NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »
« 1 2 3 4 5 »
Ludzie Bronisława - Chłopcy z ferajny,
ff
Wysłany: 2 Cze 2010r. 13:38  
A czym jest? :szok: Ot zwykła partia ani lepsza ani grosza od innych. Ale żeby to dostrzec trzeba być obiektywnym obserwatorem. W zasadzie nasze wpisy są zbędne, Kafarek najlepiej dogaduje się sam ze sobą. good

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 2 Cze 2010r. 13:38  

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 2 Cze 2010r. 21:20  
CYTAT
A czym jest? :szok: Ot zwykła partia ani lepsza ani grosza od innych. Ale żeby to dostrzec trzeba być obiektywnym obserwatorem. W zasadzie nasze wpisy są zbędne, Kafarek najlepiej dogaduje się sam ze sobą. good

umiech oj jeśli chcecie to będę zakładał po pięć wątków na dzień jak armia Peło, myślałem, że lepiej dla forum, jak będzie jeden kocioł z wątkami antyPeOwymi - dlatego go założyłem.

dziś o NIesiołowskim, wyjątkowej kanalii PO:

Stefan Niesiołowski to następna z wielu szumowin, ze świty Donalda Tuka i Bronisława Komorowskiego. To zwykły cham, kapuś i bydlak jakich mało, który szedł i idzie po trupach do celu. Człowiek bez godności, honoru i minimum przyzwoitości!!! Chcę wszystkim przedstawić sylwetkę DUPOWŁAZA SB.
W latach 1965 - 1970 "działał" ( A RACZEJ SZKODZIŁ!!!) w konspiracyjnej organizacji niepodległościowej " RUCH". W tym właśnie czasie zaczęły się jego częste kontakty z SB. Podaczas rzekomych przesłuchań pokazał swoje fałszywe, kłamliwe oblicze! Już na pierwszym przesłuchaniu zaczął sypać kolegów z RUCHU, utrzymując, że sam nie należał do tej organizacji!!!
Z opracowań prof. J. R. Nowaka, który prześwietla byłych esbeków i ich współpracowników, dowiedzieć się można jak nisko upadł Niesiołowski!!!
Na przesłuchaniu ujawniał pseudonimy działaczy RUCHU, a także jego członków, podając nawet adrsy ich zamieszkania!!! Emil Morgiewicz, Andrzej, Czuma, Bernard Czuma, Andrzej Woźnicki to tyloko nieliczni, którzy ucierpieli przez tego chama!!!Ale to jeszcze nie koniec!!!
WSYPAŁ RODZONEGO BRATA, MARKA NIESIOŁOWSKIEGO, I ÓWCZESNĄ NARZECZONĄ ELŻBIETĘ NAGRODZKĄ!!! Podał agentowi SB jej adres, daty i miejsca akcji, w których miała brać udział np. spalenie Muzeum Lenina w Poroninie..!!!
Wszyscy członkowie Ruchu dzięki Niesiołowskiemu zostali aresztowani, dostali do 7 lat więzienia przez tego kłamliwego gnoja!
Jego narzeczona była twarda podczas przesłuchań, broniła Niesiołowskiego, tak jak reszta członków Ruchu!!!Po latach dowiedzieli się dzięki komu posiedzieli w więzieniu...!!!
Niesiołowski bywał często w domkach wypoczynkowych SB. Były to nagrody, jakie bezpieka przyznawała współpracownikom. Dzięki swojej fałszywej naturze pozbawionej kregosłupa moralnego mógł ukończyć studia!!!
Kiedy jego przeszłość zaczęła wychodzić na światło dzienne znalazł miejsce w PO, jak większość byłych agentów!!! Stał się ulubieńcem takich stacji jak TVN, POLSAT, Radia Zet, Gazety Wyborczej, które promuja takich debili jak on!!!
A STEFAN NIESIOŁOWSKI TO ZWYKŁY BŁAZEN, KTÓRY UTOPI W ŁYŻCE WODY, BYLE JEMU BYŁO DOBRZE. TACY LUDZIE NIE MOGĄ RZĄDZIĆ W NASZYM KRAJU, NIE POZWÓLMY NA TO!!!

CZ.II BYDLAK NIESIOŁOWSKI...JEGO ESBECKA HISTORIA. POCZYTAJCE!!!

teraz mi powiedz znudzona-obiektywna czy partia która trzyma takie coś w swoich szeregach jest partią godną Twojego głosu?
(właściwie być może tak) co

I w ciekawych czasach żyć nam przyszło - niestety, konserwatystą jest ten kto woli kobiety. Pozdrawiam myślących.
Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 20%
ff
Wysłany: 2 Cze 2010r. 22:02  
CYTAT
otworzyć ludziom oczy, czym jest PełO ?

chytry

oni są nie uleczalnimlotek

"Naród, który zabija(abortuje)własne dzieci, jest narodem bez przyszłości
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 2 Cze 2010r. 22:38  
Obrazek

