Dołączył: 13 Maja 2007r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
słuchajcie mnie
bylem u koleżanki postawiłem nowy system xp podczas instalacji system nie wykrył sieci zrobiłem to ręcznie wpisałem ip maski dnsy itp neta dalej nie ma dodam ze automatycznie uzyskać ip tez próbowałem nie wiem co zrobić z tą całą "nawą konta" gdzie to wpisać co z tym zrobić ? pomocy bo mi już ręce opadają mieliście coś podobnego ? dodam ze internet jest (działa) nie piszcie zadzwoń do serwisu (za to u nich się płaci) potrzebuje konkretnych informacji z góry dzięki |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
raz piszesz ze nie masz Internetu raz piszesz ze masz? to wkoncu masz czy nie masz? z jaka nazwa konta?
|
|
|
|
|
CYTAT raz piszesz ze nie masz Internetu raz piszesz ze masz? to wkoncu masz czy nie masz? z jaka nazwa konta? chodzi o to ze przy xp nie działa a jak odpalam slaxa śmiga wszystko ino roz nazwa konta jest podana na takiej książeczce |
|
|
|
|
ten slax to livecd jakis? linux? jaka masz konfiguracje na slax?
|
|
|
|
|
tak slax to dystrybucja linuxa odpalana z płyty
wszystko skonfigurowane jest automatycznie |
|
|
|
|
sprawdz dokladnie w xp czy zmieniasz ustawienia w karcie sieciowej lan bo moze w wifi zmieniasz. ?
|
|
|
|
|
w żadnym wifi nic nie zmieniam ba nawet tego nie tykam wszystko robię w lanie
|
|
|
|
|
Witam,
locust, dla pewności - na XP wchodzisz w: Start -> Panel sterowania -> Połączenia sieciowe -> Połączenie lokalne, tam prawoklik na Połączeniu sieciowym -> Właściwości. Tam w okienku Właściwości: Połączenie lokalne, w zakładce Ogólne, wchodzisz w Protokół internetowy (TCP/IP), gdzie tym razem tutaj na zakładce ogólne wpisujesz dane podane przez informatyka ze Stelli, czyli: - adres IP, maska podsieci, brama domyślna, preferowany DNS, alternatywny DNS? Jeśli/jak to wpisałeś/wpiszesz i zatwierdzisz, to sprawdź: Start -> Uruchom -> cmd i wpisz ipconfig /all Zobacz czy wyświetla dane, które wprowadziłeś. Sprawdź też: prawoklika na Mój komputer -> Właściwości -> Menedżer urządzeń -> zakładka Sprzęt, w niej Menedżer urządzeń - > tam odszukaj kartę sieciową i prawoklik na niej -> Właściwości, potem zakładka Zaawansowane i tam odszukaj odpowiednik Locally Administered Address (nie pamiętam jak to po Polsku szło), czy w polu wartość nie jest wprowadzony adres MAC innej sieciówki. Btw - pardon, jeśli powyższy tekst jest łopatologiczny - bez urazy, po prostu nie wiem jaki masz stopień zaawansowania w korzystaniu z Windowsa. A jeszcze jedno - sprawdź, czy antywir (jeśli go zainstalowałeś) albo windowsowy firewall nie blokuje połączenia. Pozdrawiam |
|