NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »
« 1 2 3 4 5 6 ... » »»
Katastrofa Smoleńska ...,
Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 10 Kwie 2010r. 22:52  

\"Przed użyciem przeczytaj ulotkę lub skonsultuj się z lekarzem, lub farmaceutą\"...
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 10 Kwie 2010r. 22:52  

\"Przed użyciem przeczytaj ulotkę lub skonsultuj się z lekarzem, lub farmaceutą\"...
Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 20%
ff
Wysłany: 10 Kwie 2010r. 23:18  
CYTAT

Widzę że pierwsze teorie spiskowe już się pojawiają...

Po za tym gość się myli co do terminu wyborów. Komorowski najpóźniej w ciągu 14 dni ma ogłosić termin wyborów, które mają się odbyć nie później niż za 2 miesiące. Czyli pod koniec czerwca będą wybory.... a nie w październiku....

"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 10 Kwie 2010r. 23:43  
CYTAT

Widzę, że Andrzejek nazywając niewygodne dla siebie wypowiedzi/publikacje teoriami spiskowymi pragnie nie dopuścić do poznania ich przez maluczkich, tzn głupszych od Andrzejka. Andrzejek próbuje filtrować wiadomości uprzedzając głupszych od siebie, że nie należy ich czytać. Z góry zawiadamia maluczkich, że to tylko teorie spiskowe i nie należy marnować cennego czasu na sprawdzanie czy też czytanie ponieważ i tak nie wniesie to niczego nowego i wartościowego do ich wąskiego pojmowania świata.

A B O R C J A - holokaust nienarodzonych. WOLNOŚĆ NIE OZNACZA, ŻE MNIE WOLNO WSZYSTKO A TOBIE NIC!!!
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 10 Kwie 2010r. 23:48  
Powstrzymajcie się od głupawych komentarzy...

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 20%
ff
Wysłany: 11 Kwie 2010r. 00:32  
CYTAT

CYTAT

Widzę, że Andrzejek nazywając niewygodne dla siebie wypowiedzi/publikacje teoriami spiskowymi pragnie nie dopuścić do poznania ich przez maluczkich, tzn głupszych od Andrzejka. Andrzejek próbuje filtrować wiadomości uprzedzając głupszych od siebie, że nie należy ich czytać. Z góry zawiadamia maluczkich, że to tylko teorie spiskowe i nie należy marnować cennego czasu na sprawdzanie czy też czytanie ponieważ i tak nie wniesie to niczego nowego i wartościowego do ich wąskiego pojmowania świata.

Człowieku uszanuj ludzką tragedię. Będzie jeszcze czas na wyjaśnienie tej katastrofy. Powstrzymaj się od takich komentarzy.

"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 11 Kwie 2010r. 10:16  
Ja tu nie dostrzegam żadnych spisków po prostu żenadą jest dla mnie ta cala afera.. i te wstążki i zdjęcia na różnych portalach internetowych np NK,
Powinno się uszanować to co się stało.. zginęli faktycznie wybitni ludzie ale przede wszystkim Polacy.
Każdy tylko widzi tam parę prezydencką a gdzie Ci pozostali którzy zgineli? oni sie juz nie liczą?
Nie wiem dlaczego ale oglądając tv dzisiaj rano odnoszę wrażenie że szykuje się konflikt na lini Rosja-Polska czy to realne?

:)
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 11 Kwie 2010r. 11:21  
Ja również, chociaż niektórzy nazywają mnie na tym forum tropicielem teorii spiskowych, w tym konkretnym przypadku, na podstawie dokładnej analizy dotychczasowych informacji o tragedii nie dostrzegam ingerencji siły niewiadomego pochodzenia w wypadek. Wczoraj kłóciłem się ze znajomym, który był przekonany o spisku i nie chciał słuchać żadnych argumentów. Dogmatyzował sprawę. Bez dyskusji, mam wierzyć bo mało wiem o metodach służb specjalnych i kropka. Mówił, że metody się nie zmieniły od lat i basta. A ja mówię, że musimy to przeanalizować pod kątem złamania któregoś z praw fizyki w celu wywołania katastrofy. W którym momencie zadziałała ta siła z zewnątrz, która niby strąciła samolot? Nie ma się do czego przyczepić, na podstawie oficjalnych komunikatów podawanych przez media. Chyba, że pojawią się nowe okoliczności, o których nie wiemy. Czym innym jest zawalenie wież WTC w USA. Tam było i jest wiele znaków zapytania i sprzecznych oficjalnych wyjaśnień z prawami fizyki. Ale nie czas i nie miejsce na takie dyskusje teraz.

[*] Pokój ich duszom...

PZPR przy obecnej PO to jak uniwersytet obok przedszkola. A miało być tak pięknie.....
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 11 Kwie 2010r. 19:48  
Minister zdrowia Ewa Kopacz poinformowała w niedzielę w Moskwie, że tylko 14 ciał ofiar jest na tyle dobrze zachowanych, iż identyfikacja może odbyć się bez problemu. W przypadku kolejnych 20 identyfikacja prawdopodobnie będzie mogła się odbyć dzięki znakom szczególnym - zaznaczyła.
W przypadku reszty ofiar - powiedziała Kopacz na wspólnej konferencji z szefową rosyjskiego resortu zdrowia - konieczne będą badania genetyczne, żeby ustalić tożsamość.
źródło onet

Errare humanum est.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 11 Kwie 2010r. 23:48  
komentarz zbędny

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 12 Kwie 2010r. 00:02  
CYTAT
Jak to możliwie, że miała Pani listę pasażerów kilka dni przed tragicznym odlotem prezydenckiego Tupolewa?

Dostałam tę listę od młodych dziennikarzy, którzy prosili mnie o radę z kim przeprowadzić ewentualnie wywiady. Ta lista pasażerów krążyła po prostu ot tak, już od kilku dni, z maili na maile. Potem siedziałam w domu, to było w poniedziałek, i zastanawiałam się jak to możliwe, że ja mam pełną listę generałów, kapelanów, polityków, którzy lecą z prezydentem i że ta lista jest w obiegu. Wierzyć mi się nie chciało, że oni wszyscy są na tej jednej liście. Pomyślałam, że może będą rozdzieleni, że może to tylko lista obecności w Katyniu. Nie mogłam tego pojąć i niestety wziąć na serio. Generał Skrzypczak mówił niedawno w telewizji, że po wypadku Casy podkreślano wymóg bezpieczeństwa, że kiedy leci kilku dowódców to trzeba ich rozdzielać, a przecież z polskimi generałami leciał prezydent, nie tylko głowa państwa, ale zwierzchnik sił zbrojnych, osoba odpowiedzialna za całe bezpieczeństwo kraju! Trzeba teraz zwrócić uwagę na to jakim cudem znaleźli się w jednym samolocie generałowie, politycy i sam prezydent? Jakim cudem ta lista krążyła od tak po Internecie? Jakim cudem!? Czy nasz prezydent był tak kompletnie pozbawiony ochrony? Kto pracował nad tym, żeby on był tak nagi? Czy nikt nie myślał o ich ochronie?... Niemożliwe. To się samo nie stało.

http://forum(...)=3373918

Grabież legalna może przejawiać się na tysiąc sposobów, stąd nieskończona liczba jej przejawów: cła, ochrona rynku, dotacje, subwencje, preferencje, progresywny podatek dochodowy, bezpłatna oświata, prawo do pracy, prawo do zysków, prawo do płacy, prawo do opieki społecznej, prawo do środków produkcji, bezpłatny kredyt itd., itd. Wszystkie te przejawy – połączone tym, co dla nich wspólne, czyli usankcjonowaną grabieżą – noszą nazwę socjalizmu.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 12 Kwie 2010r. 00:04  
druga sprawa pan Sławomir Wiśniowski udzielił jednego tylko wywiadu zaraz po tym jak wdarł się na miejsce katastrofy było to około godziny 9:20 - 9:30 i nakręcił najbardziej znane materiały filmowe z katastrofy
Jeżeli ktoś ma do tego dostęp proszę o upublicznienie

CYTAT
Proszę zwrócić uwagę, że podwozie zostało wypuszczone, widać to na zdjęciach wyraźnie. Oznacza to iż pilot sądził że niedługo nastąpi prawidłowe przyziemienie dlatego dalej zniżał lot lecąc w gęstej mgle.

Warunki pogodowe zostały wykorzystane aby tak pokierować lotem, by samolot rozbił się w lasku przed lotniskiem. Pilot (zeznania świadków) widząc drzewa wyłaniające się z mgły, próbował jeszcze ratować sytuację jak umiał (zwiększył moc silników, przewrócił samolot aby zmieścić się między drzewami), ale zabrakło czasu na podniesienie samolotu. I wcale nie musiało być czterech podejść (kłamstwo). Mogło być tylko jedno, jedyne. Oczywiście kłamstwem jest również to że pilot nie słuchał rad kontroli lotu. To typowe rosyjskie kłamstwo, przedstawiające prawdę dokładnie na odwrót.

Grabież legalna może przejawiać się na tysiąc sposobów, stąd nieskończona liczba jej przejawów: cła, ochrona rynku, dotacje, subwencje, preferencje, progresywny podatek dochodowy, bezpłatna oświata, prawo do pracy, prawo do zysków, prawo do płacy, prawo do opieki społecznej, prawo do środków produkcji, bezpłatny kredyt itd., itd. Wszystkie te przejawy – połączone tym, co dla nich wspólne, czyli usankcjonowaną grabieżą – noszą nazwę socjalizmu.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 12 Kwie 2010r. 08:56  
Co za szuja kasuje moje wypowiedzi?

Piszmy prawdę to pojednanie jest fikcją taką samą jak 70 lat temu a za naszymi plecami można tylko domyslać się co się dzieje PO ma teraz pole do popisu tylko czeka na wsadzenie swoich na stołki taka jest prawda i znisczenie polski.

Nie bedzie żadnych kaset i dowodów jak za tamtych lat zostały napewno zniszczone.

Żeby Polska mogła sie odrodzić musi wygrać Pis!Musi startować Janusz Wojciechowski prawdziwy patriota który będzie bronił nas i naszego kraju! Powinien wystartować w wyborach bo inaczej giniemy.

Zbigniew Ziobro na prezydenta to szlachetny i wysoko wykształcony Polak!Jest młody a nie jakiś stary dziadek . Jemu można ufać on nie sprzeda kraju i będziemy bezpieczni.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 12 Kwie 2010r. 09:28  
PO ma teraz pełnie władzy

- RPO Rzecznik praw obywatelskich
- NBP Narodowy Bank Polski (przyjęcie euro stanie się łatwiejsze)
- Prezydent
- wyeliminowano prawie całe dowództwo sił zbrojnych (panom z WSI będzie łatwiej powsadzać z powrotem swoich w tym Komorowskiego)
- BBN Biuro bezpieczeństwa Narodowego
- IPN Instytut pamięci Narodowej

PO ma 100 % władzy
CBA przejęto jeszcze przed tą tragedią.

http://forum(...)=3374518
CYTAT
Mail od kolegi z BBN "ludzie Komorowskiego rozbijaja sejfy".

Dla mnie są sprawy, które należy wyjaśnić zanim pobratamy się z Rosjanami. I ostrzegam przed wybieraniem Komorowskiego na prezydenta.

http://bizne(...),1463252

Nie ostygły ciała zmarłych a PO już wybiera prezesa NBP

{alex maizel}: „Wiele niezrozumiałego (…) jeśli była gęsta mgła, to jak naoczni świadkowie katastrofy zobaczyli upadek samolotu z odległości 1,5 km?????”

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 12 Kwie 2010r. 10:50  
No i zaczęło się. Pisowcy ruszyli do boju. Podobno jeszcze jest żałoba, ale mówiąc ich językiem: "jad już się wylewa". W TVP, Rzepie, na forach "antysalonowych" słychać głosy, że ci co krytykowali prezydenta nie mają teraz prawa do smutku, żalu i łez bo to na pewno fałszywe, nieszczere a Komorowski to już na trupach kampanię wyborczą sobie robi.
Do głowy im nie przychodzi, że można nie popierać czyichś poglądów a nawet kogoś nie lubić ale gdy wydarzy się tragedia to normalnie po ludzku żal i coś za gardło ściska. Ja wręcz nie znosiłem obydwu Kaczyńskich ale od soboty rano nie mogłem otrząsnąć się po tej strasznej wiadomości.
Aż do wczorajszej relacji z przejazdu trumny prezydenta z lotniska do pałacu. Komentarz Ziemkiewicza i Janeckiego mnie normalnie wkurzył, cały nastrój tej podniosłej chwili padł. Panowie w zacietrzewieniu prześcigali się w wychwalaniu prezydenta (i OK mają do tego prawo, choć powtarzanie, że Kaczyński był najlepszym prezydentem należałoby poprzedzić stwierdzeniem \"moim zdaniem\") i totalnej krytyce społeczeństwa, które było za głupie by docenić geniusz, daje się omamiać wrednym dziennikarskim hienom (w domyśle z tvn, gw itp.) Wyszło na to, że tylko oni są wspaniali, porządni i prawie święci (no może jeszcze Wildstein i Pospieszalski) a reszta to chamy i popłuczyny po komunistach.

To w stylu Pisu i samych Kaczyńskich: jak ktoś nie popiera tego co my, to nie jest patriotą, prawdziwym Polakiem, jeśli kiedyś krytykował prezydenta to dzisiaj powinien się zamknąć, nie okazywać żalu, przyznać się że był podłym oszczercą i najlepiej wyemigrować lub popełnić samobójstwo.

Nie macie prawa zabraniać ludziom okazywać żalu ...

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 12 Kwie 2010r. 11:37  
CYTAT
Nie macie prawa zabraniać ludziom okazywać żalu ...

no nikt nie ma prawa, ale (jak napisał menda na swoim blogu) , każdy ma też prawo do niewiary w ich szczerość, jak przez parę lat się przyglądam tworzeniu "jedynie słusznego myślenia" i drwin z Pary Prezydenckiej, a po tragedii słyszę, że On był profesorem, a Pani Maria znała parę języków obcych, to coś z tymi "ludźmi ze szkła" jest nie tak?
, a co do teorii spiskowych to Polacy nie są odosobnieni w swoich wątpliwościach, nie musimy się czuć paranoikami.
Raczej nikt nikomu nic nie udowodni, ja nie mam pojęcia co o tym myśleć, wiem, że najbliższe miesiące przyniosą odpowiedź...

I w ciekawych czasach żyć nam przyszło - niestety, konserwatystą jest ten kto woli kobiety. Pozdrawiam myślących.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 12 Kwie 2010r. 17:39  
Wiem, że jesteście zmęczeni napierdalanką z mediów ale jakby ktoś, kogo nie szokuje duża ilość tekstu, jest poniekąd zainteresowany jeszcze tematem to proszę :
http://zezorro.blogspot.com/

A B O R C J A - holokaust nienarodzonych. WOLNOŚĆ NIE OZNACZA, ŻE MNIE WOLNO WSZYSTKO A TOBIE NIC!!!
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 12 Kwie 2010r. 19:04  
Powiem tak:
- W sprawie Olewnika w więzieniach giną wszyscy oskarżeni (tzn powieszają się rzekomo sami) ginie także strażnik, który pilnował jednego z osadzonych - sprawa do dzisiaj nie ma finału.

- W niektórych aferach w Polsce typu afera FOZZ giną ludzie, którzy próbowali coś wyjaśnić a to w wypadkach a to przez zawał serca (wiek około 35 lat) oczywiście większość z was w wypadki wierzy

- Marszałek sejmu B. Komorowski był powiązany z WSI (rozwiązanym przez kaczyńskiego) w Aneksie do raportu WSI miało znaleźć się nazwisko marszałka, miało bo aby wystawić aneks potrzebny był podpis marszałka sejmu czyli Bronka Komorowskiego.

- Putin był szkolonym agentem KGB - jak wiadomo KGB ma historię bardzo interesującą większość nawet obecnych polityków szkoliło się w KGB w tym pan OLEK czyli Kwaśniewski - połączenia były bardzo trwałe, ludzie wierni KGB.

- W raporcie z likwidacji WSI - mało kto pamięta
Było wiele nazwisk z polityki i powiązania ich z KGB między innymi szkolonych w KGB

- Cała PO była zakładana przez służby specjalne

- USA przestaje być sojusznikiem Polski w chwili gdy prezydentem zostaje OBAMA komunista

- Generał Gongor miał trafić do ONZ (niestety trafi gdzie indziej)

- PO dostaje wszelkie stery władzy - NBP, prezydent, sejm, senat, IPN....

- więcej liberalizmu w Polsce wniósł PIS niż Platrofma co pokazuje jaką partią jest PO - partią oszustów i nierobów.

Podsumowując jeżeli myślicie że w Polsce polityka wygląda kolorowo i bajkowo to się grubo mylicie. Ludzie jak byli źli tak są i będą a dla pieniędzy i władzy nie liczą się z życiem innych.

Ja tam nie wierzę w wypadek i wali mnie poprawność polityczna!

oczywiście nie muszę pisać o motywach, bo Kaczyński naraził się wielu politykom i wielu organizacjom. Mimo, że nie popieram jego poglądów jest mi go żal, bo był osobą wyjątkowo uczciwą.

CYTAT
OPINIA: Okoliczności wskazują jednak na poważną awarię lub celowe zablokowanie układu sterowania - twierdzi w "Naszym Dzienniku" p. Ryszard Drozdowicz, pilot pracujący w Laboratorium Aerodynamicznym Politechniki Szczecińskiej.

P. Ryszard Drozdowicz wątpi w błąd pilotów jako przyczynę, która doprowadziła do upadku prezydenckiego samolotu Tu 154M. Powołując się na zeznania świadków katastrofy, które mówią o przechyleniu maszyny tuż przed lądowaniem, stawia tezę, iż mogła ona być spowodowana albo bardzo poważną awarią, albo przez celowe zablokowanie przez kogoś klap lub lotek samolotu. Zdaniem p. Drozdowicza, warunki pogodowe nie wykluczały wykonania bezpiecznego manewru lądowania, a piloci byli w stanie wzrokowo ocenić bezpieczną wysokość, na której powinni się znajdować.

Tymczasem rosyjska prokuratura wyklucza, że katastrofa samolotu mogła być spowodowana przyczynami technicznymi maszyny, która została wyprodukowana jeszcze w ZSRR.

- Tupolew, którym na uroczystości rocznicowe w Katyniu leciał prezydent, był w doskonałym stanie - oświadczył p. Aleksander Bastrykin, szef Komitetu Śledczego przy prokuraturze Rosji.

Podobnego zdania jest p. Tomasz Hypki, ekspert lotniczy.

- Pierwotną przyczyną były warunki atmosferyczne, a bezpośrednim powodem prawdopodobnie zła decyzja pilota, dotycząca lądowania w warunkach, do których samolot ani wyposażenie lotniska nie były przystosowane - powiedział p. Hypki dla portalu netbird.pl.

Wczoraj ktoś zadzwonił do szkła kontaktowego i powiedział:
"Ten kto to zrobił niech pojedzie teraz do Katynia i niech sobie strzeli w łeb" chwila zamurowania i zmiana tematu.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 12 Kwie 2010r. 19:10  
echodna mógłbyś podać linka do wypowiedzi tego wiśniewskiego czy kogo tam??

Errare humanum est.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 12 Kwie 2010r. 19:39  
CYTAT
echodna mógłbyś podać linka do wypowiedzi tego wiśniewskiego czy kogo tam??

No właśnie nie mogę nigdzie znaleźć !! na żywo go oglądałem.
wpisałem w google i znalazłem temat czy ktoś ma

cytat:
CYTAT
@Kocurovsky: Wypowiadał się w RMF dzisiaj. Mniej więcej powiedział coś takiego: Nie wiedziałem co to za samolot. Kręciłem film. Ale po chwili zobaczyłem barwy, jakie były na kadłubie i tą polską, biało-czerwoną szachownicę. Wtedy rzuciłem wulgarne słowo, którego nie wypada cytować, więc zastąpię je, słowami o kurna mać Potem po nakręceniu filmu podobno wyjął taśmy i ukrył. Jak chcieli mu zabrać kamerę, to powiedział, że nic nie kręcił, bo zapomniał taśmy.

CYTAT
to montażysta TVP: wypowiadał się w TVP INFO zaraz po tym jak milicja go zatrzymała (nie chciał, powiedział że uciekłby ale wpadł w błoto po kolana i nie dał rady uciec...) znalazł się tam zaraz po zdarzeniu na równi z milicją w zasadzie i natychmiast zaczął kręcić film. Mowił, że wcześniej słyszał dziwny dźwięk silnika, zobaczył nienaturalnie przechylony samolot i słyszał dwie niewielkie eksplozje.

CYTAT
Dokładnie. Też to widziałem. Przyznał, że "chwyciłem kamerę i poleciałem jak pies ogrodnika (?)... każdy kto w mediach pracuje, to wie o co chodzi..."

Tylko zdawało mi się, że stwierdził także, że zabrano mu kasety po tym jak wylądował w błocie i dlatego nie ma żadnych nagrań.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 12 Kwie 2010r. 19:39  
Mam wypowiedź:

Sławomir Wiśniewski:
"widzę, że idzie samolot bardzo nisko, lewym skrzydłem prawie w dół"
"nawet nie było widać, że ktoś zginął"
"To jednak nie był taki widok jak po zwykłym wypadku lotniczym. Byłem świadkiem
wydarzeń w Kabatach, to wyglądało inaczej. Tu nie było widać ciał – mówił Wiśniewski."
"Próbowałem uciekać przed funkcjonariuszami"
"Złapali mnie i kazali oddać kasetę"

Polecam oglądać w tym momencie TVP najbardziej obiektywne z tych wszystkich stacji.

Była wypowiedź człowieka pod pałacem:
CYTAT

Nie głosujcie na Komorowskiego - Pan Kaczyński bał się pana Komorowskiego.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 12 Kwie 2010r. 19:55  
szkoda ale nie mam dostępu do tvp neutralny

Errare humanum est.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 12 Kwie 2010r. 20:02  
Komorowski w ogóle jest taki jakby dumny z tego wszystkiego, fakt przejął na chwilę stołek po prezydencie ale bez przesady..
Ja popieram Sikorskiego równy gość.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 12 Kwie 2010r. 20:09  
CYTAT
szkoda ale nie mam dostępu do tvp neutralny

samo nagranie jest tu
http://www.youtu(...)-qAAB5f0
ale nie ma wypowiedzi autora filmu.. nie ma z nim wywiadów przecież był naocznym świadkiem była na miejscu widział co było..

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 12 Kwie 2010r. 20:11  
dumny??
on sobie kampanię robi baran je**ny na tragedii
np
jego orędzie wieczorem po katastrofie -niczym prezydenckie
i przybycie do ludzi zgromadzonych przed pałacem prezydenckim i jak to nazwali "dodawanie otuchy" -tylko po co??
a teraz się pojawia temat zawetowanych ustawchytry
moim zdaniem w obecnej chwili Polska nie powinna mieć prezydenta z POwazne

Errare humanum est.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 12 Kwie 2010r. 20:44  
CYTAT
....
a teraz się pojawia temat zawetowanych ustawchytry
moim zdaniem w obecnej chwili Polska nie powinna mieć prezydenta z POwazne

No niestety będzie miała prezydenta prezesa NBP, IPN a mając prezydenta i sejm obsadzi swoimi nazwiskami wszystkie brakujące i najważniejsze stanowiska wojskowe

Pomyślmy co Rosja zyskuje. Pokazuje całemu światu że teraz ona rozdaje karty, pokazuje że nie cofnie się przed niczym i pokazuje gdzie jest jej strefa wpływów. Oczywiście wiedzą to tylko przywódcy, reszta myśli że był to tragiczny wypadek. I co świat może zrobić? wojnę Rosji wypowie? tylko silni się liczą.

I na koniec prawdopodobieństwo wypadku lotniczego 1 do50mln a rządowego 1 do kilku mld. Nie wierzę w tak nieprawdopodobny zbieg okoliczności. Pamiętajmy że Putin to KGBista a czym była ta służba nie trzeba tłumaczyć.

Oczywiście wszystkie przemyślenia na ten temat z mojej strony są subiektywne. Większość wierzy w wypadek a ja w przypadek i uszanujmy się wzajemnie.

Prywatna wiadomość 

« 1 2 3 4 5 6 ... » »»

NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »