NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »
«« « ... 22 23 24 25 26 27 28 ... » »»
Katastrofa Smoleńska ...,
Ostrzeżenia: 20%
ff
Wysłany: 27 Cze 2010r. 11:10  

"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny
Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 27 Cze 2010r. 11:10  

"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 27 Cze 2010r. 12:17  
CYTAT

Ta reklamówka nie mówi reszty:
- Za PO wyjechał 2 milion
- Za SLD wyjazdy zostały zapoczątkowane
- Nikt nie chce wracać
- CBA było pomysłem dwóch partii PO i PIS
- CBA w tej chwili od PO ma dostać nowe narzędzia do inwigilacji
- Za PO powstało 2 razy więcej radarów + przepis o światłach cały rok (partia liberalna)
- służby specjalne CBA, ABW - wszystko w rękach PO
- Szpitale i cała reszta bez zmian a nawet gorzej, protesty jak były tak są (w zasadzie i będą).
- Podatki nie zmalały (w ogóle, wręcz przeciwnie np. na energie)
- Polityka PO nie jest alternatywą PISu tylko nawet gorszą odmianą PISowskiej władzy.
- ilość chamstwa jeszcze większa (język ulicy) chamy, wibratory, durnie, rozstrzelać kaczki itp. i to nie od elektoratu te słowa a od przedstawicieli.
- taki sam filmik a nawet gorszy można by nakręcić z PO (elektorat trochę młodszy ale ilość chamstwa podobny np. to forum)

Morał = Chcieliśmy POPISU no to mamy i płaczmy

dziwie się tej dyskusji.. naprawdę nie warto. głosujcie dalej na bandę obłudników i cwaniaków wyrywających tylko kasę z waszych portfeli. Ja mam dość POPISÓW i SLDwców.

Grabież legalna może przejawiać się na tysiąc sposobów, stąd nieskończona liczba jej przejawów: cła, ochrona rynku, dotacje, subwencje, preferencje, progresywny podatek dochodowy, bezpłatna oświata, prawo do pracy, prawo do zysków, prawo do płacy, prawo do opieki społecznej, prawo do środków produkcji, bezpłatny kredyt itd., itd. Wszystkie te przejawy – połączone tym, co dla nich wspólne, czyli usankcjonowaną grabieżą – noszą nazwę socjalizmu.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 27 Cze 2010r. 12:27  
Przypominasz ten wibrator Palikota tak jak byś popierał tych policjantów co zgwałcili tą studentkę. Nie wiem czy to głupota, czy pranie mózgu???

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 27 Cze 2010r. 12:39  
CYTAT
Przypominasz ten wibrator Palikota tak jak byś popierał tych policjantów co zgwałcili tą studentkę. Nie wiem czy to głupota, czy pranie mózgu???

Nie baw się w acera bo stracisz w oczach.

Tez jestem za tym co napisał echo, dla mnie przerodziło się to w wytykanie najdrobniejszych szczegółów tak jak to ze Kaczynski nie miał konta bankowego, ciekawe jak by Komorowski był w tej sytuacji to acer czy inni wspominali by o tym - pewnie by nie był juz to taki problem. Takie filmiki mają trafic do pustych głów, czy kręcą to zwolennicy PiSu czy PO, bo kazdy kto normalnie funkcjonuje w tym kraju, widzi ze obie partie robią szopki za publiczne pieniądze.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 27 Cze 2010r. 14:16  
Ktosik, a w jakich okolicznościach Palikot pokazywał się z tym wibratorem i pistoletem?? Nie pamiętasz czy nie chcesz pamiętać bo to niewygodne??

Co do wyjazdu 2 mln polaków za czasów PO to chyba lekka pomyłka to było za PiS. Faktycznie początek był za SLD, ale kulminacja nastąpiła za PIS. Gdyby rządzili do końca kadencji to chyba wszyscy by wyjechali....

CBA było pomysłem PO i PiS, ale Mariusz Kamiński i agent Tomek to już pomysł PiS

CYTAT
CBA w tej chwili od PO ma dostać nowe narzędzia do inwigilacji

Ma dostać? To co robił w CBA agent Tomek było ok? Nie zbierał informacji o przyszłych ofiarach? Ta ustawa nic nie zmieni, może tylko zalegalizuje praktyki agenta Tomka.

CYTAT
Za PO powstało 2 razy więcej radarów + przepis o światłach cały rok (partia liberalna)

Bez komentarza, brak słów

CYTAT
służby specjalne CBA, ABW - wszystko w rękach PO

Za PiSu były w rękach Kaczyńskich, to chyba naturalne.

CYTAT
Szpitale i cała reszta bez zmian a nawet gorzej, protesty jak były tak są (w zasadzie i będą).

Można to było zmienić ale Lech Kaczyński zawetował ustawę. Nakłady na służbę zdrowia wzrosły dwukrotnie, ale lekarza ciągle mało.

CYTAT
Podatki nie zmalały (w ogóle, wręcz przeciwnie np. na energie)

Poprzednicy tylko obniżali podatki. A wredna PO chce tylko więcej i więcej. zaklopotanyzaklopotanyzaklopotany

CYTAT
Polityka PO nie jest alternatywą PISu tylko nawet gorszą odmianą PISowskiej władzy.

No tak PiS zajmował się głównie podsłuchami, śledzeniem afer a jak ich nie wyśledził to zmontował za pomocą CBA. Walka z układem, głównie w PiS. Pomysły typu zagłuszanie telefonów komórkowych i stacji TV. Zahamowanie transplantologi i śmierć Blidy. Tak PO jest dużo wredniejszazaklopotany

Co do chamstwa na tym forum to widzisz tylko jedną stronę. No tak popierający PiS mają do tego prawo im się należy. Przecież popieraja Jarosława.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 27 Cze 2010r. 14:43  
CYTAT
Ktosik, a w jakich okolicznościach Palikot pokazywał się z tym wibratorem i pistoletem?? Nie pamiętasz czy nie chcesz pamiętać bo to niewygodne??

Co do wyjazdu 2 mln polaków za czasów PO to chyba lekka pomyłka to było za PiS. Faktycznie początek był za SLD, ale kulminacja nastąpiła za PIS. Gdyby rządzili do końca kadencji to chyba wszyscy by wyjechali....

Pamiętam w jakich okolicznościach pokazał się z wibratorem , a czy to był jeden gwałt na terenie RP ? w taki sposób chce ratować poszkodowanych obywateli ? Jakoś nie słysze z jego ust dużo na temat chęci niesienia pomocy dla zwykłych obywateli. Andrzejek a moze Palikot ma coś do powiedzenia na temat sprowadzania alkocholu ? Dla mnie, chciał aby zainteresowały się nim media.

Stawianie diagnozy ze przez rządy PiS wyemigrowało najwięcej osób to dla mnie kretynstwo. Pamiętacie jak otworzyli granice jakie stawki oferowali fachowcą na zachodzie, funt stał w tedy przeszło 6 zł , kto miał okazje to jechał bo mozna było zarobić sporo pieniędzy. Nawt jak by Tusk razem z Kaczynskim dawali gwarancje zarobienia min. 2 tyś netto to i tak by ludzie wyjezdzali, ale najlepiej spleść kilka zdarzen i obarczyć winą innych. Sam jezdziłem w tedy po Europie bo miałem mozliwość duzego zarobku i nie obchodziło mnie kto w tedy rządzi.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 27 Cze 2010r. 15:08  
CYTAT
Stawianie diagnozy ze przez rządy PiS wyemigrowało najwięcej osób to dla mnie kretynstwo. Pamiętacie jak otworzyli granice jakie stawki oferowali fachowcą na zachodzie, funt stał w tedy przeszło 6 zł , kto miał okazje to jechał bo mozna było zarobić sporo pieniędzy. Nawt jak by Tusk razem z Kaczynskim dawali gwarancje zarobienia min. 2 tyś netto to i tak by ludzie wyjezdzali, ale najlepiej spleść kilka zdarzen i obarczyć winą innych. Sam jezdziłem w tedy po Europie bo miałem mozliwość duzego zarobku i nie obchodziło mnie kto w tedy rządzi.

A stawianie diagnozy, że to przez rządy PO wyemigrowało najwięcej osób dla ciebie nie jest kretyństwem? Bardzo obiektywny jesteś:-))

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 27 Cze 2010r. 15:09  
CYTAT
Andrzejek a moze Palikot ma coś do powiedzenia na temat sprowadzania alkocholu ? Dla mnie, chciał aby zainteresowały się nim media.

A co ma do tego sprowadzanie alkoholu?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 27 Cze 2010r. 15:24  
CYTAT

A stawianie diagnozy, że to przez rządy PO wyemigrowało najwięcej osób dla ciebie nie jest kretyństwem? Bardzo obiektywny jesteś:-))

Przeczytałeś to gdzieś w moim zdaniu, bo jakoś nie przypominam sobie abym pisał coś takiego.

Co do alkocholu to jakoś takie sytuacje zamiata się pod dywan, zrobić szopke i być uznawanym przez cząstke ludzi za obronce pokrzywdzonych. Jak pomógł tej dziewczynie to dzięki mu za to, teraz niech zakupi hurtem tych zabawek i zajmuje się kazdym gwałtem bo chyba bedzie miał sporo roboty.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 27 Cze 2010r. 15:46  
CYTAT
Stawianie diagnozy ze przez rządy PiS wyemigrowało najwięcej osób to dla mnie kretynstwo.

Proszę bardzo.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 27 Cze 2010r. 15:47  
CYTAT
Co do alkocholu to jakoś takie sytuacje zamiata się pod dywan, zrobić szopke i być uznawanym przez cząstke ludzi za obronce pokrzywdzonych. Jak pomógł tej dziewczynie to dzięki mu za to, teraz niech zakupi hurtem tych zabawek i zajmuje się kazdym gwałtem bo chyba bedzie miał sporo roboty.

Jakie sprawy zamiata się pod dywan. Napisz konkret a nie insynuujesz...

Co do gwałtów, to coś planujesz???

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 27 Cze 2010r. 16:03  
CYTAT
CYTAT
Stawianie diagnozy ze przez rządy PiS wyemigrowało najwięcej osób to dla mnie kretynstwo.

Proszę bardzo.

Pokaz mi gdzie postawiłem diagnoze ze to przez rząd PO wyemigrowało najwiecej osób, bo chyba nie zrozumiałeś mojego pytania.

Ja nie mam złośliwych intencji, poczytaj troche o aferach alkocholowych.

Co do gwałtów czy coś planuje ? ze swojej strony tak, nieodpowiadac na takie pytania, myslisz ze to jest/był czy będzie jedyny taki przypadek.

Nie wiem , co macie z tymi pytaniami, jakieś kropki za uszami i chęci ponownej zabawy w mocniejszym wydaniu ?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 27 Cze 2010r. 16:18  
http://www.polskatimes.pl/pap/269967,rzecznik-msz-sprawa-wyjazdu-archeologow-do-smolenska-jest,id,t.html#pz_142360

Nie należy mylić prawdy z opinią większości.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 28 Cze 2010r. 13:49  
Czas przestać udawać, że mamy sprawne wojsko. Katastrofa smoleńska oraz powódź wykazały wszystkie słabości polskiej armii - pisze na łamach "Rzeczpospolitej", w rubryce Opinie, były dowódca GROM Sławomir Petelicki.

To nie piloci Tu-154 są winni katastrofy pod Smoleńskiem, ale minister obrony narodowej Bogdan Klich, który zostawił ich bez wsparcia i pomocy, tak jak rok temu śp. kapitana Daniela Ambrozińskiego, którego patrol talibowie bezkarnie ostrzeliwali przez sześć godzin - uważa generał. Zdaniem Petelickiego, państwo, które nie potrafiło zapewnić ochrony swojemu prezydentowi, ministrom i najwyższym dowódcom wojskowym, nie zdało egzaminu.

Wmawianie Polakom, że państwo zdało egzamin, a zawiniła pogoda, piloci, lotnisko w Smoleńsku i Kancelaria Prezydenta, kompromituje nas zarówno w oczach sojuszników w NATO i Unii Europejskiej, jak i przed całym światem - uważa autor dzisiejszej publikacji zamieszczonej na łamach "Rzeczpospolitej".

Więcej na ten temat

*
Zuzanna Kurtyka: Chcemy poznać całą prawdę
*
Przedmioty ofiar katastrofy: Ustalenia biegłych
*
Adm. Mathea nowym dowódcą Marynarki Wojennej
*
Katastrofa: Sprzeczne zeznania kontrolera
*
Mają tajne telefony z Tu-154. I tajne informacje

Jak pisze Petelicki, to w dyspozycji ministra obrony narodowej jest Służba Kontrwywiadu Wojskowego i Żandarmeria Wojskowa, do obowiązków których należy ochrona najwyższych dowódców naszego wojska. Dla wszystkich specjalistów (z wyłączeniem tych od propagandy) oczywiste jest, że ekipy SKW i Żandarmerii Wojskowej powinny znajdować się na lotnisku w Smoleńsku i lotnisku wybranym jako zapasowe przed przylotem delegacji, a nie wieczorem po porannej katastrofie!

"Nie ma takich cudów techniki, które pozwoliłyby prawidłowo zabezpieczyć rządowe telefony satelitarne, laptopy i telefony ofiar katastrofy, do której doszło rano, jeśli się przybywa na jej miejsce wieczorem. A zabezpieczenie tych urządzeń jest bardzo ważne, bo aby w inny sposób zdobyć znajdujące się na nich dane, obcy wywiad musiałby pracować wiele lat" - podkreśla były dowódca GROM.

"Nie brnijmy więc dalej w ten ślepy zaułek, nie opowiadajmy, że NATO nie ma procedur bezpieczeństwa, nie mówmy, że dyskutowanie nad przyczynami katastrofy jest dolewaniem oliwy do ognia i kampanią wyborczą" - dodaje.

Więcej - w dzisiejszej "Rzeczpospolitej".

http://fakty(...)770,5460

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 28 Cze 2010r. 15:40  
Petelickiego opinie od pewnego czasu omijam, od kiedy został celebrytą PiS i stracił zrdowy rozsądek

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 29 Cze 2010r. 20:40  
To był wyrok śmierci dla Tu-154

Obrazek

Wieża w Smoleńsku podała pilotom Tu-154, gdy dolatywał do lotniska: „zejdźcie do 50 metrów”. Tak wynika z zeznań pilota Jaka-40, porucznika Artura Wosztyla, złożonych w prokuraturze (karta 1165), do których dotarli informatorzy „Gazety Polskiej”. Był to wyrok śmierci dla prezydenckiej maszyny.

Porucznik Wosztyl słyszał słowa kontrolera wieży wydawane po rosyjsku pilotom Tu-154 w radiostacji pokładowej Jaka-40, który wylądował w Smoleńsku 10 kwietnia o godz. 7.22. Rosyjski kontroler wypowiedział je, gdy drugi pilot Tu-154, Robert Grzywna, podał na wysokości 80–70 metrów komendę: "odchodzimy". To dowodzi, że wieża kontrolna w Smoleńsku kierowała prezydencką maszynę do zderzenia z ziemią. Kontrolerzy na lotnisku Smoleńsk-Siewiernyj wiedzieli, że polski samolot był na fałszywej ścieżce schodzenia – był kierowany wprost w dolinę, głęboką na 60 metrów.

Jak zeznał Wosztyl, rosyjski kontroler powiedział do pilotów prezydenckiego tupolewa: „jak na wysokości 50 metrów nie zobaczycie pasa, odlatujcie”. Wieża wiedziała, że widoczność w pionie w rejonie lotniska wynosiła wówczas zaledwie 30 metrów. Zejście polskiego Tu-154 do poziomu 50 metrów oznaczało nieuchronne zderzenie ze zboczem kończącej się doliny. Gdy piloci dojrzeli przez gęstą mgłę wyłaniające się zbocze, byli bez szans. Tylko znakomite umiejętności pierwszego pilota Arkadiusza Protasiuka spowodowały, że maszyna nie rozbiła się od razu o zbocze, lecz udało mu się poderwać samolot na kilkanaście metrów. Ale zaraz tupolew stracił fragment skrzydła, co stało się początkiem dramatu. To jednak nie tłumaczy tak ogromnych zniszczeń samolotu po upadku z kilku metrów. Co stało się w samolocie przed jego uderzeniem w ziemię, dlaczego kabina pasażerska praktycznie zniknęła w wyniku wypadku, dziś jeszcze nie wiadomo.

Zeznania polskiego pilota, co ciekawe, są w sprzeczności z zeznaniami Pawła Plusnina, kontrolera lotów w Smoleńsku. Zeznał on (karta 2538), według naszych informatorów, że zabronił schodzić pilotom Tu-154 poniżej 100 m. Zastanawiające, że ani komendy Rosjan, którą słyszał porucznik Wosztyl mówiącej o zejściu do 50 metrów, ani nawet tej z zeznań rosyjskiego kontrolera mówiącej o 100 metrach, która byłaby dowodem dobrych intencji wieży, nie ma w stenogramach. Jest to kolejna przesłanka dowodząca, że stenogramy, podobnie jak całe niemal śledztwo, sfałszowano.

Mijają trzy miesiące od katastrofy, a w śledztwie pojawia się coraz więcej niejasności. Tymczasem p. o nieżyjącego Prezydenta, Bronisław Komorowski, nic w wyjaśnieniu tej tragedii nie zrobił. Poza odznaczeniem rosyjskich milicjantów za ich poświęcenie w zabezpieczeniu miejsca katastrofy...

A B O R C J A - holokaust nienarodzonych. WOLNOŚĆ NIE OZNACZA, ŻE MNIE WOLNO WSZYSTKO A TOBIE NIC!!!
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 30 Cze 2010r. 07:47  
CYTAT

Mijają trzy miesiące od katastrofy, a w śledztwie pojawia się coraz więcej niejasności. Tymczasem p. o nieżyjącego Prezydenta, Bronisław Komorowski, nic w wyjaśnieniu tej tragedii nie zrobił. Poza odznaczeniem rosyjskich milicjantów za ich poświęcenie w zabezpieczeniu miejsca katastrofy...

PeOwcy zaklopotanystrachliwe marionetkimlotek, do tej pory tej sprawy nie załatwili to nic nie załatwią, jak wygra PO to bedzie druga Rosja.
Będziemy karmieni kłamstwem.
cool girl

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 30 Cze 2010r. 08:35  
...chcesz spraw załatwianych jak katastrofa smoleńska głosuj na Komor.potluczony

cool girl

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 30 Cze 2010r. 16:22  
...chcesz spraw załatwianych jak katastrofa smoleńska głosuj na Komor.potluczony

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 6 Lip 2010r. 17:06  
Remigiusz Muś, technik pokładowy Jaka 40, który wylądował 10 kwietnia w Smoleńsku, potwierdził w rozmowie z TVN24, że kontroler z wieży w Smoleńsku zalecił załodze prezydenckiego Tupolewa zejście do wysokości 50 m. Informację o zeznaniach pilota Jaka, który ujawnił treść komendy, podała "Gazeta Polska".

Muś twierdzi, że słyszał, jak wieża podała pilotom liczbę „50” jako wysokość bezpiecznego zejścia samolotu. Pamięta też, że rosyjski Ił, który próbował lądować tuż przed Tu-154, również dostał od kontrolera komendę „50 metrów i być gotowym do odejścia” - i to podczas pierwszego i drugiego podejścia do lądowania.

W przypadku polskiego Tu-154 - rosyjski kontroler wypowiedział komendę o 50 metrach, gdy drugi pilot Tu-154, Robert Grzywna, podał na wysokości 80–70 metrów komendę: "odchodzimy". To dowodzi, że wieża kontrolna w Smoleńsku kierowała prezydencką maszynę do zderzenia z ziemią. Kontrolerzy na lotnisku Smoleńsk-Siewiernyj wiedzieli, że polski samolot był na fałszywej ścieżce schodzenia – był kierowany wprost w dolinę, głęboką na 60 metrów. Widoczność w pionie w rejonie lotniska wynosiła wówczas zaledwie 30 metrów. Zejście polskiego Tu-154 do poziomu 50 metrów oznaczało nieuchronne zderzenie ze zboczem kończącej się doliny.

Co najciekawsze - komendy słyszanej przez Remigiusza Musia nie ma w stenogramach! W zapisie rozmów z kokpitu wieża mówi nie o 50, a 100 metrach. Oznaczałoby to, że stenogramy zostały sfałszowane. Pośrednio potwierdza to sam Muś w rozmowie z TVN24: Słyszałem, jak mówił wcześniej, że najniżej mogą zejść na 50 metrów i być gotowi odlecieć, jeśli nie zobaczą pasa. Nie na 100. Teraz: czy nasze słowa są bardziej wiarygodne, czy stenogram?