ładna sztuka ile parówek wciągnie na raz ?obstawiam że ze 40

a bronek jakiś dwuznaczny dziecko za tyłek łapie i coś czarnego obejmuje

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 2 Cze 2010r. 22:53  
Obrazek

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 2 Cze 2010r. 23:07  
CYTAT
Obrazek

to mi bardziej odpowiada ok

i kolejny śmiały artykuł, bardzo nieobiektywny, bardzo:

Czemu w ogóle mam głosować na Komorowskiego?
Dla tego, że rosyjski protokół rozmów przekazany w poniedziałek, pokazuje pilotów jako samobójców? Czy może też dla tego, że Kazana tam stwierdza „no to mamy problem”?
A może dla tego, że Komorowski nie ma pojęcia dosłownie o niczym? Zaczynając od tego, że Rada Polityki Pieniężnej ustala kursy walut (a nie stopy procentowe); Belka był zastępcą Sekretarza Generalnego ONZ (a nie pracownikiem MFW); dług publiczny to jest to samo co deficyt budżetowy; nie wspominając już o walających się szczątkach ciał co to nie są problemem; czy o Radzie Bezpieczeństwa Narodowego (o której trzeba czytać w wikipedii bo Konstytucji to się nie zna) ? A na koniec, mam na niego głosować - dla tego, że woda się zbiera i spływa do morza? Proponuję szanownemu kandydatowi powiedzieć powodzianom z „nowej fali” , która właśnie znowu zalewa Małopolskę, że pewnie są zaznajomieni z żywiołem - bo zalewa ich już nawet nie co rok ale co miesiąc. Najgorsze natomiast w tym wszystkim jest to, że widząc relacje z upublicznienia tzw. „Rozmów z kokpitu” mam nieodparte wrażenie iż Tusk i jego koledzy zdają się mówić : SZKODA ŻE NIE WIEDZIELIŚMY WCZEŚNIEJ – JAK BYŚMY WIEDZIELI TO BYŚMY ODWOŁALI ZAŁOBĘ NARODOWĄ.
Oni sobie nawet nie zdają sprawy z tego, że tam w Smoleńsku zginął PREZYDENT POLSKI! I czy był to zamach czy też wypadek to on ZGINĄŁ, a z nim 95 innych !! Opublikowanie tak późno rozmów z kokpitu nie było by możliwe gdybyśmy to my prowadzili śledztwo a nie Rosja (która z premedytacją nas rozgrywa). Skandalem jest, że tak długo czekaliśmy na „co kolwiek”! Że nie mamy własnego śledztwa, że Tusk może się tłumaczyć słowami – Bo Rosjanie nie dali . O nie! Nie będę głosował na Komorowskiego! I niech mi nikt nie mówi, że te wszystkie słowne skandale w stylu „spływająca woda do morza” nie świadczą o Komorowskim. Jest to aż tak dosadne , że wzorem dziecka z bajki „Król jest nagi” chce mi się krzyczeć – „Ludzie! Komorowski to najzwyklejszy KRETYN”.
PS. Widzi to też coraz szersza rzesza zwolenników PO,. świadczy o tym „przerzucanie” przez nich w panice swoich głosów na Napieralskiego.

Czemu ONI chcą bym głosował na Komorowskiego?

I w ciekawych czasach żyć nam przyszło - niestety, konserwatystą jest ten kto woli kobiety. Pozdrawiam myślących.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 2 Cze 2010r. 23:19  
Wyobraź sobie Kafarku, że wcale mi się ten pan nie podoba. umiechI powiem więcej, wiele razy pewne wypowiedzi mnie bulwersowały. Ale to się tyczy większej ilości osób z różnych partii. Bo ja nie patrzę na partie tylko na konkretne osoby. umiech W ogóle moim zdaniem źle jest skonstruowana ordynacja wyborcza. Głosy idą na partie zamiast na wybrane osoby. I dlatego większe zmiany są raczej niemożliwe. To zniechęca do głosowania ale cóż.. jest to obowiązek i zagłosować trzeba. umiech W takiej sytuacji śledzę aktualne założenia programowe i oceniam szanse ich realizacji.. i chcąc nie chcąc coś wybieram. umiech Nie powiesz mi chyba, że podoba ci się dosłownie wszystko co proponuje PIS i nie masz żadnych zastrzeżeń do poszczególnych członków czy ich poczynań. Ja niestety nadal nie wiem na kogo głosować na dzień dzisiejszy. Wiem tylko jedno; większe szanse będą mieli ci, którzy będą bardziej powściągliwi, mniej kłótliwi bo ludzie z tego co widzę mają dość tej atmosfery. Banalne ale prawdziwe. To już było widać w poprzednich wyborach jak dziwnym trafem PSL się dostał do sejmu. Oni jako jedyni nie skupili się na jątrzeniu, wyciąganiu brudów itp. I nawet się nie zdziwiłam po ogłoszeniu wyników.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 2 Cze 2010r. 23:51  
FUTURO: "Rzeczpospolita" podaje, że nawet 50 mld zł może kosztować polski przemysł zmniejszenie emisji gazów i pyłów.

Nowa unijna dyrektywa ma od 2016 r. zmniejszyć średnio o połowę normy emisji dwutlenku siarki, tlenków azotu oraz pyłów. Jej wymogi dotkną około tysiąca polskich zakładów przemysłowych. Niestety polskiemu rządowi nie udało się przeforsować poprawek gwarantujących polskim firmom okres przejściowy do 2023 r.

Dziennik podkreśla, że w efekcie czeka nas olbrzymia podwyżka cen prądu, a wielu zakładom przemysłowym grozi zamknięcie.

Ja proponuję zmiany w konstytucji:
Ludzie którzy zagłosowali na obecnie rządzących czy to PIS czy PO powinni płacić za błędy tzn. te podatki i za wszystkie inne pomysły.
Na tym cierpią normalnie myślący ludzie a w zasadzie to wszyscy.
proponuję na drugi raz wyciągnąć chociaż raz w życiu WNIOSKI i zagłosować zgodnie z własnym interesem bo inaczej skończymy wszyscy na ulicy z wszczepionym chipem.

Grabież legalna może przejawiać się na tysiąc sposobów, stąd nieskończona liczba jej przejawów: cła, ochrona rynku, dotacje, subwencje, preferencje, progresywny podatek dochodowy, bezpłatna oświata, prawo do pracy, prawo do zysków, prawo do płacy, prawo do opieki społecznej, prawo do środków produkcji, bezpłatny kredyt itd., itd. Wszystkie te przejawy – połączone tym, co dla nich wspólne, czyli usankcjonowaną grabieżą – noszą nazwę socjalizmu.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 4 Cze 2010r. 00:06  
[...] (cd Londynu)
Nie omieszkał również "inteligentny" Bronek wydać swojej jakże odkrywczej opinii na temat wydobycia gazu łupkowego w IIIRP.

- Eksploatacja gazu łupkowego musiałaby oznaczać zastosowanie metod odkrywkowych, jak w przypadku węgla brunatnego, a zatem byłaby to "dewastacja obszarów krajobrazowych Polski" - powiedział w środę w Londynie marszałek Sejmu Bronisław Komorowski.
Według kandydata PO na prezydenta, który spotkał się ze studentami London School of Economics, decyzja ws. eksploatacji gazu łupkowego wymaga przemyślenia argumentów zarówno "za", jak i "przeciw".-

A po co nam nasz własny gaz?
Komorowski kocha Putina i jego Gazprom.

W jego ocenie Polska jest mniej uzależniona od dostaw rosyjskiego gazu niż inne państwa, a w tym, że obecnie negocjowana umowa z Rosją obejmuje okres do 2037 roku marszałek nie widzi powodów do obaw, ponieważ zarówno dostawcy, jak i odbiorcy muszą planować długofalowo.

Komorowski następny po Tusku sowiecki człowiek w Warszawie.

Bo tylko sługus Putina mógł tak dziarsko i z radością udać się na defiladę zwycięstwa do Moskwy zabierając ze sobą bandytę Jaruzelskiego, sługusa i namiestnika komunistycznego ZSRR tuż po niewyjaśnionej i budzącej tyle wątpliwosci tajemniczej katastrofie lotniczej pod Smoleńskiem, w której zginął znienawidzony przez KGBbowca Putina ś.p.Prezydent Kaczyński.

Lońdyńskie POwitanie

...jak coś można z pitolić to oni to na pewno z pitolą mlotek zaklopotany

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 4 Cze 2010r. 00:30  
CYTAT
Wyobraź sobie Kafarku, że wcale mi się ten pan nie podoba. umiechI powiem więcej, wiele razy pewne wypowiedzi mnie bulwersowały. Ale to się tyczy większej ilości osób z różnych partii. Bo ja nie patrzę na partie tylko na konkretne osoby. umiech W ogóle moim zdaniem źle jest skonstruowana ordynacja wyborcza. Głosy idą na partie zamiast na wybrane osoby. I dlatego większe zmiany są raczej niemożliwe. To zniechęca do głosowania ale cóż.. jest to obowiązek i zagłosować trzeba. umiech W takiej sytuacji śledzę aktualne założenia programowe i oceniam szanse ich realizacji.. i chcąc nie chcąc coś wybieram. umiech Nie powiesz mi chyba, że podoba ci się dosłownie wszystko co proponuje PIS i nie masz żadnych zastrzeżeń do poszczególnych członków czy ich poczynań. Ja niestety nadal nie wiem na kogo głosować na dzień dzisiejszy. Wiem tylko jedno; większe szanse będą mieli ci, którzy będą bardziej powściągliwi, mniej kłótliwi bo ludzie z tego co widzę mają dość tej atmosfery. Banalne ale prawdziwe. To już było widać w poprzednich wyborach jak dziwnym trafem PSL się dostał do sejmu. Oni jako jedyni nie skupili się na jątrzeniu, wyciąganiu brudów itp. I nawet się nie zdziwiłam po ogłoszeniu wyników.

Znudzona szanuję Twoje zdanie i polecam pełny tekst (nie wklejam w całości bo długi, ale bardzo ciekawy), tak żebyś głosowała świadomie, a nie ze strachu: Strach

i komentarz pod tym tekstem:
"Wszystkich, którzy “przestraszyli się” państwa policyjnego, uwierzyli w te wszystkie bzdury z michnikowymi mleczarzami i po dziś dzień boją się Kaczyńskiego jest mi szczerze żal…"

A mi nie jest żal.
To idioci. I to nie w medycznym sensie idiotyzmu - wtedy istotnie można by było żałować, że służba zdrowia zawaliła, że opiekun na czas się nie kapnął, że mama będąc w ciąży kirzyła, że lekarz dał niewłaściwe leki.
Żal mi jest czego innego - tego, że alternatywny rodzaj Polski nie ma szans się zrealizować choćby w takim stopniu aby można było w pełni i obiektywnie ocenić - tak, to jest dobry/zły pomysł.
Zamiast tego mamy nakręconą histerię, której efektem jest to, że ludzie kupują "gówno w eleganckim garniturze" i pozwalają mu zabawiać się w branie odpowiedzialności za nas wszystkich.

Potem okazuje się, że takie śmieci puszczają w skarpetkach cały kraj (vide Węgry, Grecja, Portugalia, Hiszpania) ale jest już za późno.

nie namawiam Cię na kogo głosować, tylko nie daj sobie zrobić papki z mózgu, dostrzegaj manipulacje, to nie jest trudne...umiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 5 Cze 2010r. 00:42  
wracając do ludzi Bronka:

Jakże oni go kochają!
Jakże oni go wspierają
Błogosławią i namaszczają.
Poczynając od salonowszczyzny i michnikoidów nie można nie wspomnieć o rzeszach zidiociałych babek leśnych zauroczonych rubasznym Bronkiem, po którym woda spływa, bo ma spływać i to prosto do Bałtyku.
Otrzymał błogosławieństwo od zacnego kapusty Bolka brylantu nieoszlifowanego, wspiera go alkoholik "boski" OLo, gajowy Cimoszko nawet Miodowicza haki zapomniał, gruby Rysiek też mu ufa, a i bandyta Jaruzelski obiecał swój głos w II turze.
Jakby nie spojrzeć długa lista cudzołożnic oraz wszelkiej maści kapusiów i postkomuszej nomenklatury.

Dzisaj oficjalnie ostatniego namaszczenia Bronkowi, obrońcy postkomunistycznych WSI udzielił nie kto inny jak szef tej przestępczej organizacji przesiąkniętej sowiecką agenturą - Dukaczewski.

Dukaczewski: "Otworzę szampana, gdy Komorowski wygra".

Polityka MON-u stwarza poczucie braku stabilności w wojsku. Gdybym był teraz szefem jakiejkolwiek instytucji w wojsku, to złożyłbym wypowiedzenie ze służby wojskowej – powiedział w wywiadzie dla dziennika "Polska" gen. Marek Dukaczewski. Były szef WSI chciał porozmawiać o sytuacji w armii z Bogdanem Klichem, ale ten nie chciał się z nim spotkać. - Nie ma jaj i kręgosłupa - ocenił generał. Według Dukaczewskiego kręgosłup za to ma Bronisław Komorowski. - Jeśli wygra wybory otworzę szampana - dodał.

W nawiązaniu do Komorowskiego i WSI, generał podkreśla, że mimo iż kandydat PO cieszy się popularnością w środowisku WSI, on sam nie wie na kogo zagłosuje WSI: - Żołnierze WSI nie będą głosować czwórkami jako formacja. Zagłosujemy tak, jak dyktuje sumienie i oczekiwania związane z przyszłym prezydentem – podsumowuje Dukaczewski.

I ten głos, to namszczenie generała szkolonego przez sowietów w ZSRR to głos najważniejszy, głos na wagę złota.
Wygraną Bronek ma w kieszeni, bo któż jeszcze ma błogosławieństwo tajnych współpracowników SB i agentów postkomuszej WSI.
BRONKU, wyluzuj!

źr. Ostatnie namaszczenie

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 5 Cze 2010r. 00:46  
i ciekawe spojrzenie na wojnę domową:

Doniesień z frontu ciąg dalszy.

Motto: „To jest wojna domowa, to jest walka o wszystko!” – Andrzej Wajda

I. Pokwietniowy stan ducha salonowszczyzny.

Trochę już o tym pisałem, ale wrócę do tematu, albowiem sytuacja jest rozwojowa. Przypomnę, że podczas słynnego wystąpienia w warszawskich Łazienkach (tzw. "sabat łazienkowski"), pan Andrzej Wajda zadeklarował stan wojny domowej, która to teza zdawała się nie budzić wątpliwości zgromadzonego tam tłumnie geriatrycznego post-udeckiego parnasiarstwa. Oczywiście, wystarczy rozejrzeć się dookoła, by stwierdzić, że – jak to w demokracji – ludzie mają najróżniejsze poglądy polityczne i zgodnie z nimi głosują. Są też tacy (większość), którzy nie mają żadnych poglądów i wówczas, albo głosują na tych, na których sądzą, że głosować wypada, albo podczas wyborów zostają w domach.

Zatem, Andrzej Wajda nie opisuje rzeczywistości, tylko to, co jako rzeczywistość postrzega – mikrokosmos swój i znajomych. Innymi słowy, opisuje stan ducha i umysłu salonowszczyzny. Zresztą, jak niegdyś przyznał sam wojenny herold: „19 lat codziennego czytania "Gazety Wyborczej" nie mogło pozostać bez wpływu na moją biedną głowę”.

Co nam to mówi o stanie ducha środowiska, którego wzmiankowany reżyser jest prominentnym reprezentantem?

II. Pluralizm według "bogów demokracji".

Przede wszystkim to, iż wzmiankowane środowisko bardzo źle się czuje w warunkach nawet obecnego, ułomnego, polityczno – światopoglądowego pluralizmu. Owszem, pluralizm „być” dobry, ale tylko wtedy gdy „być” przez nas w pełni kontrolowany.

Orędzie Wajdy adresowane do TVP, by wspomogła w wojennym wysiłku "przyjaciół z TVN i drugiej stacji prywatnej”, kwituje tę postawę.

Przecież, tak na dobrą sprawę, wskutek politycznego dealu, obecna „telewizja publiczna” stała się najbardziej publiczną od niepamiętnych czasów. Jest w niej miejsce zarówno dla Ziemkiewicza, jak i dla Żakowskiego. Dla Pospieszalskiego i dla Lisa. Dla „Wiadomości” i dla „Panoramy”. Brać – wybierać!

Ale nie. To jest pluralizm destrukcyjny. Pisowski. Dzielący ludzi[...]

c.d. Gadający Grzyb - Wojna domowa.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 5 Cze 2010r. 00:54  
nic nie potrafisz sam napisać, tylko ctrl + c, ctrl + v

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 5 Cze 2010r. 01:12  
CYTAT
nic nie potrafisz sam napisać, tylko ctrl + c, ctrl + v

no to forum (zaryzykowałbym) w 90% jest kopiowaniem tekstów, Ty też błyskotliwy w twórczości nie jesteś, ja tu jestem od niedawna, wydawało mi się: "że tak wypada" - raz,
dwa - zdominowane było przez salonową propagandę - poprawność, którą już się chce rzygać, pomyślałem warto dać inny punkt widzenia,
trzy - znalazłem ciekawe blogowisko (niepoprawni.pl) idealnie odsłaniające większość salonowych kłamstw
- nie myślisz, że warto, żeby ludzie znali inny punkt widzenia? za PRL'u był jeden dziennik, jedna gazeta i jeden punkt widzenia i to było złe., jakby to forum wyglądało, tylko z Twoimi obrazkami z wyborczej, tylko z Wyborcy tekstami z wyborczej i acera wstawkami jako tło?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 6 Cze 2010r. 01:06  
Do popełnienia tego wpisu zainspirował mnie jeden z tuzów prawomyślnego dziennikarstwa polskojęzycznego, niejaki pan Grzegorz Miecugow. Spokojnie. Nie oglądałem „Szkła kontaktowego”. Wolałbym chyba wyrzec się bigosu na rok, albo przez rok śledzić perypetie bohaterów „Mody na sukces”. Tak więc nie oglądałem „Szkła kloakowego”. Natknąłem się na Grzesia gdzie indziej, a mianowicie w salonie.24, w którym to miejscu nasz bohater umieścił kilka głębokich myśli na temat obiektywności polskich mediów. Nawiasem mówiąc, to tak, jakby prostytutka snuła rozważania na temat cnoty czystości…

Nie będę się jednak wdawał w szczegóły. Napiszę tylko, że według Grzegorza nie jest tak źle. Byłoby nawet super, gdyby nie ta wstrętna telewizja publiczna, która zaniża poziom niemiłosiernie. Troska o obiektywność w mediach publicznych, która biła z tego wpisu (niemal jak Tyson Gołotę swego czasu), zainspirowała mnie do udzielenia kilku wskazówek włodarzom TVP, co powinni zrobić, aby ich medium dobiło do poziomu TVN-u lub POLSATU. Najczęściej najprostsze rozwiązania są najlepsze, dlatego wystarczy zatrudnić kilka nowych twarzy do prowadzenia starych programów, aby rzetelność publicznego dziennikarstwa poszybowała w górę niczym słupek poparcia dla Komorowskiego (oczywiście w sondażach przeprowadzanych na zlecenie TVN-u). Oto kilka moich propozycji nowych twarzy w TVP, które wyniosą tą stację na szczyty obiektywności i wiarygodności (drżyj TVN-ie):

