|
|
|
Dziś podali że podchodził do lądowania na autopilocie....
Specjaliści z forum do roboty. Wyjaśnijcie czy to normalne w takich warunkach.... "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
CYTAT Tu-154 schodził do lądowania na autopilocie - podaje tvn24.pl, powołując się na komunikat rosyjskiego MAK. W rozdziale ósmym komunikatu Międzypaństwowego Komitetu Lotniczego znajduje się informacja, która na oficjalnej konferencji prasowej nie została przedstawiona. Mianowicie, samolot prezydencki podchodził do lądowania na autopilocie, który sterował zarówno wysokością, ciągiem, jak i kursem rządowej maszyny - przekazał korespondent TVN24. W komunikacie zawarto również informację, że wyłączenie autopilota nastąpiło 5,4 sekundy przed uderzeniem w pierwszą przeszkodę. Najpóźniej, bo w momencie uderzenia w trzecią przeszkodę nastąpiło wyłączenie autopilota sterującego kursem. (tvn24.pl) Czemu w takich warunkach pilot miałby schodzić na autopilocie. i czemu nawet na autopilocie samolot podchodził za nisko i w złym kierunku. Po za tym komisja która przedstawiła raport nie jest wiarygodna bo chyba nie ma tu osoby która uwierzy że kremlowscy urzędnicy Putina są niezawiśli. Jeżeli wina jest np. w złym naprowadzaniu przez stronę Rosyjską czy awarię samolotu po remoncie w Rosjii a taka hipoteza jest realna to wiadomo, że w raporcie o tym nie będzie mowy. Dlatego całe to śledztwo w Rosji i prowadzone przez Rosjan to jeden wielki CHOLERNY KONFLIKT INTERESÓW Dlatego należało powołać komisje niezależną międzynarodową aby nie było niedomówień a tak są Grabież legalna może przejawiać się na tysiąc sposobów, stąd nieskończona liczba jej przejawów: cła, ochrona rynku, dotacje, subwencje, preferencje, progresywny podatek dochodowy, bezpłatna oświata, prawo do pracy, prawo do zysków, prawo do płacy, prawo do opieki społecznej, prawo do środków produkcji, bezpłatny kredyt itd., itd. Wszystkie te przejawy – połączone tym, co dla nich wspólne, czyli usankcjonowaną grabieżą – noszą nazwę socjalizmu. |
|
|
|
|
Belfegor: "Przestań czytać wyłącznie szmatławce w rodzaju "Naszego Dziennika" i wypociny pseudodziennikarzy jak Paweł Tunia, bo to cię kompromituje".
Pytam jeszcze raz o źródło twoich wiarygodnych informacji, kto podpisał się pod tekstem który wstawiłeś? Czy to takie samo wiarygodne źródło jak w przypadku Schellenberg'a ? |
|
|
|
|
I teraz spece od teorii spiskowych i fani filmu ze strzałami, patrząc na foto tutki po wypadku zamieszczone przez Boksera niech odpowiedzą sobie czy jest możliwe żeby z tej katastrofy ktoś wyszedł cało, ba i był jeszcze w stanie uciekać lub siedzieć na skrzydle.
|
|
|
|
|
Andrzejku specjalna komisja radziecka też ustaliła że zbrodni w Katyniu dokonali niemiecko-faszystowscy najeźdźcy...
twoja komisja obecnie powiedziała prawie to samo co kilka godzin po katastrofie, stwierdziła również iż piloci nie byli zgrani co już można obalic gdyż latali ze sobą kilkadziesiąt razy w różnych okresach |
|
|
|
|
bonifacy:
CYTAT I teraz spece od teorii spiskowych i fani filmu ze strzałami, patrząc na foto tutki po wypadku zamieszczone przez Boksera niech odpowiedzą sobie czy jest możliwe żeby z tej katastrofy ktoś wyszedł cało, ba i był jeszcze w stanie uciekać lub siedzieć na skrzydle. Przecież zapodałem artykuł z Naszego Dziennika na temat strzałów które słychać na tym filmie - chyba wystarczająco wyjaśnił co było przyczyną tych odgłosów Wysłany: 14 Maj 2010r. 23:10 za co zostałem złajany przez niejakiego Belfegora edit: chyba że ty bonifacy jesteś z tych co wolą nie wiedzieć edit2: sprawdziłem, ty też jesteś jakiś taki niekumaty nie czytasz takich tekstów - za długie. Polecam bajki z serii poczytaj mi mamo. A B O R C J A - holokaust nienarodzonych. WOLNOŚĆ NIE OZNACZA, ŻE MNIE WOLNO WSZYSTKO A TOBIE NIC!!! |
|
|
|
|
Widzę że dla niektórych do przyjęcia jest tylko jedna wersja. Ruscy zestrzelili nasz samolot a tych co przeżyli dobili funkcjonariusze FSB
"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
CYTAT Dziś podali że podchodził do lądowania na autopilocie.... Specjaliści z forum do roboty. Wyjaśnijcie czy to normalne w takich warunkach.... TVN24 urodziło taki pomysł Skąd pretensje, że lotnisko w Smoleńsku jest nieodpowiednio przygotowane do przyjmowania samolotów, nieodpowiedni wiek pilotów i słaba podobno znajomość języka rosyjskiego, mała liczba nalatanych godzin a wystarczyło według dziennikarzy tvn-u nacisnąć przycisk na pilocie i tu-154m ląduje sam. Niesamowite. Pretensje, że mgła, że warunki za ciężkie, że Lechu Kaczyński za pilotem rozkazuje lądować cztery razy pod rząd bo czas goni, albo inny oficjeł też krzyczy... a wystarczyło przełączyć na approach mode i kur...wa wszyscy cali i zdrowi. Rzeczywistość różni się od fantazji pożal się Boże dziennikarzy z TVN-u. |
|
|
|
|
CYTAT Belfegor Pytam jeszcze raz o źródło twoich wiarygodnych informacji, kto podpisał się pod tekstem który wstawiłeś? Masz thorongil problem z czytaniem? Przed cytowanym tekstem zamieściłem link do źródła - wystarczyło kliknąć i poczytać. Za trudne? Więc jeszcze raz: http://lotni(...)otnicze/ Nadal za trudne? To może teraz (użytkownik Witek Z)? http://lotni(...)-61.html Albo tu (kliknij "Информация", a potem "Новости"): http://www.mak.r(...)ian.html A w ramach schodzenia z obłoków na ziemię obejrzyj sobie lądowanie TU-154M: http://www.youtu(...)ture=fvw |
|
|
|
|
CYTAT A w ramach schodzenia z obłoków na ziemię obejrzyj sobie lądowanie TU-154M: awionika w naszej tutce była o wiele bardziej zaawansowana co widać na tym filmie: |
|
|
|
|
a prok. J. Czajka to ten sam, co się zajmował śledztwami w sprawie Chodorkowskiego, Politkowskiej czy Litwinienki?
normalnie spec...jalissta to taka mała dygresja, a może i sygnał, w Rosji nic się nie dzieje przypadkiem. I w ciekawych czasach żyć nam przyszło - niestety, konserwatystą jest ten kto woli kobiety. Pozdrawiam myślących. |
|
|
|
|
Gdyby ruskim zalezalo na prawdzie,powolali by niezalezna komisje.Gdyby zalezalo im na tym zeby swiat nie rzucal na nich podejrzen,powolali by niezalezna komisje.Gdyby zalezalo im na polepszeniu relacji z polakami,powolali by niezalezna komisje.
Ich dzialania w tej materii tak samo jak brak rekacji ze strony polskiego rzadu doprowadza do tego ze przez wiele dziesiatek,moze setek lat polacy beda sie zastanawiac,jak bylo naprawde?dlaczego nie zostala powolana miedzynarodowa komisja?czy to wszystko dzialania FSB?czy to naprawde byl wypadek? Pozostalo wiele niedomowien a zaloze sie ze to dopiero poczatek.. Chce przypomniec i zaznaczyc ze,jezeli rosyjska komisja uzna wine pilotow(a napewno tak ustala).Decyzja ta uprawni rodziny ofiar katastrofy smolenskiej do wytaczania procesow przeciwko skarbowi panstwa,na bardzo duze pieniadze.. bedzie ciekawie oj bedzie smutne to i gorzkie |
|
|
|
|
Belfegor ja nie mam problemów z czytaniem, ale widzę że ty masz poważne kłopoty ze zrozumieniem tekstu.
Twoim źródłem info jest forum jakiegoś lotnictwo.net.pl, i autor Witek Z, kto to jest, ile godzin spędził za sterami TU-154? na czym oparł swoją teorię, na lataniu na szybowcu czy wildze w aeroklubie? Czy może Witek Z to mój sąsiad z II klatki w bloku z parteru? To jest to twoje wiarygodne źródło. Czemu Twój załączony filmik nie wyjaśnia np kwestii dlaczego polskim śledczym umożliwiono przesłuchanie kontrolera dopiero po ponad 2 dniach skoro domagali się tego już kilka godzin po katastrofie? Nieistotne? Mjr Protasiuk znał to lotnisko doskonale, lądował tam już nie raz. Za to kontroler nie bardzo wiedział w jakich parametrach ma podawać ciśnienie atmosferyczne na lotniskiem. Jakoś bardziej wiarygodnym źródłem dla mnie jest naczelny prokurator wojskowy znany z imienia i nazwiska, czy były dowódca pułku niż ów twój Witek Z |
|
|
|
|
Niezależna komisja i niezależna komisja.
Abstrakcyjny napisz proszę wprost że dla ciebie niezależną komisją będzie ta która uzna wypadek za zamach bądź awarię samolotu. |
|
|
|
|
do thorongil
CYTAT Belfegor ja nie mam problemów z czytaniem, ale widzę że ty masz poważne kłopoty ze zrozumieniem tekstu. Chyba jednak masz problem Napisałem: Celny komentarz z http://lotni(...)otnicze/ KOMENTARZ! Jeżeli nie widzisz różnicy między komentarzem a informacją, to zapewne jesteś wiernym czytelnikiem "Naszego Dziennika", gdzie również takiej różnicy nie zauważają. CYTAT Twoim źródłem info jest forum jakiegoś lotnictwo.net.pl Tak, to prawda. Każdy, kto poczytał wypowiedzi na tym forum, może porównać poziom wiedzy z zakresu lotnictwa uczestników tego forum z wypowiedziami chociażby na Stalowym Mieście. Różnica jest miażdżąca. CYTAT Za to kontroler nie bardzo wiedział w jakich parametrach ma podawać ciśnienie atmosferyczne na lotniskiem. Będę złośliwy i zapytam: skąd ta Twoja "wiarygodna" informacja? Proszę o podanie źródła. Jeżeli jest to "Nasz Dziennik", to możesz sobie darować odpowiedź. |
|
|
|
|
CYTAT Niezależna komisja i niezależna komisja. Abstrakcyjny napisz proszę wprost że dla ciebie niezależną komisją będzie ta która uzna wypadek za zamach bądź awarię samolotu. No wystarczy poczytać o działaniach współczesnej Rosji w tym morderstw dziennikarzy czy działania w Czeczenii aby zobaczyć jaka jest niezależna Rosja przy rządzie. Ale co może wiedzieć człowiek młody.. Grabież legalna może przejawiać się na tysiąc sposobów, stąd nieskończona liczba jej przejawów: cła, ochrona rynku, dotacje, subwencje, preferencje, progresywny podatek dochodowy, bezpłatna oświata, prawo do pracy, prawo do zysków, prawo do płacy, prawo do opieki społecznej, prawo do środków produkcji, bezpłatny kredyt itd., itd. Wszystkie te przejawy – połączone tym, co dla nich wspólne, czyli usankcjonowaną grabieżą – noszą nazwę socjalizmu. |
|
|
|
|
Belfegor tak się składa, że komentarz jest opinią na temat informacji, nie wiedziałeś, szkoda? Tak więc juz wiesz iż oba te pojęcia są ze sobą powiązane. Różnica jest prosta, informacja jest suchą treścią, komentarz ma zabarwienie emocjonalne, który ma wpłynąć na czytelnika. Nie uczyli tego w Gimnazjum? Mnie uczyli to w podstawówce.
"Będę złośliwy i zapytam: skąd ta Twoja "wiarygodna" informacja? Proszę o podanie źródła." powtórzę: "Jakoś bardziej wiarygodnym źródłem dla mnie jest naczelny prokurator wojskowy znany z imienia i nazwiska, czy były dowódca pułku niż ów twój Witek Z" Nie pamiętam nazwisk, co nie ma znaczenia bo łatwo odszukać poprzez podane funkcje. Wypowiedzi owych panów, jak i wypowiedzi przesłuchujących na temat niejasności wypowiedzi kontrolera były zamieszczone (i są) Onet, WP, tvn2 4, RMF etc, etc, etc.... Może dla Ciebie to Nasz Dziennik |
|
|
|
|
Do echodna.
Twoja wiedza oparta jest na domysłach, dowodem tego jest nazwanie mnie człowiekiem młodym, nie przypominam sobie abym gdzieś podawał swój wiek. No chyba że ten gość z Twojego awataru to Ty. Co wcale nie znaczy że teoretycznie nie moglibyśmy być rówieśnikami. powtórzę: "Jakoś bardziej wiarygodnym źródłem dla mnie jest naczelny prokurator wojskowy znany z imienia i nazwiska, czy były dowódca pułku niż ów twój Witek Z" he he A Pani minister Ewa Kopacz już nie. Wierzycie poprostu w to co chcecie, więc podtrzymuję dla większości z was żetelną komisją będzie ta która stwierdzi że to był zamach najlepiej Tuska i Putina, żenada. |
|
|
|
|
Andrzejek masz rację iż dla niektórych są inne wersję, Ty przyjąłeś tylko jedną, prawdziwą rosyjską, a my czekamy na końcową polską. Wszak polska strona też prowadzi postępowanie. A może Andrzejku powinni już przerwać postępowanie?
|
|
|
|
|
Nie nie powinni przerywać postępowania. Ja tego nie pisałem. Tu się nie pisze o innych wersjach. Tu się lansuje tylko jedną "zamach"...
|
|
|
|
Nie zauważyłem abym lansował taką wersję, nawet nie widziałem filmu z prawdopodobnymi strzałami i dobijaniem ludzi. Uważam to za taką samą głupotę jak wypowiedź pana posła Górskiego z pierwszych dni po katastrofie.
Za to byłem jak najbardziej za międzynarodową komisją, bo jakoś okręt Kursk też nie zaginął i mówił o tym osobiście pan Putin, ba a kiedy wyszła prawda na jaw po kilku dniach to powołana komisja do zbadania zatonięcia okrętu mówiła o amerykańskim okręcie podwodnym, który miał przyczynić się do zatonięcia Kurska. Tak więc błędy naszych sąsiadów zawsze wychodzą na jaw okrężną drogą, a prawda rodzi się w bólu. Sami zapracowali sobie na taką opinię. I nie dziw się że ktoś w Polsce doszukuje się teorii spiskowych skoro społeczeństwo Rosji również wiązało Putin=Służby Specjalne. Wiktor Suworow też mówił że zamach jest mało prawdopodobny, ale jednocześnie iż Rosja jest do tego zdolna i oby to nie było prawdą. |
|
|
|
|
bonifacy "A Pani minister Ewa Kopacz już nie".
Pani Kopacz powiedział iż został przekopany cm po cm na głębokość ponad 1 metra i nie ma już żadnych części samolotu dając tym samym do zrozumienia iż teran został zabiezpieczony i dokładnie przeszukany aby nie walały się części maszyny i rzeczy osobistych. Fakty pokazały co innego po tygodniach. Ty oczywiście możesz wierzyć Kopacz dalej iż tak było, a rzeczy przywieźli ze sobą spacerujący ludzie po "zabezpieczonym" terenie. |
|
|
|
|
A co tam robi Edmund Klich???
|
|
|
|
A co tam robi Edmund Klich??? Czeka na to co dostanie od Rosjan, tak samo jak polscy śledczy, proste prawda? Chcesz zasugerować iż Klich ma taki sam dostęp jak rosyjscy śledczy?
|
|
|
|
|
CYTAT Nie pamiętam nazwisk, co nie ma znaczenia bo łatwo odszukać poprzez podane funkcje. Wypowiedzi owych panów, jak i wypowiedzi przesłuchujących na temat niejasności wypowiedzi kontrolera były zamieszczone (i są) Onet, WP, tvn2 4, RMF etc, etc, etc.... Może dla Ciebie to Nasz Dziennik Zarzucasz mi opieranie się na niewiarygodnych źródłach, więc w rewanżu będę konsekwentny: Proszę o źródło Twojego twierdzenia "kontroler nie bardzo wiedział w jakich parametrach ma podawać ciśnienie atmosferyczne na lotniskiem" Twoja odpowiedź "poszukaj sobie w internecie" głęboko mnie nie satysfakcjonuje. PS Ja również uważam, że rosyjska komisja tak oszczędnie dawkuje informację, bo ma świadomość, że do katastrofy w znacznym stopniu przyczyniła się ich strona (głównie kontrola lotów w Smoleńsku), ale co innego domysły, a co innego publicznie rzucane oskarżenia. |
|