|
|
|
bzyk a co ma imię do rzeczy? Jak Ci nie pasuje i nie umiesz obronić swojego zdania to masz do wyboru inny przykład który podałem ze swojsko brzmiącym imieniem "Stanisław"
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
thorongil mosiek a co z moimi pytaniami?
Thorongil ,proszę nie odbijaj piłeczki ,ja pytałem co myślisz o tekście zamieszczonym przez staregokomucha i tylko to mnie interesuje. Czekam . |
|
|
|
|
mosiek zadałem pierwszy pytanie odnośnie tekstu który powielił "starykomuch", więc co mam odbijać?
mosiekjak przeczytasz co napisałem w odpowiedzi "Andrzejkowi" to będziesz miał dokładnie odpowiedź na swoje pytanie. To ten sam tekst jak u "staregokomucha" |
|
|
|
|
mosiek jak przeczytasz co napisałem w odpowiedzi "Andrzejkowi" to będziesz miał dokładnie odpowiedź na swoje pytanie. To ten sam tekst jak u "staregokomucha"
thorongil to Twoja odpowiedz Andrzejek pytałem o fakty a nie pierdoły, idąc Twoim tropem już dawno wyszła książka mówiąca że 3/4 ludzi z pierwszych stron z życia w Polsce to Żydzi. Jest na takim samym poziomie jak Twoje mity. PS Niedawno ukazała się publikacja mówiąca iż Kaczyński jak i Komorowski to stare szlacheckie rody, ktorych przodkowie rządzili Polską, idąc Twoim tropem w takim razie Królowie, Książęta w Polsce też byli Żydami. Sumując to co napisałeś, to nie są fakty tylko pierdoły.Czyli Twoim zdaniem tekst http://www.polon(...)nscy.htm jest kłamliwy, same niedorzeczności, plotki ?. Dzikuję thorongil za wyczerpującą odpowiedz. |
|
|
|
|
mosiek również dobrze mogłbyś zapytac co sądzę o lądowaniu Talibów w Klewkach. Rewelacje Nowaka są na takim samym poziomie, kto nie znami ten Żyd.
Ten sam pan udowadnia że Tusk też jest Żydem, mało tego jego dziadek nie był w wermachcie a SS. No jak na Żyda to ciekawe. Dla jednych to fakty dla drugich plotki nie warte zatrzymania się i komentowania. |
|
|
|
|
W niemieckiej armii służyło 150 tysięcy żołnierzy i oficerów, których rodzice lub dziadkowie byli Żydami. Dziś nikt nie chce się
do nich przyznać. Terminem mischling określano w III Rzeszy osoby z małżeństw aryjsko-semickich. Ustawy rasowe odróżniały mischlingów I stopnia (jedno z rodziców - Żyd) i II stopnia, kiedy Żydem był ktoś z pokolenia dziadków. Dziesiątki tysięcy mischlingów służyło w Wehrmachcie, Luftwaffe i Kriegsmarine, wysoko awansując. Setki mischlingów zostało odznaczonych Żelaznymi Krzyżami, zaś 20 żołnierzy i oficerów żydowskiego pochodzenia otrzymało najwyższy order III Rzeszy - Krzyż Rycerski http://wayof(...)131.html |
|
|
|
|
mosiek W niemieckiej armii służyło ponad 220 tysięcy żołnierzy i oficerów, którzy przed wrześniem 1939 r. byli polskimi obywatelami. Jakieś sugestie mosiek?
|
|
|
|
|
thorongil - W armii niemieckiej służyli tez obywatele Związku Sowieckiego około 1mln, Ukraińcy Rumuni Węgrzy itd.
|
|
|
|
|
Ja pytam się o sugestie, a nie kto służył. Jeżeli podchodzisz do tematu jak Nowak to tylko pisac historię na nowo.
|
|
|
|
|
thorongil Ja pytam się o sugestie, a nie kto służył. Jeżeli podchodzisz do tematu jak Nowak to tylko pisac historię na nowo.
Widzisz ja jestem nadal przekonany że pytasz o jak to nazwałeś pierdoły. a co do Pana Nowaka to Ty możez mu podać reke ,sam dobrze wiesz dlaczgo.Swietnie potrafisz manipulowac faktami. |
|
|
|
|
mosiek jakbym nie umiał odpowiedzieć jak Ty, to też bym pisał o manipulacji. Dla postawionych pod ścianą wszystko jest manipulacją a oni ofiarami. Pewnie masz krótką pamięć, ale to Ty chciałeś dociekać czy słowa Nowaka to prawda czy fałsz. Po co mam mu podawać rękę skoro Wy razem piszecie historię.
|
|
|
|
|
thorongil po co sie tak niezdrowo podniecasz ,poznaliśmy już Twoje zdanie na temat tekstu Pana Nowaka ,stwierdziłeś że to pierdoły.
Chcesz znać moje zdanie proszę ,dla mnie ten tekst poniżej jest wiarygodny. http://www.polit(...)ich.read myślę że temat jest zamknięty. |
|
|
|
|
Ciekawe, że ludzie tacy jak Ty zawsze przypisują innym pewne zachowania: podniecanie, manipulacja itd. Rozumiem że są to Twoje cechy stąd przypisywanie innym sądząc iz każdy jest taki jak Ty.
Co do Polityki to czego mam oczekiwać od tygodnika lewicowego? To tak jakbym oczekiwał od prof Giertycha napisania pozytywnego artykułu np o marsz. Piłsudskim. Czasy się zmieniają, ale ludzie niekoniecznie, dlatego dla Polityki zmieniała się tylko forma przekazu, reszta pozostała ta sama (duch). Tak przy okazji Polityki, dobrze że jest jeszcze Jarosław Kaczyński, bo Janina Paradowska nie miałaby za bardzo co powiedzieć na jej łamach. Czy7tając jej "kącik" w Gazecie Krakowskiej można było wyczytać tylko o jednym polityku - Lechu Kaczyńskim, wydaje się iż inni nie istnieli. Albo nie podlegali krytyce, ot obiektywizm, jej i Tygodnika Polityka. Tak więc na placu boju został Jarosław. Na koniec jedno małe sprostowanie, choć ważne niekoniecznie dla Ciebie. Istnieje spora różnica (niekoniecznie dla Ciebie) od ludzi wcielonych siłą do wojska (np Ślązacy, Pomorzanie itd obywatele II RP) od wstępujących z chęcią lub w zamian za "coś - interes narodowy" Rosjanie (jeńcy), Ukraińcy. O Rumuni i Węgrach nie wspomnę, Ci w ogóle nie służyli w armii niemieckiej, walczyli pod rozkazami własnymi jak i we własnych formacjach będąc w sojuszu z Niemcami. Spora różnica, choć jak napisałem dla Ciebie niekoniecznie. Tyle w temacie. |
|