Joanna Senyszyn: „Słowo na niedzielę” (solidna dawka duchowej strawy przygotowana przez niekwestionowany autorytet w dziedzinie wiary i moralności)

Lech Wałęsa: „Ojczyzna – Polszczyzna” (w najnowszym odcinku były prezydent przybliży telewidzom reguły używania w języku polskim ksyw i pseudonimów)

Janusz Palikot: „Laboratorium” (w kolejnym odcinku tego cieszącego się niesłabnącą popularnością programu o nowinkach technicznych, autor przybliży widzom różne zastosowania kauczuku w codziennym życiu)

Andrzej Wajda, Władysław Bartoszewski: „Kabaret starszych panów” (rozrywka na najwyższym poziomie – tylko dla intelygencji)

Aleksander Kwaśniewski: „Wódko, pozwól żyć!” (pragnącym uwolnić się ze szponów nałogu alkoholowego, bezcennych rad udziela pierwszy abstynent RP)

Ryszard Kalisz: „Sportowa niedziela” (informacje ze świata sportu, w którym prowadzący zachęca także widzów do aktywnego trybu życia)

Waldemar Pawlak: „Sensacje XX wieku” (program, w którym prowadzący, w niezwykle żywy i pasjonujący sposób, przedstawi widzom kulisy zostania premierem w 1993 roku)

Władimir Putin: „Zrób to sam” (program na licencji rosyjskiej, w którym autor pokaże, jak zrobić w konia rząd sąsiedniego państwa)

Bronisław Komorowski: „Tydzień na działce” (w najnowszym odcinku programu dla ludzi ze wsi - wszystko o czereśniach)

Donald Tusk: „Domowe przedszkole” (dzisiaj pan premier czyta dzieciom bajkę pod tytułem: „Stenogram z Tupolewa”)

Stefan Niesiołowski: „Z kamerą wśród zwierząt” (autor programu, wraz z Władysławem Bartoszewskim i Januszem Palikotem, oglądają spoty wyborcze Jarosława Kaczyńskiego; ich reakcje rejestrowane są przez cztery kamery umieszczone w pokoju – tylko dla widzów dorosłych!!!)

PS. Wiedzieliście, że Miecugow jest wykładowcom? Święty Judo Tadeuszu – miej nas w swojej opiece!!!

Łk 4, 23

smiech2

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 7 Cze 2010r. 23:19  
Obrazek

[...]Nie o to chodzi. Ważne jest, ze w sztabie PO zapanowała widoczna panika. Wszystkie ręce na pokład, wszystkie chwyty dozwolone, ataki personalne, proszę bardzo, obelgi, ależ prosimy serdecznie, panie Danielu, coś o psychopatach, ha, ha, ależ oczywiście, jak najbardziej, kto powiedział, ze nie wypada? Stawiające włosy na sztorc ze strachu zapowiedzi masowych aresztowań, już drukujemy, panie Januszu, histeryczny charkot przed kamera, już transmitujemy, panie wicemarszałku, Kaczor nie ma dzieci, tylko kota, ha, ha, oczywiście, dziękujemy za wypowiedź, panie maturzysto- profesorze, tylko niech pan tak nie toczy tym wściekłym , oszalałym wzrokiem, no, ale i tak się wytnie; zachapała Marta Kaczyńska odszkodowanie oczywiście, będziemy powtarzać, aż do wyrzygania, no i zwłaszcza te naciski w kokpicie, i to tak sprytnie, samymi brwiami, żeby się nie nagrało, co za perfidia, swoja drogą, no i jak tu nie nienawidzić Kaczorów, parchów i pokurczów!

A ja czytam i japa mi się śmieje, bo widzę ich STRACH i rosnąca rozpacz i bezradność… [...]

całość: carskie epolety na rabinie Kaczynskim

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 8 Cze 2010r. 10:59  
Oj nie ma co się żołądkować.
Ja tam wiem że ferajna wygra i będzie nam się żyło lepiej, a że wszystkim nie może być lepiej co wynika z zasady zachowania niektórym musi być gorzejjezyk

Dali my radę dwóm gdy byli u władzy, tymbardziej nie dopuścimy jednegouśmiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 9 Cze 2010r. 23:40  
[...]

Jak przewidywałem w Lublinie hucpa i bydło w stylu PO. Palikot podpłacił nawet gościa który rzucił kamieniem w Kaczyńskiego (ale był tak pijany że nie trafił). Inne pijane truchło zaczęło bić ludzi i Policja nie miała innego wyjścia jak aresztowanie Platformianego szalikowca.
Tak właśnie wygląda kultura Platformy Obywatelskiej.
I niech mi Pan Mężydło nie tłumaczy (dziś w Rzepie) że PO jest tak wspaniałą partią a Komorowski to supergość. Jeśli najbliższym przyjacielem waszego kandydata na Prezydenta jest Palikot i jeśli są podejrzenia że tenże kandydat wykorzystuje informacje pozyskane z Kancelarii Prezydenta i za pomocą Palikota tworzy z nich element walki z córką zmarłej pary Prezydenckiej to ja się zapytam skąd Pan Antoni ma taką rozradowaną gębę w Rzepie. Czyżby tak się cieszył z tego że w tym kraju można atakować dzieci i rodziny osób które nie pasują POlitrukom Platformy do uRządzania sobie dostatniego życia na nasz koszt.
Na miejscu Pana Antoniego Mężydło jakbym miał takich kumpli w Partii jak Bartoszewski, Niesiołowski czy Palikot to bym poszedł za oborę wykopał dół 2x2x2 metry i się w nim zakopał ze wstydu a nie przechwalał się że będą rządzić samodzielnie po następnych wyborach.
Prorok Antoni w kółko golony.
Gdzie podziewa się dziś krakowski poseł PO Gowin. Czyżby kultura wyniesiona z galicyjskiego domu nie pozwalała uwiarygodniać mu tej hucpy ? To po co tam jeszcze jest ?
Wajda to co innego. Nie za darmo opluwał od 10 kwietnia zmarłego Prezydenta i nie na darmo wylewał potoki jadu w Łazienkach gloryfikując przy tym Putina i jego kompanię. Dziś dostanie nagrodę Putinowską i 200 tyś dolarów.

http://www.tvp.info/informacje/kultura/najwyzsze-rosyjskie-wyroznienie-dla-wajdy/1901982

Przypominam że jest to ten sam człeczyna który pytał się ile dostał aktor który wypowiadał się w filmie SOLIDARNI 2010.
Czy mu nie wstyd ?
PECUNIA NON OLET.
Wszak 200 to więcej niż 30.
Czy KomorRUSKI wygra, nie wiem ?
Wiem że coś się zmieniło i Ci mądrzejsi przejrzeli na oczy.
W mateczniku PO , na pomorzu Bronek zebrał 40 popierających go osób. Taki komitet honorowy z niedorastającym wiecznie punkowcem Skibą na czole z ramienia.
A Kaczyński ?
STO TRZYDZIEŚCI OSÓB i to jakich osób :

http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,7907318,Pomorskie__Oni_poparli_Jaroslawa_Kaczynskiego__LISTA_.html?skad=rss

Dziwię się tym którzy jeszcze są w PO - a nie używają codziennie głowy do wbijania gwoździ w beton. Co ich tam trzyma ?
Mam znajomego który twierdzi że zawsze będzie głosował na PO bo przy nich może kraść, ale to chyba extrema. Z drugiej strony taki Palikot jest wiceszefem klubu. Zarządza jakąś komisją Porąbane Państwo a przy tym jak się mówi jest osobnikiem na bakier z prawem skarbowym jak i rodzinnym....
A PO cały czas go foruje.
Powiecie że są ludzie normalni w PO jak np. Rogoyski http://prawdaoplatformie.blogspot.com/2010/05/rogoyski-palikotowa-tendencja-panuje-w.html - to co tam robią ?

Do tych wszystkich którzy są członkami Platformy Obywtelskiej i wstydzą się za Palikota, Niesiołowskiego, Bartoszewskiego i Komorowskiego kieruję te słowa : CO TAM JESZCZE ROBICIE ?
Albo wystąpcie z tego dziwnego tworu zlepionego nienawiścią, krwią i spermą albo ...Idźcie za oborę wykopcie dół 2x2x2 metry i się w nim zakopcie ZE WSTYDU !

Polecam jak ktoś jeszcze umiech tego nie słuchał :

źr. Zakopcie się...

smiech2

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 9 Cze 2010r. 23:42  

Obrazek

agresywny człowiek który był na wiecu Jarosława Kaczyńskiego, rzucił w posła Janusza Palikota kamieniem.

Czy to tak ma wyglądać Polska za prezydentury Jarosława Kaczyńskiego ?

http://wybor(...)html?i=0

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 10 Cze 2010r. 14:13  
http://www.fakt.pl/sondaz-wyborczy

Nie należy mylić prawdy z opinią większości.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 10 Cze 2010r. 14:23  
Studenci wybrali

W prawyborach studenckich, które przeprowadzono dwa dni temu na 19 uczelniach w 14 miastach, zwyciężył Bronisław Komorowski z z 43-procentowym poparciem. Drugie miejsce zajął Jarosław Kaczyński z poparciem na poziomie 15 procent, a trzecie - Grzegorz Napieralski, którego poparło 12,85 procent studentów.

Niespodziewanie na czwartym miejscu uplasował się Janusz Korwin-Mikke, którego poparło 11,93 procent głosujących. 6,52 procent studentów poparło Andrzeja Olechowskiego. Pozostałych kandydatów poparło mniej niż 5 procent głosujących: Marka Jurka - 3,38, Waldemara Pawlaka - 2,06, Andrzeja Leppera 1,44, Kornela Morawieckiego 0,95, a Bogusława Ziętka 0,34.

W głosowaniu wzięło udział ponad 3200 studentów.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 17 Cze 2010r. 00:39  
Obrazek

Sędzia jeszcze jest rozgrzany, załatwimy tę sprawę szybko – tymi słowami Bronisław Komorowski na Krajowym Zjeździe Leśników w Jabłonnie zwrócił się do swoich wyborców, aby zawiadomili go, gdy tylko usłyszą, że ktoś zarzuca mu plany prywatyzacji lasów państwowych.

Kandydatowi PO na fotel Prezydenta RP udzielił się bowim szampański nastrój, gdy usłyszał korzystny dla niego wyrok. Hamulce puściły i chcąc nie chcąc pieprznął kolejną głupotę.
(on kiedyś wypowie wojnę i nawet tego nie zauważy...kaf.)

Kiedy szefowa kampanii Kaczyńskiego, Joanna Kluzik-Rostkowska, zwróciła uwagę, że jest to wypowiedź nie na miejscu, w odniesieniu do sądu, ale również do sędziny w sukurs swojemu pryncypałowi rzuciła się Agnieszka Pomaska:

Pani Posłanka Kluzik dziwi się, że Bronisław Komorowski powiedział, że sędzia jest rozgrzany, bo to była kobieta. Kobieta nie może być rozgrzana?
Jak sami widzimy głupota w PO zbiera plony.

Dziwi mnie jedno. Środowisko Temidy milczy, a fora internetowe kpią. Do annałów humoru przejdzie stwierdzenie:
Rozgrzany Sądzie
I dobrze, bo z dniem 16 czerwca 2010, dzięki Komorowskiemu wiemy, ze upadła polska Temida, będąc na służbie PO, jest w tej chwili rozgrzana.

źr. Rozgrzane sądownictwo na usługach PO.
zaklopotany

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 17 Cze 2010r. 00:46  
Oj Kafarek, to już jest zwykłe pieprzenie. A ten twój dopisek o wojnie jest po prostu porażający. Tak jak wypowiedź Komorowskiego smiech2smiech2smiech2smiech2

"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 20 Cze 2010r. 23:29  
Bronisław Komorowski – Tren VIII

Wielkieś mi uczynił pustki w sercu moim,
Mój drogi elektoracie, tym zniknieniem swoim!
Pełno nas w Platformie, a jakoby nikogo nie było:
W tą niedzielę wyborczą tak wielu nas ubyło.
Tyś jeszcze wczoraj prezydentem mnie czynił,
Za moje wpadki, lapsusy nigdyś nie winił.
Nie dopuściłeś nigdy Donkowi się frasować,
Ani myśleniem zbytnim mej głowy psować.
W OBOP-ie procentów pięćdziesiąt, a nie raz i więcej było,
W TVN-ie i Wyborczej wielu już prezydentem mnie czyniło.
Teraz wszystko umilkło, miny w sztabie nieszczere,
Nie ujrzę żyrandola w tą wyborczą niedzielę.
Z każdego kąta tylko głos się jakowyś dobywa,
Elektorat, jak woda: zbiera się… i spływa.

Za dwa tygodnie Tren XIX…

źr. GnidaDworska/niepoprawni.pl

...Wybory prezydenckie są plebiscytem.
Dzięki postępującej profesjonalizacji zarówno polityków, jak ich "zaplecza", pozwalają testować metody politycznego marketingu (którego celem nie jest wybór najlepszego kandydata - co to w ogóle ma znaczyć -"najlepszy"?!- tylko kandydata WŁAŚCIWEGO).
Wstępne wyniki pierwszej tury wyborów dowiodły, że metody (które chciałbym móc nazwać białoruskimi, i gdyby nie moja niewiedza o współczesnej Białorusi tak bym je określił) Nowaka & Tymochowicza są w R.P. A.D. 2010 wystarczająco skuteczne, bo "Naród", "Społeczeństwo" czy "Elektorat" nie jest specjalnie wymagający - bierze, co mu dają...

źr. Andrzej Tatkowski/niepoprawni.pl

gratulacje pierwszej tury dla sztabów JKM i Napieralskiego zaczynają podnosić swoje partie, śmiech ogarnia jak się patrzy na wynik Pawlaka (jakaś cena za kontrakt gazowy musiała być), reszta się nie liczyła, no poza Bronkiem który miał mieć ponad 50%, a nie miał... umiech

chytry

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 20 Cze 2010r. 23:39  
nie spinaj się tak, masz dwa tygodnie na naprawę podkarpacia,

może dasz radę? panie arcy-merytoryczny smiech2

Prywatna wiadomość 

« 1 2 3 4 5 »

NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »