NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »
PiS zbiera podpisy pod kościołem,
ff
Wysłany: 2 Maja 2010r. 12:29  
a może dla niektórych wyborców to jest jedyne miejsce, gdzie mogą złożyć podpis jeśli tego chcą (bo o innych nie wiedzą nie wiem, albo mają daleko? neutralny)?
gdyby działo sie to w kościele podczas mszy to jeszcze zrozumiałabym twój protest, ale przy stoliku na placu przed kościołem? uważam, ze jest OK ok
niejedna osoba z pewnością nie złożyła do chwili obecnej podpisu na żadnego kandytdata bo nie wie gdzie można to uczynić ...

@@@
Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 2 Maja 2010r. 12:29  

@@@
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 2 Maja 2010r. 12:32  
acer to prawda. W Rozwadowie stał moher i zachecał do zapisania sie do PiSu.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 2 Maja 2010r. 13:16  
No właśnie ja w Rozwadowie w kościele byłem.. ruszyło mi to nerwe konkretnie
Pewnie Rydzyk wydał zezwolenie na zbieranie podpisów na placu kościelnym.. dziwię się że jeszcze nie zbierają podpisów podczas komuni.. ale to pewnie kwestia czasu (mohery) rządzą swiatem..sciana

:)
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 2 Maja 2010r. 16:38  
Śmieszy mnie fakt, że tak boicie się tych "mocherów". Obawa wynika z tego, że kłamstwa i obietnice PO ich nie dotyczą, więc grupa ta może zaszkodzić partii miłości? Jeżeli tak to bardzo jesteście słabiutcy. zaklopotany

A B O R C J A - holokaust nienarodzonych. WOLNOŚĆ NIE OZNACZA, ŻE MNIE WOLNO WSZYSTKO A TOBIE NIC!!!
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 2 Maja 2010r. 16:48  
CYTAT
Śmieszy mnie fakt, że tak boicie się tych \"mocherów\". Obawa wynika z tego, że kłamstwa i obietnice PO ich nie dotyczą, więc grupa ta może zaszkodzić partii miłości? Jeżeli tak to bardzo jesteście słabiutcy. zaklopotany

Kolego bo mohery w tym kraju są potęgą, może to i głupie ale taka jest prawda.
Każdy wie że starsze panie potrafią nasiać nieźle paniki a wszystko dzięki albo przez znaną każdemu rozgłośnie radiową..
Rydzyk manipuluje babkami za pośrednictwem radia.
Takie jest moje zdanie.wykrzyknik

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 2 Maja 2010r. 17:21  
Czy Jezus głosował by na PIS? Jeżeli nie wiadomo, to po co mi taki przekaz na kazaniu?
Stefanie podzielam Twoje zdanie. Z doświadczenia wiem że one [szanowne moherki] wolą regularnie świadczyć na imperium radiowe niż sobie kupić lekarstwa lub lekarza opłacić. Miedzy innymi z tego powodu nie jestem w stanie przejść obok tego zjawiska obojętnie! neutralny

CYTAT

Ewangelia według św. Marka:
11.15b. A wszedłszy do świątyni, począł wyrzucać sprzedających
i kupujących w świątyni. A stoły wekslarzy i ławy sprzedawców gołębi powywracał.
11.16. I nie pozwolił, żeby ktoś przeniósł sprzęt przez świątynię.
11.17. I nauczał, i mówił im:
Czyż nie jest napisane:"Dom mój domem modlitwy będzie nazwany przez wszystkich pogan"?
A wy uczyniliście zeń jaskinię zbójców.

Obrazek

Homo res sacra homini /Człowiek człowiekowi świętością/
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 2 Maja 2010r. 18:05  
I niestety podejrzewam że tak będzie dopóki Ojciec prowadzący nie zejdzie z tego świata.. ja mu nie wróg oczywiście ale.. będzie lepiej wtedy naprawdę.
Chyba że pojawi sie kolejny człowiek który będzie władał moherami tego kraju.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 2 Maja 2010r. 18:19  
Widzieliście zbieranie podpisów przy hali targowej?Przy samej hali dwóch młodych chłopaków zbierało podpisy na SLD. A przy chodniku na wysokości jubilera dwa mochery (średnia wieku 75),kacze zdjęcia xero na stoliku atakowało swoich rówieśników.Uwierzcie,widok komiczny.uśmiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 2 Maja 2010r. 18:37  
Dajcie sobie spokój gówniarze... wasze poparcie PO polega tylko na opluwaniu innych partii politycznych. Nie możecie nawet podać konkretów z jakimi wasza partia idzie do wyborów. Program ? przecież ci panowie rządzą 3 lata i z programu nie realizują. Podpisy pod kościołem?
Nikt was nie zmusza do podpisywania żadnego podpisu..
Stulcie mordki. a miała być przyjazna kampania.. brawo Prostaczki

Grabież legalna może przejawiać się na tysiąc sposobów, stąd nieskończona liczba jej przejawów: cła, ochrona rynku, dotacje, subwencje, preferencje, progresywny podatek dochodowy, bezpłatna oświata, prawo do pracy, prawo do zysków, prawo do płacy, prawo do opieki społecznej, prawo do środków produkcji, bezpłatny kredyt itd., itd. Wszystkie te przejawy – połączone tym, co dla nich wspólne, czyli usankcjonowaną grabieżą – noszą nazwę socjalizmu.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 2 Maja 2010r. 19:10  
CYTAT
Dajcie sobie spokój gówniarze... wasze poparcie PO polega tylko na opluwaniu innych partii politycznych. Nie możecie nawet podać konkretów z jakimi wasza partia idzie do wyborów. Program ? przecież ci panowie rządzą 3 lata i z programu nie realizują. Podpisy pod kościołem?
Nikt was nie zmusza do podpisywania żadnego podpisu..
Stulcie mordki. a miała być przyjazna kampania.. brawo Prostaczki

echodna.
Jak wskazuje twój nick jesteś faktycznie człowiekiem z dna.
I wypadałoby żebyś Ty przymknął mordkę.
Każdy wyraża tu swoje opinie.. a to że ja i inni tutaj nie popierają (wyśmiewają) zbieranie podpisów pod kościołem przez mohery czy na hali targowej lub gdziekolwiek powinieneś uszanować i odebrać jako moje, nasze zdanie i poglądy na tą zafajdaną, wręcz komiczną sytuacje z babkami i księżmi którzy namawiają ludzi do oddania głosu na Kaczyńskiego.
Koniec.!umiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 2 Maja 2010r. 20:35  
I co z tego ,że zginęli ludzie i co z tego że wybory na prezydenta ruszyły pełną parą i goście się starają coś zmienić jak czytam te posty dochodzę do wniosku ,że nic nie da się już zrobić.Już wszystko Pisuary ustaliły z góry.J... wygra i kwita.Będzie niby kontynuował reformy-jakie?
Zrobi z nas państwo kościelne.Kiedyś mieliśmy komunę teraz będziemy mieć PiS na dobre i złe, do końca świata i jeden dzień dłużej.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 2 Maja 2010r. 21:16  
Popieram kolegę wyżej.
Zamiast PiS powinna być parta (MR)- Mafia Rydzyka ogólnie rzecz biorąc partia kościelna.
Jak powiedział kiedyś jeden z naszych rządzących..
"Rok temu staliśmy nad przepaścią, a teraz zrobiliśmy wielki krok do przodu"

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 2 Maja 2010r. 21:48  
Oj Stefanie jak czytam te Twoje wypowiedzi to włos mi sie jeży na głowie....oczekujesz tolerancji od innych a sam co robisz? Atakujesz jak się da.Wiec może pospierajmy się na argumenty.Myslę że jesteś zwolennikiem PO( Twoje wypowiedzi są bardzo charakterystyczne dla tego ugrupowania).Nie głosowałam na PO i ciągle się zastanawiałam, jak to się dzieje, że ludzie wierzą w politykę miłości, przyjaźni oraz wzajemnego zrozumienia Donalda Tuska. Donald Tusk obiecywał też zbudowanie w Polsce drugiej Irlandii. Biorąc pod uwagę obecną sytuację gospodarczą Zielonej Wyspy, chyba lepiej, że mu się nie udało. Oto niektóre obietnice pana Tuska.....Obietnica 1 -
Naczelną zasadą polityki finansowej mojego rządu będzie stopniowe obniżanie podatków i innych danin publicznych.

Dotyczy to i musi to dotyczyć wszystkich: i tych mniej zamożnych, i tych bogatszych. Musi być rozważny marsz, ale chcę, aby był to marsz zawsze w jednym kierunku, zawsze w kierunku niższych podatków - listopad 2007 r.

Fani samochodów z silnikami o pojemności powyżej dwóch litrów zaobserwowali raczej rajd. I to w przeciwną stronę. Na początku 2009 r. rząd podniósł akcyzę na takie auta. Wzrosła także akcyza na alkohol i papierosy.

Niedługo podwyżka podatków może dotknąć znacznie większej grupy obywateli niż tylko fanów sportowych limuzyn albo miłośników używek. Pojawił się pomysł, by lepiej zarabiający płacili składki rentowe do ZUS przez cały rok. Dziś najzamożniejsi przestają płacić składkę, gdy ich dochód przekroczy 30-krotność średnich rocznych zarobków (ok. 95 tys. zł). W praktyce dotyczy to wszystkich, którzy zarabiają więcej niż 8 tys. zł miesięcznie, czyli ponad ćwierć miliona osób. Wszystko w ramach marszu na obniżanie podatków.

Obietnica 2-
Przedstawiciele mojego rządu każdego miesiąca, powtarzam: każdego miesiąca, będą informowali Sejm i polską opinię publiczną o kolejnych decyzjach likwidujących przywileje władzy, przywileje prawne i materialne - listopad 2007 r.

W pierwszym miesiącu premier poinformował, że na zagraniczne wizyty będzie latał samolotami rejsowymi. Następnego miesiąca nie poinformował o niczym. Jeszcze następnego przestał latać rejsowymi lotami. Kilka miesięcy później próbował zabrać samolot prezydentowi.

A opinia publiczna wciąż czeka na zabranie posłom immunitetów, a może nawet - jak obiecywał premier - darmowych biletów tramwajowych.

Obietnica 3 -
Przeprowadzimy niezbędne reformy zabezpieczenia emerytalno-rentowego i zdrowotnego rolników.

Reforma systemu ubezpieczeń rolniczych dokonywać się będzie w dialogu z organizacjami społecznymi i zawodowymi rolników - listopad 2007 r. W ramach dialogu z organizacjami zawodowymi rolników premier rozmawiał z PSL. I usłyszał: albo zmiany w KRUS, albo koalicja. Skończyło się taką reformą KRUS, po której do rolniczych ubezpieczeń dopłacamy nawet więcej - w sumie 16 miliardów złotych rocznie.

To jedna z bardziej reformatorskich reform w dziejach cywilizacji łacińskiej. Ale pomysły premiera dla wsi są zasadniczo dość oryginalne. W exposé wspomniał, że jednym ze sposobów na poprawę bezpieczeństwa surowcowego Polski może być uprawa roślin energetycznych. O tym pomyśle też już od dawna cicho jak rzepakiem zasiał.

Obietnica 4-
Trzeba stworzyć zachęty, by czasowi migranci wracali do kraju. Tu będą mieć możliwość uzupełniania wiedzy i umiejętności, pozyskania środków na własną działalność gospodarczą rejestrowaną szybko i sprawnie - listopad 2007 r.

Wiele wskazuje na to, że emigranci wprawdzie masowo zagłosowali, żeby Tusk rządził w Polsce, ale sami wolą trzymać się od polskiego rządu z daleka. Wedle ostatnich danych Eurostatu wciąż więcej Polaków wyjeżdża na zmywak do państw starej Unii, niż wraca do kraju.

Ubyło nam w tym roku około 15,4 tys. mieszkańców. Ale w sumie to może być dobra informacja dla premiera: za granicą będzie miał jeszcze lepszy.

Obietnica 5-
Czas na informatyczną rewolucję w szkołach. Tak jak każdy polski uczeń ma prawo do ciepłego posiłku, tak powinien mieć dostęp do komputera i internetu. To zrewolucjonizuje polską edukację i wyrówna szanse między dziećmi z rodzin biednych i bogatych - maj 2008 r.

Tak mówił premier w orędziu z okazji Dnia Flagi. Kilka miesięcy później okazało się, że pieniędzy na program nie będzie, mimo że ruszyły już szkolenia nauczycieli.

Zresztą premier nie ma szczęścia do obietnic składanych dzieciom. Zapowiedź masowego budowania świetlic, placów zabaw i ogródków jordanowskich na razie pozostaje na papierze.

Od półtora roku słychać też o prawnym zakazie bicia dzieci, ale konkretów brakuje. Zaś reforma edukacji kojarzy się przede wszystkim z kontrowersjami wokół posyłania sześciolatków do zerówek - z czego ostatecznie rząd się wycofał, także z powodu braku pieniędzy.

Obietnica 5
Będziemy chcieli podzielić Narodowy Fundusz Zdrowia na konkurujące między sobą instytucje.

Chcemy, aby to ubezpieczyciele zabiegali o nasze składki i żeby to pacjent stał się wreszcie realnym dysponentem swojej składki zdrowotnej - listopad 2007 r. Rząd oczywiście Narodowego Funduszu Zdrowia nie podzielił, więc nie ma mowy o konkurencji na rynku medycznym.

Wbrew zapowiedziom premiera nie wprowadzono także dodatkowych ubezpieczeń zdrowotnych. A kolejki do zabiegów rosły, nie zaś malały. Co więcej, dyrektorzy szpitali masowo odmawiają podpisania kontraktów leczniczych na 2010 rok, bo NFZ obciął im budżety. Żeby łatać dziury, rząd w desperacji sięgnął do rezerwy budżetowej resortu finansów. Wygląda więc na to, że z braku pieniędzy w tym roku sytuacja w lecznictwie jeszcze się pogorszy. i tak dalej i tak dalej.......uśmiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 2 Maja 2010r. 21:54  
Ksiądz: Podpis za J. Kaczyńskim można złożyć w zakrystii

Podpisy zbierano w kościele w tarzańskim Poroninie
Wierni modlący się w kościele w tarzańskim Poroninie (woj. małopolskie) usłyszeli dziś podczas ogłoszeń parafialnych, że w zakrystii świątyni można złożyć podpis za kandydaturą Jarosława Kaczyńskiego. Nagranie z takim ogłoszeniem dostaliśmy na platformę Kontakt TVN24 od jednego z internautów. Ksiądz proboszcz w rozmowie z portalem tvn24.pl zapewnia, że w podobny sposób potraktowane zostaną - o ile się zgłoszą - sztaby innych kandydatów.
- Podczas ogłoszeń parafialnych, ksiądz proboszcz na mszy o godzinie 12.00 (na cmentarzu) wezwał wiernych do złożenia podpisu pod listą poparcia kandydata na prezydenta Jarosława Kaczyńskiego. Podpisy zbierano obok ołtarza na cmentarzu - napisał do nas jeden z internautów. - Apel został powtórzony na mszy o godzinie 17.00 przez wikariusza parafii, również podczas ogłoszeń parafialnych. Tym razem podpisy zbierano w zakrystii kościoła - dodał.

Na dowód swoich słów, internauta przesłał nagranie (z mszy o godz. 17).
Ogłoszenie księdza na temat podpisów za Jarosławem Kaczyńskim / nagranie: internauta

Wśród informacji o terminie spowiedzi dla dzieci czy ogłoszeń o procesji, wierni usłyszeli taki komunikat: - W związku z wyborami prezydenta Rzeczpospolitej Polskiej można w zakrystii złożyć podpis poparcia dla Jarosława Kaczyńskiego. Będzie potrzebny przy podpisie PESEL - mówi ksiądz.

Artykuł T V N 2 4.pl

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 2 Maja 2010r. 21:54  
A kto ma zbierać?
SLD?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 2 Maja 2010r. 21:58  
Powiem Ci tak..
Nie popieram ani jednych ani drugich.. chociaż szczerze mówiąc bardziej smieje z PiSu niż z PO.
Bracia, no w tej chwili juz brat Kaczyński ale wcześniej bracia Kaczyński narobili w Polsce że tak to określę ostrego zamętu.. nie wprowadzili nic dobrego, ale rządzący Polską mają już to do siebie że zamiast wnosić do kraju Oni z niego wynoszą wszystko to co się tylko da..
I uważam że nie wiem jaka partia zdołała by ogarnąć ten burdel który został znaczy sie.. jest po PiSie..
Sęk w tym że jeżeli Jarosław K wygra wybory a co jest raczej juz przesądzone to ten burdel będzie dalej powielany i to wszystko będzie się mnożyło.
A nie daj Boże żeby do Polski weszło Euro.. wtedy dopiero Polacy zapłaczą, Niemcy do dnia dzisiejszego liżą rany po wejsciu w europejską walute.. a nas to po prostu zabije.
Znaczy sie my zwykli ludzie odczujemy to, ale nie Ci którzy mają pensje 6000zl na miesiąc i w górę.. mam tu na myśli wszystkich przy korycie.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 2 Maja 2010r. 21:59  
CYTAT
Ksiądz: Podpis za J. Kaczyńskim można złożyć w zakrystii

Podpisy zbierano w kościele w tarzańskim Poroninie
Wierni modlący się w kościele w tarzańskim Poroninie (woj. małopolskie) usłyszeli dziś podczas ogłoszeń parafialnych, że w zakrystii świątyni można złożyć podpis za kandydaturą Jarosława Kaczyńskiego. Nagranie z takim ogłoszeniem dostaliśmy na platformę Kontakt TVN24 od jednego z internautów. Ksiądz proboszcz w rozmowie z portalem tvn24.pl zapewnia, że w podobny sposób potraktowane zostaną - o ile się zgłoszą - sztaby innych kandydatów.
- Podczas ogłoszeń parafialnych, ksiądz proboszcz na mszy o godzinie 12.00 (na cmentarzu) wezwał wiernych do złożenia podpisu pod listą poparcia kandydata na prezydenta Jarosława Kaczyńskiego. Podpisy zbierano obok ołtarza na cmentarzu - napisał do nas jeden z internautów. - Apel został powtórzony na mszy o godzinie 17.00 przez wikariusza parafii, również podczas ogłoszeń parafialnych. Tym razem podpisy zbierano w zakrystii kościoła - dodał.

Na dowód swoich słów, internauta przesłał nagranie (z mszy o godz. 17).
Ogłoszenie księdza na temat podpisów za Jarosławem Kaczyńskim / nagranie: internauta

Wśród informacji o terminie spowiedzi dla dzieci czy ogłoszeń o procesji, wierni usłyszeli taki komunikat: - W związku z wyborami prezydenta Rzeczpospolitej Polskiej można w zakrystii złożyć podpis poparcia dla Jarosława Kaczyńskiego. Będzie potrzebny przy podpisie PESEL - mówi ksiądz.

Artykuł T V N 2 4.pl

Paranoja!

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 2 Maja 2010r. 22:16  
Stefanie....
Przygotowywana przez Platformę Obywatelską zmiana konstytucji ma już uwzględniać zapisy niezbędne do zamiany złotego na euro.O zmianach dotyczących euro premier wspomniał, proponując szerszą nowelizację konstytucji, m.in. zmniejszenie liczby posłów (do 300) i senatorów (o połowę), a także ograniczenie weta prezydenta.

Konstytucję przed przyjęciem euro zmienić będzie trzeba, bo dziś w art. 227 ustawy zasadniczej mamy zapisane, że centralnym bankiem państwa jest Narodowy Bank Polski. Przysługuje mu wyłączne prawo emisji pieniądza oraz ustalania i realizowania polityki pieniężnej. NBP odpowiada za wartość polskiego pieniądza. Tymczasem nad strefą euro pieczę sprawuje Europejski Bank Centralny. Pan Tusk stwiedził,że wprowadzenie euro w Polsce jest już przesadzone Zmianie konstytucji i szybkiemu wejściu do strefy euro sprzeciwia się największa opozycyjna partia Prawo i Sprawiedliwość. Bez jej zgody w obecnym parlamencie nie można dokonać zmian w ustawie zasadniczej.I dzieki Bogu..........uśmiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 2 Maja 2010r. 22:25  
StefanS51 Ty modlisz się przed Kościołem, że to Ci przeszkadzało? "...powiedziałem głośno przed kościołem że nie przyszedłem tutaj podpisywać stołka kaczyńskiemu a pomodlić się..."
W Kościele nikt na Ciebie nie czekał z podpisem, wiec wewnątrz mogłeś spokojnie pomodlic się jeśli to była Twoja intencja.

Cinocenty też ma jak zawsze problem, niby dwa różne pojęcia ale okazały się za trudne, stąd cytat: "A wszedłszy do świątyni, począł wyrzucać sprzedających..." Dla Ciebie "przed" i "w" to jedno i to samo.

Jak komuś nie pasuje to niech sobie ustawi stolik na Hali Targowej, albo innym uczęszczanym miejscu i zbiera podpisy na kandydata jakiego chce. Macie takie same możliwości wykazania się.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 2 Maja 2010r. 22:33  
thorongil oksmiech2

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 3 Maja 2010r. 00:10  
CYTAT
Cinocenty też ma jak zawsze problem, niby dwa różne pojęcia ale okazały się za trudne, stąd cytat: \"A wszedłszy do świątyni, począł wyrzucać sprzedających...\" Dla Ciebie \"przed\" i \"w\" to jedno i to samo.

thorongil wiem że jesteś człowiekiem oczytanym, z niemałą wiedzą, więc dziękuję za ocenę moralną. Utwierdziłeś mnie przekonaniu a faryzejskie tłumaczenia mnie nie interesują.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 3 Maja 2010r. 08:27  
// usunięto komentarz

A B O R C J A - holokaust nienarodzonych. WOLNOŚĆ NIE OZNACZA, ŻE MNIE WOLNO WSZYSTKO A TOBIE NIC!!!
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 3 Maja 2010r. 09:41  
Cinocenty to nie faryzejskie tłumaczenie tylko prawda która kole Cię w oczy. Ile razy cytowałeś te fragmenty z Pisma św kiedy przed Kościołem zbierali forsę walontariusze od Owsiaka? Albo Ty StefanS51 ile razy opierniczałeś za to przed Kościołem że przeszkadzają Ci modlic się ?

Obłudnych ludzi zawsze można poznac po ich mowie i piśmie i Wy właśnie podpisaliście się pod tym kim jesteście.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 3 Maja 2010r. 09:55  
A gzie mają zbierać ??? Wszystkie dziady i żebraki zbierają pod kościolłami więc nie ma się co dziwić. Co??? Na rondzie Kaczyńskiego maja stanąć ??? Żeby ich wszyscy olewali ??? co

cyryl
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 3 Maja 2010r. 10:48  
Radio Maryja dziś 03.05.2010 o 18:15 Rozmowy niedokończone: "Polska na rozdrożu pomiędzy chrześcijaństwem a liberalizmem i neosocjalizmem cz. I" czyli wiara jako narzędzie polityczne.

Sądząc po temacie dowiemy się o istnieniu obok liberalizmu, socjalizmu, demokracji kierunku politycznego zwanego chrześcijaństwem. Jest to nowa koncepcja i świadcząca o postępującym upolitycznieniu Kościoła w Polsce. Czuć już nowymi podziałami i konfliktami wśród Polaków! Ciekawe jak się mają ku temu nauki Jezusa? Zapraszam tych mających umysł otwarty i zachęcam do myślenia własnymi kategoriami.

ps. Oddajmy Polski majątek ubogim krajom i wróćmy do dziesięciny.

edit: thorongil w odpowiedzi poniżej imputuje mi absolutaryzm liberalny. Wywnioskował to na podstawie tego co tu napisałem. Ponadto upiera się przy swoim faryzejskim tłumaczeniu dotyczącym dodatkowego wykorzystania Domu Bożego. enjoy! umiech

Prywatna wiadomość 

NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »