|
|
|
Zapomniałeś o lekach?
A tak w temacie koleżko sprawiedliwy. Co powiesz o panu Szczygle, który rozwalił przetarg na samoloty, który rozpoczął Sikorski tylko dlatego, że wspaniały Lech i Kłamliwy Jarek mu kazali? Czy Generał Błasik nie odpowiadał za lotnictwo? Czy był tylko figurantem? Czy ministrowie z Kancelarii Prezydenta to idioci i patałachy nic nie potrafiące zrobić, czekający na to że ktoś za nich coś zrobi? Oni byli organizatorami wycieczki swojego szefa. Teraz szukają dupochronów? Dlaczego Jarek Kłamliwy mając rząd przez prawie dwa lata nie kupił samolotów? Przecież to takie proste. Mirek masz 10000% racji Młyny Bożej Sprawiedliwości mielą powoli, ale bardzo dokładnie...... Jarek powinien bać się najbardziej. "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
CYTAT Młyny Bożej Sprawiedliwości mielą powoli, ale bardzo dokładnie...... A ciekawe dlaczego PanBóg dopuścił do tej katastrofy... Kara? *Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów* /Stanisław Lem |
|
|
|
|
Moze Pan Bog na to wszystko nie moze juz patrzec, i jednych rozbil a innych za kare podtapia.
Jedni pija bo musza, Ja pije bo lubie, chyba ze tez juz ku.... musze!!!! |
|
|
|
|
Nie czepiajcie się Mira ... on jest w traumie już 15 miesiąc i jeszcze się nie otrząsnął ...
Andrzejek - dodaj o tego że jeszcze ze dwa razy Jaro był przy korycie ... za czasów Wałęsy i chyba Olszewskiego ... czasu do zmieniania miał aż za dużo ... teorie z teleskopową brzozą ... obezwładnionym samolotem ... sztuczną mgłą i dobijaniem rannych dla Mira są bardziej wiarygodne i nie to jest przykre ... przykre jest to że jemu podobnych nie brakuje :/ żal Klicha bo chyba jako jeden z nielicznych ministrów zastał mega burdel i wyprowadził wojsko z czarnej dupy na prostą ... może nadal są braki ... ale porównując z tym co było to nie zmarnował tego czasu ... i jeszcze jedno zdanie na temat Ruskich ... gdyby wybrali inne lotnisko a nie coś co ciężko nazwać lotniskiem (chyba każdy już widział fotki smoleńskiego lotniska) nadal by żyli ... (fakt niezaprzeczalny) ... ale woleli igrać ze śmiercią i tu nie tylko pije do PiSioków ale podobnie robili wszyscy ... "Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
|
|
CYTAT żal Klicha bo chyba jako jeden z nielicznych ministrów zastał mega burdel i wyprowadził wojsko z czarnej dupy na prostą ... może nadal są braki ... ale porównując z tym co było to nie zmarnował tego czasu ... wyprowadził na prostą? nie żartuj. Chyba, że dla Ciebie zrezygnowanie z poboru do wojska to sukces. Tak, zaraz będzie pewnie 1000 postów, że pobór to zmarnowany rok, itp, itd. Kto tak pisze znaczy, że nie był w wojsku. A teraz łażą takie szczyle nocami i tłuką się po autach. A jakby wpizdeczke dostali, nauczyli by się szacunku do ludzi, do mienia, do Ojczyzny. To za czasów Klicha żołnierzy zatrzymywano jak bandytów i stawiano przed sądem. Zresztą nie winnych żołnierzy. |
|
|
|
|
W moim przekonaniu ta sprawa nie zostanie wyjaśniona nawet w najblizszym dziesięcioleciu. Będę bardzo pozytywnie zaskoczony, jak będzie inaczej. Ale wątpię. Sprawa gen Sikorskiego leży do tej pory.
CYTAT Zapomniałeś o lekach? No i skonczyło sie rumakowanie. Obstawiałem cenzorku jak długo dasz radę trzymać na twarzy maskę kultury. Jak byłeś obłudnym frustratem wykorzystujacym swoją funkcje na tym forum do obrazania innych, tak juz pozostaniesz, doputy ten portal tak bardzo nie ucierpi z twojego powodu, że cię w końcu wyrzucą z wielkim hukiem. Ja tu nikogo z forumowiczów personalnie nie obrażam. ty to robisz i przyklaskujesz innym do obrazania. Nigdy nie byłeś i nie będziesz prawdziwym moderatorem. Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
CYTAT To za czasów Klicha żołnierzy zatrzymywano jak bandytów i stawiano przed sądem. Zresztą nie winnych żołnierzy. Koleżko nie Klicha tylko Szczygły. Coś ci się chyba pomyliło. To Szczygło zamiast bronić swoich żołnierzy nazywał ich głupcami strzelającymi do cywilów. CYTAT No i skonczyło sie rumakowanie. Obstawiałem cenzorku jak długo dasz radę trzymać na twarzy maskę kultury. Jak byłeś obłudnym frustratem wykorzystujacym swoją funkcje na tym forum do obrazania innych, tak juz pozostaniesz, doputy ten portal tak bardzo nie ucierpi z twojego powodu, że cię w końcu wyrzucą z wielkim hukiem. Ja tu nikogo z forumowiczów personalnie nie obrażam. ty to robisz i przyklaskujesz innym do obrazania. Nigdy nie byłeś i nie będziesz prawdziwym moderatorem. Pewnie nie będę:( Co do obrażania innych personalnie to masz krótką pamięć Niczego innego po tobie się nie spodziewałem Mirek wracając do tematu. Potrafisz odpowiedzieć na moje proste pytania? "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
Szczygło przeprosił żołnierzy i ich rodziny. Klich nikogo za nic..........
Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
CYTAT Szczygło przeprosił żołnierzy i ich rodziny. Klich nikogo za nic.......... Przeprosił? Fantastycznie. Niedawno dopiero uzyskali wyroki uniewinniające. Szczygło ich nie bronił tylko oskarżał. Mirek co im z przeprosin? Tak myślałem nie masz instrukcji z centrali to na pytanie nie odpowiesz. Przykro "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
Te Andrzejek mi o akcje na misji nie chodziło. Także tobie coś się pomyliło. Za początków klicha była sytuacja, że 2-3 oficerów pojmano w związku z jakąś tam aferą którą niby Klichu wykukał. Okazała się, że afery nie było, chłopaków puszczono, ale do służby już nie wrócili.
|
|
|
|
|
CYTAT Te Andrzejek mi o akcje na misji nie chodziło. Także tobie coś się pomyliło. Za początków klicha była sytuacja, że 2-3 oficerów pojmano w związku z jakąś tam aferą którą niby Klichu wykukał. Okazała się, że afery nie było, chłopaków puszczono, ale do służby już nie wrócili. Wklej jakiegoś linka do tej afery bo jakoś nie pamiętam. "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
We wklejki się nie bawię, jesteś ambitny to poszukasz, mi się nie chce.
|
|
|
|
|
Dokładnie. Cała sytuacja z zatrzymaniem miała miejsce za urzędowania klichszenki. Szczygło wypowiedział się o tym jako były minister..... i przeprosił. A klichszenko ciągał ich po sądach, w mediach pojawiły sie amatorskie nagrania jak "bawią się" żołnierze (wysadzanie niewybuchów złozonych w starej opuszczonej chacie, TUSK24 przedstawiło jako nielegalne uzycie materiałów wybuchowych do zabawy) - chodziło oczywiscie o stworzenie atmosfery słusznosci działań wobec niezdyscyplinowanych polskich żołniezy. Typowe sowiecko-peowskie metody propagandy.
Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
CYTAT Nikomu się nie chce komentować raportu Millera? . Pozwoliłem sobie trochę go przeczytać,całego nie daję rady. Nie chcę komentować czegoś, o czym nie mam pojęcia.Ekspertem w sprawch lotnictwa i katastrof lotniczych nigdy nie byłem i nie będę. Z innej beczki. Mam pytanie-Czy ktoś wie jakie dwa wstrząsy miał na myśli Macierewicz,mówiąc o nich w kontekscie ostatnich sekund lotu tupolewa? Z tego co wiem,to sam nie potrafił podać ich przyczyny(opisu),ja jednak chciałbym wiedzieć jaki był ich charakter.Powiedział coś,namieszał i tak zostawił.Jak zwykle. SPRZEDAM BOEING 747 WERSJA SPEC, GARAŻOWANY. MAŁY PRZEBIEG 22,9 MLN.KM. PO PRZEGLĄDZIE WAŻNYM DO 2030 ROKU, WYMIENIONE ZAWIESZENIE, ROZRZĄD SILNIKÓW, KLIMATYZACJA 10-CIO STREFOWA, PRZYCIEMNIANE SZYBY, AIRBAG. NIE BITY. KOLOR BIAŁO- NIEBIESKI Z LOGO "PRESIDENT USA". CENA DO NEGOCJACJI. |
|
|
|
|
Nagłe skoki przyspieszenia pionowego wywołane źródłem zewnętrznym.
|
|
|
|
Ja do raportu wcale nie mam zamiaru się odnosić, bo dla mnie dziwne jest badanie czegoś na odległość. To tak jakbyś zadzwonił do dentysty i zapytał czy masz zdrowe zęby...
|
|
|
|
|
Ciekawostka - Zespół Parlamentarny zgromadził komplet zdjęć prawie wszystkich elementów wraku. Wynika z nich, ze niektóre elementy sowieci przenosili i dokumentowali ich połozenie w inym miejscu......
|
|
|
|
Nawet skłaniając się do tezy o zamachu,to mówiąc krótko-Daliśmy Ruskim okazję naszym bałaganiarstwem,arogancją i amatorszczyzną.
Co do samej katastrofy to winni są wszyscy-wszystkie rządy i instytucje mogące coś zmienić,w tym też Lech Kaczyński.Wymieniłem tylko jego,bo nie sposób każdego z osobna. Może i polscy piloci są tak dobrzy,że mogą latać na drzwiach od stodoły,ale prawa fizyki sa nieubłagane.Głupota i brawura ich nie zmieni. Chociaż gdyby głupota była lżejsza od powietrza w naszych samolotach zbędne byłyby skrzydła. SPRZEDAM BOEING 747 WERSJA SPEC, GARAŻOWANY. MAŁY PRZEBIEG 22,9 MLN.KM. PO PRZEGLĄDZIE WAŻNYM DO 2030 ROKU, WYMIENIONE ZAWIESZENIE, ROZRZĄD SILNIKÓW, KLIMATYZACJA 10-CIO STREFOWA, PRZYCIEMNIANE SZYBY, AIRBAG. NIE BITY. KOLOR BIAŁO- NIEBIESKI Z LOGO "PRESIDENT USA". CENA DO NEGOCJACJI. |
|
|
|
|
CYTAT klichszenko Weź się chłopie opanuj, nie potrafisz zachować minimum kultury? Jak już przy wojsku jesteśmy to przypominam wkład PiS w "naprawę" tej instytucji W czasach "IV RP" w BOR oficerem można było zostać po 11 dniach, w Służbie Kontrwywiadu Wojskowego Antoniego Macierewicza - po 17 dniach, w ABW po miesiącu. Kurs trwał godzinę dziennie więc wystarczyło 17 godzin Ekspresowe szkolenia miały miejsce dwa tygodnie przed wyborami Przyspieszonych awansów nie da się cofnąć. Rekordowo szybki awans zaliczył b. wiceszef Agencji katowicki prokurator Grzegorz Ocieczek. Do ABW w 2006 r. przyszedł jako szeregowiec. Agencję opuścił w 2007 r. w stopniu pułkownika. Z takim wojskiem wg recepty IV RP nic nam nie grozi Mierny ale wierny, to była zasada PiS, zaczerpnęli to chyba z PZPR *Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów* /Stanisław Lem |
|
|
|
|
Kolejna wpadka z sowieckim raportem millera
"Po wpadce z datami raportu eksperci Jerzego Millera muszą tłumaczyć się z powodu kolejnej afery. Okazało się, że w raporcie znalazło się zdjęcie skopiowane z forum internetowego - oznaczone w dodatku niezgodnie z prawdą jako fotografia kabiny Tu-154M nr 101! Internauta - autor zdjęcia przedstawiającego wnętrze Tu-154M nr 102 (czyli drugiego tupolewa, który się nie rozbił) - przeżył szok, gdy czytając raport Jerzego Millera, natrafił na wykonaną przez siebie fotografię. Zdjęcie zostało bezczelnie skopiowane z forum strony lotnictwo.net.pl - ponadto podpis pod fotografią informował, że przedstawia ona... kabinę Tu-154M nr 101, który uległ zniszczeniu pod Smoleńskiem. Wczoraj na forum lotnictwo.net.pl ukazał się tekst okradzionego internauty: „Obiecałem, że dam znać, jak ma się sprawa. Skontaktowałem się z KBWLLP {komisją badania wypadków lotniczych lotnictwa państwowego]. Jutro [2 sierpnia 2011 r.] mam spotkanie z Jerzym Millerem w tej sprawie (szef MSWiA i szef Komisji). Sami mnie zaprosili, jak się dowiedzieli o sprawie. Świadczy to o tym, że jednak nie są do końca ok wobec mnie. Potraktowali sprawę bardzo poważnie, zwłaszcza błąd w raporcie z opisem mojego zdjęcia, które przedstawia inny samolot niż jest w opisie". Czy w raporcie jest więcej równie wiarygodnego materiału zdjęciowego? Niewykluczone." Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
http://vod.gazetapolska.pl/339-rozmowa-niezalezna-srogi-tusk-i-kretactwa-millera
Dziennikarze Gazety Polskiej Leszek Misiak i Grzegorz Wierzchołowski (autorzy ponad 120 tekstów o smoleńskiej katastrofie) oceniają decyzję o rozwiązaniu 36 specpułku i tłumaczą jakie są i na czym polegały najważniejsze krętactwa w Raporcie Millera i nie tylko. Po wysłuchaniu tej dyskusji krew mnie zalała. Co to ......... za kraj? Końcowe stwierdzenie Leszka Misiaka jest bardzo interesujące. //moderowano// A. A B O R C J A - holokaust nienarodzonych. WOLNOŚĆ NIE OZNACZA, ŻE MNIE WOLNO WSZYSTKO A TOBIE NIC!!! |
|
|
|
|
Mnie osobiście zaskoczyła arogancja granicząca z chamstwem w wykonaniu Macierewicza.
Facet niby spóznił się ,zrobił to jednak aby zamanifestowac swoje przybycie. Wygłosił szereg pytań,w większości w formie luzno powiązanych wątków(na niektóre sam sobie odpowiedział)i...wyszedł.Dokąd?Teraz juz wiadomo ,że na spotkanie Kaczyńskiego. Zadając pytania,Macierewicz nie miał zamiaru usłyszeć odpowiedzi.Czy byłyby one takie czy inne,ale kultura wymaga,że jeśli się pyta należy wysłuchać co mają inni do powiedzenia. Najwidoczniej Macierewicz doszedł do słusznego wniosku,że na głupie pytania nie ma madrej odpowiedzi. Dodam jeszcze pytania pani Cośtam Cośtam vel Kruk,a powstanie obraz nędzy i rozpaczy.Czy 80 tonowy samolot mogł rozbic się na brzozowym patyku?Nie jestem specem od lotnictwa,ale z tego co mi tłumaczył znajomy,do uszkodzenia płatu skrzydła doszło w miejscu mocowania lotki która przestała pełnic zadaną funkcję.Swoje zrobiła też nadmierna prędkość.Samolot nie jest monolitem i konstrukcja ma swoją wytrzymałość.A jeśli chodzi o brzozę to nie była ona patykiem. Żadne ojtam,ojtam pani Cośtam Cośtam. Inteligencja nie jest chorobą zakazną,wiec niestety ,nie ma możliwości się nią zarazić. Gdyby osoby typu Kurski ,Macierewicz,Kruk...mówili o rzeczach na których rzeczywiście się znają,na świecie byłoby o wiele,wiele ciszej. Głupiec kiedy nic nie mówi,niczym się nie różni od medytującego mędrca.W tym wasza nadzieja. SPRZEDAM BOEING 747 WERSJA SPEC, GARAŻOWANY. MAŁY PRZEBIEG 22,9 MLN.KM. PO PRZEGLĄDZIE WAŻNYM DO 2030 ROKU, WYMIENIONE ZAWIESZENIE, ROZRZĄD SILNIKÓW, KLIMATYZACJA 10-CIO STREFOWA, PRZYCIEMNIANE SZYBY, AIRBAG. NIE BITY. KOLOR BIAŁO- NIEBIESKI Z LOGO "PRESIDENT USA". CENA DO NEGOCJACJI. |
|
|
|
|
W drugiej części wypowiedź na temat katastrofy smoleńskiej, ale ogólnie materiał ciekawy, można zaobserwować różnicę postaw, można wychwycić sposób postępowania podległych dziennikarzy i manipulację. A B O R C J A - holokaust nienarodzonych. WOLNOŚĆ NIE OZNACZA, ŻE MNIE WOLNO WSZYSTKO A TOBIE NIC!!! |
|
|
|
|
Szeremietiew jest prawnikiem, profesorem nauk wojskowych. A B O R C J A - holokaust nienarodzonych. WOLNOŚĆ NIE OZNACZA, ŻE MNIE WOLNO WSZYSTKO A TOBIE NIC!!! |
|
|
|
|
|