NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »
«« « ... 29 30 31 32 33 34 35 ... » »»
Katastrofa Smoleńska ...,
Ostrzeżenia: 20%
ff
Wysłany: 10 Gru 2010r. 20:56  
??????????????

" border="0" style="max-width:690px" alt="Obrazek" />

"Naród, który zabija(abortuje)własne dzieci, jest narodem bez przyszłości
Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 10 Gru 2010r. 20:56  

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 10 Gru 2010r. 21:02  
Po obejrzeniu tego filmu zmieniłem zdanie o Smoleńsku :

*Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów* /Stanisław Lem
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 10 Gru 2010r. 21:05  

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 10 Gru 2010r. 21:08  

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 10 Gru 2010r. 21:55  
Pewien komentarz z Niezależna.pl

Zgadzam się z tym co pisze LeClerq. w zasadzie to nie ma co dodawać bo wszystko jest dobrze ujęte. Nawet na moim przykładzie z innym wpisów mogę zarzucić ci różne inwektywy itp. Nie wiem dlaczego robicie się tutaj wszyscy (wiem że możesz nie zrozumień dlaczego pisze w liczbie mnogiej więc wyjaśniam że piszę też do większości osób na tym forum) męczenników za prawdę i wiarę. Każdy kto nie z wami ten przeciw wam. Nie można wyrazić swojej odmiennej opinii bo zaraz zaczyna się atakowanie tych osób, praktycznie zawsze odnoszące się do tego że ta osoba nie ma wiedzy itp. A wy wszyscy już wiecie co się stało pod smoleńskiem, wiecie najlepiej dlaczego w polsce jest źle (ciekawe dlaczego tak nie pisaliście jak u władzy był pis), wiecznie śmiejecie się z prezydenta mimo to że jest nim od niecałe pół roku itd. Może odejdźcie od komputerów i zajmijcie się tymi wszystkimi problemami bo z tego co czyta się w praktycznie wszystkich wpisach jesteście ekspertami z każdej dziedziny. Mamy tu tylu "pilotów, ekonomistów, historyków, specjalistów od polityki zagranicznej" że na najbliższe kilkadziesiąt lat nam ich nie zabraknie. Może czas najwyższy przejrzeć na oczy i dojść do prostego stwierdzenia że ludziom z takimi poglądami nie za bardzo uda się dojść nie wiadomo do czego. Zajmijcie się czymś pozytecznym a nie wiecznie odkrywanie jakiś spisków itp. akurat w tym jesteście świetni i nie dochodzi do was że w rzeczywistości nie ma aż tylu spisków tylko jest dużo osób które spiskami tłumaczą sobie wszystkie rzeczy które im się nie podobają. Osoby które żyją w świecie spisków to osoby leniwe bo zamiast zająć się danym tematem i zbadać go to wolą sobie wszystko tłumaczyć spiskiem bo tak jest prościej. Nie można iść na łatwizne tylko trzeba zadać sobie trudu jeśli takie teorie chce się ogłaszać publicznie. Na szczęście nie jest dużo ludzi którzy żyją w świecie spisków bo było by nie za ciekawie. Jedna taka osoba któa szukała mitycznego ukłądu (spisku) już zakończyła (na całe szczęście) sprawowanie władzy w 2007 roku. Oby takie osoby nie były nigdy więcej przy władzy

"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 10 Gru 2010r. 22:08  
CYTAT
Krzysztof Knyż † 02.06.2010 r. - ‘Operator Faktów nie żyje’, taka informacja pojawiłą się w serwisie tvn, bez szczegółów. Pracował z W. Baterem (tym, który pierwszego dnia podał poprawną godzinę katastrofy, co media odkryły po 10 dniach) Śmierć operatora nieomal przemilczana…

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 10 Gru 2010r. 22:19  
CYTAT
Pewien komentarz z Niezależna.pl

