|
|
|
Witam
Czy może mi ktoś logicznie wytłumaczyć jak to jest możliwe że dolar leci w dół, baryłka po niecałe 90 dolców ( przed kryzysem 180) a ceny paliw mamy jak przed kryzysem. Zaraz odezwą się cwaniaczki że jak Cię nie stać to nie jeździj, może i racja ale ja osobiście nie lubie nabijać kabzy komus za darmo. Czy jest w tym kraju jakaś kontrola? Czy po prostu obecny rząd trwa sobie i ma wszystko gdzieś. Normalnie krew człowieka zalewa. Pytam się rudy gdzie te cuda? |
|
|
|
|
Pytam się rudy gdzie te cuda? |
|
Dołączył: 28 Sie 2007r. Skąd: z miasta rowerów Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Nic się nie przejmuj w De litr paliwa kosztuje ok 1,50€ ok 8 miechów temu cena się wahała 1,15 - 1,25 za litr a ropa była po 0,90-1,05 teraz 1,25 to norma
a w dodatku ktoś "na górze" wymyślił, że trzeba jeszcze ciut podnieść (któryś z podatków) bo jest za tanio gdybyśmy poodejmowali akcyzy podatki i inne ch*je muje zapewne było by taniej ok połowę Errare humanum est. |
|
|
|
|
Tylko ile w De się zarabia? Pewnie minimum 5 euro na godzine
Pytam się rudy gdzie te cuda? |
|
Dołączył: 31 Sty 2009r. Skąd: z II irlandii ;-) Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
CYTAT Witam Czy może mi ktoś logicznie wytłumaczyć jak to jest możliwe że dolar leci w dół, baryłka po niecałe 90 dolców ( przed kryzysem 180) a ceny paliw mamy jak przed kryzysem. Zaraz odezwą się cwaniaczki że jak Cię nie stać to nie jeździj, może i racja ale ja osobiście nie lubie nabijać kabzy komus za darmo. Czy jest w tym kraju jakaś kontrola? Czy po prostu obecny rząd trwa sobie i ma wszystko gdzieś. Normalnie krew człowieka zalewa. po prostu by żyło się lepiej wszystkim Chcesz często widzieć w garnku dno głosuj na PO |
|
|
|
|
Hurtowa cena paliwa ostatnimi czasy spadła o 9gr, co spowodowało spadek cen na stacjach paliw o 2gr.
Przygotujmy się na wzrost ceny benzyny do 5zł w przeciągu następnych miesięcy. Dlaczego konkurencja na rynku paliwowym działa jakby jej nie było? Akcyza wynosi 1565,00 zł/1000 litrów. Co się robi z taką masą pieniędzy -niewiem. Na pewno idzie na konsumpcję i w inne dziedziny gospodarki. Infrastruktura drogowa jaka jest każdy widzi. Pozostaje kupować mercedesy "beczki" i olej po frytasach lać Homo res sacra homini /Człowiek człowiekowi świętością/ |
|
|
|
|
ceny paliw idą w górę przed wojną
(oczywiście mam nadzieję, że żartuję ) I w ciekawych czasach żyć nam przyszło - niestety, konserwatystą jest ten kto woli kobiety. Pozdrawiam myślących. |
|
|
|
|
A w USA 2.69 dolara za galon
a galon to 3.78 litra a dolar po 2.9 czyli 2.06zl za litr mozna jezdzic |
|
|
|
|
Zrobiłem w dwa dni 1100 kilometrów i najdroższe paliwo zaczyna się po przejechaniu znaku województwo podkarpackie.
W wawie taniej, w poznaniu taniej, w kielcach taniej bo tam biedne regiony nie to co u nas. A jedzie się w okolice Bieszczad i pb 95 po 4,88 bo przecież to Bieszczady nieważne że turystów nie ma. "Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
|
|
Jak chcecie żeby wam zabierano dzieci z rodzin to zagłosujcie na PO -SLD-PSL .Akcja -inteligentni bezrobotni do lustracji zarobków rodzinnych oto praca na miarę 21 wieku.Agent zarobków rodzinnych.Fajnie coraz wiecej ludzi z powodu braku pracy ma za małe możliwości na utrzymanie rodziny.Niewykluczone że będą do tego potrzebni specjaliści i odpowiednie do tego szkolenia.Nic dziwnego polaków bez przerwy sie przeszkala obiecując im gruszki na wierzbie.Ale przeciecież Ci co szkolą wypasiuchy muszą dobrze zarobić. Super koalicja walą w jeden bemben.Owszem awanturki dla zmylenia przeciwników.Polacy! myślcie troche inaczej bo ktoś was wyręczy a z jakim skutkiem odpowiedż należy do was. Moja rada nie bądźcie optymistami lecz realistami.Telewizyjna obłuda pokazała i pokazuje na co ją stać.
|
|
|
|
|
A ja dzisiaj zatankowałem gaz po 1,97 zł/l i mam luzik
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Złodzieje!!! ceny jak w uni a zarobki jak na ukrainie ile mozna wytrzymac w tym kraju???? Infrastruktura pożal sie Boze a do tego platne autostrady co kilkanascie kilometrow choredalne ceny paliw jak na nasze wrunki bytowe ale wszystko cholera by zylo sie lepiej..... Złodzieje rzadza Polska Panie Tusk dosc juz twoich rzadow
|
|
|
|
|
co do tematu cen paliwa w ue to raczej nie macie zielonego pojęcia bo w każdym z krajów unii płaci sie dodatkowo podatek drogowy który u nas w Polsce wliczony jest w cene paliwa!! wiec po krótkiej kalkulacji 5 zł ( w tym podatek drogowy) a 1.39 (aktualna cena 95 w Belgii + plus coroczny TAX -podatek drogowy obliczany w zalezności od uzytkowanego pojazdu ) nie wychodzi wcale na to ze mamy najdroższe paliwo w całej ue dodam jeszcze ze ceny taksu zaczynają sie od około 400 e w górę !!
|
|
|
|
|
CYTAT co do tematu cen paliwa w ue to raczej nie macie zielonego pojęcia bo w każdym z krajów unii płaci sie dodatkowo podatek drogowy który u nas w Polsce wliczony jest w cene paliwa!! wiec po krótkiej kalkulacji 5 zł ( w tym podatek drogowy) a 1.39 (aktualna cena 95 w Belgii + plus coroczny TAX -podatek drogowy obliczany w zalezności od uzytkowanego pojazdu ) nie wychodzi wcale na to ze mamy najdroższe paliwo w całej ue dodam jeszcze ze ceny taksu zaczynają sie od około 400 e w górę !! W naszym kraju samochody powyżej 3500 kg też mają ten podatek w paliwie ? Z tego co wiem w UE zarabki raczej nie są podobne do tych w naszym kraju. |
|
|
|
|
Słuchajcie odnośnie cen paliw to podatki a znaczną częścią cen ale ... największy koszt to marża. która ostatnio dochodzi do chorych kwot na litrze bo stacje odbijają sobie małe zarobki sprzed 2 lat. A to już chore jest powoli. Co do autostrad to jechałem przedfwczoraj do poznania i z poznania owszem płatna autostrada ale co rusz remonty. Czy ktoś ma adres strony gdzie było by podane o ile wzrosły podatki przez ostatnie dwa lata od paliwa bo wydaje mi się że nie jest to jakaś duża różnica.
"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
|
|
co do cen dzisiaj bedac w Krakowie pb95 shell- 4.59, pb 95 arge 4.60 a 98 4,78- u nas pb 95 okolo 4.8 a 98 10-20 gr wiecej - jak zawsze najtaniej - zreszta w tbg to samo
anioly sa cale zielone |
|