NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »
Pb 98 po 5 zeta,
ff
Wysłany: 23 Kwie 2010r. 18:33  
Witam

Czy może mi ktoś logicznie wytłumaczyć jak to jest możliwe że dolar leci w dół, baryłka po niecałe 90 dolców ( przed kryzysem 180) a ceny paliw mamy jak przed kryzysem. Zaraz odezwą się cwaniaczki że jak Cię nie stać to nie jeździj, może i racja ale ja osobiście nie lubie nabijać kabzy komus za darmo.
Czy jest w tym kraju jakaś kontrola? Czy po prostu obecny rząd trwa sobie i ma wszystko gdzieś. Normalnie krew człowieka zalewa.

Pytam się rudy gdzie te cuda?
Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 23 Kwie 2010r. 18:33  

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 23 Kwie 2010r. 18:55  
Nic się nie przejmuj w De litr paliwa kosztuje ok 1,50€ ok 8 miechów temu cena się wahała 1,15 - 1,25 za litr a ropa była po 0,90-1,05 teraz 1,25 to norma
a w dodatku ktoś "na górze" wymyślił, że trzeba jeszcze ciut podnieść (któryś z podatków) bo jest za tanio
gdybyśmy poodejmowali akcyzy podatki i inne ch*je muje zapewne było by taniej ok połowę

Errare humanum est.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 23 Kwie 2010r. 19:08  
Tylko ile w De się zarabia? Pewnie minimum 5 euro na godzineumiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 23 Kwie 2010r. 19:11  
CYTAT
Witam

Czy może mi ktoś logicznie wytłumaczyć jak to jest możliwe że dolar leci w dół, baryłka po niecałe 90 dolców ( przed kryzysem 180) a ceny paliw mamy jak przed kryzysem. Zaraz odezwą się cwaniaczki że jak Cię nie stać to nie jeździj, może i racja ale ja osobiście nie lubie nabijać kabzy komus za darmo.
Czy jest w tym kraju jakaś kontrola? Czy po prostu obecny rząd trwa sobie i ma wszystko gdzieś. Normalnie krew człowieka zalewa.

po prostu by żyło się lepiej wszystkim

Chcesz często widzieć w garnku dno głosuj na PO
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 23 Kwie 2010r. 19:27  
Hurtowa cena paliwa ostatnimi czasy spadła o 9gr, co spowodowało spadek cen na stacjach paliw o 2gr.
Przygotujmy się na wzrost ceny benzyny do 5zł w przeciągu następnych miesięcy.
Dlaczego konkurencja na rynku paliwowym działa jakby jej nie było?
Akcyza wynosi 1565,00 zł/1000 litrów. Co się robi z taką masą pieniędzy -niewiem. Na pewno idzie na konsumpcję i w inne dziedziny gospodarki. Infrastruktura drogowa jaka jest każdy widzi.
Pozostaje kupować mercedesy "beczki" i olej po frytasach lać umiech

Homo res sacra homini /Człowiek człowiekowi świętością/
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 23 Kwie 2010r. 19:51  
ceny paliw idą w górę przed wojną :szok:
(oczywiście mam nadzieję, że żartuję umiech )

I w ciekawych czasach żyć nam przyszło - niestety, konserwatystą jest ten kto woli kobiety. Pozdrawiam myślących.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 23 Kwie 2010r. 20:09  
A w USA 2.69 dolara za galon
a galon to 3.78 litra
a dolar po 2.9
czyli 2.06zl za litr
mozna jezdzic

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 23 Kwie 2010r. 20:48  
Zrobiłem w dwa dni 1100 kilometrów i najdroższe paliwo zaczyna się po przejechaniu znaku województwo podkarpackie.
W wawie taniej, w poznaniu taniej, w kielcach taniej bo tam biedne regiony nie to co u nas. A jedzie się w okolice Bieszczad i pb 95 po 4,88 bo przecież to Bieszczady nieważne że turystów nie ma.

"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 23 Kwie 2010r. 21:23  
Jak chcecie żeby wam zabierano dzieci z rodzin to zagłosujcie na PO -SLD-PSL .Akcja -inteligentni bezrobotni do lustracji zarobków rodzinnych oto praca na miarę 21 wieku.Agent zarobków rodzinnych.Fajnie coraz wiecej ludzi z powodu braku pracy ma za małe możliwości na utrzymanie rodziny.Niewykluczone że będą do tego potrzebni specjaliści i odpowiednie do tego szkolenia.Nic dziwnego polaków bez przerwy sie przeszkala obiecując im gruszki na wierzbie.Ale przeciecież Ci co szkolą wypasiuchy muszą dobrze zarobić. Super koalicja walą w jeden bemben.Owszem awanturki dla zmylenia przeciwników.Polacy! myślcie troche inaczej bo ktoś was wyręczy a z jakim skutkiem odpowiedż należy do was. Moja rada nie bądźcie optymistami lecz realistami.Telewizyjna obłuda pokazała i pokazuje na co ją stać.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 23 Kwie 2010r. 21:41  
A ja dzisiaj zatankowałem gaz po 1,97 zł/l i mam luzik good

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 23 Kwie 2010r. 22:57  
Wszystko na temat paliwa tutaj:
http://www.youtu(...)gsgmpjoI
Powodzenia umiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 24 Kwie 2010r. 23:56  
Złodzieje!!! ceny jak w uni a zarobki jak na ukrainie ile mozna wytrzymac w tym kraju???? Infrastruktura pożal sie Boze a do tego platne autostrady co kilkanascie kilometrow choredalne ceny paliw jak na nasze wrunki bytowe ale wszystko cholera by zylo sie lepiej..... Złodzieje rzadza Polskagoodgoodgood Panie Tusk dosc juz twoich rzadow

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 25 Kwie 2010r. 09:49  
co do tematu cen paliwa w ue to raczej nie macie zielonego pojęcia bo w każdym z krajów unii płaci sie dodatkowo podatek drogowy który u nas w Polsce wliczony jest w cene paliwa!! wiec po krótkiej kalkulacji 5 zł ( w tym podatek drogowy) a 1.39 (aktualna cena 95 w Belgii + plus coroczny TAX -podatek drogowy obliczany w zalezności od uzytkowanego pojazdu ) nie wychodzi wcale na to ze mamy najdroższe paliwo w całej ue dodam jeszcze ze ceny taksu zaczynają sie od około 400 e w górę !! mlotek

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 25 Kwie 2010r. 10:08  
CYTAT
co do tematu cen paliwa w ue to raczej nie macie zielonego pojęcia bo w każdym z krajów unii płaci sie dodatkowo podatek drogowy który u nas w Polsce wliczony jest w cene paliwa!! wiec po krótkiej kalkulacji 5 zł ( w tym podatek drogowy) a 1.39 (aktualna cena 95 w Belgii + plus coroczny TAX -podatek drogowy obliczany w zalezności od uzytkowanego pojazdu ) nie wychodzi wcale na to ze mamy najdroższe paliwo w całej ue dodam jeszcze ze ceny taksu zaczynają sie od około 400 e w górę !! mlotek

W naszym kraju samochody powyżej 3500 kg też mają ten podatek w paliwie ?

Z tego co wiem w UE zarabki raczej nie są podobne do tych w naszym kraju.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 25 Kwie 2010r. 11:41  
Słuchajcie odnośnie cen paliw to podatki a znaczną częścią cen ale ... największy koszt to marża. która ostatnio dochodzi do chorych kwot na litrze bo stacje odbijają sobie małe zarobki sprzed 2 lat. A to już chore jest powoli. Co do autostrad to jechałem przedfwczoraj do poznania i z poznania owszem płatna autostrada ale co rusz remonty. Czy ktoś ma adres strony gdzie było by podane o ile wzrosły podatki przez ostatnie dwa lata od paliwa bo wydaje mi się że nie jest to jakaś duża różnica.

"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 14 Maja 2010r. 15:22  
co do cen dzisiaj bedac w Krakowie pb95 shell- 4.59, pb 95 arge 4.60 a 98 4,78- u nas pb 95 okolo 4.8 a 98 10-20 gr wiecej - jak zawsze najtaniej - zreszta w tbg to samo zaklopotany

anioly sa cale zielone
Prywatna wiadomość 

NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »