~~Tomy | |
|
|
To ja trochę posłodzę jednej pizzeri. Chodzi o Reset. Zamawiałem ost. tam pizzę, czekałem już prawie 1 godz. i zadzwoniłem z pytaniem, skąd ta zwłoka. Pani mnie bardzo przeprosiła, wyjaśniła (źle zapisała adres) i za chwilę był a chłopak z pizzą. On również bardzo przeprosił i za długie czekanie dostałem 2 piwa od nich. Pizza była ciepła, obsługa bardzo miła no i jeszcze ta rekompensata. Byłem pozytywnie zdziwiony. Zwłaszcza, że wcześniej zamawiałem pizzę z innego lokalu (jednego ze starszych w mieście), pizzę dostałem również po godzinie, a chłopak, który ją dostarczał był wyjątkowo opryskliwy. Kiedy rozmawiałem o tym ze znajomymi, potwierdzili, że ten chłopak ma taki sposób rozmowy z klientem (łatwo go było rozpoznać bo był "okolczykowany"), a słowa "proszę" i "dziękuję" były chyba mu obce.
|
|
|
Posty: 732
Dołączył: 2 Lip 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
|
|
|
~~Morales | |
|
|
Ja chciałem wypróbowac na dowóz pizzę z Al Padrino. Za kadym razem jak dzwonie to słyszę że samochód popsuty.
|
|
|
Posty: 561
Dołączył: 28 Lis 2007r. Skąd: Miasto-Widmo Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
To ja z tego miejsca chciałbym pozdrowić moją babcię Helenkę. Jej obiadki są super i nie trzeba długo czekać! Babciu, kocham Cię
|
|
Posty: 287
Dołączył: 25 Paź 2008r. Skąd: Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
a babcia tez dowozi w 15 minut?
|
|
~~Al Padrino | |
|
|
samochod juz jest i bedzie sprawny bo jest nowy z salonu takze zapraszamy!
|
|
|
~~Wikcia | |
|
|
Z Alpadrino tylko na dowóz bo na miejscu nie polecam z powodu przebywającego tam towarzystwa.
|
|
|
~~grzmasny | |
|
|
Najlepiej na dowoz sprawdza sie Reset
|
|
|
~~Olin | |
|
|
Wszędzie jest syf albo jak na świetlicy w kołchozie w tych pizzeriach. Najlepiej zamówić do domu, ale wtedy może byc zimna.
Pizza w 15 minut to jest niemożliwe. Skąd sie weźmie upieczona i dowieziona w ciągu 15 minut. Chyba że ktoś lubi surową. |
|
|
Posty: 602
Dołączył: 3 Wrz 2006r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
najlepsze domowe jedzonko pierozki schaboszczak itp a pizza to tylko we wloszech w stalowce tzw podrobki guma
|
|
~~sprytny | |
|
|
NAJLEPSZA PIZZA W MIEŚCIE I ŚWIECIE
0,5 kg mąki,njlepszy typ 450 kostka drożdzy 1 jajko 2 łyżki oleju(lub oliwy z oliwek) sól do smaku woda do wyrobienia ciasta(lekko ciepła) Tajemnicą wszystkich pizzeri jest to że im dłużej urabiamy ciasto tym jest smaczniejsze ja urabiam około 2 godziny z przerwami(niebo w ustach przy jedzeniu) ciasto posmarowac sosem pomidorowym i do pieca na 10 min na 200 stop. potem na góre troche ztratego sera i reszta wedle uznania(pieczrki szynka itp.) na to przyprawa ziołowa do pizzy prymat i ser i to do pieca na 5 min ,150 stop. polewamy sosem czosnkowym(jogurt naturallny z drobno zmielonym czosnkiem)dostępne w sklepach gotowe,ketchup I zajadam sie taką pizzą że Włosi mogą sobie swoje pizzy w buty wsadzić ten ich syf nie wspomne o naszych w pizzeriach robionych na ilośc pozdrowionka |
|
|
Posty: 561
Dołączył: 28 Lis 2007r. Skąd: Miasto-Widmo Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Zależy jaka ta kostka drożdży, bo jak dasz za dużo to też Ci wyjdzie syf. I generalnie drożdże najlepiej "przepchać" przez sitko to się równomiernie rozłożą i nie trzeba aż tyle gnieść.
|
|
Posty: 820
Dołączył: 9 Paź 2008r. Skąd: Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
No ale z drożdżami nie chodzi o to, żeby po prostu ciasto było dobrze wyrośnięte? Jak robiłem pizze (lepsza od sprytnego ) to gniotło się 20 min i kładło się na tyle samo i później znowu się gniotło i odkładało - ogólnie taka sytuacja powtarzała się 3 razy - żeby ciasto było dobrze wyrośnięte u pulchniutkie I ogólnie było bardzo pyszna tylko za długo troszkę trzymałem w piecu (jakąś minute albo dwie) i troszeczkę ciasto zrobiło się przypieczone każda pizza może być dobra (chodzi o przepisy) ale najważniejszy jest kucharz
|
|
~~sprytny | |
|
|
Nie zgodze sie ze przepis jest najważniejszy lecz jakośc mąki a co do drożdzy to ja wkruszam do ciasta i potem trzeba je urobic, we Włoszech najlepsze pizzerie(najdroższe)mają maszyny do urabiania ciasta i to ciasto w nich sie wałkuje kilka a nawet kilka naście godziń a taka pizza wtedy kosztuje bo maszyna pracuje prąd ciągnie a ciasto jest tak proste jak wyżej napisałem tylko struktura ciasta drożdzowego jest taka ze im dłużej i dokładniej wyrobisz tym jest lepsze spróbujcie kiedyś pączki lub ktoś z waszej rodziny co robi niech pomiesza 3 razy dłużej i dokładniej ciasto(niebo w ustach)
Właśnie ujawniam wam tajemnice luksusowych piekarni,pizzeri itp. odnośnie oczywiście ciast drożdzowych pozdrowionka |
|
|
~~smakosz | |
|
|
najszybsza pizza w stalowej-bez watpienia AVANTII
|
|
|
~~kicia | |
|
|
Zdecydownie odradzam Avanti. Nieprzyjemna obsługa, długie oczekiwanie na pizze i ogólnie totaklna olewka klienta
|
|
|
~~jasia | |
|
|
uwazam ( pracowalam w pizzeri) ze im dluzej sie czeka na pizze tym wiekszy jest na nia popyt a co za tym idzie ze tym jest lepsza i czesciej zamawiana . ja osobiscie wole pizze z osemki i z quatro . i choc czasami czeka sie godzine to niezamienilabym ja na pizze z resetu np. a jak sie neichce czaekac zawsze mozna isc do pizzeri na miejscu jest troszke szybciej.
|
|
|
~~jasia | |
|
|
uwazam ( pracowalam w pizzeri) ze im dluzej sie czeka na pizze tym wiekszy jest na nia popyt a co za tym idzie ze tym jest lepsza i czesciej zamawiana . ja osobiscie wole pizze z osemki i z quatro . i choc czasami czeka sie godzine to niezamienilabym ja na pizze z resetu np. a jak sie neichce czaekac zawsze mozna isc do pizzeri na miejscu jest troszke szybciej.
|
|
|
~~ilonka | |
|
|
Koleś z kropką pod okem z Alpadrino naciągnął mnie na kasę. Mialo kosztować 15 zeta a wołał 20.
Na dodatek burczał cś pod nosem. Przedostatnio był inny przyjemny kolo. Nie wiecie czy już zawsze jeździ ten typ? |
|
|
~~patiiii | |
|
|
Najmilsi dostawcy jedzenia?? Stawiam na Diablo.
A najszybsi?? Stawiam na rustice A waszym zdaniem ??? |
|
|
~~burek | |
|
|
Najgorszy typ z Al Padrino, najlepszy z diablo
|
|
|
~~leszek | |
|
|
z AlPADRINO spoko koleszka
|
|
|
~~Darooo | |
|
|
a najwieksi wariaci na drodze ?? moim zdaniem quattro!!
|
|
|
Posty: 2373
Dołączył: 12 Paź 2008r. Skąd: z miasta chyba ;) Ostrzeżenia: 20% |
|
|
|
te świrus a cos myslal inaczej....konkurencja jak nic..
" Kiedy zapada zmrok....pojawiają się strażnicy ... " |
|
~~włoch | |
|
|
A tak w nawiasie to nie ma dobrej pizzy w stw ;/
|
|
|
~~Norbert | |
|
|
CYTAT Z Alpadrino tylko na dowóz bo na miejscu nie polecam z powodu przebywającego tam towarzystwa. Ja również tam nie chodzę. Jest to najgorsze miejsce z pizzą w Stalówce. Sama pizza nie najgorsza ale otoczenie samych chamskich łysoli mi nie odpowiada. Kiedyś tam było inaczej ale teraz strach tam pójść z panną |
|
|