Zgadzam się z tym co pisze LeClerq. w zasadzie to nie ma co dodawać bo wszystko jest dobrze ujęte. Nawet na moim przykładzie z innym wpisów mogę zarzucić ci różne inwektywy itp. Nie wiem dlaczego robicie się tutaj wszyscy (wiem że możesz nie zrozumień dlaczego pisze w liczbie mnogiej więc wyjaśniam że piszę też do większości osób na tym forum) męczenników za prawdę i wiarę. Każdy kto nie z wami ten przeciw wam. Nie można wyrazić swojej odmiennej opinii bo zaraz zaczyna się atakowanie tych osób, praktycznie zawsze odnoszące się do tego że ta osoba nie ma wiedzy itp. A wy wszyscy już wiecie co się stało pod smoleńskiem, wiecie najlepiej dlaczego w polsce jest źle (ciekawe dlaczego tak nie pisaliście jak u władzy był pis), wiecznie śmiejecie się z prezydenta mimo to że jest nim od niecałe pół roku itd. Może odejdźcie od komputerów i zajmijcie się tymi wszystkimi problemami bo z tego co czyta się w praktycznie wszystkich wpisach jesteście ekspertami z każdej dziedziny. Mamy tu tylu \"pilotów, ekonomistów, historyków, specjalistów od polityki zagranicznej\" że na najbliższe kilkadziesiąt lat nam ich nie zabraknie. Może czas najwyższy przejrzeć na oczy i dojść do prostego stwierdzenia że ludziom z takimi poglądami nie za bardzo uda się dojść nie wiadomo do czego. Zajmijcie się czymś pozytecznym a nie wiecznie odkrywanie jakiś spisków itp. akurat w tym jesteście świetni i nie dochodzi do was że w rzeczywistości nie ma aż tylu spisków tylko jest dużo osób które spiskami tłumaczą sobie wszystkie rzeczy które im się nie podobają. Osoby które żyją w świecie spisków to osoby leniwe bo zamiast zająć się danym tematem i zbadać go to wolą sobie wszystko tłumaczyć spiskiem bo tak jest prościej. Nie można iść na łatwizne tylko trzeba zadać sobie trudu jeśli takie teorie chce się ogłaszać publicznie. Na szczęście nie jest dużo ludzi którzy żyją w świecie spisków bo było by nie za ciekawie. Jedna taka osoba któa szukała mitycznego ukłądu (spisku) już zakończyła (na całe szczęście) sprawowanie władzy w 2007 roku. Oby takie osoby nie były nigdy więcej przy władzy

Co się dzieje
Stało się
i dzieje w dalszym ciągu
i będzie dziać nadal
jeśli nic się nie stanie co to wstrzyma.

Niewinni nie wiedzą o niczym
bo są zbyt niewinni
Winni nie wiedzą o niczym
Bo są zbyt winni

Biedni nie pojmują tego
bo są zbyt biedni
Bogaci tego nie pojmują
bo są zbyt bogaci

Głupcy wzruszają ramionami
bo są zbyt głupi
Mądrzy wzruszają ramionami
bo są zbyt mądrzy

Młodych to nie obchodzi
bo są za młodzi
Starych to teź nie obchodzi
bo są zbyt starzy

Dlatego nic się przeciw temu nie dzieje
i dlatego to się stało
i dlatego to się dzieje
i dziać będzie nadal[/b]

- Erich Fried -

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 10 Gru 2010r. 22:32  
CYTAT
Nad analizą ścieżki dźwiękowej pracował zespół ludzi, ze względu na możliwe skutki wtórne (ekipy która to wydarzenie zorganizowała) pragniemy pozostać anonimowi. Wszyscy członkowie komisji maja wykształcenie wyższe, jedna posiada doktorat. Jeden z członków komisji jest także byłym muzykiem (saksofonista) a wiec słuch ma bardzo dobry. Wszyscy znamy język rosyjski, jedni lepiej drudzy gorzej ale celem komisji było odtworzenie treści polskich rozmów, a rosyjskie to proces wtórny, ważny, ale drugoplanowy.

Analiza ścieżki audio była wykonana w celu udostępnienia kilku osobom z Polonii Australijskiej którzy nie maja możliwości zbadania tej ścieżki dźwiękowej osobiście. Po wyborach niektóre osoby podniosły temat udostępnienia tej transkrypcji szerszemu ogółowi społeczeństwa. Kontra argument wysunięty został czy w ogóle jest to potrzebne gdyż istnieją szczątkowe tłumaczenia tego filmu które w części przekazują to co w sumie najważniejsze. Stwierdzono jednakże że różnica w jednym przypadku przynajmniej, zdania wypowiedzianego w drugiej połowie filmu nie zawiera żadna analiza ścieżki dźwiękowej, a jest to stwierdzenie FUNDAMENTALNIE WAŻNE. Stad decyzja o podjęciu starań przekazu tej analizy ścieżki dźwiękowej dla ogółu społeczeństwa. Nie usuwa on jednakże wszystkich wątpliwości, jak zaznaczono, wkład pracy i wysiłku skierowanego na wierne odtworzenie wydarzeń gwarantuje jego wierność.

Analiza ścieżki dźwiękowej może być zresztą zweryfikowana przez kogokolwiek kto ma wyposażenie i oprogramowanie stosowne do tego typu pracy. Komisja używała programów: Adobe Audition 3 oraz GoldWave v 5.56. Proces oczyszczania i odtwarzania zajął około 2 tygodni po około 7-8 godzin dziennie (każdy członek komisji!). Myślimy że ta nieoficjalna wersja naszej analizy ścieżki dźwiękowej (bo w końcu czekamy na oficjalną analizę tego filmu przez agentury rządowe) jest to bardzo starannie przygotowana analiza.

Uwagi wstępne

Celem tego raportu jest przedstawienie rezultatów badań oryginalnej ścieżki dźwiękowej z filmu Andrieja Menderieja zarejestrowanego w miejscu katastrofy samolotu prezydenckiego PLF 101, na wojskowym lotnisku Smoleńsk północny w dniu 10 kwietnia 2010. Polska Prokuratura stwierdza ze film ten jest oryginalny i wolny od manipulacji. W związku z tym że w internecie znajdują się częściowe transkrypcje tego filmu, nierzadko błędne, w pracy tej wysiłek jest skierowany na obiektywne i zgodne z faktami przedstawienie przebiegu wydarzeń.

W tle często słychać szmer prowadzonych rozmów. Należy pamiętać o tym, że ze względu na odgłos kroków, oddech kamerzysty, trzask łamanych gałązek, odległość mówcy, czy też zniżony ton wypowiedzi jest niezmiernie trudno oczyścić i wzmocnić ścieżkę dźwiękową do poziomu wyrazistej słyszalności. Choć w pewnych momentach nie usuwamy całkowicie niepewności co do wypowiedzianych słów, a możemy tylko sugerować najprawdopodobniejszą ich treść, jednakże nie ma to większego wpływu na końcową formę i treść tej analizy ścieżki dźwiękowej.

Osoba filmująca (Andriej Menderiej) rejestruje wydarzenia dotyczące grupy ludzi, którzy przeżyli katastrofę samolotu prezydenckiego. Z poniższej transkrypcji filmu jasno wynika, że osoby te kontynuowały wysiłki mające na celu ochronę życia tych, którzy przeżyli tę katastrofę. W tym zapisie dźwiękowym zarejestrowane są wyłącznie męskie głosy.

Transkrypcja ścieżki dźwiękowej

Nagranie dźwiękowe na wstępie zarejestrowało toczącą się naradę, której początek nastąpił znacznie wcześniej, tzn. jeszcze przed przybyciem Andrieja Menderieja na miejsce katastrofy. Uczestnicy tej narady muszą pilnie strzec się zagrożenia, gdyż brak jest zapisu tej narady w pierwszych sekundach nagranego dźwięku.

1) 3.3 sek. Przyjdź kiedy, (Krótkie polecenie; głos dochodzi z pewnej odległości. Polecenie to jest bardzo trudne do wyrazistego zidentyfikowania (sug. najbardziej prawdopodobna treść nagrania)).

2) 5.3 sek. Tak, idą dwóch, (Osoby mówiące znajdują się blisko; potwierdzająco, bardzo przytłumionym głosem.).

3) 5.8 sek. Teraz idzie tu …; (Osoby mówiące znajdują się blisko; głosy są znacznie przytłumione).

4) 6.8 sek. Tak, tak, (Osoby mówiące znajdują się blisko).

5) 8.0 sek. Teraz bądźcie czujni, (Dalszy ciąg narady).

6) 9.4 sek. Trzech, … idą!, (Alarmująco).

7) 10 sek. Uspokój się, (Osoba mówiąca znajduje się blisko; nakazująco)

8 ) 12.8 sek. Uspokój się, (Osoba mówiąca znajduje się blisko; nakazująco)

9) 17.4 sek. Patrz mu w oczy, (osoba mówiąca znajduje się blisko; nakazująco)

10) 20.5 sek. Rusy będą zaraz!, (Młody, zdrowy głos; alarmująco, identyfikacja utrudniona (sug. najbardziej prawdopodobna treść nagrania)).

11) 21.9 sek. Uspokój się, (Osoba mówiąca znajduje się blisko; nakazująco)

12) 23.8 sek. Po rosyjsku: Ja, ne widi, (Osoba mówiąca jest trochę oddalona; przyciszony (odległością?) głos, tłum. polskie: nie jestem widoczny)

13) 24.7 sek. Po rosyjsku: Wsie żiwi! (Polacy wołają prawie chórem do nadchodzących Rosjan; potwierdzenie. Słychać zdrowe głosy; tłum. polskie: Wszyscy żywi!)

14) 26.4 sek. Po rosyjsku: Płocho, (Twierdząco, ponurym tonem; tłum. polskie: Źle, niedobrze, albo: zaledwie)

15) 27.9 sek. Ta pani z tyłu żyje? (Wyraziste pytanie)

16) 29.3 sek. Żyje, żyje, (Odpowiedź z akcentem z południowo-wschodniej Polski?)

17) 30.5 sek. Po rosyjsku: Wsiech ubijac! (Słychać wyraźnie że źródłem rozkazu jest radio walkie-talkie, bardzo zagłuszona wypowiedź, pewny stopień niepewności co do treści pozostaje; tłum. polskie: Wszystkich, zabijać!)

18) 31.4 sek. Po rosyjsku: Ubijac!, (osoba mówiąca znajduje się blisko; rozkazująco, tłum. polskie: Zabijać!)

19) 31.9 sek. Po rosyjsku: Naczalstwu do goworem …, (Przekaz dochodzi przez walkie-talkie, pozostała część rozkazu jest zagłuszona przez wypowiedź Polaków; tłum. polskie: Dowództwu powiemy …)

20) 33.1 sek. Nie dorównamy im …, (Pozostałą część wypowiedzi zagłusza dźwięk przenośnej syreny alarmowej)

21) 34.0 sek. Dźwięk wyjącej syreny alarmowej

22) 42.9 sek. Po rosyjsku: Ich glawny utieka, Kola!, (Alarmująco, tłum. polskie: Ich główny ucieka, Kola!)

23) 46.5 sek. Po rosyjsku: A tak krużic! krużic! …, (Krzyczą dwie osoby, tłum. polskie: Okrążyć!, okrążyć!)

24) 48.0 sek. Po rosyjsku: Dawaj tuda paskuda!, (Rozkazująco, tłum. polskie: daj tutaj tą kanalię!)

25) 49.5 sek. Po rosyjsku: I ubijaj tuda!, (Rozkazująco, tłum. polskie: I zabijaj tutaj!)

26) 51.8 sek. Po rosyjsku: Wot, daj mi vodka!, (Ponaglająco, tłum. polskie: Tutaj, daj mi wódki!)

27) 53.5 sek. Po rosyjsku: To jest, … Ruska Respublika!, (Skwitowanie, tłum. polskie: To jest Republika Rosyjska!)

28) 55.3 sek. O Wielki Boże! … , (Z ogromnym przerażeniem, głos osoby starszej)

29) 57.3 sek. Strzał

30) 59.3 sek. Panie Kaczyński to jest …, (Ta sama osoba jak powyżej, kontynuuje przerażona, pozostałą część wypowiedzi zagłusza wypowiedź kamerzysty)

31) 60.5 sek. Po rosyjsku: Ni huja sjebie!, (Kamerzysta jest zaszokowany, tłum. polskie: Ja pierdolę!)

32) 62.9 sek. Dlaczego to zrobiłeś …?, (Pytanie zadane spokojnym głosem, odnosi się wrażenie że przez księdza; pozostała część pytania jest zagłuszona oddechem kamerzysty)

33) 65.7 sek. Po rosyjsku: Ne słuszaj, (Polecenie dowódcy, tłum. polskie: Nie słuchaj)

34) 66.7 sek. Strzał

35) 69.3 sek. Śmiech, (Kilku osób)

36) 70.1 sek. Przeładowanie dwukrotne broni

37) 72.4 sek. Po rosyjsku: Wsie nazad bo, kurwa; (Rozkaz wydany do gapiów, tłum. polskie: Wszyscy z powrotem bo, kurwa; wypowiedź zagłuszona wystrzałem)

38) 73.3 sek. Strzał

39) 74.8 sek. Po rosyjsku: Aleksiej tam!, (Alarmująco, osoba mówiąca jest oddalona; tłum. polskie: Aleksy tam!)

40) 75.9 sek. Strzał

41) 76.7 sek. Czemu nas zabijasz? albo Czemu go zabiłeś?; (odległe i bardzo zagłuszone pytanie, głos prawdopodobnie tej samej osoby co w 62.9 sek. (sug. najbardziej prawdopodobna treść nagrania)).

42) 78.8 sek. Po rosyjsku: A tech uhodi szto, (Polecenie, tłum. polskie: A wy odejdźcie)

43) 80.5 sek. Po rosyjsku: Uhodia, (Potwierdzenie, tłum. polskie: Odchodzę)

44) 80.9 sek. Po rosyjsku: Ni huja sjebie!, (Kamerzysta w szoku, tłum. polskie: Ja pierdolę!)

45) Syrena nadjeżdżającej straży pożarnej

Koniec zapisu.

Nie ma potrzeby dalszych wyjaśnień, transkrypcja fonetyczna jest jasna i jednoznaczna. Dodamy jedynie że pozostaje tylko życzyć nam wszystkim wszczęcia oficjalnego, fachowego badania ścieżki dźwiękowej tego filmu przez odpowiednie polskie instytucje rządowe.

Komisja Polonijna z Australii

http://www.plusz(...)esc-vii/

7 lipca 2010

http://smolensk-2010.pl/2010-07-26-amatorski-film-ze-smolenska-%E2%80%93-analiza-oraz-transkrypcja-audio.html

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 10 Gru 2010r. 22:42  
Dobra. Daj linka do video.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 10 Gru 2010r. 23:02  
A ja mam pytanie - dokad zmierza ta dyskusja?

Immortal - All Shall Fall
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 10 Gru 2010r. 23:14  
Nagranie dźwiękowe na wstępie zarejestrowało toczącą się naradę, której początek nastąpił znacznie wcześniej, tzn. jeszcze przed przybyciem Andrieja Menderieja na miejsce katastrofy. Uczestnicy tej narady muszą pilnie strzec się zagrożenia, gdyż brak jest zapisu tej narady w pierwszych sekundach nagranego dźwięku.

Wszystkich zastrzelili, a amatora kamerzystę oszczędzili i taki dowód im się wymsknął. To jest zwyczajnie śmieszne.

"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 10 Gru 2010r. 23:16  
CYTAT
A ja mam pytanie - dokad zmierza ta dyskusja?

A gdzie tu masz dyskusję? Wiktor wkleja, z nikim nie rozmawia. Tylko wkleja.....

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 10 Gru 2010r. 23:35  
CYTAT
Dobra. Daj linka do video.

http://www.przek(...)dqcn52mv

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 10 Gru 2010r. 23:48  
@andrzejek,

no wiec wlasnie. Zwolennicy UFO, ktorym widac nudzi sie w zyciu, doszukuja sie niestworzonych historii.

A co jak ten samolot sie rozsypal, bo obsluga techniczna cos przeoczyla?

A co jak piloci sie pomylili?

A co jak ktos kazal ladowac mimo wszystko?

I takie a co mozna mnozyc. Tylko po co?

Immortal - All Shall Fall
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 10 Gru 2010r. 23:59  
Nie do mnie to pytanie:-)))

Śledztwa w sprawie wypadków lotniczych trwają zawsze długo, a tu taki Wiktor wymaga odpowiedzi w 8 miesięcy. Ja jestem zwolennikiem czekania na wynik śledztwa Polskiej prokuratury. A mnie po prostu bawią takie teorie spiskowe:-))

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 11 Gru 2010r. 09:20  
CYTAT
Nie do mnie to pytanie:-)))

A mnie po prostu bawią takie teorie spiskowe:-))

Wynik "śledztwa" był gotowy już kilka minut po wypadku. Błąd pilotów, ich niedoświadczenie, inne osoby w kokpicie naciskający na załogę, pośpiech (mówiono, że 4 razy podchodził do lądowania), trudne warunki - mgła jak mleko, brzózka, która utrąciła końcóweczkę skrzydła przez co potężny samolot wykonał błyskawicznie beczkę przy okazji zmieniając kierunek lotu i przewrócił się na "miękkie" plecy grzebiąc wszystkich co do jednego na miejscu.
Wszystko zostało rozpierdzielone na drobne części tak jakby spadło z 2 tysięcy metrów na beton pionowo, a spadł płasko podchodząc do lądowania na bagnisty teren pokryty młodym laskiem, zresztą dość rzadkim - brak wielu części chociażby kokpitu.

czy to nie jest teoria spiskowa i to dosyć prymitywnie sklecona? ;-) Tak tylko się zastanawiam bo już jestem zmęczony potokami gówna lejącego się z polsatów, tvnów i tym podobnych.
Zresztą uważam, że szkoda się tu wypowiadać, ponieważ czytają to i tak tylko konfidenci, a reszta zagalądająca tutaj na forum przestała się już tym tematem interesować. Mam nadzieję że się mylę co do tego zainteresowania tematem i że propaganda nie dokonała tak wielkiego spustoszenia.

A B O R C J A - holokaust nienarodzonych. WOLNOŚĆ NIE OZNACZA, ŻE MNIE WOLNO WSZYSTKO A TOBIE NIC!!!
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 11 Gru 2010r. 09:48  
CYTAT

Wynik \"śledztwa\" był gotowy już kilka minut po wypadku. Błąd pilotów, ich niedoświadczenie, inne osoby w kokpicie naciskający na załogę, pośpiech (mówiono, że 4 razy podchodził do lądowania), trudne warunki - mgła jak mleko, brzózka, która utrąciła końcóweczkę skrzydła przez co potężny samolot wykonał błyskawicznie beczkę przy okazji zmieniając kierunek lotu i przewrócił się na \"miękkie\" plecy grzebiąc wszystkich co do jednego na miejscu.
Wszystko zostało rozpierdzielone na drobne części tak jakby spadło z 2 tysięcy metrów na beton pionowo, a spadł płasko podchodząc do lądowania na bagnisty teren pokryty młodym laskiem, zresztą dość rzadkim - brak wielu części chociażby kokpitu.

czy to nie jest teoria spiskowa i to dosyć prymitywnie sklecona? ;-) Tak tylko się zastanawiam bo już jestem zmęczony potokami gówna lejącego się z polsatów, tvnów i tym podobnych.

Jaki wynik jakiego śledztwa? Prokuratura jeszcze nie podała wyników.

CYTAT

Zresztą uważam, że szkoda się tu wypowiadać, ponieważ czytają to i tak tylko konfidenci, a reszta zagalądająca tutaj na forum przestała się już tym tematem interesować. Mam nadzieję że się mylę co do tego zainteresowania tematem i że propaganda nie dokonała tak wielkiego spustoszenia.

No to idź na forum Gazety Polskiej, tam moderatorzy pilnie strzegą aby jakiś wpis krytykujący Jedynie Słuszną Partię się nie pojawił.

Mnie też śmieszą ludzie którzy wierzą w idiotyczne teorie w stylu "dobijali rannych". Bo przeżyć lądowanie samolotu w lesie to pikuś, wstajesz i się otrzepujesz. A nasi lekarze nie zauważyli dziur po kulach w ciałach, nie znają się, albo KGB ich przekupiło.

*Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów* /Stanisław Lem
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 11 Gru 2010r. 18:58  
CYTAT
[cytat]

Mnie też śmieszą ludzie którzy wierzą w idiotyczne teorie w stylu \"dobijali rannych\". Bo przeżyć lądowanie samolotu w lesie to pikuś, wstajesz i się otrzepujesz. A nasi lekarze nie zauważyli dziur po kulach w ciałach, nie znają się, albo KGB ich przekupiło.

pytanie brzmi czy polacy uczestniczyli w tych sekcjach bo wygląda na to że nie

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Sfalszowane-sekcje-ofiar-katastrofy-smolenskiej,wid,12814350,wiadomosc.html?ticaid=1b66b

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 11 Gru 2010r. 19:32  
CYTAT

pytanie brzmi czy polacy uczestniczyli w tych sekcjach bo wygląda na to że nie

Ale ciała w końcu trafiły do Polski i nasi je oglądali, prawda?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 11 Gru 2010r. 22:34  
Ale kogo to obchodzi poza wąskim gronem rodzin. Niech im ziemia lekką będzie trzeba żyć dalej a tu szukanie w stylu elvis żyje... Ludzie mają w 4 literach calą tą sprawę

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 12 Gru 2010r. 11:47  
CYTAT

Ale ciała w końcu trafiły do Polski i nasi je oglądali, prawda?

twoja niewiedza na temat poraża i próbujesz tu dyskutować
trumny przywieziono zalutowane i nikt nie widział ciał, do tej pory niektóre rodziny starają się o ekshumację
koleś poczytaj cokolwiek w internecie, nie wystarczy być negatywnie nastawionym i gówno wiedzieć

A B O R C J A - holokaust nienarodzonych. WOLNOŚĆ NIE OZNACZA, ŻE MNIE WOLNO WSZYSTKO A TOBIE NIC!!!
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 12 Gru 2010r. 13:34  
CYTAT

twoja niewiedza na temat poraża i próbujesz tu dyskutować
trumny przywieziono zalutowane i nikt nie widział ciał, do tej pory niektóre rodziny starają się o ekshumację
koleś poczytaj cokolwiek w internecie, nie wystarczy być negatywnie nastawionym i gówno wiedzieć

A kto identyfikował ciała ?
Agenci kgb?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 12 Gru 2010r. 18:12  
Co ty bokser bredzisz, trumny były zalutowane? W TV wyraźnie widziałem że trumny były drewniane, czym lutuje się drewno.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 12 Gru 2010r. 21:04  
CYTAT
czym lutuje się drewno.

Specjalnie opracowanym przez kgb lutem do drewna złożonym z żelaza, cementytu a w niektórych przypadkach austenitu, którego utajniona nazwa jest tak tajna, że nawet najtajniejsi tajniacy jej nie znają. Ja znam jej kodową nazwę i zdradzę ją wam. Wiem, że mogę zginąć ale,... co mi tam. Ten skomplikowany czynnik opracowany został pod nazwą "GWÓŹDŻ"
Podobno można nim połączyć każde drewno. Niesamowite...

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 12 Gru 2010r. 21:50  
CYTAT
czym lutuje się drewno.

drewna się nie lutuje tylko spawa elektrodą dębową!!! smiech2smiech2smiech2smiech2

a tak serio to wewnątrz drewnianych trumien były trumny metalowe jak to zawsze w przypadku sprowadzania zwłok z "zagramanicy"

Errare humanum est.
Prywatna wiadomość 

«« « ... 29 30 31 32 33 34 35 ... » »»

NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »