NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »
1 2 »
szokująca homilia,to miał być Tusk,
Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 1 Maja 2010r. 10:46  
źródło: http://wiado(...)AJ_.html

Posłuchaj:

http://w910.(...)ew_suchy

- W czasie mszy w Katedrze Przemyskiej prałat Zbigniew Suchy w homilii powiedział, że katastrofa samolotu mogła wydarzyć się w środę, kiedy do Katynia lecieli premier Donald Tusk, Tadeusz Mazowiecki i Lech Wałęsa.

Od 16 sekundy

"Drogi Patrioto, przyjacielu, Polaku, mój bracie, piszę do Ciebie te słowa, bo sam nie mogę sobie z nimi uładzić(...)Kreślę te słowa, żeby Ci powiedzieć, że w dzikim kraju nad Wisłą umierają matki - jedne z rozpaczy, że nie tak wychowały swoich synów i nie takich chciały mieć z nich patriotów. Umierają matki, bo nie chcą żyć w świecie, gdzie nie ma już ich synów patriotów i synowych. Kobiet, którym obce są salony i spa, bo ich salonami jest troska o piękno duszy i ducha."

8'01 i dalej

"- To mogło się wydarzyć w środę [gdy w Katyniu był premier Tusk - red]. Ale metaforyczne w środę: "te oczodoły wołają o prawdę" premiera polskiego rządu wywołały zachwyt. Już na drugi dzień liberalni politycy, opiniotwórczy Michnik od dawna niepiszący, zaproponowali posprzątać tropy pamięci z katyńskiego lasu, zapomnieć ślady profanacji znad charkowskich grobów. I może dlatego Bóg przypomniał wczoraj Polakom - po ludzku dramatycznie, nieludzko, ale po bożemu - inaczej, po swojemu, te słowa psalmu 137 "nad rzekami Babilonu tam żeśmy siedzieli, płakali...".

9'39 i dalej

"To się mogło zdarzyć w środę, zdarzyło się wczoraj. To był ten kwiat polskiej inteligencji, to były te elity, które miały zasilić swą krwią ziemię smoleńska, by katyńska ofiara sprzed 70 lat nie została zapomniana, byśmy nie zasypali tropów, którymi kroczyli Ci żegnający się z najbliższymi.

Ci którzy mieli ręce związane kolczastym drutem, do którego przywiązano sznur oplatający ich szyje. Za każdym ruchem dusili się. Byli jak niemowlęta aborcyjne. Pamięć pod Smoleńskiem uratuje pamięć Katynia, którą libertyni chcieli już posprzątać."

11'50 i dalej

"Marszałek Sejmu wypowiedział słowa, że wobec tej tragedii nie ma podziału na lewicę i prawicę, nieważne jest czy ktoś wierzy, czy nie. Nie, panie marszałku - nie ma zgody. Jest jeszcze libertyński środek i dopóki nie usłyszę słów, które przeproszą te zwłoki, które dziś spoczywają w Pałacu Namiestnikowskim za słowa, że prezydent może być niskiego wzrostu, ale nie może być mały, będzie mi trudno.

Kurtyka nie żyje, musi żyć nasza pamięć. Także i pamięć pańskich słów panie marszałku "Trzeba by wszystko było wreszcie normalnie". To znaczy, że pan Kaczyński był nienormalny? To znaczy, że nienormalna jest ta kobieta, która wczoraj w nocy płacząc pod pałacem prezydenckim mówiła "To był ostatni polski patriota"?

Od 15 minuty

"Ale co nam pozostało tutaj, na tym łez padole? Dlaczego ciągle musimy żyć z goryczą reprezentowania nas przez ludzi którzy nie klękają na podniesienie, bo są agnostykami i dlatego nie podchodzą do stołu uczty? Dlaczego musimy pozostawać z goryczą reprezentowania nas przez ludzi, którzy na świeżym miejscu bólu, mokrym od krwi, klęczą niechlujnie dla potrzeb socjotechniki?"

Źródło: Alert24.pl

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 1 Maja 2010r. 10:46  

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 1 Maja 2010r. 11:04  
oto wlasnie zaciekli obroncy zycia...
spece w sukienkach od czystego sumienia...

non serviam
Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 20%
ff
Wysłany: 1 Maja 2010r. 11:33  
...przecież podobno jest w tym kraju wolność słowa!?

Ja też sobie pomyślałem 10 kwietnia dlaczego to się nie wydarzyło w środę co wydarzyło się w sobotę.

Szanowni przedmówcy wasz premier kilka dni przed katastrofą powiedział słowa "wyginiecie jak dinozaury" można by go podpiąć do wariografu i zadać mu kilka ciekawych pytań.:cwaniak:

"Naród, który zabija(abortuje)własne dzieci, jest narodem bez przyszłości
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 1 Maja 2010r. 11:35  
te słowa dotyczyły gospodarki i kierunku w jakim kieruje się PiS i nie manipuluj słowami wredny człowieku

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 1 Maja 2010r. 11:38  
CYTAT
te słowa dotyczyły gospodarki i kierunku w jakim kieruje się PiS i nie manipuluj słowami wredny człowieku

znasz mnie że nazywasz mnie wrednym?

jeżeli mam inne zdanie niż ty to co? nie wolno mi?

kim ty jesteś człowieku o nazwie chińskiego bubla?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 1 Maja 2010r. 14:11  
CYTAT

Ja też sobie pomyślałem 10 kwietnia dlaczego to się nie wydarzyło w środę co wydarzyło się w sobotę.

Szanowni przedmówcy wasz premier kilka dni przed katastrofą powiedział słowa \"wyginiecie jak dinozaury\" można by go podpiąć do wariografu i zadać mu kilka ciekawych pytań.:cwaniak:

Twojego Jarosława też bym chętnie podpiął do wariografu:-)))
Myślę że sporo ciekawych rzeczy byśmy się dowiedzieli:-))))okok

"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 1 Maja 2010r. 14:16  
No co ty Andrzejek przeciez Jaroslaw tylko prawde mowi

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 1 Maja 2010r. 14:19  
Jezeli moj brat ech ech zostanie prezydentem ech ech to ja nie bede ech ech premierem chrrr

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 1 Maja 2010r. 14:45  
CYTAT
CYTAT

Szanowni przedmówcy wasz premier kilka dni przed katastrofą powiedział słowa \\\"wyginiecie jak dinozaury\\\" można by go podpiąć do wariografu i zadać mu kilka ciekawych pytań.:cwaniak:

Twojego Jarosława też bym chętnie podpiął do wariografu:-)))
Myślę że sporo ciekawych rzeczy byśmy się dowiedzieli:-))))okok

Jarosław nie jest mój ale powiem tak w ostatnich wyborach głosowałem na PEło ale przejrzałem na oczy i nie dam się zrobić w balona kolejny raz.

ps Andrzej ładna pogoda co z rowerem? dlaczego nie jezdzisz? zrzucił byś trochę tego sadła po zimieuśmiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 1 Maja 2010r. 16:18  
Wiktor Zmiana nicka?? Wstydziłeś się starego CUDAKIzPO??

"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 1 Maja 2010r. 20:43  
CYTAT
Wiktor Zmiana nicka?? Wstydziłeś się starego CUDAKIzPO??

No niestety Andrzej my tzn twoi znajomi otwieramy szeroko oczy a ty dalej masz klapki no trudnouśmiech

Chcesz często widzieć w garnku dno głosuj na PO
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 1 Maja 2010r. 22:57  
Znajomi??
Jak byśmy nimi byli to byś napisał jak się nazywasz. Ja nie wiem kim jesteś.

A co do zmiany nicka: Wiktor dziwnie napisał to samo co ty jako CUDAKIzPO do mnie na pw.good

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 2 Maja 2010r. 10:29  
Przez takich właśnie ludzi pokój na świecie jest trudniejszy do osiągnięcia. Jak tak można??? Wiem, że każdy ma prawo do własnego zdania, że prawda to pojęcie względne i zazwyczaj każdy ma racje(swoją) ale jak można siać nienawiść pod przykryciem słowa bożego??? Jak można być takim hipokrytą. Życie jest życiem i jest z pewnością cenne. Za Kaczyńskim płacze, a za Tuskiem nie?? Manipulant i moim zadaniem bardzo nieszczęśliwy i ograniczony człowiek. Oby się ogarnął.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 2 Maja 2010r. 13:00  
a może ktoś z was się pokusi zrozumieć o co chodziło autorowi
nigdzie tam nie bylo mowione że to powinno się zdażyć
już w czwartej klasie podczas interpretacji lektur pani polonistka pyta jasiu o co chodzilo autorawi w tym czy innym fragmencie trzeba przeczytać lub posłuchać całosc
nie wyrywajcie kilku wyrazów z całości , interpretując w ten sposób i kubuś puchatek powinien zniknąć z księgarni

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 2 Maja 2010r. 13:11  
piotrek wiesz, trzeba dobrze się wsłuchać " To mogło się wydarzyć w środę " to mogło wówczas był Tusk, a zdarzyło się w sobotę, a mogło w środę. słuchaj ze zrozumieniem

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 2 Maja 2010r. 13:39  
Obrazek

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 2 Maja 2010r. 13:42  
tylko tyle masz do powiedzenia, zmanipulowane zdjęcie to twoja odpowiedz, widać twoją inteligencje

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 2 Maja 2010r. 13:44  
Ale sie opracował biedaczek

Obrazek

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 2 Maja 2010r. 14:39  
Może to było po jakiejś wypowiedzi posła PiS:-))))))ok

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 4 Maja 2010r. 10:42  
Poraża mnie acer, typowy twór TVNu ,Wyborczej, człowiek któremu wmówiono że jest inteligentny bo jest antyPisem.Poprawny politycznie ,światły liberał,prawdziwy europejczyk ,który usłyszy w kościele słowa inne od POwszechnie oczekiwanych nie może zapanować nad swoją inteligencją emocjonalną (wszystko pozostałe jest cool)i w ramach przez siebie rozumianej tolerancji opluwa i obraża ludzi na forum.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 4 Maja 2010r. 12:25  
Podobno dużo osób wyszło z kościoła.
Czyli nie wszystkim RM wyprało mózgi.chytrychytry

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 4 Maja 2010r. 12:26  
CYTAT
Poraża mnie acer, typowy twór TVNu ,Wyborczej, człowiek któremu wmówiono że jest inteligentny bo jest antyPisem.Poprawny politycznie ,światły liberał,prawdziwy europejczyk ,który usłyszy w kościele słowa inne od POwszechnie oczekiwanych nie może zapanować nad swoją inteligencją emocjonalną (wszystko pozostałe jest cool)i w ramach przez siebie rozumianej tolerancji opluwa i obraża ludzi na forum.

Mnie poraża taki tekst ja twój...zaklopotanyzaklopotany

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 4 Maja 2010r. 12:38  
acer a jak tam słowa "jaki prezydent taki zamach"? To też było odnośnie gospodarki?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 4 Maja 2010r. 13:46  
to było w sprawie Gruzji, gdzie zmuszono pilota do lądowania.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 4 Maja 2010r. 13:58  
CYTAT
to było w sprawie Gruzji, gdzie zmuszono pilota do lądowania.

Czyżby?

Nie kompromituj się człowieku i zamilcz.

Prywatna wiadomość 

1 2 »

NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »