i ja nie rozliczam wydatków przewodniczącego Komisji Krajowej. Ty znowuż , nie wiadomo dlaczego , z własnego nadania , bawisz się w cenzora i recenzenta w jednym! Przecież to jest skandal! No chyba , ze jesteś członkiem NSZZ " Solidarność" to zwracam honor i zaraz kasuje posta! |
|
|
|
|
Stoi na stacji drużyna Kopacz : Spójrz na ich twarze i w oczy popatrz
Nędza i rozpacz. Stoi i sapie, dyszy i bredzi "Pierwsza" od dawna w przedziale siedzi Buch – jak czyściutko… Uch – jak ładniutko… Puff – jak smaczniutko… Uff – jak milutko… Już ledwo sapie, już ledwo zipie A jeszcze Misiek pomysły sypie Działaczy do niej podoczepiali Znanych, nieznanych, młodych i starych I pełno złości w każdym działaczu Trzęsie się pociąg w rytmie ich płaczu Wagony z klimą, błyszczące, duże A w jednym świnie, a w drugim tchórze A w trzecim siedzą sami cynicy Siedzą i jedzą zad ośmiornicy A czwarty wagon pełen kelnerów W piątym wycieczka wicepremierów W szóstym Karolak (trochę nieświeży) W siódmym eksperci oraz hejterzy W ósmym szefowej rządu psiapsiółki Wcinają z jajem służbowe bułki W dziewiątym – wszyscy doradcy „Bula” W dziesiątym Donald… Nie, to wiatr hula. A tych wagonów jest ze czterdzieści Ta paranoja się w nich nie zmieści. Lecz choćby przyszło tysiąc Saletów I każdy zjadłby tysiąc kotletów I każdy nie wiem, jak „dawał radę”, Słupków poparcia nie dźwignie żaden… Nagle - zgrzyt! Nagle - wstyd! Partia - w dół! Koła - w muł! Najpierw powoli - jak żółw – ociężale, Ruszyła Platforma po szynach - ospale, Szarpnęła kamery i ciągnie z mozołem I kręcą się, kręcą się „setki” wesołe I biegu przyspiesza, i gna na złamanie, I ściemnia, i mami, obraża i kłamie, A dokąd? A dokąd? A dokąd? Na wprost! Po torze, po torze, po torze, po głos! Przez góry, przez tunel, przez pola, przez las, I spieszy się, spieszy, by zdążyć na czas, Gładko tak, lekko tak toczy się w dal, Jak gdyby ktoś inny tu rządził od lat i straszył, i ściemniał, wył, kopał i gryzł Że „wszyscy umrzecie”, gdy rząd będzie z PiS. A skądże to, jakże to, czemu tak łże? A co to to, co to to, kto to tak prze, Że pędzi, że wali, że bucha buch, buch? To Partia Obciachu wprawiła to w ruch, To partia, co z kotła mediami do tłuków, A tłuki rechoczą przez łzy do rozpuku I wrzeszczą, i plują, i pociąg się toczy, Tak długo aż w końcu z tych torów wyskoczy i w przepaść poleci, i sztandar się zwinie, By żyło się lepiej – Platforma przeminie. Głupotą jest robić ciagle to samo i oczekiwać innych rezultatów... Nigdy wiecej rządow PO-PSL |
|
|
|
|
nenad, zrób wersje z wszystkimi obecnymi partiami, to sobie wydrukuje i powieszę w pokoju na honorowym miejscu.
https://img5.dmty.pl//uploads/201511/1448366582_pi03yt_600.jpg |
|
|
|
|
Tyle,że te partie nie rządziły 8 lat, nie obiecały tego co PO i nie robią tego,co PO...
Głupotą jest robić ciagle to samo i oczekiwać innych rezultatów... Nigdy wiecej rządow PO-PSL |
|
|
|
|
Tyle,że te partie nie rządziły 8 lat, nie obiecały tego co PO i nie robią tego,co PO...
|
|
|
|
CYTAT Tyle,że te partie nie rządziły 8 lat, nie obiecały tego co PO i nie robią tego,co PO... Ale mają inne fanty na sumieniu i w moralności innych takie PO może być lepsze niż na przykład Ruch Palikota.
https://img5.dmty.pl//uploads/201511/1448366582_pi03yt_600.jpg |
|