Muś porusza jeszcze jedną ważną rzecz. Może ona świadczyć o prawdziwości hipotezy celowego zakłócania sygnału nawigacyjnego na lotnisku Smoleńsk-Siewiernyj. GPS wyprowadzał nas w lewo, a radiolatarnie w prawo. No więc lecieliśmy wypadkową. Gdy zobaczyliśmy światła APM-ów, tak jak mówiłem, trzeba było „dogiąć” w prawo. Ostatnio usłyszałem sugestię, że nasze karty podejścia nie są najaktualniejsze, że istnieją nowsze. Jeśli nawet tak jest, to nie otrzymaliśmy ich i lądowaliśmy – tak jak Tupolew – według kart, które mieliśmy w Pułku. Opatrzone są one datą „2006 r.”.Przed kwietniowymi lotami pytaliśmy stronę rosyjską – przez nasze MSZ – czy są uaktualnienia. Otrzymaliśmy odpowiedź, że nic się nie zmieniło. Dlaczego zatem GPS wszystkich wyprowadzał na lewo? Przecież TU-154 też schodziło na lewą stronę. Ił dwukrotnie tak samo - powiedział technik Jaka.

Dodajmy, że 2 lipca – trzy dni po upublicznieniu przez "Gazetę Polską" zeznań por. Wosztyla (potwierdzonych właśnie przez Remigiusza Musia) – Naczelna Prokuratura Wojskowa poinformowała, że „stosownie do postanowień Wojskowego Prokuratora Okręgowego w Warszawie z dnia 30 czerwca 2010 roku oraz 1 lipca 2010 roku, do Prokuratury Okręgowej w Warszawie zostały przekazane materiały w sprawie publicznego rozpowszechniania, bez zezwolenia, wiadomości ze śledztwa w sprawie katastrofy samolotu Tu-154M 101, dotyczące treści zeznań świadka Wiktora Ryżenki opublikowanych w dniu 25 czerwca 2010 roku w dzienniku »Rzeczpospolita« oraz zeznań świadka por. pil. Artura Wosztyla [...]”.

Oznacza to, że dziennikarze stojący za upublicznieniem treści zeznań pilota Jaka-40 (pojawiły się one w „Gazecie Polskiej”, na portalu Niezależna.pl i w „Wiadomościach” TVP) mogą wkrótce mieć kłopoty. Problemów takich nie będą miały za to osoby, które oddały śledztwo w ręce Władimira Putina oraz politycy i urzędnicy państwowi współodpowiedzialni za oszukiwanie rodzin ofiar i opinii publicznej przy użyciu sfałszowanych (prawdopodobnie) stenogramów.

(wg, TVN24.pl)

Grabież legalna może przejawiać się na tysiąc sposobów, stąd nieskończona liczba jej przejawów: cła, ochrona rynku, dotacje, subwencje, preferencje, progresywny podatek dochodowy, bezpłatna oświata, prawo do pracy, prawo do zysków, prawo do płacy, prawo do opieki społecznej, prawo do środków produkcji, bezpłatny kredyt itd., itd. Wszystkie te przejawy – połączone tym, co dla nich wspólne, czyli usankcjonowaną grabieżą – noszą nazwę socjalizmu.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 6 Lip 2010r. 18:18  
CYTAT

[...]
Oznacza to, że dziennikarze stojący za upublicznieniem treści zeznań pilota Jaka-40 (pojawiły się one w „Gazecie Polskiej”, na portalu Niezależna.pl i w „Wiadomościach” TVP) mogą wkrótce mieć kłopoty. Problemów takich nie będą miały za to osoby, które oddały śledztwo w ręce Władimira Putina oraz politycy i urzędnicy państwowi współodpowiedzialni za oszukiwanie rodzin ofiar i opinii publicznej przy użyciu sfałszowanych (prawdopodobnie) stenogramów.

sciana w Orwellu takie coś to norma, zaczynamy żyć w państwie totalitarnym, to widać, słychać i czuć zaklopotany

echodna, ale wiesz, że już mogą Ciebie też sprawdzać za rozpowszechnianie niewygodnych treści? jezyk

PRLbis

I w ciekawych czasach żyć nam przyszło - niestety, konserwatystą jest ten kto woli kobiety. Pozdrawiam myślących.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 6 Lip 2010r. 18:45  
I chyba zacznę mniej pisać umiech Fakt mogą człowieka zniszczyć za poglądy, w końcu do niedawna było to praktyką dość często stosowaną.

Trzeba niestety jakoś się męczyć w tej mętnej wodzie i jakoś kombinować aby rozwijać własny interes. Czas najwyższy zarejestrować firmę za granicą.

Pozdrawiam

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 8 Lip 2010r. 00:37  
[...]Zrozumiałem, że to musi być polskie godło z prezydenckiego salonu. Wyobraziłem sobie, że siedział pod nim Lech Kaczyński" -.
– "To cud, że nic mu się nie stało, jest praktycznie nietknięte" – mówi Rosjanin.

I co z tym zrobi elekt prezydent, gajowy Bronek?

Opowiedział o swoim pomyśle dzisiaj na konferencji:

- Prezydent elekt powiedział, że w tablice upamiętniającą ofiary w Smoleńsku będzie wkomponowany orzeł, "znaleziony na POBOJOWISKU" pod Smoleńskiem.

To jednak bylo tam jakieś pobojowisko?
Tylko kto z kim się bił?

Tego niestety nasz mundry elekt Bronek nie zdradził.
[...]

Obrazek

źr. Co z tym Bronkiem?

on chyba, wie więcej niż powinien... co

I w ciekawych czasach żyć nam przyszło - niestety, konserwatystą jest ten kto woli kobiety. Pozdrawiam myślących.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 10 Lip 2010r. 06:42  
Obrazek

Garnitur, buty, koszula i bielizna, w które miał być ubrane mój mąż do trumny w Moskwie, zostały odesłane do Polski. Właśnie je odebrałam od żandarmerii wojskowej. Ten skandal trzeba wyjaśnić, tylko nie wiem, kto może mi odpowiedzieć na podstawowe pytania, a zwłaszcza na to, czy mogę mieć absolutna pewność, że ciało mojego męża znajdowało się w trumnie – mówi nam Beata Gosiewska, żona wicepremiera w rządzie PiS, który zginął w katastrofie smoleńskiej.

Ubranie żałobne dla Przemysława Gosiewskiego zostało przekazane przez jego rodzinę w Moskwie pracownikom polskiej ambasady.

- Zapewnili nas, że te rzeczy zostały przekazane do rosyjskiego zakładu medycyny sądowej i że mąż zostanie w nie ubrany. Teraz okazuje się, że tak się nie stało – relacjonuje nam Beata Gosiewska.

Ubranie wróciło do Polski i trafiło do żandarmerii wojskowej, która zwróciła je rodzinie.

- Od samego początku w związku z katastrofa smoleńską mnożą się wątpliwości. Ja nie wiem, czy w trumnie rzeczywiście znajdowało się ciało mojego męża, bo przecież Rosjanie nie pozwolili jej nam otworzyć. Teraz, gdy minął pierwszy szok, będę się domagać wyjaśnień – deklaruje Beata Gosiewska.

Wyjaśnień chcą również rodziny innych ofiar katastrofy.

- To, co się dzieje, można nazwać jednym słowem: skandal. W siedzibie żandarmerii wojskowej wskazałam rzeczy należące do męża, ale mi ich nie oddano, ponieważ stwierdzono, ze ktoś inny może je też rozpoznać jako własne. Teraz czekam, co dostanę od żandarmerii. Jeżeli okaże się, że wróci ubranie, w którym miał być pochowany mój mąż, to będę się domagała wszędzie, gdzie to tylko możliwe, wyjaśnień, dlaczego sprofanowano jego ciało – mówi nam Ewa Kochanowska, żona śp. dr Janusza Kochanowskiego, Rzecznika Praw Obywatelskich.

Teraz rodziny ofiar katastrofy chcą odpowiedzi, w co zostały ubrane do trumien ofiary katastrofy i czy prawdą jest, że niektóre z nich włożono do trumien bez ubrania.

A B O R C J A - holokaust nienarodzonych. WOLNOŚĆ NIE OZNACZA, ŻE MNIE WOLNO WSZYSTKO A TOBIE NIC!!!
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 11 Lip 2010r. 12:05  

Prywatna wiadomość 

«« « ... 22 23 24 25 26 27 28 ... » »»

NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »